PDA

Επιστροφή στο Forum : Κατάθεση πινακίδων

kallitexni$
15-11-09, 18:30
Κάπου άκουσα οτι μπορούμε πάλι να καταθέσουμε πινακίδες και όχι μόνο για ένα μήνα..
Εχει ακούσει κανείς κάτι σχετικό ?

johnD
15-11-09, 19:16
Κάπου άκουσα οτι μπορούμε πάλι να καταθέσουμε πινακίδες και όχι μόνο για ένα μήνα..
Εχει ακούσει κανείς κάτι σχετικό ?

Πινακιδες καταθετεισ ουτως η άλλως εφορια αν θες. μηπως μπερδευεσαι?

dimitris1818
15-11-09, 20:12

ασχετο...πια πιστα ειναι αυτη στην υπογραφη σου?

kallitexni$
15-11-09, 22:36

Εγώ εννοώ να μην έχεις πινακίδες επ αόριστον, για να μην πληρώνεις τέλη και ασφάλειες.
Να έχεις ανταλλακτικά ουσιαστικά στην κατοχή σου.Σκέτες καρότσες.
Ο τελευταίος νόμος το επέτρεπε για ένα μήνα μόνο αυτό.

seliniotis_sr
15-11-09, 23:27
Εγώ εννοώ να μην έχεις πινακίδες επ αόριστον, για να μην πληρώνεις τέλη και ασφάλειες.
Να έχεις ανταλλακτικά ουσιαστικά στην κατοχή σου.Σκέτες καρότσες.
Ο τελευταίος νόμος το επέτρεπε για ένα μήνα μόνο αυτό.

Σήμερα είχα και εγώ αυ΄την την ερώτηση σε κουβέντα αλλά δεν ήξεραν...
Μακάρι να ισχύει πάλι..!!

ma-nos e30
16-11-09, 00:04
της πινακηδες της καταθετης οποτε 8ες για οσο θες...

kallitexni$
16-11-09, 00:13
της πινακηδες της καταθετης οποτε 8ες για οσο θες...

Τους πράσινους δράκους στην κουζίνα τους είδες?
Ψηφίστηκε νόμος?

ma-nos e30
16-11-09, 00:16
ε εγω τωρα και 2 χρονια που ασχολουμε με τον χορω ετσι ειναι και οταν τις κατα8εσα εγω ετσι ηταν....

ma-nos e30
16-11-09, 00:17
τη λες ηταν ενα μινα αν ηταν ενα μηνα θα ειχα πινακηδες....εκτος αν αθηνα εχετε αλους νομους...

kallitexni$
16-11-09, 00:22
ε εγω τωρα και 2 χρονια που ασχολουμε με τον χορω ετσι ειναι και οταν τις κατα8εσα εγω ετσι ηταν....

Πότε τις κατέθεσες?

ma-nos e30
16-11-09, 00:24
περηση τα χριστουγενα

seliniotis_sr
16-11-09, 00:43
περηση τα χριστουγενα

Τότε γίνοταν..!!Όμως όταν ψιφίστηκε η απόσυρση,δεν μπορούσες να καταθέσεις πινακίδες χωρίς το αμάξι....ακόμα και αν έπερνες μηχανικά μέρη,λαμαρίνες,κλπ,και πήγαινες το πλαίσιο μόνο δεν μπορούσες να καταθέσεις....Αυτό ρωτάει τώρα ο φίλος αν ισχύει ακόμα...;;

ma-nos e30
16-11-09, 00:46
εδω περα δν ησχειη τπτ τετιο...

pro_crossaro
17-11-09, 22:53
TΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ...

Λοιπόν παίδες. Κατ' αρχάς να ξεχωρίσουμε την προσωρινή κατάθεση πινακίδων και την οριστική διαγραφή.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ:

Παραδίδουμε πινακίδες και άδεια στο μηχανολογικό. Ο φάκελος του οχήματος καταστρέφεται και ουσιαστικά δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος να πάρει ξανά πινακίδες. Κάνει μόνο για ανταλλακτικά, καμιά πίστα, κανένα χωριό που δεν κυκλοφορούν και πολλοί οι αστυνομικοί και για κοτέτσι. Επίσης πολλά οχήματα στις λέσχες κλασικών/ιστορικών οχημάτων βρίσκονται δυστηχώς υπό αυτό το καθεστώς.

Μέχρι πριν το "άνοιγμα" (Δηλαδή το να πάρουν την άδεια, γιατί και πιο παλιά υπήρχαν ως μάντρες...) των ανακυκλωτήριων, για να παραδώσεις ένα όχημα για οριστική διαγραφή
δεν χρειαζόταν τίποτα. Για αυτό και ήταν γεμάτοι οι δρόμοι με αυτοκίνητα δίχως καμία χρήση ή αξία, και τα κοτέτσια ήταν τροχοφόρα στα χωριά.:lol:

Μετά το 'άνοιγμα" έπρεπε να έχεις χαρτί ότι το παρέδωσες σε κάποιο ανακυκλωτήριο. Το χαρτί αυτό στο έδιναν όταν το παρέδιδες στο ανακυκλωτήριο μαζί με τις πινακίδες. Όμως άμα ήθελες απλά να το πουλήσεις για να γίνει "αντίκα" τότε δε χρειαζότανε το παραπάνω χαρτί. Επίσης μπορούσες να κρατήσεις το όχημα για αναπαλαίωση, και να είχες καλές σχέσεις με κάποιον ανακυκλωτή και να έκοβε τον αριθμό πλαισίου, και να κράταγες το υπόλοιπο. Φυσικά κανείς δε μπορόυσε να σου απαγορεύσει να παρκάρεις το όχημα σου σε ιδιωτικό χώρο. Οπότε και σε τέτοια περίπτωση μπορούσες να κάνεις ορίστική διαγραφή.

Πλέον όμως πάλι τα ίδια ισχύουν. Μόνο που μέχρι να κάνεις αυτό που θες στα ζαλίζουν.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ:

Παραδίνεις πινακίδες και άδεια στην ΔΟΥ στην οποία ανήκεις. Για ένα με δύο χρόνια κρατάνε τις πινακίδες. Μετά το πέραν της προθεσμίας μπορόυν να στείλουν αυτές προς καταστροφή, και όποτε θελήσεις να ξαναβγάλεις το όχημα σου στην κυκλοφορία σου εκδίδουν άλλες έναντι ενός μικρού ποσου. Μετά από πολλά χρόνια μπορούν να πετάξουν και τον φάκελο του οχήματος, αλλά υποχρεώνονται να κρατάνε την άδεια, ουτως ώστε να μπορείς να ξαναβγάλεις το όχημα στην κυκλοφορία. Βέβαια επειδή και στην εφορία είναι δημόσιοι υπάλληλοι, για να κάνεις μια απλή δουλειά θα πρέπει να σου πρήξουν τα παπάρια, να ρίξεις άπειρα μπινελίκια, και με τον νόμο ανά χείρας να τα βρεις με τον προϊστάμενο. Βέβαια άμα δεν είσαι λακαμάς συνήθως άκρη βρίσκεις.:wink:

Βέβαια με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά γλιτώνεις τέλη δύο ετών. Δηλαδή αν σε ένα αυτοκίνητο καταθέσω τις πινακίδες για 10 χρόνια, όταν θα τις πάρω πίσω θα πρέπει να πληρώσω τα 8. Όμως οι περισσότερες ΔΟΥ μέχρι πρόσφατα απλά δεν ακολουθούσαν 100% το νόμο και πλήρωνες απλά το τέλος του τρέχωντος έτους. Βέβαια για να ξεφορτωθοούν τα αυτοκίνητα που θεωρούν σαράβαλα, πλεόν χρησιμοποιούν όλα τα όπλα τους...:evil:

Α να ξέρετε ότι πλέον για να καταθέσετε πινακίδες σε ΔΟΥ πρέπει να έχετε και κάποιο έγραφο που να δηλώσει ιδιόκτητο χώρο, γιατί δεν επιτρέπεται να έχετε όχημα που δεν πληρώνει τέλη στο δρόμο. Θα σας πουν για την ακρίβεια, κάποιον κλειστό/στεγασμένο ιδιόκτητο χώρο, αλλά στην πράξη το Ε9 με κάποιο οικόπεδο στο όνομα σας (ή σε συγγενή και με τα κατάλληλα έγγραφα που να δηλώνουν ότι το όχημα θα είναι σε αυτόν το χώρο και όχι στο δρόμο) είναι αρκετό.

Οπότε με οριστική διαγραφή καταστρέφεις το όχημα, ενώ με προσωρινή κατάθεση μπορείς όποτε θες να το ξανακυκλοφορήσεις!

ΤΙΡ: Να ξέρετε ότι άμα πάτε στην εφορία για προσωρινή κατάθεση, είτε λόγω εκ γενετούς ηλιθιότητας, είτε λόγωοδηγιών εκ των ανωτέρων, θα ακούσετε ότι μαλακία μπορείτε να σκεφτείτε (και πολύ περισσότερες) για να σας πείσουν να καταστρέψετε το ελλεεινό και άχρηστο σαράβαλό σας. Φυσικά αγνοήστε τους και εξηγήστε τους ότι δεν είστε 90χρονος που απλά δε θέλει να πληρώνει τέλη, αλλά ασχολείστε με το άθλημα, και ξέρετε τι δικαιούστε. Προσωπικά έχω τσακωθεί με ηλίθια ύπάλληλο από το τηλέφωνο για χάρη φίλου. Και φυσικά μαντέψτε πιανού του πέρασε...:lol:

ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΜΕΣΟΝ...
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ...:evil:

pro_crossaro
17-11-09, 22:57
Τότε γίνοταν..!!Όμως όταν ψιφίστηκε η απόσυρση,δεν μπορούσες να καταθέσεις πινακίδες χωρίς το αμάξι....ακόμα και αν έπερνες μηχανικά μέρη,λαμαρίνες,κλπ,και πήγαινες το πλαίσιο μόνο δεν μπορούσες να καταθέσεις....Αυτό ρωτάει τώρα ο φίλος αν ισχύει ακόμα...;;

Φυσικά και μπορείς. Αν πάρεις κάποιο αυτοκίνητο για ανταλλακτικά, μπορείς να το λύσεις όλο, και να το πας για ανακύκλωση. Θα σου δώσουν το απαραίτητο έγγραφο. Απλά όταν ίσχυε η απόσυρση (ευτυχώς δεν ισχύει πια) δε θα δικαιώσουν τα λεφτά της απόσυρσης αφού ουσιαστικά δε θα παρέδιδες ένα αμάξι που υπό άλλες συνθήκες θα κυκλοφορούσε και θα μόλυνε (Τι άλλη μαλακία θα μας που και θα την πιστέψουμε δεν ξερω...:evil:).

Αλλά μπορούσες να το αποσύρεις, και να κρατήσεις ότι ήθελες. Όπως και με τα στουκαρισμένα το ίδιο. Βέβαια αναλόγωε τι θα έλλειπε οι ανακυκλωτές αυθαίρετα (κατά τη γνώμη μου ) θα σε χρέωναν για τη μεταφορά του κουφαριού, κάτι που υπό άλλες συνθήκες δεν χρεώνεται!:wink:

Ντογκας Ιωαννης
17-11-09, 23:29
ευχαριστουμε πολυ φιλε μου...!!
επιτελους και ενα post με ουσια...

andreas_e30!
18-11-09, 19:52
εγω προχτες που τις κατεθεσα μ παν για 12 μηνες ρωτησα αν ερθω πιο μετα και μ παν ελα και θα τα βρουμε!

bakakas
20-11-09, 09:49
Να πω και εγω ενα σεναριο. Ειχα ενα lada και παρεδωσα πινακιδες το 2002 για ακινησια με σκοπο αν χρειαστε καποτε να τις ξαναπαρω. Αρα ειναι 7 χρονια παρεδομενες. Αν τωρα πηγαινα να τις παρω θα πληρωνα τα τελη για 5χρονια η μονο του τελευταιου??? Επισης αν δεν τις παρω ποτε τι γινετε?? Θα με ειδοποιησουν καποια στιγμη να παω να τις παρω υποχρεωτικα?

turbanthropos
20-11-09, 10:17
Αν ξαναπάς,θα σε δώσουν καινούριες.
Οι παλιες καταστρέφονται μετά από 1 ή 2 χρόνια.
Σαφώς και δε θα πληρώσεις τέλη για όλα τα χρόνια της ακινησίας,

pro_crossaro
20-11-09, 10:34
Να πω και εγω ενα σεναριο. Ειχα ενα lada και παρεδωσα πινακιδες το 2002 για ακινησια με σκοπο αν χρειαστε καποτε να τις ξαναπαρω. Αρα ειναι 7 χρονια παρεδομενες. Αν τωρα πηγαινα να τις παρω θα πληρωνα τα τελη για 5χρονια η μονο του τελευταιου??? Επισης αν δεν τις παρω ποτε τι γινετε?? Θα με ειδοποιησουν καποια στιγμη να παω να τις παρω υποχρεωτικα?

Κατά πάσα πιθανότητα, θα γίνει αυτό που σου είπε ο turbanthropos. Δηλαδή θα σου εκδόσουν καινούργιες, γιατί οι εφορίες υποχρεούνται να τις κρατήσουν για ένα χρόνο.
Φυσικά υπάρχει και το απίθανο σενάριο να τις έχουν ξεχασμένες, αλλά είναι πολύ απίθανο...

Θα πλερώσεις λοιπόν κάποια παράβολα για την έκδοση των ΄καινούργιων πινακίδων (δεν είναι πολλά).

Όμως το θέμα με τα τέλη όπως είπα και πο πάνω δεν είναι σίγουρο. Σύμφωνα με ένα νόμο η προσωρινή ακινησία είναι για 12 μήνες και υπάρχει μια περίοδο χάριτος άλλους 12 μήνες.
Οπότε κανονικά θα πρέπει να πληρώσεις τα τέλη για 5 χρόνια όπως έγραψες. Στην πράξη όμως, πολύ λίγες φορές έχω ακούσει να ζητήσουν κάτι τέτοιο. Συνήθως (και μέχρι τώρα και σε μένα) απλά πλήρωνες τα τέλη του τρέχοντος έτους και τέλος (όπως είπε και ο turbanthropos). Όμως τον τελευταίο καιρό έχω ακούσει αρκετές ιστορίες όπου το "θυμηθήκαν" και ζητάγανε να πληρώσεις τα πάντα κανονικά. :confused:

kallitexni$
20-11-09, 12:04
Ναι όντως γλιτώνεις τα τέλη των δύο πρώτων ετών ακινησίας,αλλά υπάρχει περίπτωση να μη σου ζητήσουν να πληρώσεις τα υπόλοιπα???Στη χώρα μας??...:roll:
Με τους πράσινους δράκους στην κουζινα τι θα κάνουμε? :mrgreen:

pro_crossaro
20-11-09, 13:10
Kαι όμως...

Μέχρι πρόσφατα πολύ σπάνια είχα ακούσει περιπτώσεις που τους ζητάγανε και τα υπόλοιπα έτη. Και οι παρέες μου ασχολούνται κυρίως με τέτοια σαπάκια.:lol:

Απλά τώρα με την απόσυρση και τα τέλη, πιθανών πήραν σύρμα από επάνω, μπας και ψαρώσει κανένας παππούλης και το πετάξει...:wink:

Λογικά τώρα που γυρίσαμε στα φυσιολογικά μας, δε θα πολυασχολούνται!

kanonas
20-11-09, 22:11
δηλαδη με ολα αυτα που διαβαζω εγω δεν χρειαζετε να ανυσηχω που τελη νοεμβριου κλεινει ενα χρονο παραδομενες..και ρωταω εγω τωρα το αμαξι αυτο αν θελω να το πουλησω για ανταλλακτικα τι διαδικασια κανω?παιρνω της πινακιδες πισω?το πουλαω ετσι?

seliniotis_sr
20-11-09, 23:01
Αν ξαναπάς,θα σε δώσουν καινούριες.
Οι παλιες καταστρέφονται μετά από 1 ή 2 χρόνια.
Σαφώς και δε θα πληρώσεις τέλη για όλα τα χρόνια της ακινησίας,

Ακριβώς έτσι...γτ ΄έκανα τη διαδικασία αυτή τον Άυγουστο......Τέλη πλέροσα μόνο για το 2009 και ήταν παραδομένες απο το 98.........και πήρα νέα άδεια-πινακίδες..(τα έχω γράψει σέ κάπου στο φόρουμ...)

pro_crossaro
20-11-09, 23:58
δηλαδη με ολα αυτα που διαβαζω εγω δεν χρειαζετε να ανυσηχω που τελη νοεμβριου κλεινει ενα χρονο παραδομενες..και ρωταω εγω τωρα το αμαξι αυτο αν θελω να το πουλησω για ανταλλακτικα τι διαδικασια κανω?παιρνω της πινακιδες πισω?το πουλαω ετσι?

Kανονικά θα πρέπει να πάρεις πίσω την άδεια και τις πινακίδες, και να γίνει μεταβίβαση στον επόμενο αγοραστή.
Μπορείς επίσης να πουλήσεις το αμάξι και να μην πας ποτέ να πάρεις πίσω τα χαρτιά του. Δεν έχω ακούσει ποτέ από κανέναν να τον αναγκάζουν να πάει και να τα πάρει πίσω.

Τώρα υπάρχουν και άλλα σενάρια...

seliniotis_sr
21-11-09, 00:06

ΜΠορείς να το πολήσεις νομίζω....Εμένα επειδή δεν ήταν σε κατάσταση για ΚΤΕΟ άρα μεταβίβαση,πήρα τις νέες πινακίδες,τις ξανακατάθεσα πάλι προσορινά(είχα εξουσιοδότηση απο τον παλιό ιδιοκτήτη),και έκανα μεταβίβαση έτσι.....με τις πινακίδες καταθέμενες και μετά όταν το πέρασα ΚΤΕΟ μου έδωσαν πάλι πίσω νέα πάλι άδεια...με το όνομά μου πλέον..!

pro_crossaro
21-11-09, 00:35
Δεν είναι όμως ιδιαίτερα έξυπνο να εμπιστεύεσαι τον οποιοδήποτε?:wink:
Στην περίπτωση σου φέρθηκες σωστά.
Δεν είναι πάντα έτσι όμως!

Aptaliko
08-12-09, 15:21
Παιδιά χαιρετώ ως νέο μέλος την παρέα σας και θέλω την βοηθειά σας για τις ακόλουθες 2 περιπτώσεις.

1) Για συναισθηματικούς λόγους έχω την πρώτη μου μηχανή εδώ και 10 χρόνια σε μία αποθήκη με σκοπό να την κρατήσω για πάντα. Όλα αυτά τα χρόνια (10) πλήρωνα κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας μιας και ήταν το ποσό μικρό επειδή η μηχανή είναι μικρού κυβισμού (150cc). Από φέτος όμως δε λέει να πληρώνω κοροιδίστικα τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας και για αυτό είχα σκοπό να καταθέσω τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας. Μου είπαν όμως τα γνωστά περί "προσωρινής-οριστικής διαγραφής" και δεν ξέρω πως πρέπει να το χειριστώ το θέμα. Σημειωτέον ότι τη μηχανή δεν έχω σκοπό, ούτε ποτέ να την κυκλοφορήσω, ούτε ποτέ να την πουλήσω, απλά θα παραμείνει ένα αναμνηστικό-μουσιακό έκθεμα στο σπίτι μου.

2) Έχω το οικογενειακό αυτοκίνητο του πατέρα μου ακινητοποιημένο από το '98 αλλά πληρώναμε και σ'αυτό κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας. Φέτος αποφασίσαμε να το βάλουμε στο πίσω μέρος του σπιτιού (μένω σε μονοκατοικία) και για αυτό είπαμε να καταθέσουμε πάλι τις πινακίδες-άδεια. Το αυτοκίνητο είναι 30-ετίας και δεν σκοπεύουμε ούτε ποτέ να το κυκλοφορήσουμε, ούτε ποτέ να το πουλήσουμε, παρά μόνο περιμένουμε μην τυχόν γίνει κάποια απόσυρση και εκμεταλευτούμε τυχόν όφελος για αγορά νέου αυτοκινήτου.

Μπορείτε παρακαλώ να μου πείτε πως να χειρισθώ τις 2 αυτές περιπτώσεις; Ευχαριστώ.