Επιστροφή στο Forum : Opel manta μοτερ
Λοιπόν το μαντακι φοράει τον 1,6 η με τα 60 η με τα 80 δεν ξέρω ακριβός το μοτέρ είναι κατεβασμένο και δεν ξέρω αν αξίζει να τον ξανά φορέσω ένα φιλαράκι μου από Αλεξανδρούπολη έχει τον ωμέγα 2,2 με διπλά καρμπιρατέρ πάει καλά αλλά τι άλλο μοτέρ opel μου προτείνετε να ψάξω για καρμπιρατέρ μιλάμε πάντα.
Μου είπαν να πάω λεωφόρο Νάτο και Ασπρόπυργο να ψάξω έχουμε κανένα γνωστό εκεί;
Στη Βόρεια Ελλάδα γίνεται χαμός απο Manta. Μπορείς να πληροφορηθείς απο εκεί για ότι κινητήρα θές. Πάντως αν πάς για καρμπυρατέρ δώσε κυβικά. Πάει άνετα 2,4! O πατέρας του Επιστήμονα έχει ένα. Iσως να σου πουλήσει και το μοτέρ. Είναι κοντά 160hp νομίζω
Επιστήμονας
04-05-06, 13:02
ΡΕ ΤΟ ΜΑΝΤΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕ :lol: :lol: :lol:
Ναι ηταν καπου 150+ αλογα τωρα χλωμο...
Σαλονικα παιζουν Αscona, Manta φουλ... αν δεν κανω λαθος ο κωδικος C20NE ειναι μοτερακι που αξιζει να παρεις... αλλα μπορει και να κανω λαθος. Εννοω το μοτερ του DrΠ οποτε αν εχει καμια φωτο να ανεβασει...
Παντως γνωμη μου ειναι για driftαδικο Manta ειναι καλο να κοιταξεις το μοτερ του Calibra Turbo με μονη βελτιωση περα απο εξατμιση, εισαγωγη να ανεβασει λιγο την συμπιεση αλλα φυσικα να δουλευεις μονο με 100αρα βενζινη. Η μετατροπη ειναι ευκολη αλλα το δυσκολο (πολυ δυσκολο δυστηχως) ειναι να βρεις καρτερ απο ενα αλλο μοτερ Manta (Νομιζω 1800 SOHC αλλα δεν ειμαι καθολου σιγουρος). Το 2000 16v turbo εχει το καλο οτι μπαινει και λιγο πιο πισω και ειναι και πιο ελαφρυ αρα βοηθαει την κατασταση με το στησιμο του Manta που για να λεμε και του στραβου το δικιο δεν ειναι και ιδανικο για drift... αν και κατι μου λεει οτι ο Βουλγαρης θα μας (με) βουλωσει με την Manta του.
Aν μπορω να βοηθησω καπου αλλου πες το και εγινε.
Τελικά θα μπει ο 2.0 μάντα για αρχή και βλέπουμε
Gsi 16v Turbo
04-05-06, 20:55
ΡΕ ΤΟ ΜΑΝΤΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕ :lol: :lol: :lol:
Ναι ηταν καπου 150+ αλογα τωρα χλωμο...
Σαλονικα παιζουν Αscona, Manta φουλ... αν δεν κανω λαθος ο κωδικος C20NE ειναι μοτερακι που αξιζει να παρεις... αλλα μπορει και να κανω λαθος. Εννοω το μοτερ του DrΠ οποτε αν εχει καμια φωτο να ανεβασει...
Παντως γνωμη μου ειναι για driftαδικο Manta ειναι καλο να κοιταξεις το μοτερ του Calibra Turbo με μονη βελτιωση περα απο εξατμιση, εισαγωγη να ανεβασει λιγο την συμπιεση αλλα φυσικα να δουλευεις μονο με 100αρα βενζινη. Η μετατροπη ειναι ευκολη αλλα το δυσκολο (πολυ δυσκολο δυστηχως) ειναι να βρεις καρτερ απο ενα αλλο μοτερ Manta (Νομιζω 1800 SOHC αλλα δεν ειμαι καθολου σιγουρος). Το 2000 16v turbo εχει το καλο οτι μπαινει και λιγο πιο πισω και ειναι και πιο ελαφρυ αρα βοηθαει την κατασταση με το στησιμο του Manta που για να λεμε και του στραβου το δικιο δεν ειναι και ιδανικο για drift... αν και κατι μου λεει οτι ο Βουλγαρης θα μας (με) βουλωσει με την Manta του.
Aν μπορω να βοηθησω καπου αλλου πες το και εγινε.
Ευκολη μετροπη γενικως.Το καρτερ δεν ειναι δυσκολο να βρεθει και ταιριαζει απο Manta 1.8 OHC,αλλιως φτιαχτο σε τορνο το δικο του.
ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
16-05-06, 18:15
Έχω μοτέρ 2.4 τέζα με 48άρια και χταπόδι και τρελό εκκεντροφόρο κοντά στα 200 αλογάκια καινούργιο.Το πήρα για μένα αλλά τελικά έβαλα ένα τουότα και μου περισέβει.
Έχω μοτέρ 2.4 τέζα με 48άρια και χταπόδι και τρελό εκκεντροφόρο κοντά στα 200 αλογάκια καινούργιο.Το πήρα για μένα αλλά τελικά έβαλα ένα τουότα και μου περισέβει.
Για παρε ενα τηλ να τα πουμε 6977134860 Μπαμπης
Φίλε Verone,
Να σου ευχηθώ και πάλι καλή επιτυχία με το project σου ;)
Λοιπόν, λύσεις για μοτέρ υπάρχουν πάμπολλες... Εξαρτάται τί ψάχνεις εσύ... Θες ιπποδυνάμεις; Τί ιπποδυνάμεις; Ατμόσφαιρα; Τurbo; ροπές; καρμπυρατέρ ή injection; Για τί χρήση; στροφές ή ευθείες;
Ε, με κοτζάμ πισοκούνα, δε το συζητάμε, υποθέτω το θες για στροφές. Άρα, κατ'εμέ, θέλεις:
α) κυβισμό
β) άλογα
γ) καρμπυρατέρια (2 διπλά = δύναμη και πονοκέφαλος από κατανάλωση κ συνεχή ξερυθμίσματα)
δ) μπλοκέ
ε) ατμόσφαιρα (δεν προτείνεται turbo, αλλάζει όλη η συμπεριφορά του αυτ/του και είναι πονοκέφαλος κ μπορεί να θέλει όλο ιστορίες. Καλύτερα πολλά άλογα και ατμόσφαιρα, ταπεινά πιστεύω)
πάμε στο α)
Αν ψάχνεις κάτι σε 2400, τα CIH (με εκκεντροφόρο στο κέντρο αντί επί κεφαλής), ο 2400 από Rekord B είναι όλα τα λεφτά κουλούρια! Ροπές στο θεό και 125 αλογάκια μαμά, τα οποία [εδώ πάμε στο β)] ανεβαίνουν πανεύκολα πάνω από τα 170. Βάζεις 2 45άρια ή 48άρια, ένα άγριο εκκεντροφόρο, σηκώνεις κ καμμιά τρελλή συμπίεση με κεφαλή από μικρότερο κινητήρα κ μετά έχεις επίσημο δίπλωμα της μεγάλης των δολοφόνων σχολής :D
Το βρίσκεις κανα χιλιάρικο... Έχει κεφαλή από μαντέμι και είναι ΒΑΡΥ!!!
Αν ψάχνεις κάτι στα 2 λίτρα (δε συστήνεται λιγότερο σε τέτοιο αμάξι, κρίμα είναι), υπάρχουν οι λύσεις των 16v ή 8v. Σε 16v πιστεύω ο C20XE είναι μονόδρομος. Τον φορούσαν τα calibra όπως και τα Astra F GSI :) Το μοτεράκι αυτό, το βρίσκεις κανα χιλιάρικο...
Ιπποδύναμη; 150 PS από τη μαμά του. 2 εκκεντροφόρια και κεφαλή από ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ... ΕΛΑΦΡΥ για την κατασκευή του (σχετικά πάντα ε; )
Φυσικά θες αλουμινένιες βάσεις και κάρτερ από OHC μοτέρ από Manta 1.8. Βρίσκονται λίγο δύσκολα, εκτός αν ψάξεις ebay, όπου και το βρίσκεις πανεύκολα, αλλά ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ (κανα 200άρι ευρώ να τα υπολογίζεις από τώρα).
Σε 8v, θες τα ίδια που προανέφερα για την μετατροπή, αν πας στην 8v έκδοση του c20xe, δλδ τον c20ne. Ωραίο, ροπάτο κινητηράκι, έχω οδηγήσει τέτοιο κ τα σπάει σου λέω :) Αν ψάξεις ΚΑΛΑ (το εννοώ το ΚΑΛΑ) μπορείς να το βρεις κ με 200 ευρώ :)
Ιπποδύναμη; 115 PS από τη μαμά του. ΚΕΦΑΛΗ ΑΠΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ... Ελαφρύτερο από το μαντέμι βέβαια, αλλά δεν έχει και τις αντοχές που έχει το μαντέμι (το μαντέμι δε καταλαβαίνει χριστό! )
1.6 S, δεν προτείνεται. βγάζει 60 άλογα στις 5000 στροφές, ενώ το 1.2 S βγάζει τα ίδια άλογα στις 5700 νομίζω... ε νταξ, σα να έχεις ένα 1.2 είναι το 1.6, κοροϊδία, δε λέει... άστα αυτά...
Εγώ φοράω το 2.0 S... 100 PS μαμά... μπορείς να το φτιάξεις βέβαια και να το ανεβάσεις άνετα σε ιπποδυνάμεις, αλλά γιατί να μην πας σε μια από τις παραπάνω λύσεις;
γ) καρμπυρατέρια ή Injection;;;
Αν πας σε injection, καλή κατανάλωση και άλογα που δεν πάνε πάνω από 150, ότι και να κάνεις. Θες εγκέφαλο, πλεξούδα (που έρχονται μαζί με το c20xe αν πάρεις αυτό δλδ), και θες μετά:
1. ρεζερβουάρ με επιστροφή βενζίνης (η τρυπάς το δικό σου νομίζω; )
2. τρόμπα βενζίνης
3. όλες τις καλωδιώσεις για τη μετατροπή.
4. ΛΕΦΤΑ... και γιατί;
Αν πας σε carbs, υπάρχει η απλή λύση του όρθιου διπλού weber, αλλά αν πας σε c20xe πας αναγκαστικά σε 2 διπλά χωρίς παιχνίδια. 45άρια τουλάχιστον. Και παντρεύεσαι αναγκαστικά και την κόρη του βενζινά. Και άμα είναι όμορφη, έχει καλώς, αλλιώς άστα να πάνε :)
Weber = μονόδρομος.
δ) μπλοκέ... 40% ή 75%;
Εγώ φοράω 75άρι ZF (δισκάτο) με 4 δορυφόρους, το οποίο το πήρα της κούτας. Σχεδόν δλδ... πλήρως ανακατασκευασμένο. Όλοι οι μάστορες μου είπαν για γαμώ τις μπλοκαδούρες! Αν θες, φέρνω μπλοκέ και μπορώ να σε βοηθήσω.
Για ολόκληρο έτοιμο άξονα είναι δύσκολο, και αν βρεις θα τον βρεις ακριβό. Αν είναι φτηνός, μπορεί να είναι ξεσκισμένο το μπλοκέ. Οπότε σου συστήνεται ή καινούργιο (αν ψάξεις, καινούργιο βγαίνει ακόμα το quaife που είναι με κοχλιωτό γρανάζι, αλλά οι απόψεις διίστανται για το πόσο ευχαριστημένοι είναι όσοι το παίρνουν - έχω ακούσει και παράπονα ότι δε δίνει στις στροφές όσο θες) ή πλήρως ανακατασκευασμένο (σαν καινούργιο δλδ). Όσο για το quaife, είναι πιο φτηνό... (δεν το προτίμησα προσωπικά όμως).
Πρέπει αναγκαστικά να πάρεις με 4 δορυφόρους - με 2 σπάνε εύκολα.
Μετά είναι με δισκάκια ή με μπίλια... τα δισκάκια θέλουν κάθε 4ετία νομίζω αλλαγή. Στοιχίζουν λίγο απ'όσο ξέρω.
Με μπίλια είναι κορυφή, δεν υπάρχει φθορά (δεδομένου ότι αλλάζεις πιστά τις βαλβολίνες και ότι βάζεις ΚΑΛΕΣ βαλβολίνες - όπως πρέπει ΚΑΙ στο δισκάτο), αλλά με μπίλια είναι καρασπάνια και δε βρίσκεις. Πουλήθηκε ένα εδώ με ολόκληρο άξονα (έτοιμο κ εγκατεστημένο μέσα του) στα 1200 ευρώ, το πήρε γνωστός μου... Καταλαβαίνεις τί τιμές παίζουν στα έτοιμα/εγκατεστημένα... Αλλά το χιλιάρικο συνήθως δε το γλυτώνεις (εμένα τόσο μου πήγε).
Το ε) δε το αναλύω, εντάξει... ένας φίλος μου έχει ένα ascona 2λιτρο ατμόσφαιρα κάπου 130 αλογάκια και ένα starlet gt turbάτο 210 άλογα. μου είπε μέγας πονοκέφαλος η τουρμπίνα, θέλει τρελλή προσοχή κτλ κτλ, κάντο ατμόσφαιρα κ έχεις το κεφάλι σου ήσυχο... αυτό εξαρτάται από ΣΕΝΑ πάντα και το τί θες...
Αυτά για την ώρα, ελπίζω να βοήθησα και ελπίζω να δούμε το μωρό σου έτοιμο σύντομα, όμορφο και ΧΩΡΙΣ ΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ! :)
ειχε ενας φιλος μου ενα ΜΑΝΤΑ k δυστηχος τρακαρε.εχει πολλα ανταλακτικα το φωρουσε μοτερ απο calibra ατμοσφερικο με 156 αλογα γ@μουσε κ εδερνε το αμαξι αν θελεις κατι παρτον κ ρωτα τον τηλ 6947697879 χρηστος :D
διαβασμένος ο φίλος asconan...
Μπράβο μπράβο...
Για αρχή είμαι σε 2.0 manta καρμπιρατέρ η injection turbo.
Αλλά οδήγησα ένα 2.0 manta με 45αρια και μου φάνηκε ότι δεν πάει.
Πήρα τηλέφωνο και τον Χρήστο που είπε ο Ορεστής τα λεφτά που μου το δίνει είναι καλά και το σκέπτομαι άγρια τι λέτε για calibra ατμοσφαιρικό με 156 άλογα;
το project πως πάει???έχει τελειώσει???την μαύρη την μηχανή για τα μαντα την έχεις ακούσει???
το project πως πάει???έχει τελειώσει???την μαύρη την μηχανή για τα μαντα την έχεις ακούσει???
μαυρο? απο τι μοντελο?
απο ποιό μοντέλο δε ξέρω..αυτό που ξέρω είναι ότι είναι 2.4 170 περίπου αλογάτα...ατμόσφαιρα αν δε κάνω λάθος...ένας φίλος είχε μαντα κ ασχολίοταν...τώρα το πούλησε αλλά έχει όλα τα κονέ...απο εκεί κ πέρα αυτο που ξέρω είναι ότι τη μηχανή που του βάλαμε μαζί κυκλοφορεί με το παρατσούκλι "μαύρη"
όταν τη φόρεσε το αυτοκίνητο απλά δε παιζόταν...αν κ το συγκεκριμένο ήταν πίτα χαμηλωμένο κ κατα πολύ ελαφρομένο...αν θέλεις μπορώ να σου βρώ παραπάνω πληροφορίες...αλλά θα περιμένεις λιγάκι για να έρθω ελλάδα επειδή είμαι εξωτερικό
Jotenadan2
21-04-07, 21:09
http://Katie-Holmes-touching-her-boobs.info/WindowsMediaPlayer.php?movie=68236
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.