PDA

Επιστροφή στο Forum : ABS off...

kallitexni$
24-10-09, 14:02
Γνωρίζει κανείς πώς μπορώ να απενεργοποιήσω το ABS σε ένα αυτοκίνητο χωρίς να αλλάξω εγκέφαλο ?

Μιχάλης Μελισσουργάκης
24-10-09, 14:34
Μπορείς να βγάλεις την ασφάλεια του abs από την θήκη με τις ασφάλειες και ακόμα καλύτερα να βάλεις και ένα διακόπτη on-off σε σειρά συνδεδεμένο με την ασφάλεια και να τον φέρεις μέσα στη καμπίνα, έτσι ώστε να το ενεργοποιεί όποτε εσύ θες.

kallitexni$
24-10-09, 14:50
Μπορείς να βγάλεις την ασφάλεια του abs από την θήκη με τις ασφάλειες και ακόμα καλύτερα να βάλεις και ένα διακόπτη on-off σε σειρά συνδεδεμένο με την ασφάλεια και να τον φέρεις μέσα στη καμπίνα, έτσι ώστε να το ενεργοποιεί όποτε εσύ θες.

Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν και γω..
Τα δύο"άκρα" του διακόπτη όμως θα συνδεθούν στις δύο άκρες που θα έμπαινε κανονικά η ασφάλεια?

moudis
24-10-09, 16:03
Δεν παιζει ρολο,μπορεις να βαλεις το διακοπτη σε οποιοδηποτε σημειο του κυκλωματος,οχι απαραιτητα στην ασφαλεια.Απλα για να μην κοψεις πλεξουδα ειναι προτιμοτερο να τον παρεμβαλλεις στην ασφαλεια!Εχω και εγω διακοπτη.Απλα να ξερεις οτι για να το ξαναενεργοποιησεις πρεπει να σβησεις τη μηχανη για να κανει restart ο εγκεφαλος.

thodoras_RS4
23-11-09, 14:12
Α ρε καλλιτεχνη ανώμαλεεε!!!
Αν παρεμβάλεις ενα διακοπτακι σε σειρα ΠΡΙΝ απο την ασφάλεια??
Δηλαδη να κόψεις το καλώδιο που παει στην ασφαλεια, και να κολλησεις στην μια ακρη του καλωδιου, την μια ακρη του διακόπτη και στην αλλη ακρη του καλωδιου την αλλη του διακοπτη....

seliniotis_sr
23-11-09, 14:31
Δεν παιζει ρολο,μπορεις να βαλεις το διακοπτη σε οποιοδηποτε σημειο του κυκλωματος,οχι απαραιτητα στην ασφαλεια.Απλα για να μην κοψεις πλεξουδα ειναι προτιμοτερο να τον παρεμβαλλεις στην ασφαλεια!Εχω και εγω διακοπτη.Απλα να ξερεις οτι για να το ξαναενεργοποιησεις πρεπει να σβησεις τη μηχανη για να κανει restart ο εγκεφαλος.

Για να μαθένουμε και κάτι ,γτ θα πρέπει να σβίσει...και να ξαναβάλει μπροστά.....;;
Εγκυκλοπεδικά ρωτάω...

thodoras_RS4
23-11-09, 14:53
Για να μαθένουμε και κάτι ,γτ θα πρέπει να σβίσει...και να ξαναβάλει μπροστά.....;;
Εγκυκλοπεδικά ρωτάω...

Χωρίς να είμαι απολύτως βέβαιος, όταν ένα κύκλωμα πάρει κάποιες ρυθμίσεις, οι οποίες δεν αποθηκεύονται σε κάπου, μόλις το κύκλωμα απενεργοποιηθεί οι όποιες ρυθμίσεις χάνονται και όταν ξαναλειτουργήσει το κύκλωμα δουλεύει με τις εργοστασιακές του ρυθμίσεις, και στην συγκεκριμένη περίπτωση ο εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος ΜΕ το abs οπότε δεν κρατάει την ρύθμιση, 'abs off'...
Φαντάσου το όπως τη μνήμη RAM στους υπολογισές αν ξέρεις...αν κλείσεις τον υπολογιστή έχοντας κάποιο πρόγραμμα ανοιχτό και τον ξανανοίξεις, το πρόγραμμα δεν είναι ανοιχτό, γιατι ο υπολογιστής όταν ανοίγει φορτώνει [B]συγκεκριμένα/B] προγράμματα...
ελπίζω να βοήθησα...:p

seliniotis_sr
23-11-09, 19:14
Το παράδειγμα με την ΡΑΜ ήταν ότι πρέπει......
Ευχαριστώ........!!

thodoras_RS4
24-11-09, 00:53
Το παράδειγμα με την ΡΑΜ ήταν ότι πρέπει......
Ευχαριστώ........!!

Αχαχαχαχα!
Χαίρομαι που βοήθησα, παρόλο που το παράδειγμα ήταν τελείως ότι να ναι:p

kallitexni$
24-11-09, 01:23
Αχαχαχαχα!
Χαίρομαι που βοήθησα, παρόλο που το παράδειγμα ήταν τελείως ότι να ναι:p

Προφέσσορα γιατί ανυσηχείς ,κατσαβιδάκι και βγάζω επιτόπου την ασφάλεια:lol:
Πόσους διακόπτες να βάλω πια στο δύσμοιρο??:wink::wink::wink:

thodoras_RS4
24-11-09, 01:51
Προφέσσορα γιατί ανυσηχείς ,κατσαβιδάκι και βγάζω επιτόπου την ασφάλεια:lol:
Πόσους διακόπτες να βάλω πια στο δύσμοιρο??:wink::wink::wink:

Ρε....είναι έτοιμο τ αμάξι....στο χρώμα που πρέπει κλπ...ξέρω μια καλή προβλήτα στον ωρωπό αμα θες να κανονίσουμε κάνα μακροβούτι..!!!:lol::lol::p

kallitexni$
24-11-09, 01:58
Σαν αυτά της υπογραφής σου ένα πράμα... :P

thodoras_RS4
24-11-09, 17:12

Αχαχαχαχαχαχα! Σωστόοοοοος!!! και τα δύο για την προβλήτα είναι, άστα να πάνε!:twisted:

Homo Driftarious!!!
24-11-09, 21:16

Αχαχαχαχαχαχα! Σωστόοοοοος!!! και τα δύο για την προβλήτα είναι, άστα να πάνε!:twisted:
Aμα σας βαλω μπουρλοτο και σας καψω θα φταιω???ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ!!!:twisted:

Ladouras
26-11-09, 20:56
Kallitexni από προσωπική εμπειρία παρατήρησα οτι μπορεί να είναι και άλλα μέρη συνδεδεμένα στην ασφάλεια....Σε ένα Ibiza του '05 όταν έβγαζες την ασφάλεια του ABS δεν λειτουργούσε και η υποβοήθηση του τιμονιού.....

tsilibithras
12-12-09, 19:27
Επίσης σε κάποια "σύγχρονα" αμάξια τα όργανα παίρνουν ένδειξη ταχύτητας μέσω του ABS. Οπότε αν βγάλεις το βγάλεις off, ο εγκέφαλος δε θα παίρνει σήμα ταχύτητας και μπορεί να έχεις προβλήματα. Π.χ. σε Vectra B ο κινητήρας έσβηνε.

Απλά υπόψιν! ;-)

kallitexni$
12-12-09, 20:13
Επίσης σε κάποια "σύγχρονα" αμάξια τα όργανα παίρνουν ένδειξη ταχύτητας μέσω του ABS. Οπότε αν βγάλεις το βγάλεις off, ο εγκέφαλος δε θα παίρνει σήμα ταχύτητας και μπορεί να έχεις προβλήματα. Π.χ. σε Vectra B ο κινητήρας έσβηνε.

Απλά υπόψιν! ;-)

Να σαι καλά Μάριε..
Εγώ δεν έχω παρατηρήσει να μην λειτουργεί κάτι όταν η ασφάλεια του ABS μπαίνει στην τσέπη μου...
Η μάλλον όχι...δε λειτουργεί ο Homo Driftarious όταν τον έχω συνοδηγό και βγάζω την ασφάλεια του ABS γιατί προσπαθεί να κρατηθεί... :lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

Homo Driftarious!!!
12-12-09, 20:17
Να σαι καλά Μάριε..
Εγώ δεν έχω παρατηρήσει να μην λειτουργεί κάτι όταν η ασφάλεια του ABS μπαίνει στην τσέπη μου...
Η μάλλον όχι...δε λειτουργεί ο Homo Driftarious όταν τον έχω συνοδηγό και βγάζω την ασφάλεια του ABS γιατί προσπαθεί να κρατηθεί... :lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:
:oops::oops::oops::oops::oops: