Επιστροφή στο Forum : παραμυθια θεσπρωτιας
lada2105supermirafiori
09-04-09, 16:24
απιστευτη διαδρομη ξεκιναει λιγο εξω απ'το καναλακι ανεβαινει για 10περιπου km κ μετα κατηφορα και μερικα ευθεια κομματια μεχρι τον αρχαγγελο,δηλ για να καταλαβετε,αριστερα γαι λουρο κ μετα απο λιγο δεξια για αρτα.οποιος εχει ιδεα απο αυτα τα μερη ας επιβεβαιωσει...(η αναβαση γλιστραει υπερβολικα,την εχω ανεβει πολλες φορες βρεγμενη και νιωθω πως εχω 250hp..)
Hector Rs500
09-04-09, 18:38
Ολες οι διαδρομες εκει ειναι απιστευτες...και ο παλιος δρομος απο Σίδερη Φιλιατων προς παραμυθιά και Γλυκη ειναι απιστευτος, οπως και απο Καναλακι(δεξια απο την εθνικη πριν την εισοδο για Παργα) για Γλυκη.
Σέρμπης Κώστας
10-04-09, 18:01
φιλε με το μιραφιορι το ονομα σου πως ειναι???το αμαξι ειναι λαντα με μοτερ μιραφιορι???
Σέρμπης Κώστας
11-04-09, 13:37
η διαδρομη που λες φιλε μου ειναι οπως πας για αρτα περνας γλυκη μεσοποταμο και μετα τη στενη γεφυρα στριβεις αριστερα,συνεχιζοντας το βουνο προς τα πανω?αν λεμε την ιδια διαδρομη ειναι οντως γυαλι ο δρομος,οταν βρεχει δε σταματας πουθενα...και με ποδηλατο κανεις παντηλικια εκει αμα βρεξει
lada2105supermirafiori
13-04-09, 15:47
ναι λαντα ειναι τ'αμαξι.περνας γλυκη-βουβοποταμο,οχι μεσοποταμο.στη στενη γεφυρα πας αριστερα,οπως τα λες,για το ιδιο μιλαμε.σ'αυτη την γεφυρα απο πανω στο βουνο εχει ενα κεντρο για γαμους κτλ συνεστιασεις,πανθεον λεγεται.και αυτη η γεφυρα στην εξοδο της εχει πολυ χωρο και η ασφαλτος ειναι παντα ζωγραφισμενη με κατι μαυρες γραμμες που δεν ξερω ακριβως απο τι ειναι.....
andreasf20c
13-04-09, 16:05
ναι λαντα ειναι τ'αμαξι.περνας γλυκη-βουβοποταμο,οχι μεσοποταμο.στη στενη γεφυρα πας αριστερα,οπως τα λες,για το ιδιο μιλαμε.σ'αυτη την γεφυρα απο πανω στο βουνο εχει ενα κεντρο για γαμους κτλ συνεστιασεις,πανθεον λεγεται.και αυτη η γεφυρα στην εξοδο της εχει πολυ χωρο και η ασφαλτος ειναι παντα ζωγραφισμενη με κατι μαυρες γραμμες που δεν ξερω ακριβως απο τι ειναι.....
Εχετε U.F.O μηπως και εσεις στη Θεσπρωτια????:lol::lol:
lada2105supermirafiori
13-04-09, 16:12
τι εννοεις?????
lada2105supermirafiori
13-04-09, 16:13
ελα τωρα σ'επιασα...χα χα χα
Σέρμπης Κώστας
13-04-09, 23:03
ναι φιλε σορρυ βουβοποταμο εννοουσα...
ναι το ξερω το πανθεον.και οντως εκει περα στην εξοδο της γεφυρας προς καναλακι εχει χωρο και οι γραμμες ειναι παντα εκει...δεν καταλαβαινω τι γινεται..δε σβηνονται ποτε??χαχα
lada2105supermirafiori
23-04-09, 22:16
δεν θα φυγουνε ποτε οσο περνανε καποιοι ταξιδιωτες για μεσολογγι...
Σέρμπης Κώστας
26-04-09, 15:09
μηπως ξερεις την "πηγη του κακου"???
Φετος ανέβηκα Πλαταριά Θεσπρωτίας για διακοπές και πέρασα απο τις γύρω διαδρομές και έχω να πω τα εξής:
Ο δρόμος απο εθνική προς Σύβοτα (~12km) έχει πολύ ωραία χάραξη,ανοιχτές καμπές και πολύ καλή άσφαλτο .Θέλει δύναμη στην ανηφόρα και καλά φρένα στην κατάβαση...Άν καταπολεμήσεις την υποστροφή στην είσοδο των στροφών σε χάνουν οι υπόλοιποι περαστικοί...
Ο δρόμος από Σύβοτα σε Πάργα είναι αντοχής για μοτέρ και φρένα.....Ξεκινόντας από Σύβοτα κάνεις μια φοβερή ανάβαση με πάσης φύσεως καμπές που θέλει προσοχή γιατί τα αδύναμα αυτοκίνητα κρεμάνε...Μόλις ανέβεις (δεν θυμάμαι το χωριό,Πέρδικα νομίζω) ξεκινάει μια κατάβαση για πολύ γερά και ανθεκτικά φρένα...
Ενδιαφέρον κομμάτι από εθνική για Πάργα...(10km) με πολλές καμπές και κατά βάση επίπεδό......
Τέλος μου άρεσε που ακόμα και στην εθνική εκεί πάνω δεν έχει πολύ κίνηση....:D
Ανέβηκα με το Lada και μετά από επισκευή στο ψυγείο....Από Πάτρα-Πλαταριά (256km)πήγε 4 άτομα και γεμάτο βαλιτσες για 6....Δεν είχε πολύ κίνηση και σε 3h30' είμασταν Πλαταριά (έξω από την Αμφιλοχία βρήκαμε διαολεμένη κίνηση,το διάλειμμα που κάναμε δεν το μέτρησα).
Από εκεί και πέρα κάθε μέρα κινούμασταν πάντα 6 άτομα μέσα στο αμάξι και γενικά σε 5 μέρες κάναμε 1060 km.Εντυπώσεις από το ταξίδι: η ελάχιστη κίνηση στους δρόμους της περιοχής βοηθούσε να μπαίνουμε με φόρα και να κρατάω την ταχύτητα από την ευθεία για να μην μου κρεμάει (1200κ.εκ)....Επίσης οι βελτιώσεις στο στήσιμο μου έδειξαν ότι άξιζαν κάθε € γιατί λόγω βάαρους χρειαζόμουν γερή ανάρτηση και τα ελατήρια (Σωτήρη ψήσου :wink: ) και τα αμορτισέρ σταθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και τα φρένα ήταν οι ήρωες των διακοπών....Ειδικά στο 2ο κομμάτι που αναφέρω στην κατάβαση τα τάμπουρα πίσω είχαν λιώσει αλλά τα μπροστινά ήταν στ'αρχ@@α τους και είχα φρένα...Υπέροχα.......
Το μόνο που με προβλημάτισε είναι αυτό με τη μίζα που αναφέρω στο νήμα που γράφω για το αμάξι μου (δεν προλαβα να το φτιάξω πριν ανέβω)...
Το αμάξι είναι ακόμα εκεί πάνω γιατί ο bro συνεχίζει διακοπές....Τουλάχιστον τώρα το lada θα κουβαλάει 5 άτομα....
Hector Rs500
17-07-09, 06:00
Μια φορα εχω παει απο Παργα προς Συβοτα και στην Περδικα στο Τ που εχει χαθηκα...
Εκατσα και μιση ωρα πανω κατω τα 2πεταλα εξω απο την Περδικα...
Γενικα ολος ο δρομος που λες ειναι για αναβασαρικο κανονικο,μονο μην σου βγει
κανας ιταλος με τροχοσπιτο γιατι θα του αρχισεις τα γ@λλικ@
lada2105supermirafiori
17-07-09, 18:18
χα χα χα ολα αυτα που λετε τα ξερω!και εκτος των δρομων τι εχετε να πειτε για τις παραλιες??και εγω καθομαι και δουλευω στο μεσολογγι.....τελος παντων,ναι περδικα το χωριο που λες παναναγιωτη αλλα ποτε δεν τρεχω με παραπανω ατομα απ'τον εαυτο μου μεσα...
Hector Rs500
17-07-09, 18:40
Για τις παραλιες δεν μπορουμε να πουμε τπτ...πρεπει να παει καποιος για να καταλαβει
αλλιως οτι και να τους πεις νομιζουν οτι υπερβαλεις...Ειναι λιγο κρυο ομως το Ιονιο :D
Σέρμπης Κώστας
19-07-09, 18:58
ρε φιλε προχτες και χτες ημουν μουρτο και το ειδα το λαντα!!!αχαχαχ και λεω καπου το ξερω!!χααααχχχα
ημουν με την ασκονα αλλα δεν παιζει να με ειδες..ημουν δυο μερες ηγουμενιτσα μουρτο παραμυθια
μιλαμε επεσε πολυ στριψημο
χα χα χα ολα αυτα που λετε τα ξερω!και εκτος των δρομων τι εχετε να πειτε για τις παραλιες??και εγω καθομαι και δουλευω στο μεσολογγι.....τελος παντων,ναι περδικα το χωριο που λες παναναγιωτη αλλα ποτε δεν τρεχω με παραπανω ατομα απ'τον εαυτο μου μεσα...
Συμφωνώ μαζί σου....Και εγώ δεν έτρεχα απλώς προσπαθούσα να μην κόβω πολύ για να μην κρεμάει.....Το κατάφερνα λόγω της ελάχιστης κίνησης σε αυτούς τους δρόμους....
ρε φιλε προχτες και χτες ημουν μουρτο και το ειδα το λαντα!!!αχαχαχ και λεω καπου το ξερω!!χααααχχχα
ημουν με την ασκονα αλλα δεν παιζει να με ειδες..ημουν δυο μερες ηγουμενιτσα μουρτο παραμυθια
Ποιόν είδες Κώστα???
Εμένα ή το Σωτήρη????
εχεις καμια φωτο απο παραμυθια?
εχουμε ξανανοιξει παλαιοτερα τοπικ για αυτα τα μερη απο οτι θυμαμαι...
Σέρμπης Κώστας
22-07-09, 00:15
ladouras το αμαξι σου ειδα παρκαρισμενο στην κυκλικη πορεια μπαινοντας στο μουρτο
παραλιας,φωτογραφιες απο που??εγω παραμυθια μεγαλωσα απο εκει ειμαι!τι φωτογραφιες θελεις ακριβως?εχω ανοιξει και γω ενα τοπικ με διαδρομες απο εκει!!με τιτλο αν θυμαμαι καλα,περιοχες στα γιανεννα και στην παραμυθια
οχι απο διαδρομες αλλα απο το χωριο... παραμυθια κρυσταλοπηγη και απο την ταβερνα του σωκρατη.... δεν εχω παει ποτε και ουτε θα παω ποτε μαλλον αλλα θελω να δω πως ειναι εκει......
lada2105supermirafiori
23-07-09, 00:47
ρε παραλια που τα ξερεις αυτα?
ιστορια μου αμαρτια μου........
ςςςςςςςςςςςςς........μας ακουνε......................
Σέρμπης Κώστας
16-08-09, 14:22
λοιπον πρεπει να δωσω τα θερμα μου συγχαρητηρια στο σωτηρη (lada2105supermirafiori).
Χτες,σαββατο 15 αυγουστου,βρεθηκαμε τις οχτω και κατι (τον εστησα κιολας γιατι ειχε παλιοδρομο,ειχα δεκα χρονια τουλαχιστο να περασω και ενα αμαξι κουτσουρο,την ascona) στο γεφυρακι 200 μετρα πριν τη βροσυνα.Χαζεψαμε τα αυτοκινητα,ανοιξαμε τα "καπα" τα ειπαμε και γενικως χαρηκαμε για τα αυτοκινητα που εχουμε.Εγω προσωπικα εμεινα εκπληκτος μπορω να πω απο αυτο που ειδα.Καμια υπερβολη στο 2105 του Σωτηρη.Απιστευτη δουλεια σε ολους τους τομεις απο μεριας φανοποιειας και λοιπων λεπτομεριων,που κανουν το αμαξι να σε φρεναρει γιατι δειχνει.."παραξενο"!!Προσωπικα,μεταξυ των αλλων,εμεινα εκπληκτος απο τη θεση οδηγησης του Σωτηρη,καθως το Momo bucket που εχει καθεται σε εντελως φτιαχτες βασεις,αρκετα χαμηλα,εχοντας το κεντρο του τιμονιου στο υψος του λαιμου σου,βοηθωντας σε να εχεις την τελεια αντιληψη για το που εισαι και τι κανεις.
Στη συνεχεια,και για να μην καθομαστε διπλα στο δρομο,πηγαμε σε ενα ταβερνακι απεναντι απο το βενζιναδικο να πιουμε ενα καφε,οπου και μιλησαμε,γνωριστηκαμε,ανταλλαξαμε αποψεις..Αποψεις ενδιαφερουσες μπορω να πω,αν σκεφτειτε πως μαζι μου ειχα ενα πολυ καλο μου φιλο,ο οποιος οδηγει ενα απο τα πιο σπανια αυτοκινητα της Ελλαδας,παρα το γεγονος οτι η χωρα παραγωγης του ειναι στην πορτα μας..Alfa Romeo QV Milano 3.0!!Βεβαια,με τις διαδρομες που εχουμε εκει,την πληρη ελλειψη κινησης λογω εγνατιας και τη φιλικη διαθεση που επεκρατησε,επεται συνεχεια στο σκηνικο..!!Το βραδυ τελειωσε με μια βολτα μεχρι την Πλακωτη,την καλυτερη διαδρομη μπορω να πω,αφου βγαινοντας απο Βροσυνα μεχρι και εκει,οι στροφες δινουν και παιρνουν απευθειας..!!περασαμε πολυ ωραια,ειδα και γω τι μπορει να κανει το αυτοκινητο μου ακομη και χωρις λαστιχα (μουτρα μηδεν,καθολου,τραινο..) και αναμενουμε σημερα να παμε ισως με το αλφα ρομεο να διδαξουμε..χεχε..
Αυτα προς το παρον και να ευχαρηστησω παλι το Σωτηρη για ολο το θεμα!
lada2105supermirafiori
16-08-09, 21:57
ρε κωστα υπερβαλεις...η ασκονα που πηρε ο κωστας την ξερω απο παλια,ειναι πολυ αξιολογο αμαξι και απλα θελει ενα φρεσκαρισμα..μη ξεχναμε οτι τωρα το πηρε ενω εγω ασχολουμαι με το συγγεκριμενο αμαξι 10 χρονια τωρα...οι διαδρομες ειναι ωραιες και τα παιδια εμειναν λιγο μ@λ@κες επειδη οταν κατεβηκαμε στο χωριο μου τυχαια στο πεταλο ηταν μαζεμενοι ολοι οι δικοι μου με ε30,ε36,σταρλετ τρομερα στημενο επ7,αγροτικο τουοτα 30ετιας με οπελ gsi μεσα κτλ...αυτα απο θεσπρωτια..
Της πόρνης γίνεται εκει πάνω......
Σέρμπης Κώστας
18-08-09, 14:14
pername ωραια λεμε ρεεεεεεεεεε.....και χτες κατεβασαμε κατω το τριλιτρο 75 που λεγαμε το αυθεντικο και τα σαγωνια δε σηκωνονταν..
lada2105supermirafiori
19-08-09, 13:58
παιδες επαθα πλακα με το millano(να το λεμε και οπως πρεπει..).δεν μπορω να πω λεπτομερειες για το αμαξι(οχι οτι ειναι περιεργος ο τυπος,καθε αλλο)αλλα απλα δεν εχω τα copyright...θα πω μονο οτι αν ηξερα απο παλια οτι υπαρχει τετοιο αμαξι γνησιο θα'θελα πολυ να το ειχα.το αμαξι με τις 9αρες ειναι απιστευτο και πιανει ολο τον δρομο!ασε που παει σαν διαολος,βαζει φωτιες στα χορτα απ'την πλαινη εξατμιση σαν διαολος (και ακουγεται σαν 10 διαολοι μαζι...).ναι περναμε πολυ καλα αλλα αυριο φευγω.μεσολογγι,ευθειες,παρκαρισμενος και κουτσουλημενος απο περιστερια επι μονιμου βασεως..ξενερα..
Σέρμπης Κώστας
20-08-09, 12:41
den πειραζει ρε σωτο...σιγα να πουμε...θα εχεις τη γλυκια αναμνηση της βολτας με ενα ακρως συλλεκτικο αμαξι,που λιγοι εχουν την τυχη ακομα και να το δουν να περνα μπροστα τους...αλλωστε θα ξανανεβεις καποια στιγμη αλλα τοτε θα ερθεις εσυ γιαννενα!!!εκει να δεις γελιο...
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.