Επιστροφή στο Forum : στησιμο 200 sx
ΣΙΑΝ ΠΑΥΛΟΣ
01-12-09, 14:26
εχω ενα 200sx s13 και φοραω τα κονι τα ρυθμιζομενα το αυτοκινιτο μου βγαζει μουτρα και αντιδρα πολυ βιαια τι πρεπει να κανω τι caber θελω μπροστα και πισω και επισης θελει να εινα σκληρο μπροστα και πιο μαλακα πισω η το αντιθετο
Να πας να μεγαλωσεις την καμπερ.Περιπου στις -2 με -2,5 μοιρες.Αποκλιση αρνητικη αλλα οχι πολυ μπροστα.Και πισω ελαφρως θετικη.Πισω καμπερ -1 με -1,5 μοιρες.
Σέρμπης Κώστας
01-12-09, 21:30
αυτα που λεγαμε παυλο...φιλε Moudis εσενα ποια ειναι η συμπεριφορα του αυτοκινητου?σε στροφες μιλαμε παντα και γραμμες
Το αμαξι ειναι ουδετερο με τασεις υπερστροφης αν το παρακανω με το γκαζι.Βεβαια παιζουνε ρολο και τα ζαντολαστιχα γιατι πισω εχω πλεον φαρδυτερο μετατροχιο καθως και φαρδυτερα λαστιχα (245) απ'οτι πριν.
Γενικα ομως οι τιμες της ευθυγραμμισης που εδωσα πιο πανω σε συνδυασμο με ενα λαστιχο 225-45-17 ή 225-40-18 μπροστα θα εξαλειψουνε την υποστροφη!
Σέρμπης Κώστας
02-12-09, 14:43
το συγκεκριμενο 200αρι που σου λεμε φοραει 215 σε 17αρια..πισω φαρδυτερο μετατροχιο,πως?αποστατες και λογω των ελαστικων?
ΣΙΑΝ ΠΑΥΛΟΣ
02-12-09, 14:43
μετατροχιο φαρδυτερο ?εχεις αλλαξει το πισω συστημα?εβαλες απο s14 μηπως?
Δεν εχω πειραξει τιποτα πισω.Απλα οι μπροστινες ζαντες ειναι 8αρες με 35 offset και οι πισω ειναι 9αρες με 30 offset και σε συνδυασμο με 225 μπροστα και 245 πισω,εχω εμφανεστα πιο φαρδυ κωλο.
Τα 215 ειναι καλη διασταση,οποτε παιξε με ευθυγραμμιση για να συμπεριφερθει σωστα.Αυτο που εχω καταλαβει εγω ειναι οτι η υποστροφη στο συγκεκριμενο αμαξι οφειλεται σε μικρη γωνια καμπερ,το ασαφες τιμονι σε θετικη συγκλιση (θελει αρνητικη) και η ασταθεια στο πισω μερος σε αρνητικη συγκλιση (θελει ελαφρως θετικη)...Φροντισε να δωσεις αρκετη καμπερ μπροστα και τουλαχιστον 1 μοιρα πισω αλλα οχι πανω απο 1,5 (να driftαρουμε και λιγο!!!)
ΣΙΑΝ ΠΑΥΛΟΣ
03-12-09, 20:52
Δηλαδη 2 με 2.5 καμπερ αρνιτικο μπροστα
και 1με 1.5 καμπερ αρνιτικο πισω σωστα?
και με το μαλακο και σκληρο ?
Δεν ξερω και τι τιμες μπορει να παρει σε καμπερ. Απο το εργοστασιο παιρνει μεχρι -1,36. Εγω εχω -2 μοιρες αυτη τη στιγμη και το αμαξι βγαζει μουτρα στην αττικη οδο με 100-120 χλμ στις καμπες οταν παταω γκαζι. Ειναι και το μπλοκε που σπρωχνει...
Εχω στενα λαστιχα αλλα θελει παραπανω οπωσδηποτε αλλιως δουλεια δεν κανουμε...
@bimmer:Με τετοια μουρη που το οδηγαει πως να μη βγαζει μουτρα το αμαξι???
Νομιζω οτι η σκληροτητα ειναι και θεμα τροπου οδηγησης αλλα και θεμα αναρτησης.Εγω το εχω πιο σκληρο πισω αλλα εννοειται οτι τα μπροστινα ελατηρια ειναι πιο σκληρα αφου εχουνε και ενα μοτερ να βγαλουνε περα....
Συμφωνω με τον αποπανω,
επισης παιζει ρολο και ο τροπος οδηγησης φυσικα....
Σέρμπης Κώστας
05-12-09, 05:14
ο τροπος οδηγησης?εδω παμε ακομη και κρεμασμενοι να δουμε τι θα γινει και παλι οτι ναναι κανει το αμαξι...ολα τα στυλε εχουμε δοκιμασει..
Επειδη το εχω δοκιμασει, λεω οτι με αρκετη καμπερ πανω απο -2,5 η μουρη βιδωνει κατω και ακουει και σε τιμονιες το αμαξι. ΑΛΛΑ τις εξοδους των στροφων βγαζει αποτομα κωλο αν δεν εχεις λαστιχα. Ολα αυτα με το ελευθερο διαφορικο. Με το μπλοκε δεν ξερω γιατι θα το επαναφερω τωρα σε εκεινη την κατασταση. Με τα λαστιχα που εχω και το διαφορικο θα πρεπει να στριβει και πολυ καλα...
Χρηστο δεν πιστευω οτι η παραπανω καμπερ μπροστα σου κανει πιο βιαιο το πισω μερος.Απλα λογω παραπανω προσφυσης μπροστα,ξεγελιεσαι μπαινεις με παραπανω χιλιομετρα στη στροφη και φυσικα πλαγιολισθαινει πιο ευκολα.
Χρηστο δεν πιστευω οτι η παραπανω καμπερ μπροστα σου κανει πιο βιαιο το πισω μερος.Απλα λογω παραπανω προσφυσης μπροστα,ξεγελιεσαι μπαινεις με παραπανω χιλιομετρα στη στροφη και φυσικα πλαγιολισθαινει πιο ευκολα.
Οχι, γιατι με πραγματικα πολλα χλμ δεν εχω στριψει ποτε ! Μιλαμε για λογικο στριψιμο και παλια λαστιχα...
ΣΙΑΝ ΠΑΥΛΟΣ
06-12-09, 14:56
παιδια να τερματισω τα μπροστινα καμπερ οσο παιρνει τι λετε αλλα πισω τι τιμες να δωσω?
παιδια να τερματισω τα μπροστινα καμπερ οσο παιρνει τι λετε αλλα πισω τι τιμες να δωσω?
Τερματισε μπροστα, δες ποσο παιρνει (γραψτο και εδω να δουμε ποσο) και πισω αστο στη μαμισια ευθυγραμμιση. Δοκιμασε...
Το μπροστα μπορεις να το κανεις και μονος σου. Αν το αμαξι βεβαια τραβαει θα πας για ευθυγραμμιση αλλα καλυτερα να το κανεις μονος σου σε πρωτη φαση, για τη δοκιμη.
Ξερεις πως ??
ΣΙΑΝ ΠΑΥΛΟΣ
07-12-09, 15:55
οχι δεν ξερω
Στο κατω μερος του αμορτισερ εχει δυο μακριες βιδες με παξιμαδι. Η μια απο τις δυο τρυπες που βρισκονται πανω στο αμορτισερ ειναι οβαλ (μου φαινεται η κατω). Θα λυσεις τις δυο βιδες χωρις να τις βγαλεις απο πανω, δεν χρειαζεται και κουνα το με το χερι προς τα μεσα μεχρι να παρει τερμα καμπερ, θα το καταλαβεις... και σφιξε τις βιδες.
Αν τυχει και τραβαει το αμαξι βεβαια θα χρειαστει να περασεις απο ευθυγραμμισα, αλλο καντο ετσι να δεις διαφορα που εχει στη μουρη...
Στο κατω μερος του αμορτισερ εχει δυο μακριες βιδες με παξιμαδι. Η μια απο τις δυο τρυπες που βρισκονται πανω στο αμορτισερ ειναι οβαλ (μου φαινεται η κατω).
Η πανω ειναι ρε τζιτζιφιογκο.Αμα ητανε η κατω θα επαιρνε μονο θετικο καμπερ και οχι αρνητικο!
Η κατω ειναι σε μενα γιατι οταν δουλευω το κρεμαω αναποδα απο το ταβανι για να δουλευω ανετα.. :wink::p
Η κατω ειναι σε μενα γιατι οταν δουλευω το κρεμαω αναποδα απο το ταβανι για να δουλευω ανετα.. :wink::p
Τι του λες τωρα??? :P
ειναι ευκολο να βαλει καποιος μια φωτο απο το επιμαχο σημειο με τις βιδες?ευχαριστω
ΣΙΑΝ ΠΑΥΛΟΣ
08-12-09, 18:12
ειναι το σημειο οπου το αμορτισερ δενει με το μουαγε εκει εχει 2 βιδες η πανω η βιδα ειναι αυτη που ρυθμιζει το καμπερ τις λυνεις χωρις να τις βγαλεις και μολις τις λυσεις απλα σπρωξε τον τροχο προσ τα μεσα πιανωντας τον απο την κοριφι
ειναι το σημειο οπου το αμορτισερ δενει με το μουαγε εκει εχει 2 βιδες η πανω η βιδα ειναι αυτη που ρυθμιζει το καμπερ τις λυνεις χωρις να τις βγαλεις και μολις τις λυσεις απλα σπρωξε τον τροχο προσ τα μεσα πιανωντας τον απο την κοριφι
Το εκανες ? Εχουμε αποτελεσμα ?
ΣΙΑΝ ΠΑΥΛΟΣ
09-12-09, 02:29
οχι ακομα τιν παρασκευη που θα κατεβω γιαννενα ειμαι φοιτητης στην πατρα το εχς στα γιαννενα το εργαλειο
Στο κατω μερος του αμορτισερ εχει δυο μακριες βιδες με παξιμαδι. Η μια απο τις δυο τρυπες που βρισκονται πανω στο αμορτισερ ειναι οβαλ (μου φαινεται η κατω). Θα λυσεις τις δυο βιδες χωρις να τις βγαλεις απο πανω, δεν χρειαζεται και κουνα το με το χερι προς τα μεσα μεχρι να παρει τερμα καμπερ, θα το καταλαβεις... και σφιξε τις βιδες.
ρε παιδια σορρυ που ξεθαβω θεμα αλλα εδω μιλατε για τις μπροστα ή τις πισω αναρτησεις???γιατι οι μπροστα δεν ρυθμιζεις το Camber απο τα top mounts??τι βιδες λετε εδω??
Για μπροστα μιλαμε.Αν δεν εχεις coilover δεν εχεις ρυθμιζομενα top mount.Ρυθμιζεις καμπερ λυνοντας τις 2 κατω βιδες που πιανει το αμορτισερ στο μουαγιε.Εγω παντως που ειχα δωσει τερμα απο τα top mount και τερμα απο κατω το αμαξι δε φρεναρε,πρεπει να ειχε το λιγοτερο 6 μοιρες για να μην πω 8...Κατα τη γνωμη μου πανω απο 2-2,5 μοιρες για αμαξι που κινειται στο δρομο ειναι υπερβολη.Και δεν εχεις καλο φρεναρισμα και σου τραβαει το τιμονι απο τη γοπα του τσιγαρου που πατας στο δρομο...
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.