Επιστροφή στο Forum : Μπάρες θόλων... βοηθάνε στο drift??
Οι μπάρες θόλων βοηθάνε στο drift? Σκέφτομαι να βάλω μπρος πίσω.. έχω βρει σε πολύ καλή τιμή..!
Επιστήμονας
06-06-06, 21:02
Βελτιωνουν την στρεπτικη ακαμψια του αυτοκινητου (ειδικα στα παλαιοτερα) και εννοειτε πως αυτο βοηθαει στο drift και στο στριψιμο με γραμμες. Γενικα ειναι μια καλη κινηση που περα απο το κοστος το μονο σημαντικο ισως μειονεκτημα ειναι οτι σε δυνατο κτυπημα του ενος θολου την ακουει και ο αλλος αν και καποιες επονυμες και ακριβες μπαρες σε χτυπημα σπανε για αυτο ακριβως το λογο.
Η γνωμη μου ειναι να τις βαλεις παντως.
Αυτές που παράγγηλα είναι αλουμινένιες.. και οι βάσεις και οι μπάρες!
Οπότε αν γίνει κάτι φαντάζομαι πως το αλουμίνιο θα σπάσει.. ή θα στραβώσει..! Είναι και λεπτές..!
Είναι και ρυθμιζόμενες αλλά να τις ρυθμίσω δεν έχω ιδέα..!
Για χειροποιητες λες ή ετοιμες.
Ποσο πηγε το μαλλι?
Παρεπιπτοντως ωραιος ο Ιαπονας
Thanks!
Έτοιμες!
Της παράγγηλα από εξωτερικό.. γύρως τα 100ευρω!
Δίνει και μια μπάρα που μπαίνει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.. πίσω από τα μπροστινά καθήσματα.. ψηλα ψηλά στην οροφή!
Επιστήμονας
10-06-06, 18:02
Κικις ετσι οπως το λες μαλλον αυτη η μπαρα ειναι harness bar και ειναι για να βαζεις ζωνες 4/6 σημειων.
Χμμ άκυρο τώρα είδα οτι τελικά το πακέτο δεν είχε μέσα αυτήν την μπάρα για μέσα στην καμπίνα... έχει μια άλλη που την λένε Rear Lower Tie Bar! Και αν καταλαβαινω καλά μπαίνει κάπου πίσω στα ψαλίδια... ιδέα δεν έχω που μπαίνει και τι κάνει η συγκεκριμένη μπάρα!!
Ξέρει κανείς?
Kserei kaneis gia starletaki pou tha vroume?? mpares tholon..
Kserei kaneis gia starletaki pou tha vroume?? mpares tholon..απλο θα την φτιαξεις μονοσ σου και αν θες την βαφεις με σπρει η την πας για ανωδιωση.
Kai tis vaseis pou koumponoun pos tis ftiaxneis? Den ksereis kapoio magazi?
turbanthropos
09-11-07, 02:00
Σε τορνατζή
αμα θες και πας σε μαγαζι θα τσουξει αλλα θα τις παρεις ετοιμες. αλλιωσ πας και περνεις φλατζες απο καποιων σηδερα και τις τρυπας, βεβαια οπως προανεφερε και φιλτατος παραπανω πας και σε τορναδορο αμα δεν εχεις καθολου εργαλεια!
Ένας φίλος εφτιαξε χειροποιητη στον hercules αλλά του πιάσαν λίγο τον κώλο, γύρω στα 120 στοίχησε η μπροστά μόνο :shock:
Σαράφης Γιώργος
09-11-07, 10:02
Δεν μπορείς να ξέρεις τι δουλειά έχουν κάποια πράγματα , μην προτρέχουμε να τα βαφτίσουμε όλα πανάκριβα ... !!!
Και συνήθως οι one off δουλειές πληρώνοντε ...
Δεν μπορείς να ξέρεις τι δουλειά έχουν κάποια πράγματα , μην προτρέχουμε να τα βαφτίσουμε όλα πανάκριβα ... !!!
Και συνήθως οι one off δουλειές πληρώνοντε ... βασικα δεν μου φανηκε πολυ ακριβη, ειδικα αμα ειναι απο αλουμινιο που εχω δει οτι φτιαχνει ο Ηρακλης. μπρωρει να φενεται απλα αλλα δεν ειναι, ο ανθρωπος πουλαει την τεχνη του και ονομα του.ειναι η δουλεια του.
Οι καλοι, αλλα καλοι ομως, μαστορες ας πληρωνονται... Γτ δυστυχως στις μερες μας εκλειπουν πολυ....
Σύμφωνοι, αλλά την στιγμή που μια ΟΜΡ έχει τα μισά λεφτά αυτό καταρίπτει την αποψη του 'ονόματος' που προαναφερθηκε
Όσο για αυτο που είπε ο Γιώργος συμφωνώ εν μέρει.
Για παράδειγμα μπορεί μπάρα για ΑΕ86 να μην είχε ξαναφτιάξει κ να ήταν όντως δουλειά one off. Αλλά αν η τιμή για ένα ραλλάκι πχ ή ενα σάξο (που θα έχει φτιάξει καμμιά 200αρια) είναι η ίδια με την παραπάνω, καταρίπτεται κ αυτή η άποψη :wink:
σου ξαναλεω οτι αμα ηταν απο αλουμινιο τα λεφτα ηταν καλα,η ΟΜP που λες ειναι σηδερενια!!! και το hand made πληρωνεται. γι αυτο ειπα απο την αρχη φτιαχτει μονοσ σου.
Vgazei kapoia etairia aftermarket gia starlet kp60? kserei kapoios?
paulo6sousa
09-11-07, 22:01
σου ξαναλεω οτι αμα ηταν απο αλουμινιο τα λεφτα ηταν καλα,η ΟΜP που λες ειναι σηδερενια!!! και το hand made πληρωνεται. γι αυτο ειπα απο την αρχη φτιαχτει μονοσ σου.
Παίζει να βρούμε για LADA Νάσσο?Είχα δει σε φωτογραφίες που είχε βάλει κάποιος.Μπροστά είναι λίγο μανίκι να φτιαχτεί πάντως!Πίσω είναι εύκολο!
μπροστα θελει κοψιμο η λαμαρινα που ειναι εξω απο τους υποτιθεται θολους και να φτιαχτουν πυργοι! πισω με ενα λ που θα ενωνει τους δυο πυρους και με μια ενισχιση στην καροτσα εκει που θα ποιανει το λ εισαι κομπλε.
paulo6sousa
09-11-07, 22:27
μπροστα θελει κοψιμο η λαμαρινα που ειναι εξω απο τους υποτιθεται θολους και να φτιαχτουν πυργοι! πισω με ενα λ που θα ενωνει τους δυο πυρους και με μια ενισχιση στην καροτσα εκει που θα ποιανει το λ εισαι κομπλε.
Κάπως έτσι το σκεφτόμουν κι εγώ.Θα κάνουν δουλείτσα όμως???
Κάπως έτσι το σκεφτόμουν κι εγώ.Θα κάνουν δουλείτσα όμως???βασικα να δεσεις μονο τους θολους μπροστα και τους πειρους πισω, το υπολιπω να παιζει?? μ@λ@κια αν και lada εχει καλο πλαισιο με σχτικα καλη ακαμψια ενσχιση με αλλα εποχης του
paulo6sousa
09-11-07, 22:50
Κάπως έτσι το σκεφτόμουν κι εγώ.Θα κάνουν δουλείτσα όμως???βασικα να δεσεις μονο τους θολους μπροστα και τους πειρους πισω, το υπολιπω να παιζει?? μ@λ@κια αν και lada εχει καλο πλαισιο με σχτικα καλη ακαμψια ενσχιση με αλλα εποχης του
Σίγουρα!Για πίσω αντιστρεπτική ξέρουμε τίποτα?Έχω διαβάσει ότι μπαίνει κουτί από FIAT Argenta.Για δεύτερη μπροστινή τι γνώμη έχεις?Διάβασα (πάλι!) ότι βελτιώνει το στρίψιμο αλλά μεγαλώνει την υποστροφή!
για πισω ειμαι κατα εφοσον μπωρεις να βαλεις αμορτισερ που δουλευουν στο εξω και να εισαι κομπλε, μπροστα για δευτερη δεν ειμαι συγουρος εγω ελεγα να κατασκευασω αλλη ποιο χοντρη και πιο σκληρη, αμα δεις vfts εχουν μονη λιγα ειναι αυτα που εχουν διπλη!
paulo6sousa
09-11-07, 23:12
για πισω ειμαι κατα εφοσον μπωρεις να βαλεις αμορτισερ που δουλευουν στο εξω και να εισαι κομπλε, μπροστα για δευτερη δεν ειμαι συγουρος εγω ελεγα να κατασκευασω αλλη ποιο χοντρη και πιο σκληρη, αμα δεις vfts εχουν μονη λιγα ειναι αυτα που εχουν διπλη!
Να σου πω την αλήθεια,σε όσα VFTS έχω δει έχουν διπλή!Καλή σκέψη αυτή για την πιο χοντρή-σκληρή (αντριστρεπτική).Τόρνος?Με τα Bilstein δηλαδή θα είμαι καλυμμένος για πίσω?
Να σου πω την αλήθεια,σε όσα VFTS έχω δει έχουν διπλή!Καλή σκέψη αυτή για την πιο χοντρή-σκληρή (αντριστρεπτική).Τόρνος?Με τα Bilstein δηλαδή θα είμαι καλυμμένος για πίσω?τα bilstein δεν ξερω τι ποσοστο δευλευουν αντιθετα. δεν φτιαχνεται σε τορνο ειναι δυσκολη δουλεια. οσο για τα vfts. συνιθως 2ιπλη φορανε αυτα που ειναι σχετικα μαλακα (π.χ χωματινα) για να μην γερνουν αμα ειναι σκληρο απο αναρτιση η ζανφορ δεν δουλευει τοσο πολυ
paulo6sousa
09-11-07, 23:25
Να σου πω την αλήθεια,σε όσα VFTS έχω δει έχουν διπλή!Καλή σκέψη αυτή για την πιο χοντρή-σκληρή (αντριστρεπτική).Τόρνος?Με τα Bilstein δηλαδή θα είμαι καλυμμένος για πίσω?τα bilstein δεν ξερω τι ποσοστο δευλευουν αντιθετα. δεν φτιαχνεται σε τορνο ειναι δυσκολη δουλεια. οσο για τα vfts. συνιθως 2ιπλη φορανε αυτα που ειναι σχετικα μαλακα (π.χ χωματινα) για να μην γερνουν αμα ειναι σκληρο απο αναρτιση η ζανφορ δεν δουλευει τοσο πολυ
Τα περισσότερα που έχω δει είναι χωμάτινα,έτσι εξηγείται.Ωραία ρε φίλε,thanks!Αν βρω καμιά πισινή από Argenta πάντως θα την δοκιμάσω και βλέπουμε!
δεν ειναι και οτι ποιο ευκολο να την βαλεις θα παιδευτεις θελει βασεις με συνεμπλοκ καικαικαικαικαιακαι καλη συνεχεια!!!
Vgazei kapoia etairia aftermarket gia starlet kp60? kserei kapoios?
χωρις να ειμαι σιγουρος νομιζω οτι ταιριάζει απο ΑΕ86 με καποια ψιλοτροποποιηση
tsilibithras
10-11-07, 03:10
Προσοχή! Αν έχεις μια συγκεκριμένη αντιστρεπτική και κοτσάρεις παράλληλα μια ολόιδια (φτιάχνοντας μια διπλή δηλαδής), δε θα σκληρύνει συνολικά, αλλά θα μαλακώσει! Η αλλαγή θα είναι ότι θα έχει μεγαλύτερη προοδευτικότητα. Δηλαδή θα είναι μεν μαλακότερη στις μικρές κλίσεις, αλλά όσο οι τάσεις για κλίση θα μεγαλώνουν, τόσο αυτή θα σκληραίνει περισσότερο. Πιο απότομη συμπεριφορά θα έχει. :wink:
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.