Επιστροφή στο Forum : Νομοθεσία για φιμέ τζάμια
Βέβαια δεν ειναι καινούργιο αλλα όλοι πρέπει να το χουμε στα υπ ' όψην..
Άρθρo 81 παράγραφος 7
Τα διαφανή μέρη των αυτοκινήτων, οχημάτων και των ρυμουλκουμέ-
νων, τα οποία αποτελούν τμήμα του αμαξώματος αυτών, περιλαμβανομένου
και του ανεμοθώρακα καθώς και οποιουδήποτε εσωτερικού χωρίσματος, επι-
βάλλεται να είναι κατασκευασμένα κατά τρόπο ώστε, αφ’ ενός μεν, σε περί-
πτωση θραύσης τους, ο κίνδυνος τραυματισμού προσώπων να μειώνεται στο
ελάχιστο, αφ’ ετέρου δε να είναι ορατός τόσο ο οδηγός όσο και οι επιβαίνο-
ντες αυτού. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνι-
ών και Δημόσιας Τάξης καθορίζονται οι προδιαγραφές των μεμβρανών που
επιτρέπεται να επικολλώνται στα παράθυρα πίσω από τη θέση του οδηγού
- συνοδηγού, όταν το αυτοκίνητο διαθέτει δεξιό καθρέπτη, καθώς και οι περι-
πτώσεις εκείνες που για ιατρικούς λόγους επιτρέπεται η επικόλληση μεμβρα-
νών σε όλα τα παράθυρα του αυτοκινήτου.
Ειδικότερα, τα διαφανή μέρη του ανεμοθώρακα πρέπει να είναι κατασκευ-
ασμένα από τέτοια ύλη, ώστε:
α) η διαφάνεια του ανεμοθώρακα να μην ελαττώνεται με την πάροδο του
χρόνου·
β) να μην παραμορφώνουν τις εικόνες των αντικειμένων που φαίνονται
διά μέσου του ανεμοθώρακα·
γ) σε περίπτωση θραύσης τους, ο οδηγός να έχει ικανή καθαρή θέα της
οδού.
ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ:80,00 € (δ) ,
ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ/ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 10 ημέρες (μόνο για τις παρ. 1, 7, 8, 11 και 13)
Ελπίζω να σας βοηθησα για να διαπιστώσετε τι παίζει απο νομικής αποψεως..
Και αμα θέλετε κάντε και μια εκτύπωση να ταπώνετε καποιον μπατσο
που γουστάρει να καρφώσει πρόστιμο..Τώρα αν ειστε παράνομοι καλύτερα να
μην το βγάλετε...:p:p:p
drift student kp60
11-04-09, 01:30
καλα εγω κατραμι θα τα κανω..:lol:
kallitexni$
11-04-09, 01:32
Βαση αυτου του αρθρου και επειδη τα θελει και μας ο κωλος μας σε περιπτωση που σε σταματησουν μπορεις να πεις τα εξης:
Οσον αφορα στην περιπτωση θραυσης,βγαζεις την πιστοποιηση των φιμε που εχεις και αποδεικνυεις οτι ειναι σαφως πιο ασφαλη απο τα απλα τζαμια.
Οσον αφορα στην ορατοτητα του οδηγου , δεν εχει οριστει καποιο μεγεθος ορατοτητας και ειναι καθαρα θεμα οπτικης του αστυνομικου και των συνθηκων στις οποιες παρατηρηθηκε το οχημα(εκτος και αμα εχει νταλα ηλιο μεσημερι...).
Αμα θελουμε να "την κανουμε" , γινομαστε επιστημουνες ρε παιδι μου....
drift student kp60
11-04-09, 01:48
Βαση αυτου του αρθρου και επειδη τα θελει και μας ο κωλος μας σε περιπτωση που σε σταματησουν μπορεις να πεις τα εξης:
Οσον αφορα στην περιπτωση θραυσης,βγαζεις την πιστοποιηση των φιμε που εχεις και αποδεικνυεις οτι ειναι σαφως πιο ασφαλη απο τα απλα τζαμια.
Οσον αφορα στην ορατοτητα του οδηγου , δεν εχει οριστει καποιο μεγεθος ορατοτητας και ειναι καθαρα θεμα οπτικης του αστυνομικου και των συνθηκων στις οποιες παρατηρηθηκε το οχημα(εκτος και αμα εχει νταλα ηλιο μεσημερι...).
Αμα θελουμε να "την κανουμε" , γινομαστε επιστημουνες ρε παιδι μου....
+100000 ;)....μαλλον το τελευταιο
Ώντος ... το μπατσάκι μπορεί να καθορίσει πολλα...
ledariannacity
11-04-09, 03:10
Ώντος ... το μπατσάκι μπορεί να καθορίσει πολλα...
Eχω ενα φιλο οφθαλμιατρο...λετε να του πω να μου βγαλει ενα χαρτι οτι εχω προβλημα με τον ηλιο και χρειαζομαι μεμβανες στα τζαμια?λετε να κανω δουλεια με αυτο το χαρτι?
andreasf20c
11-04-09, 03:26
Eχω ενα φιλο οφθαλμιατρο...λετε να του πω να μου βγαλει ενα χαρτι οτι εχω προβλημα με τον ηλιο και χρειαζομαι μεμβανες στα τζαμια?λετε να κανω δουλεια με αυτο το χαρτι?
Εννοειται αυτο ρε...Και καλα εχεις "προβλημα" με τον ηλιο... :wink:
blaze ocean
11-04-09, 03:48
"Σας ενημερώνουμε ότι η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών του ΥΜΕ έχει προωθήσει σχέδιο απόφασης για τη ρύθμιση του θέματος της επικόλλησης μεμβρανών σε υαλοπίνακες οχημάτων, ενόψει της έκδοσης της απόφασης αυτής και μέχρι την έναρξη εφαρμογής της, κατά τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων στα ΚΤΕΟ εφαρμόζονται τα ακόλουθα:
1) Σε περίπτωση που όχημα φέρει επικολλημένες μεμβράνες στον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα ή στους υαλοπίνακες εκατέρωθεν της θέσης του οδηγού θα σημειώνεται σοβαρή έλλειψη στο σημείο ελέγχου 1404 της απόφασης 44800/123/85 του Υφυπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών (781 Β), όπως ισχύει. Δεν θα σημειώνεται έλλειψη εάν υπάρχουν επικολλημένες:
α) «Λωρίδες» μεμβράνης πλάτους μέχρι 10 εκατοστόμετρα (μετρούμενες από την πάνω πλευρά του υαλοπίνακα) για την αντιθαμβωτική προστασία του οδηγού ή
β) Μεμβράνες περιορισμού της υπεριώδους ακτινοβολίας, οι οποίες πρέπει να συνοδεύονται από βεβαίωση αντιπροσώπου - εγκαταστάτη μεμβρανών στην οποία αναφέρεται ότι στο συγκεκριμένο όχημα έχουν τοποθετηθεί μεμβράνες που είναι πιστοποιημένες από κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην περίπτωση αυτή, στο χώρο των παρατηρήσεων του εκδιδόμενου Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου θα αναγράφεται η φράση «Το παρόν όχημα φέρει μεμβράνες η καταλληλότητα των οποίων θα οριστικοποιηθεί σε επόμενο περιοδικό τεχνικό έλεγχο».
2) Σε περίπτωση που όχημα φέρει επικολλημένες μεμβράνες στους υπόλοιπους
υαλοπίνακες δεν θα σημειώνεται έλλειψη, εφόσον αυτές συνοδεύονται από βεβαίωση
αντιπροσώπου -εγκαταστάτη μεμβρανών στην οποία αναφέρεται ότι στο συγκεκριμένο
όχημα έχουν τοποθετηθεί μεμβράνες που είναι πιστοποιημένες από κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στο χώρο των παρατηρήσεων του εκδιδόμενου Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου θα αναγράφεται η φράση «Το παρόν όχημα φέρει μεμβράνες η καταλληλότητα των οποίων θα οριστικοποιηθεί σε επόμενο περιοδικό τεχνικό έλεγχο».
3) Δεν θα σημειώνεται έλλειψη σε περίπτωση που όχημα φέρει επικολλημένες μεμβράνες στους υαλοπίνακες του (συμπεριλαμβανομένου και του εμπρόσθιου ανεμοθώρακα), εφόσον ο οδηγός του είναι εφοδιασμένος με γνωμάτευση κρατικού νοσοκομείου στην οποία βεβαιώνεται ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας που επιβαρύνεται από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και ότι πρέπει, για να προστατευθεί, να χρησιμοποιήσει μεμβράνες στο αυτοκίνητο του. Στο χώρο των παρατηρήσεων του εκδιδόμενου Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου θα αναγράφεται η φράση «Ο ιδιοκτήτης του παρόντος οχήματος έχει πρόβλημα υγείας και για την προστασία του το. όχημα, φέρει μεμβράνες η καταλληλότητα των οποίων θα οριστικοποιηθεί σε επόμενο περιοδικό τεχνικά έλεγχο»".
Υπάρχουν 2 άρθρα του ΚΟΚ με 3 παραγράφους που έχουν σχέση με τις αντιηλιακές μεμβράνες.
Το άρθρο 81. Παρ. 7 που αναφέρει:
“Τα διαφανή μέρη των αυτοκινήτων οχημάτων και των ρυμουλκομένων, τα οποία αποτελούν τμήμα του αμαξώματος αυτών, περιλαμβανομένου και του ανεμοθώρακα ως και οποιουδήποτε εσωτερικού χωρίσματος, επιβάλλεται να είναι κατασκευασμένα κατά τρόπον ώστε αφʼ ενός μεν σε περίπτωση θραύσης τους ο κίνδυνος τραυματισμού προσώπων να μειώνεται στο ελάχιστο, αφʼ ετέρου δε να είναι ορατός τόσο ο οδηγός όσο και οι επιβαίνοντες αυτού. Ειδικότερα τα διαφανή μέρη του ανεμοθώρακα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από τέτοια ύλη ώστε
α) Η διαφάνεια του ανεμοθώρακα να μην ελαττώνεται με την πάροδο του χρόνου
β) Να μην παραμορφώνουν τις εικόνες των αντικειμέων που φαίνονται διαμέσου του ανεμοθώρακα
γ) σε περίπτωση θραύσης τους, ο οδηγός να έχει ικανή καθαρή θέα της οδού.
81. παρ.8. ….. και απαγορεύεται η τοποθέτηση ή ανάρτηση μπροστά ή πίσω από τον ανεμοθώρακα, ως και η επικόλληση σε αυτόν αντικειμένων που περιορίζουν την ικανότητα του οδηγού.
και
Αρθ. 82 παρ.3 “Το μηχανοκίνητο όχημα πρέπει να είναι κατασκευασμένο κατά τρόπον ώστε το πεδίο ορατότητας του οδηγού, μπροστά, δεξιά και αριστερά αυτού, να είναι αρκετό για να είναι δυνατή η ασφαλής οδήγηση”
Όντως βάση του αρθ.81 ο οδηγός πρέπει να είναι ορατός αλλά ο ΚΟΚ δεν ορίζει σαφείς τεχνικές προδιαγραφές όμως κάτι τέτοιο ρυθμίζεται με την οδηγία 92/22/ΕΟΚ η οποία αναφέρει ότι κάθε αμάξι πρέπει να τηρεί τις προδιαγραφές της οδηγίας του κανονισμού αρθ 43. Της ΟΕΕ/ΗΕ.
Μεταξύ λοιπόν των προδιαγραφών ορίζονται επʼ ακριβώς οι ελάχιστες προδιαγραφές των υαλοπινάκων σε ότι αφορά τον συντελεστή (ποσοστό) μετάδοσης του φωτός ως εξής: (ελάχιστη διαπερατότητα δηλαδή)
75% οι ανεμοθώρακες
70% για τα παράθυρα εκατέρωθεν της θέσης του οδηγού
70% για τα πίσω παράθυρα, εκτός αν έχει δύο πλευρικούς καθρέπτες, οπότε και δεν ορίζεται
blaze ocean
11-04-09, 03:50
Μονο για δερματολογικες παθησεις δινεται χαρτι
πετρουλα αλευρα
21-04-09, 23:25
δηλαδη εγω σα γυναικα μπορω να πω οτι φοβαμε μη κανω γρηγορα ρυτιδες λογο της εκθεσης μου στον ηλιο και οτι θα χρειαστω προωρα μποτοξ αν βγαλω τα φιμε, θα με πιστεψουν αραγε
πετρουλα αλευρα
21-04-09, 23:28
παντως μεχρι τωρα εχω 4 κλησεις για φιμε
blaze ocean
22-04-09, 02:09
χαχα,δε νομιζω!!σαν γυναικα μονο τα γλυκα ματια στον κυριο φρρρρρρρρρτ μπορεις να κανεις και να γλιτωσεις το χαρτακι.εμεις ουτε αυτο!!!το τρωμε το παγωτο ολοκληρο!!χαχα
michaelgtc
25-01-10, 17:31
εγω ξερω και απο οφθαλμιατρο μπορεις να παρεις χαρτι αλλα σιγουρα θα σας πω σε λιγο καιρο που θα βαλω γτ εχω οντως φωτοευεσθησια.
παρολαυτα καποιον αστυνομικο γνωστο που ειχα ρωτησει μου ειχε πει οτι απαγορευεται να μπει μεμβρανη στο τζαμι μονο απο εργοστασιο αν βγει ετσι.
θα δουμε τι θα μου πει η τροχαια οταν θα παω το χαρτι με το προβλημα
Ντόγκας Στυλιανός
26-01-10, 13:52
Εγω ξερω πως μας τρωνε λεφτα πριν καν γεννηθουμε... Επομενως τους γραφω στην ευρυτερη περιοχη μου....:wink::wink::lol::lol:
scar flawless
27-01-10, 21:33
ρε εδω ειχαν γραψει παλια εναν γνωστο με καντετ επειδη δεν ειχε δεξι καθρεφτη,οταν τους ειπε ρε παιδια ετσι εβγαινε απο το εργοστασιο του ειπαν ας εβαζες φιλε,2007 εχουμε (παλιο σκηνικο),τους ειπε οκ,μην με γραφετε,με τα λεφτα της κλησης θα παω να βαλω καθρεφτη,του ειπαν οχι,θα σε γραψουμε και θα πας να βαλεις και καθρεφτη,αμα ειναι μαλακας ο αλλος...
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.