Επιστροφή στο Forum : sos δηλωση μοτερ
καλημερα μηπως ξερει τι διαδικασιες πρεπει να γινουν για να δηλωσω το μοτερ του Ε30 μου ειναι διλιτρο και στην αδεια 1600???απλα με τσακωσανε και για αυτο ψαχνομαι .....ευχαριστω
Σαράφης Γιώργος
01-03-09, 11:54
Αν έχεις τιμολόγιο αγοράς του μοτέρ ( που να φαίνοντε τα νούμερά του πάνω ) , πάρε και την άδεια και πήγαινε σε μία σχολή οδηγών και θα σου πουν την διαδικασία ( χρειάζεται νομίζω και υπεύθυνη δήλωση πτυχιούχου μηχανολόγο , που έκανε την τοποθέτηση ) .
ευχαριστω καταρχας Γιωργο το κακο ειναι οτι δεν εχω και θα πρεπει να βρω τιμολογιο δεν χρειαζεται τιποτα αλλο ?επεσα και εγω πρωι πρωι σε αστερατο αστυνομικο και το ακουσε το αμαξι και με τσακωσε
Σαράφης Γιώργος
01-03-09, 12:18
Δεν το έχω κάνει ποτέ αδερφέ , απλά έχω ακούσει από άλλους .
Πήγαινε σε μία σχολή οδηγών να σου πουν με σιγουριά τι χρειάζεται .
Homo Driftarious!!!
01-03-09, 12:31
ευχαριστω καταρχας Γιωργο το κακο ειναι οτι δεν εχω και θα πρεπει να βρω τιμολογιο δεν χρειαζεται τιποτα αλλο ?επεσα και εγω πρωι πρωι σε αστερατο αστυνομικο και το ακουσε το αμαξι και με τσακωσε
Πωωω ρε φιλε πολυ ατυχια...οταν μαθεις ποια ειναι η διαδικασια γραψ'την κ εδω να την ξερουν κ αλλοι...ή ανοιξε ενα νεο τοπικ...καλη επιτυχια κ γρηγορα ξεμπερδεματα!!!:wink::lol:
το κακο ειναι οτι δεν ειχα σκοπο να το δηλωσω μεχρι να εκανα μετατροπη για μεγαλυτερο μοτερ ειναι ατυχια γιατι στην φαση που βρισκομαι τωρα μονο αυτο μου εειπε και το παθα
ΝΙΚΟΣ ΛΑΡΔΗΣ
01-03-09, 13:43
το κακο ειναι οτι δεν ειχα σκοπο να το δηλωσω μεχρι να εκανα μετατροπη για μεγαλυτερο μοτερ ειναι ατυχια γιατι στην φαση που βρισκομαι τωρα μονο αυτο μου εειπε και το παθα
Παρε με τηλεφωνο την Τριτη. Σου εχω λυση. 6973058356
Για τετοια θεματα οτι θελεις θα ρωτας τον μπαμπα Νικο χι χι
Johnnyascona400
01-03-09, 15:15
Kαλημερα κι εγω την επαθα μια φορα και παρα λιγο να μου κατασχεσουν το αμαξι. Οι ενεργειες ειναι 1ον) Πας σε εναν μαντρα του ζητας ενα (οικονικο) τιμολογιο στην αξια του μοτερ η και πολυ λιγοτερο εαν συμφωνιση εσυ απλα του πληρωνεις τοΦ.Π.Α τιποτα παραπανω. 2ον) Στα ΚΤΕΟ η στα Μηχανολογιλα γυρω-γυρω στην περιοχη υπαρχουν γραφεια διεκπαιρεωσεων πας σε ενα συνηθως αυτη συνεργαζονται με Μηχανολογους-Μηχανικους και εναντη καποιου ποσου γυρω στα 50Ε σου κανουν μια υπευθινη δηλωση βαση και του τιμολογιου για την επιτυχης μετατροπη. 3ον Καταθετεις τα χαρτια στο μηχανολογικο μαζι με την αδεια, και σου υπογραφη υπευθινος Μηχανολογος και εισαι οκ. Προσεξε ομως γιατι βασει νομου δεν μπορεις να ανεβασεις τα κυβικα σου πανω απο 15% την καθε φορα, οποτε η κανεις την ολη διαδηκασια 2 φορες απο 1600cc σε 1800cc και 1800cc σε 2000cc (πρεπει αναμεσα στις δυο αναφορες να μεσολαβει το λιγοτερο δυο μηνες) η βρισκεις ενα αλανη Μηχανολογο που ειναι καλα δυχτιομενος και με την καταλληλη αμοιβη να σου το κανει, για να γλυτωσεις και χρημα και χρονο. Εγω επελεξα την νομιμη οδο και το εκανα σταδιακα. Αυτα απο εμενα καλη επιτυχια.........
ΝΙΚΟΣ ΛΑΡΔΗΣ
01-03-09, 15:19
Kαλημερα κι εγω την επαθα μια φορα και παρα λιγο να μου κατασχεσουν το αμαξι. Οι ενεργειες ειναι 1ον) Πας σε εναν μαντρα του ζητας ενα (οικονικο) τιμολογιο στην αξια του μοτερ η και πολυ λιγοτερο εαν συμφωνιση εσυ απλα του πληρωνεις τοΦ.Π.Α τιποτα παραπανω. 2ον) Στα ΚΤΕΟ η στα Μηχανολογιλα γυρω-γυρω στην περιοχη υπαρχουν γραφεια διεκπαιρεωσεων πας σε ενα συνηθως αυτη συνεργαζονται με Μηχανολογους-Μηχανικους και εναντη καποιου ποσου γυρω στα 50Ε σου κανουν μια υπευθινη δηλωση βαση και του τιμολογιου για την επιτυχης μετατροπη. 3ον Καταθετεις τα χαρτια στο μηχανολογικο μαζι με την αδεια, και σου υπογραφη υπευθινος Μηχανολογος και εισαι οκ. Προσεξε ομως γιατι βασει νομου δεν μπορεις να ανεβασεις τα κυβικα σου πανω απο 15% την καθε φορα, οποτε η κανεις την ολη διαδηκασια 2 φορες απο 1600cc σε 1800cc και 1800cc σε 2000cc (πρεπει αναμεσα στις δυο αναφορες να μεσολαβει το λιγοτερο δυο μηνες) η βρισκεις ενα αλανη Μηχανολογο που ειναι καλα δυχτιομενος και με την καταλληλη αμοιβη να σου το κανει, για να γλυτωσεις και χρημα και χρονο. Εγω επελεξα την νομιμη οδο και το εκανα σταδιακα. Αυτα απο εμενα καλη επιτυχια.........
Ακριβως ετσι. Απλα θα σου δωσω τηλεφωνα για τιμολογιο και τηλεφωνα διεκπεραιωτη/ μηχανολογου.
οποτε εμενα που ειναι απο 1600 σε 2000 δεν μπορω να το κανω αμεσως??η δεν καταλαβα καλα ?ρε κατσε να το δηλωσω εγω να φαινεται 6κυλινδρο και μετα παω για 3500 χιχιχιχι.ευχαριστω νικο οποτε θα μιλησουμε και απο το τηλεφωνο την τριτη..
Johnnyascona400
01-03-09, 16:47
Εγω απο 1200 κυβικα το εφτασα 1900 που ειναι τωρα διλωμενο ασχετος τη κρυβη απο κατω. Βεβαια μετα απο τοσους ελεγχους που μου εχουν κανει με μαθανε οποτε τωρα με χαιρετανε. Α και κατι αλλο υπαρχει νομος που λεει οτι οι απλοι τροχονομοι σε καποιον ελεγχο απαγορευεται ριτος και δια ροπαλου να σου ανοιξουν το καπο για ελεγχο κινητηρα χωρις να ειναι μαζι τους κινητο συνεργειο του ΚΤΕΟ η κινητο συνεργειο του Μηχανολογικου της περιοχης η να εχουν εισαγγελικη αντολη για ελεγχο κεινος (ψαχτηρι)
. Κι αυτο γιατι καποιος οδηγος μπορει να υσχιριστη οτι του προκληθικε φθορα η ζημια στον κινητηρα η στο χωρο μηχανης και επαθε ατυχημα αμεσως μετα την αποχωριση του απο τον ελεγχο και μπορει να κινηθει νομικα. Οι πιο πολλοι οδηγοι δεν το ξερουν ψαρωνουν και ετσι οσοι ειναι παρανομοι την πατανε. Εσεις το ξερατε???????????????
ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Ή ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ
ΧΡΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ
Σελίδα 2, ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
http://www.imageshack.gr/files/xllfsvp05014uv8sqovr.jpg
25 % διαφορά δηλαδή 1600*1,25=2000
Σαράφης Γιώργος
01-03-09, 20:37
Σωστός ο Γιάννης .
( Ευχαριστούμε και καλωσήρθες ! )
Johnnyascona400
01-03-09, 20:48
Σωστος οντως ειναι 25% δεν το ειχα δει, γιατι εμενα μου ειχαν πει απο το μηχανολογικο ιτι ειναι 15%. Καλος ηρθες και καλα Post.
Έκδοση άδειας κυκλοφορίας επιβατικού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης λόγω αλλαγής κινητήρα
Αρμόδια Υπηρεσία
Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του τόπου κατοικίας του ενδιαφερομένου.
Απαιτούμενα δικαιολογητικά
● Αίτηση - υπεύθυνη δήλωση
● 'Αδεια κυκλοφορίας του οχήματος
● Τιμολόγιο αγοράς κινητήρα ή δελτίο παροχής υπηρεσιών τοποθέτησης αυτού
● Παραστατικό καταβολής ισχύοντος τέλους αδείας οχήματος από τράπεζα συμβεβλημένη με την αρμόδια Ν.Α. (Το ποσό που πρέπει να καταβληθεί γνωστοποιείται στον ενδιαφερόμενο από την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών)
● Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 διπλωματούχου μηχανολόγου μηχανικού ή πτυχιούχου τεχνολόγου μηχανολόγου-μηχανικού, στην οποία θα δηλώνονται τα πλήρη στοιχεία του νέου κινητήρα και θα αποτυπώνεται ο τύπος του και ο αριθμός πλαισίου σύμφωνα με την 20270/73 όπως ισχύει
● Πιστοποιητικό καυσαερίων το οποίο εκδίδεται από την Δ/νση ΚΤΕΟ-Ελληνικό (Απαιτείται για αυτοκίνητα νέας ή αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.)
● Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 διπλωματούχου μηχανολόγου μηχανικού ή πτυχιούχου μηχανολόγου-μηχανικού και του υπευθύνου λειτουργίας συνεργείου επισκευής αυτοκινήτων που λειτουργεί νόμιμα, στις εγκαταστάσεις του οποίου έγιναν οι σχετικές εργασίες. (Απαιτείται για διασκευή κινητήρων ή συστημάτων του αυτοκινήτου)
● Επιστολή του εργοστασίου κατασκευής ή της επισήμου αντιπροσωπείας, που εκπροσωπεί στην Ελλάδα το εργοστάσιο κατασκευής. Μπορεί να υποβληθεί η σχετική τεχνική μελέτη διπλωματούχου μηχανολόγου μηχανικού ή πτυχιούχου τεχνολόγου μηχανολόγου - μηχανικού, με την οποία θα προσδιορίζονται τα συστήματα του αυτοκινήτου, που ενδέχεται να απαιτείται η αντικατάστασή των, εφόσον επηρεάζονται από το νέο κινητήρα και θα υπολογίζονται οι επί των αξόνων επιπτώσεις του νέου κινητήρα. (Απαιτείται για αυτοκίνητα νέας ή αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.)
Αίτηση σε Pdf =>http://www.yme.gr/odigospoliti/download/2.8AlagiKinitira.pdf
Η Υπηρεσία αυτή διεκπεραιώνεται και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών => http://www.yme.gr/index.php?getwhat=1&oid=340&id=&tid=340
blaze ocean
02-03-09, 00:12
Και τωρα μια ερωτηση κλειδι...για ενα αμαξι οπου βαζουμε μοτερ αλλης μαρκας,τι γινεται??
turbanthropos
02-03-09, 02:04
δεν γινεται,δυστυχως...
Μόνο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις,όπως μοτέρ Honda σε Rover(ορισμένα Rover φορούσαν μοτέρ κατασκευής Honda) ή Opel σε άλλα μοντέλα του γκρούπ GM,όπως Daewoo κτλ
andreasf20c
02-03-09, 03:19
Και τωρα μια ερωτηση κλειδι...για ενα αμαξι οπου βαζουμε μοτερ αλλης μαρκας,τι γινεται??
Εκει θα κυκλοφορεις με τον φοβο...
Πιο αλητεια και ετσι να ουμε
Σαράφης Γιώργος
02-03-09, 11:16
Και στην φυλακή να δεις αλητεία ... !!!!! :p:p:p
Petros AE86
02-03-09, 17:26
δηλαδη σε αε86 δεν μπαινει μοτερ f20c απο honda??
χα χα χα
turbanthropos
02-03-09, 18:03
Μπαίνει.Αλλά δεν δηλώνεται.Και αν δεν δηλώνεται και σε σταματήσουν,την έχεις πολύ άσχημα :lol:
Μπορείς να βάλεις ότι θες και όπου θες!!!
Το αμάξι μου από 1.2 είναι τώρα 2.4 δηλωμένο κανονικά!
Ότι χρειασθείς η όποιος άλλος χρειαστεί τίποτα 6938000361.
Σαράφης Γιώργος
05-03-09, 21:21
Μην μπεδεύεις τον κόσμο ρε συ !!!
Εσύ έβγαλες μοτέρ Fiat ( φτου φτου φτου , μακριά από εμάς :p ) και έβαλες πάλι μοτέρ Fiat , που τοποθετούνταν εργοστασιακά στο σκάφος του αυτοκινήτου σου !
Γι' αυτό και δηλώθηκε νομιμότατα και εύκολα .
ma-nos e30
05-03-09, 21:21
Εκει θα κυκλοφορεις με τον φοβο...
Πιο αλητεια και ετσι να ουμε
δν γεινετε να αλα3εις καπακη στο μοτερ και να φενετε οτι ειναι αο την ιδια ετερεια το μοτερ???ασπουμε σε αε86 να βαλεις χοντα μοτερ και να βαλεις καπακι toyotα?????
Σαράφης Γιώργος
05-03-09, 21:23
δν γεινετε να αλα3εις καπακη στο μοτερ και να φενετε οτι ειναι αο την ιδια ετερεια το μοτερ???ασπουμε σε αε86 να βαλεις χοντα μοτερ και να βαλεις καπακι toyotα?????
Πάντως αν το καταφέρεις αυτό και παρόλα αυτά το καταλάβουν , πάλι θα σε αφήσουν να φύγεις , γιατί θα είσαι ο καλύτερος μάστορας του πλανήτη ολάκερου ... !!!!!!!!!!!!!
ma-nos e30
05-03-09, 21:26
Πάντως αν το καταφέρεις αυτό και παρόλα αυτά το καταλάβουν , πάλι θα σε αφήσουν να φύγεις , γιατί θα είσαι ο καλύτερος μάστορας του πλανήτη ολάκερου ... !!!!!!!!!!!!!
α δλδ δν γεινετε???
Σαράφης Γιώργος
05-03-09, 21:36
:wink:
andreasf20c
06-03-09, 01:14
δηλαδη σε αε86 δεν μπαινει μοτερ f20c απο honda??
χα χα χα
Aυτα ειναι... Απιαστα ονειρα... αν πιασω πολλα λεφτα στα χερια μου θα το φτιαξω...:roll::roll:
andreasf20c
06-03-09, 01:19
καπακι toyota οχι... να ζωγραφισεις στο καπακι της honda ενα σημα της toyota που να γραφει 1600 16v γινεται...:wink:
πρεπει να εισαι και λιγο καλλιτεχνης...
ειπαμε δεν ειναι και τοσο μ@λακες οι μπατσοι...
Παντως γενικά να δηλωσεις μοτερ αλλης εταιριας σε αλλο αμαξι δεν παιζει με κανεναν τροπο ετσι δεν ειναι??
turbanthropos
06-03-09, 08:46
Θυμάμαι ένα τύπο εδώ στην περιοχή,με ένα Kadett μπροστοκίνητο,που φορούσε το δίλιτρο μοτέρ από Calibra και το είχε τετραπετάλουδο+νίτρο.
Όμως,επειδή το είχε δηλωμένο 1.2,έκανε αερογραφία στο ψευτοκάπακο το "1.2":lol::lol::lol:
Ναι,λέμε!Θα το χάψουν!:lol:
Σαράφης Γιώργος
06-03-09, 09:51
ειπαμε δεν ειναι και τοσο μ@λακες οι μπατσοι...
Παντως γενικά να δηλωσεις μοτερ αλλης εταιριας σε αλλο αμαξι δεν παιζει με κανεναν τροπο ετσι δεν ειναι??
Είναι τόσο πολύπλοκη και δύσκολη η διαδικασία στην Ελλάδα , άρα ναι δεν γίνεται ...
( Σκέψου ότι είναι σαν να πέρνεις έγκριση τύπου μόνος σου για ένα αυτοκίνητο - ιδιοκατασκευή ......... )
andreasf20c
06-03-09, 13:16
Θυμάμαι ένα τύπο εδώ στην περιοχή,με ένα Kadett μπροστοκίνητο,που φορούσε το δίλιτρο μοτέρ από Calibra και το είχε τετραπετάλουδο+νίτρο.
Όμως,επειδή το είχε δηλωμένο 1.2,έκανε αερογραφία στο ψευτοκάπακο το "1.2":lol::lol::lol:
Ναι,λέμε!Θα το χάψουν!:lol:
Πιστευω πως ο ψαγμενος μπατσος θα σου πει ανοιξε το μοτερ...
Βεβαια δεν ξερεις σε τι περιπτωση θα πεσεις...
Εγω θα το ρισκαρα παντως...
ποτε δεν ξερεις...
Α και νικο ξερω αρκετους μπατσους που ειναι ζωα ορθια!!!
Παίδες ξεθάβω το θέμα επειδή είμαι πάνω στη διαδικασία και το ψάχνω...
1ον όπως έχει γράψει ένα μέλος εδώ το '09 μπορείς να βάλεις +25% της ισχύος και του κυβισμού...Εγώ πήγα πρόσφατα στο μηχανολογικό και ένα παιδαρέλι μου είπε +15% οπότε πρέπει να το ξαναδώ για να δούμε τι ισχύει τώρα....
2ον αν η ισχύς ή ο κυβισμός είναι πάνω από +15% ή βάζεις μοτέρ από άλλη εταιρία τότε χρειάζεσαι τη συγκατάθεση της επίσημης αντιπροσωπίας
3ον είχα ακούσει κάποτε οτι διαδικασίες με μηχανολόγους και αντιπροσωπίες έπρεπε να τις κάνεις αν έφτιαχνες κάτι πρωτότυπο...Αν η μετατροπή έχει ξαναγίνει τότε γίνεται τυποποιημένη η διαδικασία και τα προσπερνάς...Ξέρει κάποιος κάτι?????
Η δήλωση που μου έδωσαν είναι η ακόλουθη (εγώ φυσικά ανήκω στη 2η περίπτωση):
http://img831.imageshack.us/img831/3237/sdc16714.jpg
Εχω κ εγω ενα Lancia Delta 1.6 δηλωμενο σαν 1.4 ομως αλλα ευτυχως δεν εχω γινει αντιληπτος ακομα αλλα θα ηθελα να μαθω παρακαλω τι ειδους προστιμα προβλεπονται σε μια τετοια υποθεση;;
paulo6sousa
02-09-11, 21:41
Εμένα πάντως προχθές το βράδυ μου την έπεσαν 2 τζιπάκια στην Αθηνών - Λαμίας για έλεγχο.Ο μπάτσος δεν πειθόταν ότι είναι LADA το μοτέρ οπότε μου είπε να ανοίξω καπώ για να το δει οπότε και πείστηκε.Καλά τυπάκια,καλαμπουρτζίδικα.Εξάσκησα και το επάγγελμα μου μιας και ο ένας είχε χαλασμένο laptop.Για την ιστορία το μοτέρ είναι αδήλωτο αλλά άντε βρες τα νούμερα αν δεν ξέρεις που τα έχει το LADA.Θεωρώ ότι αν δεν σε πιάσουν να κάνεις μ@λ@κίες και το μοτέρ δεν βγάζει μάτι ότι είναι αλλαγμένο δύσκολα θα κάτσουν να το ψάξουν περισσότερο.
Κοίτα στα κοντά 26 χρόνια του Lada ποτέ δε μας έχουν σταματήσει και να ελέγξουν το μοτέρ...τώρα θα το κάνουν που είναι πιο ήσυχο??? αλλά πέραν αυτού το δικό μου φαίνεται αν έχεις στοιχειώδεις γνώσεις αυτοκινήτων οτι δεν είναι Lada μοτέρ....Στην Αθήνα μάλλον σας ψάχνουν περισσότερο....
Καμιά γνώμη κανείς για αυτά που ρώτησα πρίν?????
Παίδες ξεθάβω το θέμα επειδή είμαι πάνω στη διαδικασία και το ψάχνω...
1ον όπως έχει γράψει ένα μέλος εδώ το '09 μπορείς να βάλεις +25% της ισχύος και του κυβισμού...Εγώ πήγα πρόσφατα στο μηχανολογικό και ένα παιδαρέλι μου είπε +15% οπότε πρέπει να το ξαναδώ για να δούμε τι ισχύει τώρα....
2ον αν η ισχύς ή ο κυβισμός είναι πάνω από +15% ή βάζεις μοτέρ από άλλη εταιρία τότε χρειάζεσαι τη συγκατάθεση της επίσημης αντιπροσωπίας
3ον είχα ακούσει κάποτε οτι διαδικασίες με μηχανολόγους και αντιπροσωπίες έπρεπε να τις κάνεις αν έφτιαχνες κάτι πρωτότυπο...Αν η μετατροπή έχει ξαναγίνει τότε γίνεται τυποποιημένη η διαδικασία και τα προσπερνάς...Ξέρει κάποιος κάτι?????
Η δήλωση που μου έδωσαν είναι η ακόλουθη (εγώ φυσικά ανήκω στη 2η περίπτωση):
http://img831.imageshack.us/img831/3237/sdc16714.jpg
Εχω κ εγω ενα Lancia Delta 1.6 δηλωμενο σαν 1.4 ομως αλλα ευτυχως δεν εχω γινει αντιληπτος ακομα αλλα θα ηθελα να μαθω παρακαλω τι ειδους προστιμα προβλεπονται σε μια τετοια υποθεση;;
Κλάιν!!!!
Σιγά μην κάτσουν να κοιτάξουν αριθμό μοτέρ για 200 κυβικά....Και εμφανισιακά δεν θα πρέπει να έχει καμία διαφορά....Τι Delta????? τη 2η????
Οντως δεν εχει καμια διαφορα απο το 1.4 απλα ρωταω απο περιεργεια , ναι την 2η γενια εχω
scar flawless
03-09-11, 05:29
πιό πιτσιρικάς που ήμουν με είχαν βάλει να ανοίξω καπό δυό cops (ήμουν 1800άρης τότε) και σαν μαλάκας άνοιξα,έριξε ένα γελάκι ο μπάτσος,και μου λέει έχε χάρη που είχε ο πατέρας μου παλιά cortina και σενιώθω,και με άφησαν,πριν κανα χρόνο και κάτι δίλιτρος βελτιωμένος και φασαριόζος που μου είπε ένας "άνοιξε καπό ρε" του είπα απλά "κύριε αστυνόμε να μου μιλάτε στον πληθυντικό πρώτον όπως εγώ,και δεύτερον χωρίς συνοδεία κτέο δεν ανοιγω τίποτα",όταν άρχισε τις αρλούμπες πήγε να μου κόψει κλήση για db και τον γείωσα πάλι λέγοντας του πως δεν γίνετε db μέτρηση σε εξωτερικό χώρο με full κίνηση και το τσουτσούνι μεσ την μπούκα,αλλά θέλει απόσταση και γωνία (κάποιες μοίρες και μετρα του είχα πει που δεν θυμάμαι καν και ούτε και ήξερα αλλά ήθελα να φανώ μάγκας) και έκοψε τις χαζομάρες αμέσως καθώς δεν περίμενε ψαγμένο άτομο,οπότε παίδες μην αφήνεται τον κάθε τυχάρπαστο να το παίζει judge dread...εγώ προσωπικά δεν την ξαναπατάω αλλά θα ήθελα να μάθω από κάποιον αληθινό γνώστη τι λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις,γιατί παίζει να πούμε καμιά χοντράδα που ακούσαμε από μάγκα της καφετέριας και να μπλέξουμε πιό πολύ,ακούω....
Λοιπον πριν καποια χρονια καναμε μετατροπη σε ενα σιερρα απο 1,6 σε 2λιτρο...χρειαστηκε μονο η αποδειξη αγορας του μοτερ(αναγραφοντας κωδικο κινητηρα) και αποδειξη μηχανικου για την τοποθετηση..Επισης απο οσο εχω ενημερωθει μπορεις να δηλωσεις οτιδηποτε μοτερ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ στην καροτσα του αυτοκινητου σου(π.χ στα ε30 μπορεις να βαλεις εως 3,5 αλπινα και οτι εξακυλινδρο η τετρακυλινδρο μοτερ βγηκε σε ε30), μονο με αυτα τα δυο χαρτια συν κατι ακομα χαρτουρες(υπευθυνες δηλωσεις κτλ κτλ)..οσο αναφορα για αλλης εταιριας μοτερ εχω ακουσει πως δηλωνετε αρκει να ελεγχθει απο μηχανικο οτι το σασι θα αντεξει και οτι δεν ειναι επικυνδινο για την κυκλοφορια.τελος να σας θυμισω πως και τουρμπο μετατροπες (απο ατμοσφαιρα) πρεπει κανονικα να ελεγχονται απο κτεο η καποιον ειδικο για εγγριση γιατι θεωρειται παραποιηση κινητηρα.Προσωπικα με εχουν σταματησει 27 φορες(τις 17 φορες μεσα σε 9 μηνες) με αποτελεσμα να μην φαω ουτε μια κληση..και την πρωτη φορα με επιασαν για κοντρα αλλα τους επεισα οτι το δικο μου 16γαρ εχει βελτιωθει και περασα 18αρι..χαχα...αλλα υπαρχουν κατι ζουδια αστυνομικοι που ανοιξαν μοτερ στον κολλητο μου (2,5 μοτερ 1,6 αδεια) και του ειπαν χαρακτιριστικως ''να και ενας που δεν εχει αλλαξει μοτερ σε τετοιο αμαξι'' χαχα..αλλα μια φορα μου εκατσε και στρουμφ που ηξερε καλα απο μπεμβε και αναγνωρισε οτι ειναι ις το μοτερ μου με αποτελεσμα να με πιασει στο μπλα μπλα για το τι εχω κανει επειδη ειχε το ιδιο...αυτα τα ολιγα
paulo6sousa
03-09-11, 18:01
Νομίζω ότι τώρα δεν μπορείς να βάλεις μοτέρ άλλης εταιρείας στο αυτοκίνητο.Πρέπει να πάρει από την αρχή έγκριση τύπου από το ΚΤΕΟ στο Ελληνικό.
scar flawless
03-09-11, 21:34
νομίζω επίσης πως δεν γίνετε να βάλεις κινητήρα πολύ δυνατότερο από ότι όταν είχε βγει απ'την μάνα του,υπάρχει και όριο στην ιπποδύναμη νομίζω,πχ το cortina σαν 1600 είχε 75ps,στα 115ps που βγάζει ο δίλιτρος απ'την μάνα του (sierra) που έβαλα δηλώνεται,αλλά ο yb από cosworth που έχει 220ps μαμά είναι πολύ πιό πάνω απ'το ποσοστό της εκατό του επιτρεπόμενου ορίου,αν ήταν δίλιτρο γνήσιο όμως και με την προυπόθεση ότι δέχεται τέτοια μετατροπή το κτέο το όριο ιπποδύναμης είναι κομπλέ,πχ μια 316 E30 με 103ps δεν την περνάνε με μοτέρ 280ps που λέει ο λόγος,αν ήταν ας πούμε δίλιτρη με 150ps ή αμερικάνικη m3 με 200ps τότε νομίζω ναι...ή ένα 200sx με rb26dett από τα σκάρτα 180ps να πάει καπάκια στα 330ps (αν δηλώνεται ο rb) πάλι άκυρο,έχω ακούσει από πολλούς αυτή τη φήμη,τα νούμερα που έδωσα είναι ενδεικτικά,δεν είμαι και εγκυκλοπέδια,διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε απλά όσοι φανταζόμαστε ένα στα χαρτιά μικρού κυβισμού αμάξι με τεράστιο μοτέρ θα είμαστε παράνομοι για πάντα...έτσι μου είπε ένα πουλάκι που είχε uno χιλιάρι ή χίλα εκατό νομίζω και ήθελε να βάλει μοτέρ από punto gt με τα 133ps και έφαγε άκυρο καθώς το uno είχε 55ps μαμά....
α όσοι έχουν τετραπετάλουδο μην μπουν καν στον κόπο να πάνε στο κτέο,παραποιήση συστήματος τροφοδοσίας=άκυρο πανηγυρικό
Μάλιστα..........Ενδιαφέρουσες απόψεις....προς το παρόν βρήκα ένα γνωστό πτυχιούχο μηχανολόγο που μπορεί να δώσει έγκριση που ζητάνε και επειδή ο πατέρας του έχει σχέση με ΚΤΕΟ πιστεύω θα μας κατατοπίσει σίγουρα....
Thanx!
Εν τέλει,σε αυτοκίνητα μη καταλυτικά, μοτέρ από άλλη εταιρία ΔΕΝ δηλώνεται.....
paulo6sousa
10-10-11, 13:26
Ψάχνεις να δηλώσεις το FIAT?
δηλαδη αν εχεις ενα ε30 και σε ποιασουν με 4,4 v8...εισαι για τα σιδερα??
Ψάχνεις να δηλώσεις το FIAT?
Ναι αν μπορούσα θα το έκανα....
δηλαδη αν εχεις ενα ε30 και σε ποιασουν με 4,4 v8...εισαι για τα σιδερα??
Το V8 είναι από BMW.....
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.