Επιστροφή στο Forum : βοηθεια για ε30
θα ηθελα την βοηθεια σας για το μπροστινο συστημα του ε30 μου. αναρτηση, κρεμαγιερα, τιμονι. εχω ακουσει μεχρι τωρα πολλες αποψεις που μαλλον με μπερδεψαν παρα με βοηθησαν και πολλες απο αυτες ειχαν και παλαβες τιμες. α ξεχασα και το βασικοτερο διαφορικο αλλο μεγαλο μπερδεμα!! μεχρι τωρα ειχα σταρλετ οποτα bmw ειμαι λιγο πισω. οποιος μπορει ας βοηθησει!!!
GiannisE30
18-11-09, 20:00
καταρχην τι μοτερ εχεις?
για απλα πραγματα και οχι τερατα (με την καλη εννοια), μπορεις να βαλεις τα απλα ψαλιδια με Μ3 σινεμπλοκ, ειναι η πιο απλη λυση για να παρεις λιγο αρνητικο camper.
αλλοι βαζουν ψαλιδια απο Ε36, δεν το εχω ψαξει για το αν γινετε και για το αποτελεσμα, οποτε δεν εχω αποψη.
αναρτηση, αναλογα τι αντιδραση-συμπεριφορα θες απο το αμαξι πρεπει να παιξεις με σκληρο ή μαλακο, αναλογως τα αμορτισερ και τα ελατηρια παντα. μπορεις να βαλεις kyb που ειναι μαλακα (πολυ ομως...), ή bilstein κιτρινα χαμηλοματος με ελατηρια χαμηλοματος που ειναι αρκετα σκληροτερα ή αν θες κατι για drift πας σε coil over οποτε d2 ή KW ή ή ή... αναλογα τι λεφτα διαθετεις γαι το συγκεκριμενο θεμα και τι αποτελεσμα ζητας.
κρεμαριερα μπορεις να βαλεις κοντιτερη (απο Μ3 ισως, δεν το εχω ψαξει το θεμα) και να εχεις πιο αμεσο στριψιμο.
το διαφορικο δεν ειναι και τοσο μπερδεμα οσο νομιζεις,
παντα αναλογα την χρηση (αποκλειστικα drift, αποκλειστικα βολτα ή κατι ενδιαμεσο) και το μοτερ σου (για να βρεις το σωστο βημα)
αναλογα το βημα εχεις και την αναλογη τελικη και επιταχυνση (σε συνδυασμο με το σασμαν)
αναλογα το μοτερ σου πρεπει να βρεις το καταλληλο καβουκι μικρό (316-320) ή μεγαλο (325 και βαλε)
δλδ, σε ενα 2500cc ανα βαλεις μικρο καβουκι με κοντο βημα θα το σπασει.
εκτος εαν πας σε κατι aftermarket cusco π.χ. αλλα ξεφευγεις απο λεφτα... κοντα στα 2000+-
επισης υπαρχουν 1way, 1.5way και 2way διαφορικα, για τα οποια εχει ανοιχτει θεμα μεσα στο forum, δοκιμασε στην αναζητηση για περισσοτερες πληροφοριες σε αυτο το θεμα.
Σέρμπης Κώστας
18-11-09, 20:37
για μηχανικα -και ειδικα μπροστα- ξερω οτι ταιριαζουν ολα απο Ε36 και παιρνεις αυτοματα και μεγαλυτερη γωνια καμπερ μπροστα.για τα υπολοιπα δεν ξερω τι να σου πω
kallitexni$
18-11-09, 21:01
Μπροστα νομίζω παίρνει και απο 46άρι άκρα και καμπερώνει πολύ(κοντά στις 3 μοίρες)
αυτη τη στιγμη ειναι 1800ι. το αυτοκινητο ειναι μονο για πιστα drift και γουστα.γι αυτο ψαχνομαι για σωστες λυσεις.αν εχω βρει διαφορικο και αναρτηση θα το φερω και στoν τελικο στο καρτοδρομο.
ma-nos e30
19-11-09, 01:30
απο αναρτηση βαλε 4 ελατηρηα τοθ 325 και προς πισω κονι κιτρινα ρι8μιζομενα...170 ευρο ειχα παρει τα διο πισω αμορτησερ παντος αυτη ειναι μια καλη λυση...
απο που τα ειχες παρει??με ενδιαφερουν πολυ.για διαδορικο δεν βρηκα αν υπαρχει καμια προταση!!! και μηπως υπαρχει κανας κωνος για το 30?????????
Δεν καταλαβα τι μοτερ εχεις να σου πω τι διαφορικο να βαλεις για να ντριφταρεις.
Παντως το κοντο βημα σε ατμοσφαιρικο 2500cc, (πχ. 4,10 βημα) ειναι αλλο πραμα...
Δεν σπαει δεν χαλαει και σπινιαρεις με 3η και με 16αρες αν σου λεει κατι αυτο...
Τωρα απο αναρτηση, αν ψαχνεις για φθηνα, η καλυτερη λυση ειναι παιξεις με ελατηρια και αμορτισερ σχεδον κουτσουρο γιατι ειναι διστροπο απο πλαυρας αναρτησης (θελει λεφτα για να πεις οτι εκανες κατι)
Στα ψαλιδια μπορεις και να φτιαξεις γεματα σινεμπλοκ πολυουρεθανης σαν του Μ3, τα τιμονια διαβαζουν τελεια την στροφη και εχεις πολυ καλη επαναφορα!
Αυτα και απο εμενα...
αυτη τη στιγμη ειναι 1800ι. το αυτοκινητο ειναι μονο για πιστα drift και γουστα.γι αυτο ψαχνομαι για σωστες λυσεις.αν εχω βρει διαφορικο και αναρτηση θα το φερω και στoν τελικο στο καρτοδρομο.
Καλα, εχω γερακισια ματια τελικα...
Ουτε που το ειδα...
επειδη εχω φτιαξει αρκετα 30αρια το μονο που θα σου πω ειναι σκεψου πολυ καλα τι θες αποφασισε ποσα διαθετεις και παρε με τηλ 6945671477 γιωργος:wink:
ma-nos e30
21-11-09, 01:43
απο που τα ειχες παρει??με ενδιαφερουν πολυ.για διαδορικο δεν βρηκα αν υπαρχει καμια προταση!!! και μηπως υπαρχει κανας κωνος για το 30?????????
τα ειχα παρει απο κατι σαν μαγαζη δν ειμαι και σιγουρος οτι ειναι μαγαζη....απο την α8ηνα 8α βρω το τηλ και 8α στο στηλω με πμ...
ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
29-11-09, 15:56
Σωτο εχεις ΠΜ.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.