Επιστροφή στο Forum : πολυεστερικα καπο κ τα ρεστα....
καταρχην, καλες γιορτες κ ευχομαι τον καινουργιο χρονο αφθονο ντριφταρισμα χωρις προβληματα...Αν θυμαμαι καλα σε παλιοτερο ποστ καποια παιδια ειχαν αναφερει για πολυεστερικα καπο κτλ επειδη ενδιαφερομαι για να ελαφρωσω λιγο το αυτοκινητο αν ξερει καποιος κατι ας βοηθησει την κατασταση...
φιλε οτι θεσ ρωτα με εχω αρκετα μεγαλη εμπειρια με πολυεστερικεσ κατασκευεσ
πεσ μου καταρχην τι θελεισ να φτιαξεισ
να σε ρωτησω εγω κατι?? ποσο παει ενα καπο για σταρλετ??που?
μπορω να φτιαξω και πορτεσ και πορτπαγκαζ?
με δικια μου εργασια εμενα μου κοστισε 150 euro περιπου για καπο πορτβαγαζ πισο πορτεσ και ταμπλο.. εαν εχεισ καποιον φιλο που να μπορει να σε βοηθισει ενα για ενα καπο τα χρηματα ειναι πολυ λιγα...
να σε ρωτησω εγω κατι?? ποσο παει ενα καπο για σταρλετ??που?
μπορω να φτιαξω και πορτεσ και πορτπαγκαζ?
κοιτα τα υλικα θα ειναι γυρω στο 50αρι για καπω χωρισ βαψιμο.εγω μπορω να στο αναλαβω ολο και καλουπι και βαψιμο με κανα 180 αρι.τωρα αν οπωσ ειπε ο νασσοσ εισαι σχετικοσ με κατι που μπορει να με βοηθησει με το ψορολλα μου η εχεισ καποια ανταλλακτικα που με ενδιαφερουν το συζηταμε.
παντωσ εχω αναφερει την ολη διαδικασια σε αλλο τοπικγια do it yourself
ελα φιλε εγω για καπο ενδιαφερομαι για ford cortina επειδη ειναι τεραστιο κ παρα πολυ βαρυ, αν θες στειλε μου το τηλ. σου. να σε παρω.
6972694528 οτι θες μπορουμε να φτιαξουμε
ΝΑ ΣΕ ΡΟΤΙΣΩ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΦΟΥΣΚΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΤΑΡΛΕΤ ΚΠ60
ΑΝ ΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΣΟ ΠΑΙ ? ΣΕ ΠΙΑ ΠΕΡΙΟΧΙ ΕΙΣΑΙ?
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΟ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΗ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΩ ΚΑΝΙ ΣΚΑΣΙΜΑΤΑ ΑΛΙΘΕΒΙ?
μπορουμε να φτιαξουμε οτι θελεισ απο τιμη παιζει αναλογα το τι θες.εγω στην χαλκιδα ειμαι παρε τηλ να σου πω λεπτομερειες παντως οχι 1000 και ανω για κολλητα οπωσ ζητανε...
εαν εχει δουλευτει οπωσ πρεπει σε βγαζει ανετα μια 10ετια χωρισ σκασιματα...δεσ το παλιο μου ιβιζα τα εχει πανω γυρω στην 7ετια και ειναι λαμπαδα
http://www.driftclub.gr/website/index.php/Forum.html
λιπον ευχαριστω πολυ γα τον χρονοσου οταν ειμαι ετιμος θα επικινονισουμαι τιλεφονικος
με μπριζοσες τρελα για τα φουσκοματα και να δουμε πως θα κιμιθω το βραδι αχ
οποτεθεσ αγορινα και εχω μια αεροτομη τρελη απο sunny gtir αν σου ερεσει της εκανα μεταροπη και μπηκε πανω!!!!!
drift student kp60
09-04-09, 16:30
δεν θελω να'μαι κουραστικος...υλικα που βρησκω...και το καλουπι απο τι...?....και εκτος απο πολυεστερα...γινετε και carbon.....?...αυτα ελπιζω να μην σας κουρασα.....πολυ :)
andreas_e30!
09-04-09, 17:59
εμενα για πολυεστερα μ παν να παω εδω τοτοιου στ ηρακλειο τηλ 2828402 χρονης!
drift student kp60
09-04-09, 19:20
Ηρακλειο μου πεφτει κομματακι μακρια..απο τα κοινα μαγαζια με χρωμματα δεν βρησκεις υλικα...?....
drift student kp60
09-04-09, 19:23
βρηκα κατι εγω..παντος.. http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=32586
Petros AE86
09-04-09, 19:30
βρηκα κατι εγω..παντος.. http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=32586που εισαι gptm!!!!!:D
εφυγε κατεθειαν στα αγαημενα!:wink:
Petros AE86
09-04-09, 22:57
εφυγε κατεθειαν στα αγαημενα!:wink:+1 και εγω μια απο τα ιδια!:D
tsilibithras
10-04-09, 00:03
εφυγε κατεθειαν στα αγαημενα!:wink:
Το γράμμα που λείπει είναι το "π" ή το "μ";;; :lol::lol::lol:
οπως το παρει ο καθενας Μαριε!:lol::lol::lol::lol:
που εισαι gptm!!!!!:D
εδω δικος μας αυτος!!!χαχαχαχαχ
θα το επειχηρησω!!!
Carbon , καποιος μονος του χωρις ειδικα μηχανηματα και ειδικο χωρο δεν μπορει να δουλεψει , γιατι η ριτηνη που χρισημοποιει το Carbon ειναι ειδικη και αν υπαρχει καποιο ποσοστο παραπανω υγρασια η σκονη τοτε δεν δενει σωστα...
Πολυεστερα δουλευεις παντου και παντα , απλα αναλογως με την θερμοκρασια και την υγρασια , μπορει να παρει και μερες να στεγνωσει...
απλα πληροφοριακα τα γραφω , προς ενημερωση...
Δουλευω με πολυεστερα ( σαν χομπι , απο μονος μου ) , με εχει μαθει ο πεθερος μου , που 20 χρονια εφτιαχνε βαρκες και καλουπια για βαρκες...
διδασκομαι απο τον καλυτερο....(τιμα το σπιτι σου μην πεσει και σε πλακωσει )
drift student kp60
10-04-09, 13:36
Carbon , καποιος μονος του χωρις ειδικα μηχανηματα και ειδικο χωρο δεν μπορει να δουλεψει , γιατι η ριτηνη που χρισημοποιει το Carbon ειναι ειδικη και αν υπαρχει καποιο ποσοστο παραπανω υγρασια η σκονη τοτε δεν δενει σωστα...
Πολυεστερα δουλευεις παντου και παντα , απλα αναλογως με την θερμοκρασια και την υγρασια , μπορει να παρει και μερες να στεγνωσει...
απλα πληροφοριακα τα γραφω , προς ενημερωση...
Δουλευω με πολυεστερα ( σαν χομπι , απο μονος μου ) , με εχει μαθει ο πεθερος μου , που 20 χρονια εφτιαχνε βαρκες και καλουπια για βαρκες...
διδασκομαι απο τον καλυτερο....(τιμα το σπιτι σου μην πεσει και σε πλακωσει )
τα υλικα που τα βρησκω...?...σε κοινα χρωματοπολεια...?....(για πολυεστερα λεω...)...αλλα πες μου και για carbon...αν ξερεις...ευχαριστω..:)
Υλικα , εγω προμηθευομαι απο ενα τυπο που φτιαχνει βαρκες εδω , ομως επειδη θελετε να εξυπηρετηθειτε ολοι , μπορω να βοηθησω...Κοιτα τωρα θα σε φτιαξω !!!
εχω μιλησει με ενα παλικαρι απο τον βολο που εχει εργοστασιο που φτιαχει και ΕΞΑΓΕΙ , πολυεστερα , Carbon , ρητηνες , εργαλεια και ολα τα σχετικα...Μπορει να κανει λιανικη πωληση και να τα στειλει οπου χρειαστει ! ιδου το link...
http://www.fibermax.eu/shop/
Φιλαρακια μου , το παλικαρι εχει τα παντα , ειναι πολυ ξηγημενος ( απο οτι μιλησαμε στο τηλ ) , γιατι ενδιαφερομουν να ασχοληθω με Carbon ( να κανουμε κανα πειραμα καπο και ετσι ) και την εψαξα...
Το παλικαρι εχει τιμες κατευθειαν , απλετες πληροφοριες για ολα τα γουστα , πολυ ενημερωμενο Site και το καλυτερο ειναι στην ελλαδα ρε παιδια , δικος μας...
ελπιζω να βρειτε οτι ψαχνετε..
αντε και οποιος κανει καμια καλλιτεχνια , να βαλει φωτο να δουμε και εμεις...
εγω ετοιμαζω προφυλακτηρα ( γιατι τον αλλο τον εφαγα σε μια κολωνα , πηγαινοντας πλαγια - αυτα εχει το αθλημα )...
θα ποσταρω φωτο...
drift student kp60
10-04-09, 16:34
γινομαι κουραστικος...αλλα μιπος...ξερεις την διαδικασια...?...και απο τι υλικο φτιαχνεις το καλουπι...?...(και πολλα ευχαριστω για την απαντηση σου)
κουραστικος καθολου , ομως η διαδικασια ειναι σχετικα δυσκολο να σου την εξηγησω απο φορουμ...Θα προσπαθησω και οτι καταλαβεις...
Θελω καποια στιγμη να φτιαξω εναν οδηγο για την κατασκευη καποιου κομματιου απο πολυεστερα ( με φωτο και οδηγιες ) και να τον ανεβασω στο δικτυο , πιστευω θα βοηθησει πολυ κοσμο )...
Στο θεμα μας...
Το κομματι απο το οποιο θελουμε να βγαλουμε καλουπι μπορει να ειναι απο οποιοδηποτε υλικο εχουμε στην διαθεση μας , εκτος ναυλον ( γιατι λιωνει ).....
μπορει να μπει ξυλο , πλαστικο , πολυουρεθανη , γυψος , πυλος και οτι αλλο βαλει ο νους σου...
1.Στην αρχη πρεπει να κατασκευασουμε ( απο οτιδηποτε υλικο οπως προανεφερα ) το κομματι απο το οποιο θελουμε να βγαλουμε καλουπι , στις πραγματικες διαστασεις , μεγεθος , σχημα...
δηλαδη πχ. αν θελουμε να βγαλουμε καλουπι απο ενα προφυλακτηρα πρεπει να κατασκευασουμε εναν απο οτιδηποτε υλικο στις πραγματικες διαστασεις σχημα κουμπωματα τα παντα ( απλα δεν μας νιαζει το υλικο.. )
2. αφου το εχουμε κανει αυτο , ( ενοειται πως το κομματι που φτιαξαμε απο οτιδηποτε υλικο ειναι τελειωμενο , στοκαρτισμενο , βαμενο ( με πραγματικο χρωμα ετσι ) τοτε περναμε 2 -3 χερια υγρο κερι ( ετσι λεγετε , δεν ειναι ακριβως υγρο ) με διακοπες ενδιαμεσα 30 40 λεπτα για να προλαβαινει το κερι να στεγνωνει απο καθε χερι...υστερα περναμε ζελατινη ( ειναι ενα υγρο για καλουπια που οταν στεγνωζει γινεται σαν ζελατινη , αυτο το περναμε με πιστολι βαφης συνηθως και βοηθαει στο ξεκολημα του καλουπιου... )
3. αφου εχει στεγνωσει και η ζελατινη , βαφουμε το κομματι με πολυεστερικη μπογια για καλουπια ( ειναι ειδικη μπογια , που την προμηθευομαστε απο το ιδιο μερος που θα παρουμε και τα υπολοιπα υλικα , και επειδη ειναι πολυ παχυρευστη , την περναμε με πινελο , αρκετα χοντρο στρωμα , δεν μας νιαζει πως θα φενεται το κομματι απο την πλευρα που το κοιταμε γιατι εμας μας ενδιαφερει η αλλη πλευρα που ειναι περασμενη με το κερι...μην ξεχναμε οτι το καλουπι ειναι το αναποδο του κομματιου που θελουμε )
4. αφου εχει στεγνωσει και η μπογια , μπορουμε πλεον να περασουμε , 2-3 χερια πολυεστερα ( με υαλονημα ενοειται ) (βαζουμε 2-3 καποιες φορες και 4 χερια , για να ειναι σκληρο το καλουπι και να μην πιτσκαρει , και εχουμε μετα προβλημα στο κομματι μας ) και το αφηνουμε να στεγνωσει 48 ωρες... (θερμοκρασια δωματιου)
5. Αφου εχει στεγνωσει , παιρνουμε σφηνες ( απο ξυλο η πλαστικο ) και ξεκολαμε το καλουπι μας απο το κομματι που εχουμε κατασκευασει...(το κομματι πλεον ειναι αχρηστο και μπορει να πεταχτει η να διαλυθει )
6. Τωρα εφτασε η ωρα να βγαλουμε το πραγματικο κομματι , αυτο που θα φορεσουμε , και το οποιο θα βγει απο το καλουπι...η διαδικασια πλεον ειναι γνωστη απο τα προηγουμενα...
α.περναμε κερι
β.περναμε ζελατινα
γ.βαφουμε με μπογια καλουπιου
δ. παταμε 1 με 2 το πολυ χερια πλεον ( για να μην ειναι βαρυ το κομματι μας )
ε. ξεκολαμε
στ. κανουμε τυχον διορθωσεις που θα χρειαζεται το κομματι μας με στοκο..
ζ. ξυνουμε - βαφουμε
η. φοραμε το κομματι και βγαζουμε φωτογραφιες για τους φιλους μας στο φορουμ...
Ολο το ζορι ειναι να βγει μια φορα το καλουπι...απο εκει και περα , αν εχουμε καλουπι , μπορουμε 1 φορα καθε 48 ωρες να βγαζουμε και απο ενα κομματι....
Υπομονη , και θα ετοιμασω οδηγο δημιουργιας κομματιου απο πολυεστερα οικονογραφημενο και με σχολια...
ελπιζω να βοηθησα , γιατι τωρα παω για φαγητο και μετα εχω να πατησω 1 χερακι τον δικο μου πρφυλατηρα οποτε στο φορουμ θα ξαναμπω το βραδακι....για τυχον αποριες ΠΜ , αν μπορω να βοηθησω χαρα μου...
Καραμιχάλης Βασίλης
10-04-09, 17:09
ορεο τοπικ πεδια σιγουρα 8α πιραματιστο και εγο με carbon.....
drift student kp60
10-04-09, 17:17
φιλε εισαι αστερι ευχαριστω πολυ και παλι....και καλη επιτυχεια με το δικοσου project :)
ευχαριστουμε πολυ ρεε φιλαρακι!πιστευω αρκετα κατατοπιστικο!:wink:
Ώντος παρα πολύ καλος...
Αστέρι Αστέρι..Μπ΄ραβο σου.
drift student kp60
11-04-09, 01:05
κ'οποτε μπορεις κανε και εκεινο το πληρες αφιερομα...με εικονες..:)...εχω ξεκινησει κ'εγω ενα πειραμα...για να δουμε..βασικα ειναι ενα αντιγραφο του ford legend σε κλιμακα 1:10(για τυλεκατευτινομενο βενζινοκινητο)...αυριο αν δεν το ξεχασω θα ανεβασω pic..:)
drift student kp60
11-04-09, 01:33
:rockon:tomorrow bro
drift student kp60
11-04-09, 12:59
http://i729.photobucket.com/albums/ww296/LOUTSIANO/DSC01857.jpg
http://i729.photobucket.com/albums/ww296/LOUTSIANO/DSC01858.jpghttp://i729.photobucket.com/albums/ww296/LOUTSIANO/DSC01859.jpg
το πρωτο μου "πειραμα"...τουλαχιστον το καλουπι πετυχε(απο ελαφροπετρα ειναι...7 κομματια ενομενα ειναι )...τωρα πειραματιζομαι και με κατι πλαστικα παλια που εχω..ειχα πεσει και τα'σπασα και θα προσπαθηςω να τα κολλισω...
drift student kp60
11-04-09, 18:27
ο πολυεστερας που φαινετε στην pic ειναι μερος του καλουπιου...επιδη οπως ειπα το καλουπι ειναι απο 7 κομματια ελαφροπετρας..εππρεπε καπος να τα ενοσω...και το εκανα με τον πολυεστερα...θελει κ'αλλα φιλα και μετα πολυ τριψιμο για να ερθει στο επιθυμιτο σχημα αλλα και λειανικοτητα...αυτον τον καιρο ψιλο βαριεμαι...απο βδομαδα..θα το ξεκινησω..(οπως ειπα ειναι πειραμα...να δω αν μπορει να γινει δουλεια μ'αυτο..)..αργοτερα θα το δοκιμασω και σε μεγαλυτερη κλιμακα..πχ. κανα καπο..
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.