Επιστροφή στο Forum : ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΙΜΟΝΙΟΥ???
ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΤΙΜΟΝΗ. ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ???
ΝΑ ΣΤΡΙΒΕΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ Ο ΤΡΟΧΟΣ...http://i707.photobucket.com/albums/ww73/mx5tsilver/miatamy.jpg
Μακρυτερα ημιμπαρα κρεμαριερας ή προσθηκες στα υπαρχοντα.
ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
19-12-08, 23:56
Η προσθηκες σκετες...
Αρκετα μεγαλες ομως... :wink:
ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΦΟΤΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΙΑ ΙΔΕΑ!!!!ΤΗΕΝΚΣ!!!!!
ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
20-12-08, 21:12
ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΦΟΤΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΙΑ ΙΔΕΑ!!!!ΤΗΕΝΚΣ!!!!!
3ποντες Powertech...
http://www.imageshack.gr/files/3l939crxnkbvu5scyi0z.jpg
Εμενα μου εδωσαν πολυ τιμονι αν και τις φοραω μονο σε πιστα...
πως γινεται αυτο?
Γιαννη αυτα που δειχνεις ειναι αποστατες τροχων και μεγαλωνουνε το μετατροχιο.Το παλικαρι θελει να στριβουνε περισσοτερο οι ροδες.Οποτε θελει κατι τετοιο:http://www.tein.co.uk/product/tie_rod_-tie_rod_end.html
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΤΡΟΧΟΝ ,ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΣΤΡΙΒΕΙ Ο ΤΡΟΧΟΣ ΠΙΟ ΠΟΛΟΙ ΘΕΛΩ ,ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΜΑΓΕΡΑ ,Η ΣΤΑ ΙΜΙΜΠΑΡΑ???
tsilibithras
21-12-08, 19:34
Βάζοντας αποστάτες στους τροχούς έχεις το περιθώριο να τους δώσεις μεγαλύτερη γωνία. :wink:
Απλώς αυξάνοντας το μετατρόχιο μπροστά μεταβάλλεις και άλλες παραμέτρους, όπως η ακτίνα τριβής, επηρεάζοντας έτσι και την οδική συμπεριφορά.
πως γινεται αυτο?
μπορείς να το εξηγήσεις αυτό πως μπορούν τα μακρύτερα ημιμπαρα να δώσουν μεγαλύτερη γωνία στο τροχό?
εγώ πάντως δεν μπορώ να το καταλάβω.
αν υποθέσουμε οτι αλλάζουμε το ημιμπαρο με ενα μακρύτερο το πρώτο που θα συμβεί είναι να αλλάξει η σύγκλιση των τροχών και για να τους φέρουμε στα ίσια τους τροχούς πρέπει να μαζέψουμε τα ημιμπαρα τόσο όσο ήταν αυτά που είχαμε. αυτό είναι που δεν μπορώ να καταλάβω.
μήπως χρειάζεται και κάτι άλλο εκτός από τα ημιμπαρα?
εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι πολλά αυτοκίνητα έχουν τερματικά μετάξι το μπράτσο που στρίβει τον τροχό και το ψαλίδι. σε πολλά μοντέλα υπάρχει και ρύθμιση όπως είναι το δικό μου και σε άλλα είναι στάνταρ. επόμενος ότι και να γίνει η γωνία του τροχού θα σταματάει στα τερματικά. πρώτα πρέπει να επέμβουμε εδώ και μετά πάμε αλλού. αν αφαιρέσουμε όμως τα τερματικά σε ένα αυτοκίνητο που έχει π.χ. κρεμαριερα τότε θα τερματίζει η γωνία όσο επιτρέπει η κρεμαριερα και εκεί υπάρχει το πρόβλημα να φάμε την κρεμαριερα.
αυτό που κάνουν πολλοί είναι πρώτα να επέμβουν στα τερματικά και μετά να κοντύνουν το μπράτσο που στρίβει τον τροχό. έτσι με αυτόν τον τρόπο κονταίνει η ακτίνα μετάξι ακρομπαρο και μπαλάκι ψαλιδιού και με την ίδια διαδρομή της κρεμαριερας έχουμε μεγαλύτερη γωνία στον τροχό. το αρνητικό είναι οτι βαραίνει το τιμόνι αν δεν είναι υδραυλικό.
για κάποια μοντέλα υπάρχουν έτοιμα μπράτσα όπως το ΑΕ86
http://www.technotoytuning.com/racing/
.
Αυτη την απορια την ειχα και εγω,αλλα απο τη στιγμη που βγαζει η TEIN σετ ημιμπαρα-ακρομπαρα για αυξηση γωνιας,σημαινει οτι γινεται.Το πως δεν το ξερω,αλλα τα εχουνε βαλει ατομα και εχουνε παρει γωνια.Οποτε μην το ψαχνεις και πολυ.Επισης το mx5 (νομιζω)οπως και το 200sx δεν εχουνε τερματικα,τερματιζει ο τροχος εκει που τερματιζει η κρεμαριερα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΔΑΣ
22-12-08, 00:07
Βάζοντας αποστάτες στους τροχούς έχεις το περιθώριο να τους δώσεις μεγαλύτερη γωνία. :wink:
Απλώς αυξάνοντας το μετατρόχιο μπροστά μεταβάλλεις και άλλες παραμέτρους, όπως η ακτίνα τριβής, επηρεάζοντας έτσι και την οδική συμπεριφορά.εχεις κολημα με της γατες ε?? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
tsilibithras
22-12-08, 00:56
Ναι ναι χαχαχχαχαχααχχαχαχαχα!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: 8) :twisted:
για να αλαξη ο κυκλοσ περιστροφης ενοσ αυτοκινητου υπαρχει μονο ενας τροπος........... το τετραπλευρο του ακερμαν να αλαξει.... δεν σασ λεω τι μπωρει να γινει αν δεν πετιχει.. καλυτερα να μην μαθετε ποτε.... αν μπωρειτε βελτιοστετο απο κρεμαριερα αλαζοντασ τα τερματικα που ειναι η αρχη των ιμιμπαρων και φυσικα αλαζοντασ και τα τερματικα στην πλιμνη.... αυτο ομως δεν ειναι αυτο ου φανταζεστε....
Ναι ναι χαχαχχαχαχααχχαχαχαχα!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: 8) :twisted:
γατουλη.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ΓΙΑΝΝΗΣΚΡ60
22-12-08, 22:34
επεξηγηση με φωτο αν εχει κανεις γιατι με μπερδεψε ο νασσος κατι με ακερμαν :lol:
Η θεωρια Ackerman ειναι μεγαλη ιστορια.Και με φωτο δε θα καταλαβεις πολλα.Εχει να κανει με το πως κοιτανε οι μπροστινοι τροχοι οταν στριβεις.Ειναι 3 περιπτωσεις,οι νοητοι αξονες των 2 τροχων (στη διευθυνση κινησης) να τεμνονται,να ειναι παραλληλοι ή να σχηματιζουνε οξεια γωνια.
ΓΙΑΝΝΗΣΚΡ60
23-12-08, 19:07
Εγω θελω το στριψιμο του σαραφη ποια θεωρια το εχει αυτο :lol:
Η θεωρια του Σαραφογιωργη :lol: :lol:
ΤΩΡΑ ΜΕ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΑΤΕ ΕΦΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!!!ΡΕ ΠΕΣΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ!!!!!!!!!
ακριβως οπως τα λες αλλα το μπρατσο δεν θελει κοντεμα αλλα μακρεμα
μπορείς να το εξηγήσεις αυτό πως μπορούν τα μακρύτερα ημιμπαρα να δώσουν μεγαλύτερη γωνία στο τροχό?
εγώ πάντως δεν μπορώ να το καταλάβω.
αν υποθέσουμε οτι αλλάζουμε το ημιμπαρο με ενα μακρύτερο το πρώτο που θα συμβεί είναι να αλλάξει η σύγκλιση των τροχών και για να τους φέρουμε στα ίσια τους τροχούς πρέπει να μαζέψουμε τα ημιμπαρα τόσο όσο ήταν αυτά που είχαμε. αυτό είναι που δεν μπορώ να καταλάβω.
μήπως χρειάζεται και κάτι άλλο εκτός από τα ημιμπαρα?
εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι πολλά αυτοκίνητα έχουν τερματικά μετάξι το μπράτσο που στρίβει τον τροχό και το ψαλίδι. σε πολλά μοντέλα υπάρχει και ρύθμιση όπως είναι το δικό μου και σε άλλα είναι στάνταρ. επόμενος ότι και να γίνει η γωνία του τροχού θα σταματάει στα τερματικά. πρώτα πρέπει να επέμβουμε εδώ και μετά πάμε αλλού. αν αφαιρέσουμε όμως τα τερματικά σε ένα αυτοκίνητο που έχει π.χ. κρεμαριερα τότε θα τερματίζει η γωνία όσο επιτρέπει η κρεμαριερα και εκεί υπάρχει το πρόβλημα να φάμε την κρεμαριερα.
αυτό που κάνουν πολλοί είναι πρώτα να επέμβουν στα τερματικά και μετά να κοντύνουν το μπράτσο που στρίβει τον τροχό. έτσι με αυτόν τον τρόπο κονταίνει η ακτίνα μετάξι ακρομπαρο και μπαλάκι ψαλιδιού και με την ίδια διαδρομή της κρεμαριερας έχουμε μεγαλύτερη γωνία στον τροχό. το αρνητικό είναι οτι βαραίνει το τιμόνι αν δεν είναι υδραυλικό.
για κάποια μοντέλα υπάρχουν έτοιμα μπράτσα όπως το ΑΕ86
http://www.technotoytuning.com/racing/.
ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
1)κοιτας για τερματικα.
2)μεγαλωνεις (και οχι μικραινεις) τα μπρατσα.
3)λιγο μεγαλυτερα ημιμπαρα αλλα και σε σχημα Ζ γιατι αλλαζει η γωνια λειτουργειας μπρατσου και ημιμπαρου
στην ουσια ολη η δουλεια ειναι να μεταφερεις την τρυπα που μπαινει το μπαλακι απο το ημιμπαρο περιπου στους 2-3 ποντους πιο εξω φυσικα. θελει καλο κωλημα ,και ενισχυση
Εφχαριστω φιλαρακι !!! προχτες εβγαλα το ακρομπαρο και εβαλα 2ροδελες εκει που βιδονει στιν κρεμαργερα και μεγαλοσε η αποστασει αρκετα πιο πολι εστριβε το τιμονι τωρα δεν ξερω αν ειναι σωστο και το εκανα μονο δοκιμαστικα !!! τωρα ειμαι μαμα!!! τι να κανω ασ με φωτισει καπιος ιδιμον!!!!!
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.