Τζέτζης
21-11-05, 20:35
Γεια σας παιδιά! Το πρώτο αυτοκίνητο,με το οποίο έμαθα να ντριφτάρω,ήταν ένα πεζώ 504 1.8lt, πριν από έξι περίπου χρόνια,όταν δηλαδή έβγαλα και το δίπλωμα. Η τότε χωμάτινη ανάβαση,ενός γειτονικού στο σπίτι μου λόφου,ήταν ο καλυτερος "παιδότοπος". Για πρώτη φορά στη ζωή μου ένιωσα την έκκριση της αδρεναλίνης και κόλλησα...!!! Δυστυχώς,το peugeot κάποια στιγμή το πετάξαμε και τη θέση του πήραν ένα almeraN15 κι ένα jimny sport. Και το αλμέρα μπορεί να ντριφταρει, ειδικά με τιμονιές σε κατηφορικές στροφές 2ας και 3ης,όπως και το jimny,με υπερστροφή ισχύος σε χωμάτινους ή γλιστερούς(κατά προτίμηση βρεγμένους) δρόμους ή και με κατέβασμα πριν τη στροφή. Όμως το ζύγισμα και την προοδευτικότητα του παλιού πισωκίνητου peugeot δεν την έχει κανένα... Το 504,ένα αυτοκίνητο που χωρίς την παραμικρή υποψία υποστροφής σου ενέπνεε απίστευτη σιγουριά,μόνο τυχαία δεν ανακηρύχθηκε αυτοκίνητο της χρονιάς το 1969 και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι με έκανε να θέλω να οδηγώ σαν πισωκίνητο όποιο όχημα πέσει στα χέρα μου!!!