Επιστροφή στο Forum : To wankel or not to wankel ??...
kallitexni$
16-07-09, 15:14
Εδω και καιρο μου εχει δημιουργηθει μια απορια σχετικα με το θεμα των wankel κινητηρων .
Ναι μεν , σπανε ευκολα και θελουν αλλαγη μετα απο καποια χιλιομετρα ....
Ομως αυτο που εχω να ρωτησω εχει να κανει με τα αγωνιστικα ροτορια .
Μιας και εχω δει διαφορα αγωνιστικα που χρησιμοποιουν ροτορες , θελω να ρωτησω : αυτα τα μοτερ εχουν δεχθει καποια εξελιξη που να τα κανει να αντεχουν σε σχεση με τα συμβατικα ?
Οποιαδηποτε εμπειρια και γνωμη ειναι σαφως δεκτη.
οσο το προσεχεις σε προσεχει.
τοσα ακουγοντε για διαφορα αμαξια pundo sivic ibiza..... σπανε δεν σταματανε δεν στριβουν........
τοσα ακουγοντε για διαφορα αμαξια pundo sivic ibiza..... σπανε δεν σταματανε δεν στριβουν........
+1
πιστεύω οτι πολλά ειναι ιστοριες.. σωστος ο φίλος
"αμα το προσέχεις σε προσέχει"
blaze ocean
16-07-09, 19:34
ξερεις γιατι χαλανε οι ροτορες??
Rozy_SS_Kp60
16-07-09, 20:41
Πολλες στροφες ισως???Λαθος υλικα κατασκευης??
Hristodoulakis
16-07-09, 20:51
Καθε ροτορας στις 3 κοριφες εχει μεταλικα ελασματα τα οποια στεγανοπιουντε με τα τοιχοματα καθος γυρηζει ο ροτορα και διμιουργουν τον θαλαμο καυσης! μετα απο καμποσες χιλιαδες χλμ τα ελασματα ειτε φθηρονται ειτε σπανε. αν φθαρουν τα αλαζεις αλιος αν εισαι ατιχος και σπασου χαρακονετε το σταθερο μερος (Housing) και δεν στεγανοποιητε με τα κενουρια ελασματα για να αποκτισει συμπιεση ο ροτορας. Η εξελιξη που εχουν δεχτει αυτα τα μοτερ ακουει στο ονομα carbon i ανθρακας τα οποια εχουν 3πλασια αντοχει απο τα κανονικα και αν σπασουν θριματιζονται και δεν καταστρεφουν το Housing. παραδηγμα με μεταλικα 13Β Rew απο RX7 FC και ανθρακονιματινα 13Β REnesis RX8.
andreasf20c
16-07-09, 20:57
Εγω ουτε για τα civic ουτε για τα ibiza -τα οποια ειναι και ψιλοακυρα στο τοπικ:offtopic:- εχω ακουσει να σπανε...:confused:
Για τα ροτορια ξερω απλα οτι θελουν ιδιαιτερη φροντιδα και τπτ παραπανω...
Ουτε εχω ακουσει και για κανενα ροτορι να "σπαει"...
Απλα χανουν την συμπιεση τους...
Ετσι ξερω...
Οσοι ξερουν ας μας δωσουν τα φωτα τους...:wink:
kallitexni$
16-07-09, 21:22
Καθε ροτορας στις 3 κοριφες εχει μεταλικα ελασματα τα οποια στεγανοπιουντε με τα τοιχοματα καθος γυρηζει ο ροτορα και διμιουργουν τον θαλαμο καυσης! μετα απο καμποσες χιλιαδες χλμ τα ελασματα ειτε φθηρονται ειτε σπανε. αν φθαρουν τα αλαζεις αλιος αν εισαι ατιχος και σπασου χαρακονετε το σταθερο μερος (Housing) και δεν στεγανοποιητε με τα κενουρια ελασματα για να αποκτισει συμπιεση ο ροτορας. Η εξελιξη που εχουν δεχτει αυτα τα μοτερ ακουει στο ονομα carbon i ανθρακας τα οποια εχουν 3πλασια αντοχει απο τα κανονικα και αν σπασουν θριματιζονται και δεν καταστρεφουν το Housing. παραδηγμα με μεταλικα 13Β Rew απο RX7 FC και ανθρακονιματινα 13Β REnesis RX8.
Οποτε , προκειται για ενα μυθο που καταρριπτεται με 300ευρω??
Γιατι τοσο εχουν τα ελασματα που λες φιλε (apex seals).Ακομα καλυτερα κεραμικα ελασματα.
Γνωριζετε ποσα χιλιομετρα βγαζει ενα μοτερ απλο και ποσα αντιστοιχα ενα "στεγανοποιημενο" ?
Petros AE86
16-07-09, 22:44
ρε βασιλη για τι αμαξι μιλας?
κανα μχ5 13β?? :D
Τα καλυτερα apex seals ειναι τα κεραμικα και ειναι πανακριβα,δεν κανουνε 300 ευρω προς θεου.Εγω με το χαζο μου το μυαλο λεω οτι τα wankel δεν ειναι προβληματικα,απλα κατι πρεπει να κανει ο "εμβολοκρατουμενος" κοσμος για να κρατησει χαμηλα τις πωλησεις ενος μοτερ που αποτελει μηχανολογικο θαυμα οποτε δημιουργησανε χαμηλες ανοχες στα εργοστασιακα μεταλλα των apex seals.Ετσι ειναι το marketing στις μερες μας...
andreasf20c
16-07-09, 23:33
Τα καλυτερα apex seals ειναι τα κεραμικα και ειναι πανακριβα,δεν κανουνε 300 ευρω προς θεου.Εγω με το χαζο μου το μυαλο λεω οτι τα wankel δεν ειναι προβληματικα,απλα κατι πρεπει να κανει ο "εμβολοκρατουμενος" κοσμος για να κρατησει χαμηλα τις πωλησεις ενος μοτερ που αποτελει μηχανολογικο θαυμα οποτε δημιουργησανε χαμηλες ανοχες στα εργοστασιακα μεταλλα των apex seals.Ετσι ειναι το marketing στις μερες μας...
+1 δυστυχως ετσι ειναι...
ετσι και αλλιως οι ροτορες εχουν πιο λιγες φθορες απο τους εμβολοφορους...αν καναν τους ροτορες "αφθαρτους"ολοι θα αγοραζαν αυτους και οι εμβολοφοροι κινητηρες θα εχαναν αρκετα...και οντως τα κεραμικα ειναι τα καλυτερα και σιγουρα τα ακριβοτερα...να ξερεις ο ροτορας θελει αρκετα λεφτα ωστε να γινει "ποιοτικος" να το πω ετσι...
kallitexni$
17-07-09, 02:53
ρε βασιλη για τι αμαξι μιλας?
κανα μχ5 13β?? :D
Ξεκολλα πια με τα μιατα ρε....δεν παιζει....
:nono:
edit : Τελικα εχετε δικιο ξεχασα ενα μηδενικο στα κεραμικα seals .....για χιλιαρικα μιλαμε...:shock:
στην πρωτη χρονια του rx8 ο κινητηρας πηρε το βραβειο
κινητηρα της χρονιας.οι ροτορες εχουν εξελιχθει. στα 80000χιλ
κατεβασμα μηχανης δεν υφιστατε πλεον αυτα ανηκουν στην γενια του rx7
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.