Επιστροφή στο Forum : Opel Manta B.Του δικου μου του μουστουκουλουρου
Σέρμπης Κώστας
14-01-09, 23:47
Καλησπερα παιδια!
Ανοιξα αυτο το τοπικ για να κανω καποιες ερωτησεις που αφορουν το αμαξι μου.
Καταρχην θα ηθελα να ρωτησω καποιους που εχουν μαντα (με πρωτο το θοδωρη βουλγαρη) να μου πουνε τη γνωμη τους σαν αμαξι.Εχω ακουσει να λενε πως στην επαναφορα του τιμονιου αν βαλεις αντισταση σπαει χερια...Μεχρι τωρα δεν εχω δει κατι τετοιο,καθως το αμαξι παρολο που δεν εχει ουτε μπλοκε ουτε τιποτα και αναρτησεις βαρκα στο γυαλο,φευγει οταν γλυστραει πολυ ομορφα και σε σχεση με το καντετ ενος φιλου πιο ομαλα!
Ακομη μια ερωτηση που θα ηθελα να κανω για αρχη ειναι αν το πλαισιο του ειναι ανθεκτικο γενικως σαν ακαμψια.
Αυτα για αρχη.
Και μαλλον εδω θα γραφω τα νεα του τερατος μου...
Σέρμπης Κώστας
15-01-09, 13:44
δεν ξερει κανεις να μου απαντησει???
PANOS ALEXIOU
15-01-09, 21:31
Φιλε καλος μας ηρθες καταρχας.το μονο που ξερω για το ΜΑΝΤΑ του Βουλγαρη ειναι οτι εχει πεσει τρομερη δουλεια σε ολους τους τομεις.Το μονο που θα σου πω ειναι οτι φοραει πολλα καλουδια μοτερ απο SUPRA κτλ. τα υπολιπα θα μας τα πει ο Θωδορης.
Σαράφης Γιώργος
15-01-09, 22:34
Εγώ δηλώνω άσχετος με το συγκεκριμένο μοντέλο .
Σίγουρα σαν παλιό αυτοκίνητο δεν θα έχει και τρελή ακαμψία , αλλά αυτό διορθώνεται .
Καλό είναι φυσικά ότι έχει μακρύ μεταξόνιο , μιας και θα διπλώνει πιο ελεγχόμενα .
Σέρμπης Κώστας
15-01-09, 22:55
ναι οντως γιωργο αυτο το ειδα και γω...χωρις μπλοκε,αναρτησεις,στησιμο μηδεν γενικως και χωρις λαστιχα,ενας φιλος με 307(μπροστοκινητος ακομα αλλα θα του αλλαξω τα μυαλα που θα παει..) με ειδε απο πισω σε μια κυκλικη και συγκρινε με το καντετ b ενος φιλου και μου ειπε πως το "διωξημο" του ειναι πιο ομαλο...
η ακαμψια γιωργο πιστευω πως θα βελτιωθει αρκετα με μια handmade θολομπαρα για μπροστα...πιστευω θα κανει δουλεια..
Σέρμπης Κώστας
15-01-09, 22:58
Φιλε καλος μας ηρθες καταρχας.το μονο που ξερω για το ΜΑΝΤΑ του Βουλγαρη ειναι οτι εχει πεσει τρομερη δουλεια σε ολους τους τομεις.Το μονο που θα σου πω ειναι οτι φοραει πολλα καλουδια μοτερ απο SUPRA κτλ. τα υπολιπα θα μας τα πει ο Θωδορης.
φιλε σε καμια περιπτωση δεν ειπα να γινει το δικο μου σαν του θοδωρη...ουτε απο μοτερ (ΠΟΤΕ) ουτε απο αμαξωμα...εκεινο ειναι καθαρα αγωνιαρικο,το δικο μου ειναι βολτας...απλα ρωταω γενικα..σαν αμαξι και ειδικα με προβληματισε εκεινο που μου ειπανε οτι "σπαει χερια το τιμονι"..θα ηθελα να ξερω απο καποιον που οδηγαει τερμα ενα τετοιο αμαξι να μου πει αν ισχυει..!
Rozy_SS_Kp60
15-01-09, 23:17
E ενταξει...απλα το ειπε ο αλλος λιγο πιο ''υπερβολικα''!
Σέρμπης Κώστας
15-01-09, 23:22
απο οτο καταλαβα φιλε rozy το ειπε για τον εξης λογο.το τιμονι του μαντα ως γνωστον στριβει πολυ.εχει αρκετα καλη γωνια οταν το στριψεις τερμα.και κανει και καλη camber...σε σημειο που το λαστιχο το εξωτερικο καθε φορα "χοροπηδαει"...ε αυτο μετα ειναι λογικο να εχει αμεση επαναφορα
turbanthropos
16-01-09, 00:33
Αχ...Μάντα....
Είχα την τύχη να έχω φίλους με όλα τα οπελοειδή(Μάντα-Ασκόνα-Καντέτ κουπέ).Περισότερο με άρεσε το Ασκόνα,αλλά πάμε στο Μάντα.
Ο φίλος μου που το είχε(το έδωσε για τα μάτια μιας Ε30) ήταν 2λιτρο με το μαύρο μπλόκ και 4ρι σαζμάν με 1.2 διαφορικό.Οι θεσσαλονικείς μπορεί να το έχουν δει,ένα κόκκινο με άσπρες ζάντες και διπλοφάναρα.
Όντως γυρνούσε πολύ γλυκά και είχε πολύ γρήγορη επαναφορά τιμονιού.Και στην οδήγηση δεν έδειχνε το μεγάλο μήκος του.Νόμιζα ότι οδηγάω πιο κοντό αυτοκίνητο.
Από στήσιμο,εμπρός μπορείς να προβείς σε αρκετές ενέργειες-το πρώτο που θα πρέπει να κάνεις,είναι να φτιάξεις μια θολόμπαρα.
Του φίλου μου φορούσε καγιάμπα χρυσά εμπρός πίσω και ήταν χαμηλωμένο 3-4 εκατοστά,με 15ρες αλουμινίου.Για σφιχτό στροφιλίκι δεν έκανε,αλλά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης,δεν ίσιωνε ποτέ!Τρελό αμάξι!
Για περισσότερες λεπτομέριες,θα ρωτήσω τον φίλο μου να μάθω και θα τα μεταφέρω ;-)
Καλά χιλιόμετρα!
Σαράφης Γιώργος
16-01-09, 12:45
Σε τέτοια παλιά αυτοκίνητα νομίζω επιβάλλεται , κάποια στιγμή όταν θα σου το επιτρέπουν τα οικονομικά σου , να βάλεις ένα κλουβί .
Και η θολόμπαρα θα κάνει δουλειά , αλλά με το κλουβί πιστεύω θα γίνει αμάξι .
Σέρμπης Κώστας
16-01-09, 16:22
ευχαριστω τουρμπανθρωπε!!!εισαι και στο dragster νομιζω...
γιωργο ετσι ειναι οντως..το θεμα ειναι οτι δε θελω να γινει αμαξι μονο για μενα.!να μπαινει και καμια δυο τρεις τεσσερις μικρες μπρος πισω...και σκεφτομαι το εξης.
ενας φιλος εχει charger και εχει φτιαξει μεσα roll cage χωρις να αποκλειονται τα πισω καθισματα.εχει κανει ενα "π" που βρισκεται ακριβως παραλληλα στην κολονα του αυτοκινητου (πανω απο το κεφαλι του οδηγου-συνοδηγου δηλαδη) και δενει πισω στους θολους με δυο σωληνες που περνανε απο τις δυο γωνιες του "π" προς τα πισω.καθεσαι ανετα και δε χρειαζεται να γινει το αμαξι μονο για δυο ατομα.
κατι τετοιο θα κανω και μαλλον μαζι του να το φτιαξω!και λογω οικονομικων αλλα και λογο εμπειριας..!!
Drifter727
16-01-09, 16:23
Σε τέτοια παλιά αυτοκίνητα νομίζω επιβάλλεται , κάποια στιγμή όταν θα σου το επιτρέπουν τα οικονομικά σου , να βάλεις ένα κλουβί .
Και η θολόμπαρα θα κάνει δουλειά , αλλά με το κλουβί πιστεύω θα γίνει αμάξι .
Kαλα αυτο ειναι σιγουρο.
Αλλα σου λεει ειναι βολταδικο, δεν θα ειναι λιγο πακετο με κλουβι;
Σέρμπης Κώστας
16-01-09, 16:24
α και ξεχασα να πω τουρμπανθρωπε...για σφιχτα στροφιλικια που λες δεν εκανε γιατι παντα διπλωνε...για ρωτα το γιωργο εδω να σου πει,εκανε ευκολα χρονομετρημενο με γραμμες στις σερρες με το 46??:cool:αχαχαχαχαχαχα.....
μαντα για παντα μεχρι να μεινει η ζαντα
kallitexni$
16-01-09, 17:24
Κωστα το κλουβι που λες,που μπαινει χωρις να βγουν τα πισω καθισματα εχει μπει και σε σταρλετ.Απλα πρεπει να εξηγησεις σε αυτον που θα στο φτιαξει οτι θα μπαινει και κοσμος μεσα.Το λεω γιατι με πηγε βολτα ενα παλικαρι με τετοιο κλουβι και στα φλικαρισματα εκανα καρουμπαλα
Σέρμπης Κώστας
16-01-09, 18:23
nai καλλιητεχνη το ξερω..το ιδιο πραμα λεμε!!ετσι θα γινει πιστευω!
Johnnyascona400
17-01-09, 01:39
Λοιπον πρεπει να μας πεις τη μοτερ φορας και τωρα τη αναρτησεις. Το Μαντα εχει πολυ στοιβαρο αμαξομα απο το εργοστασιο και αφου το θες βολταδικο βαλτου μονο θολομπαρες εμπρος και πισω απο αναρτησεις KONI κιτρινα τα Racing η Bilstein κιτρινα με ελατηρια εμπρος απο Sierra και πισω απο MERCEDES 240 DIESEL τα παλια ταχι. Καντο βολτα ετσι και θα δεις ενα διαφορετικο Μαντα οσο αναφορα για στροφες με μια κοντη κρεμαριερα και ποιο φαρδιες ζαντες πισω ακολουθοντας αγωνιστηκες γραμμες ειναι τρενο. Μην ασχολεισε με Roll-cage σε βολταδικο Μαντα γιατι το μονο που θα καταφερεις ειναι να του χαλασεις την οδηκη συμπεριφορα και να κοπανας το κεφαλι σου στα σιδερα. Πιστευω να σε βοηθεισα εστω και λιγο, για οτι αλλο θες εδω ειμαστε
Σέρμπης Κώστας
17-01-09, 16:20
μωρε τραινο ειναι το ξερω...θα δουμε φιλε.προς το παρον για λιγο καιρο θα μεινει ως εχει.θα δω τι μπορω να παρω (ελατηρια μαλλον) απο ενα αλλο που εχω για ανταλλακτικα και θα ενημερωσω αναλογα..
σε ευχαριστω παντως
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.