PDA

Επιστροφή στο Forum : 200 SX S12

johnvor
13-04-10, 10:25
Χαιρετω ολη την driftοπαρεα.Σκεφτομαι να φτιαξω και εγω ενα τουτου να σας ακολουθω στην πιστα.Για το 200sx s12 τι λετε?Εχει αρκετα χαμηλη τιμη και περνει οτι περνει το s13 kai s14.Μεχρι και RB μοτερ.Η ερωτηση μου ειναι:Αξιζει?Το ξερει καποιος το αυτοκινητο?Πως συμπεριφερεται κατα το driftαρισμα?
(δεν ηξερα που να βαλω το topic,αν πρεπει ας μεταφερθει,ευχαριστω)

Hristodoulakis
13-04-10, 13:56
Γεια σου φιλε μου! Εχεις δικιο απο μηχανικα περνει σχεδον τα ιδια και απο θεμα χορου εχει αυθονο για RB οπως ειπες! Το θεμα ειναι ομως οτι απο θεμα λαμαρινας θα ειναι καλο? Και σκεψου και το αλλο θα ριξεις τοσι δουλεια και χρημα για να το κανεις πενα γιατι οσο καλο και να ειναι και στην περιπτοσει που χτιπα ξυλο γινει μια στραβη που θα βρεις ανταλακτικα που ειναι δυσκολο εως ακατορθοτο να βρεις ευκολα! Εμενα η γνωμη μου ειναι να παρεις S13 θα το πληρωσεις λιγο παραπανο αλλα αν μπορεσεις να βρεις χορης μοτερ θα σου ερθει σχετικα φθηνα για να αρχησεις το project σου! Eπισεις στο s13 εχει ανταλακτικα και η μαμα Nissan για ψιλολογια και μεταχηρησμενα απο διαφορους φιλους! Αυτη ειναι η γνωμη μου! Καλη συνεχεια!

scar flawless
13-04-10, 19:59
εδω στην λαρισα σε πολλους αγωνες drift παιρνει μερος ενα κοκκινο s12 και ειναι αρκετα καλο,η ιδιαιτεροτητα του ειναι οτι σε καθε αγωνα το τρεχουν 3 διαφορετικοι οδηγοι και συνολικα το αμαξι κανει στανταρ 9 περασματα μονα (3 απο τον καθε οδηγο) και συνηθως μπαινει 16αδα αρα βαλε αν αντιμετωπισει 2 αντιπαλους τοτε κανει αλλα 4 περασματα(1 αμυνα,1 επιθεση σε καθε οδηγο)το αμαξι χονδρικα κανει 15 περασματα συνολο,βαλε και δοκιμες καμια 20αρια και ολα με τερμα γκαζι και χωρις να προλαβει να ηρεμισει(συνηθως τους βαζουν στα καπακια τον εναν μετα τον αλλον να κανουν τα μονα περασματα)...συμπερασμα...το αμαξι αντεχει και ειναι καλο,δεν ρεταρε ποτε,δεν χαλασε διαφορικο ποτε,δεν κουραστικε ποτε,και εκανε και πολλες επιτυχιες,και η μαγκια ειναι οτι δεν φοραει σχεδον τιποτα,αμα το δεις εξωτερικα ειναι εντελως λιωμενο,σαν τα missile cars της ebisu circuit ειναι,ψιλοπαρατημενο και στοκ ζαντες....αρα χωρις πολλα λεφτα και με ενα ζευγαρι καλα χερια μπαινεις αγωνα,προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι αφου το σκεφτεσαι καν'το,μια καλη βαφη σε φαναρτζη πακετο με aftermarket bodykit η μαμα καινουργιους προφυλακτηρες(αν βρεις απο ιαπωνια),ενα γδυσιμο απο τα πιθανον ταλαιπωρημενα καθισματα και ταπετσαριες,μια καλη coilover αναρτηση,μπαρες θολων,ενα μπλοκε και απο δυναμη δεν θελει και πολλα,ο ca18det του s12 εχει καλυτερο μπλοκ απο των επομενων ca18det των s13,(οπως επισης και ο rb26dett του r32 skyline ειχε καλυτερο μπλοκ απο τα r33 και r34),και ειναι αρκετα βελτιωσιμος,απο τα στοκ 175 αλογα (νομιζω) που βγαζει μαμα,με ενα πακετο βελτιωσης κολαρα-αγελαδα-v mount intercooler-ολοσωμη εξατμιση 65αρα με 70αρι τελικο,εισαγωγη aftermarket απο hks(μανιταρι) και τελος προγραμματισμο της ecu(παντα τελευταιο το προγραμμα)τα 220 με 235 αλογα ειναι πανευκολη υποθεση αναλογα την πιεση που δουλευεις και χωρις να χρειαστει σφυρηλατισμα το μοτερ,και με γυμνο βαρος κοντα στα 1100 κιλα minimum το αμαξι θα ειναι πολυ ευχαριστο,με ωραιο look ,αρκετα καλο γκαζι και πολυ μεγαλη σπανιοτητα,ξεκολλατε απο τα ε30,200sx,ae86,εγω προσωπικα βαρεθηκα να τα βλεπω σε καθε αγωνα,δεν λεω...γαματα αμαξια αλλα ειναι σαν να εχεις μου...ρα γκομενα και να την εχεις δεκα χρονια,στο τελος θα την βαρεθεις,go for it μεγαλε,s12 και τα μυαλα στα μπλεντερ,επιτελους κατι διαφορετικο,η μαγκια ειναι στο challenge,η ετοιμη και κλασσικη λυση ειναι για αυτους που βαριουντε να την ψαξουν,αμα θες να βγαλεις τρελα και να ξεχωριζεις φτιαξε s12

george..DK
13-04-10, 20:41
σωστος το να τολμησεις το κατι διαφορετικο ειναι το κατι αλλο σε κανει μοναδικο απλα θα βρεις λιγο τα πραγματα σκουρα και πρεπει να κατσεις να βρεις μονος σου λυσεις οπως και εγω στα δικα μου αλλα δεν υπαρχει οταν το βγαλεις θα τρελαθεις απο την μοτιφα του αυτοκινητου σου...κανε κατι το διαφορετικο φιλος......!!!!!!
καλη αρχη και καλη επιλογη σου ευχομαι.....

bimmer86
14-04-10, 00:04
ca18det του s12 εχει καλυτερο μπλοκ απο των επομενων ca18det των s13

Ιδιο μπλοκ εχουν (iron cast) , του s12 εχει 8βαλβιδη κεφαλη ενω του s13 εχει νεα 16βαλβιδη.

Αν εχεις βρει καπου να λεει το αντιθετο παραθεσε το σε παρακαλω εδω.

scar flawless
14-04-10, 00:16
δεν ξερω πως να το βαλω,το ειχε γραψει σε ενα παλιο max power απο εκεινα που αναλυανε την ιστορια διαφορων πετυχημενων μοντελων και εδειχνε τα παντα σε 4 σελιδες πανω στα silvia,απο το πρωτο το χειροποιητο μεχρι το s15,ειναι τευχος του 2004,τα αρθρα τα εγραφε ο τζελλος που δεν ειναι κανενας τυχαιος,ηταν μπλοκ απο ιδιο υλικο αλλα λεει ηταν καλυτερο του s12,μηπως εννοει οτι θα εχει διαφορα στα νευρα του μπλοκ?γιατι ελεγε οτι ηταν κατευθειαν απο τους αγωνες οπως και ο rb και πως η νισσαν δεν ειχε λυπηθει το κοστος,ενω μετα για να μειωσει το κοστος εγινε λιγο πιο ''καθημερινο''το μπλοκ,το εχω ακουσει και απο αλλους κατα καιρους,τωρα δεν ξερω πως γινεται ενα μπλοκ με ιδιο υλικο να ειναι διαφορετικο απο ενα αλλο αλλα λενε οτι ισχυει,εσυ τι λες?

johnvor
14-04-10, 00:41
Kαταρχην να σας ευχαριστησω για τις απαντησεις σας.Το θεμα με το s12 ειναι οτι ειναι φθηνο και μπορει να παρει μηχανικα μερη δοκιμασμενα και αξιοπιστα.Το θεμα μου ειναι το εξης:Πως θα συμπεριφερεται μεσα στην πιστα;στις μεταφορες βαρους και την ωρα του driftαρισματος.Ναι μεν ολα τα πισωκινητα ντριφταρουν αλλα μηπως παμε να φτασουμε μια γλυκια συμπεριφορα σαν την ΑΕ86 και χαλασουμε τα ιδια λεφτα που θα θελαμε για να αγορασουμε μια.Υπαρχει βεβαια το κομματι της μοναδικοτητας,απο την αλλη υπαρχει και το θεμα της πρακτικοτητας.

johnvor
14-04-10, 00:43
σωστος το να τολμησεις το κατι διαφορετικο ειναι το κατι αλλο σε κανει μοναδικο απλα θα βρεις λιγο τα πραγματα σκουρα και πρεπει να κατσεις να βρεις μονος σου λυσεις οπως και εγω στα δικα μου αλλα δεν υπαρχει οταν το βγαλεις θα τρελαθεις απο την μοτιφα του αυτοκινητου σου...κανε κατι το διαφορετικο φιλος......!!!!!!
καλη αρχη και καλη επιλογη σου ευχομαι.....
Σε ευχαριστω φιλαρακι.Διαβασα και τις δικες μοντες.Με το καλο να τελειωσεις και να ευχαριστηθεις το εργαλειο σου.

george..DK
14-04-10, 00:50
δεν ξερω πως να το βαλω,το ειχε γραψει σε ενα παλιο max power απο εκεινα που αναλυανε την ιστορια διαφορων πετυχημενων μοντελων και εδειχνε τα παντα σε 4 σελιδες πανω στα silvia,απο το πρωτο το χειροποιητο μεχρι το s15,ειναι τευχος του 2004,τα αρθρα τα εγραφε ο τζελλος που δεν ειναι κανενας τυχαιος,ηταν μπλοκ απο ιδιο υλικο αλλα λεει ηταν καλυτερο του s12,μηπως εννοει οτι θα εχει διαφορα στα νευρα του μπλοκ?γιατι ελεγε οτι ηταν κατευθειαν απο τους αγωνες οπως και ο rb και πως η νισσαν δεν ειχε λυπηθει το κοστος,ενω μετα για να μειωσει το κοστος εγινε λιγο πιο ''καθημερινο''το μπλοκ,το εχω ακουσει και απο αλλους κατα καιρους,τωρα δεν ξερω πως γινεται ενα μπλοκ με ιδιο υλικο να ειναι διαφορετικο απο ενα αλλο αλλα λενε οτι ισχυει,εσυ τι λες?

πρακτικα φιλε μου το στηνεις πλεον εσυ...
ναι το αε86 κοστιζει σαν αμαξι να το παρεις αλλα εχεις ετοιμο στησιμο και μπορεις να ξεκινησεις με λιγα πραγματα να ντριφταρεις....
ενω πιστευω η μοντιφα που θα χτισεις σιγα θελεις δεν θελεις θα μαθεις τι φταιει αν το αμαξι δεν δινει τα χαμηλα η στα ψηλα δεν αρκει και δεν σε υποστηριζει στο κλειδωμα...
και πολλα αλλα τα καταλληλα φρενα με τις καταλληλες ζαντες...μετα πιστευω η τεχνογνωσια που θα αποκτησεις θα ειναι μεγαλη αλλα μεγαλη θα ειναι και η υπομονη σου καθως θα σκαει ενα πισω απο το αλλο το προβλημα στο ταιριασμα....
και εγω το δικο μου ακομα το μαθαινω πριν βαλω το καινουργιο μοτερακι σε μια φαση σαν την δικια σου που λες ειμαι...δεν ξερω αν κανω μ@λ@κι@ μπορει θα δουμε καποτε...σε ευχαριστω παντως...καλη επιλογη...

george..DK
14-04-10, 00:52
λαθος η παραθεση σε αλλο μηνυμα πηγαινε...τεσ/πα η απαντηση παραμενει στον φιλο μας...

scar flawless
14-04-10, 00:52
βασικα οπως σ'ειπα και πριν φιλε το αμαξι στην πιστα οπως το ειδα εγω ητανε πολυ ομαλο και σταθερο στις αντιδρασεις του,δεν εκανε ξεσπασματα και ανταρσιες,ειχε απο τις πιο σταθερες γραμμες στους αγωνες,ηταν σταθερο και φαινοταν και οι 3 οδηγοι ψυχραιμοι μεσα,βασικα το αε86 ειναι λιγο τσαμπουκαλιδικο στον ελεγχο του,τωρα να σου πω την αληθεια εξαρταται και απο το στυλ οδηγησης που υιοθετει ο καθε οδηγος,αν οδηγησεις s12 και το γουσταρεις αγορασε το,εμενα παντως μου φαινοταν πολυ καλο στο ντριφτ,αν πετυχω τα παλικαρια που τρεχουν στην πιστα το s12 θα τα ρωτησω τι παιζει και θα σου πω

scar flawless
14-04-10, 01:17
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/626859/

να τα καλα,μονο 1000ευρω απο ελασσωνα λαρισας,την ωρα που οι αλλοι πουλανε τα αε86 10,15 και 20 χιλιαδες ευρω λες και ειναι απο χρυσαφι,(χωρις παρεξηγηση απο τους κορολλακηδες) να και 2 βιντεακια
http://www.youtube.com/watch?v=v_pplqLFQcw
http://www.youtube.com/watch?v=gZcU5I3VKbg&feature=related