Επιστροφή στο Forum : Compressor η 6πεταλουδο
Johnnyascona400
17-12-08, 07:12
Σε λιγες μερες θα εβαζα στην ASCONA μου τον 3.0 24ν 6κυλινδρο του OPEL OMEGA που μαμα βγαζει 204 αλογα. Με καποια πραγματα που αγορασα απο Γερμανια εναν εγκεφαλο απο OMEGA EVO 500, 2 εκκεντροφορους με ρυθμιζομενα γραναζια χρονισμου 2 σταδιο, 1 βολαν αλουμινιου απο BMW M3 E46 που καναμε αλλες τρυπες να ταιριαξει στο στροφαλο του OMEGA με πλατο και 6φτερο δισκο οι Γερμανοι με τα πραγματα αυτα του δινουν 248 αλογα. Εγω λογο ανυσηχου πνευματος τα 248 δεν μου φτανουν οποτε ειμαι σε διλημα κομπρεσορ η 6 πεταλουδο ιδου η απορια?????? Το εψαξα λιγο το θεμα και βρηκα τις εξης πληροφοριες. Με κομπρεσορα θελω αγορα 1340Ευρω (ΜERCEDES 320 COMPRESSOR),6 μπεκ SIEMENS 580cc 660Eυρω και 1 ιντερκουλερ απο SEAT LEON VT 20v front-maunt 6 πιστονια JE PISTONS 980Eυρω χταποδι μονο 110Ευρω κτλ. Βγαλαν οι Γερμανοι σε αυτη τη μετατροπη 328αλογα με 0.8 πιεση, κοστος 3100Ευρω περιπου με πολυ προσωπικη δουλεια και πολλα πραγματα που εχω.
Τωρα για το 6πεταλουδο απο BMW M3 E46. Mε την πλεξουδα τα σωματα και τα ρευματα, κοστος 380Ευρω απο Γερμανια με 110Ευρω μεταφορικα, 80Ευρω πλακακι αλουμινιου με αυλους για τα σωματα, 6 μπεκ SIEMENS 580cc 660Ευρω, 6 πιστονια JE PISTONS 980Ευρω, χταποδι μονο 110Ευρω κτλ. κοστος 2250Ευρω περιπου με 307 αλογα
Σας παρακαλω βοηθηστεμε να αποφασισω εσεις τη θα κανατε
Σαράφης Γιώργος
17-12-08, 11:42
Δεν αναφέρεις πουθενά τι θα κάνεις από χαρτογράφηση εγκεφάλου .
Έχει map sensor ο εγκέφαλος που θα χρησιμοποιήσεις για να δουλέψει είτε η μία είτε η άλλη λύση ?
Johnnyascona400
17-12-08, 14:53
Γεια σου φιλε Γιωργο, και ευχαριστω για την παρατηρηση. Και στις 2 περιπτωσεις θα μπει εγκεφαλος HALTECk M800 αγραφος κληρωνομια απο SIERRA RS 500 ενος φιλου. Οσο αναφωρα map sensor εχω εναν απο LOTUS OMEGA 3.6 24v twin turbo που συμβαδιζει με ολα.
Σαράφης Γιώργος
17-12-08, 15:06
Εγώ θα προτιμούσα την λύση του κομπρεσέρ , αν και υπάρχουν αρκετές δυσκολίες για στήριξη , πλακάκια , ιμάντες , τεντοτήρες κτλ , μιας και νομίζω ότι θα αποδώσει καλύτερα .
Και καλύτερη ροπή και γεμάτη δύναμη , αλλά και θα γλυτώσεις τα προβλήματα παντρέματος του εξαπετάλουδου με την κεφαλή ( αν δεις κεφαλή από Ε46 Μ3 θα καταλάβεις ) και τροφοδοσίας του με κρύου αέρα κτλ .
Johnnyascona400
17-12-08, 15:17
Eυχαριστω για την συμβουλη με το κομπρεσερ κα ολατα παρελκομενα θα προστεθει το λιγοτερο 40 κιλα βαρος στα ιδει 240 του μοτερ ενω με το 6πεταλουδο θα ειμαι περιπου στα ιδια 240 με 245 ειναι πολλα τα κιλα και απο αλογα σχεδον τα ιδια περιπου. Το αμαξι θα χρεισημοποιητε για drift μιας και μαθενω ακομα αλλα και βολταδικο
Σαράφης Γιώργος
17-12-08, 15:38
Εγώ δεν πιστεύω ότι θα βγάλει τα ίδια άλογα ...
Και για την ακρίβεια πιστεύω ότι με το εξαπετάλουδο δεν θα δουλέψει ποτέ σωστά , έτσι όπως πρέπει το αυτοκίνητο και θα έχεις τραβήγματα .
Οκ για το έξτρα βάρος , αλλά την βρίσκω καλύτερη λύση .
( Το εξαπετάλουδο , ακόμη και στο Μ3 , χωρίς plenum δεν δουλεύει , βάλε με το μυαλό σου τι θα γίνει με την πατέντα που θα προσπαθήσεις εσύ )
Johnnyascona400
17-12-08, 16:03
Σωστος εχεις δικιο αυτο δεν το ειχα σκεφτει. Ευχαριστω :P :P :P Και για να σε ευχαριστησω ακομα περισοτερο κοιτα εδω http://www.youtube.com/watch?v=_mXEuW9lVZc ευχομαι καποια μερα να ακουγετε και το δικο σου ετσι
Σαράφης Γιώργος
17-12-08, 16:27
Καλό είναι μωρέ το σαπλίκι !!! :lol:
Πολύ χρήμα όμως φίλος για να ακουστεί έτσι ... :roll:
Γεια σου φιλε Γιωργο, και ευχαριστω για την παρατηρηση. Και στις 2 περιπτωσεις θα μπει εγκεφαλος HALTECk M800 αγραφος κληρωνομια απο SIERRA RS 500 ενος φιλου. Οσο αναφωρα map sensor εχω εναν απο LOTUS OMEGA 3.6 24v twin turbo που συμβαδιζει με ολα.o m800 einai motec :D οσο για τα υπολιπα πιστευω οτι ο γιωργοσ εχει δικαιο....
Johnnyascona400
17-12-08, 22:08
Nαι Νασο δικιο εχεις λαθος μου.[/img]
Nαι Νασο δικιο εχεις λαθος μου.[/img]οπως και να εχει κοιτα να το φτιαξεισ με τετοιο τροπο ωστε να ειναι λειτουργικο γι αυτο που το θες και μιν υπολιγιζεισ τα 5 αλογα διαφορα που μπωρει να χασεισ η να κερδισεισ..
Homo Driftarious!!!
05-01-09, 10:37
Φιλε αμα παιζουν φραγκα μην το σκεφτεις καθολου...βαλε κομπρεσορα...αν και ακριβοτερος το αυτοκινητο θα αποδιδει σε ολο το φασμα των στροφων αρα θα γινουν παρελθον τα κρεμασματα και τα λοιπα!Γι'αυτο κομπρεσορα δαγκωτο!!!!;);););)
Δεν υπάρχει λόγος για τέτοια διλήματα: Βάλτα και τα δύο! Πάρε το κομπρέσορ κιτ και βάλε και τα 6πετάλουδα σώματα για καλύτερη απόκριση! Αν ήμουν όμως εγώ θα το τούρμπιζα. Η απόδοση-ροπή είναι μια γενιά μπροστά... Θα είχες πάνω απο 370 άλογα (με ίδια πίεση) χωρίς να βάλεις μεγάλη τουρμπίνα (για να τουρμπίζει από χαμηλά)
andreasf20c
05-01-09, 19:50
οπως και να εχει κοιτα να το φτιαξεισ με τετοιο τροπο ωστε να ειναι λειτουργικο γι αυτο που το θες και μιν υπολιγιζεισ τα 5 αλογα διαφορα που μπωρει να χασεισ η να κερδισεισ..
Δικιο εχει ο Νασσος και συμφωνω απολυτως... ;)
Johnnyascona400
18-01-09, 16:51
Το μοτερ κουμποσε επανω στο αμαξι με μερικα ζορια εφτιαξα και την καλωδιωση πηρε και μπροστα ολα οκ αααλλλλλλαααααααααα πηγενωντας για το δυναμομετρο για να ρυθμιστη φουσκοσε τα νερα του ψυγειου αποτομα χωρις να εχει ζεσταθει για να μην τα πολλυλωγω το μοτερ ειχε ριγμα μεσα στον 4 κυλινδρο οποτε και ειναι αχρηστο δεν επισκευαζετε δεν μποριτε να φανταστιτε την απογοητευση μου σχεδον εβαλα τις φωνες για την γκαντεμια μου.
Σαράφης Γιώργος
18-01-09, 17:51
Κρίμα ρε φίλε ....
turbanthropos
18-01-09, 19:38
Απίστευτη γκαντεμιά......Καλό κουράγιο...τι άλλο να πεις;
ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
18-01-09, 21:10
Φιλε μου πραγματικα στεναχωρεθηκα παρα πολυ ...
Ηθελα να την δω αυτη την μετατροπη γιατι και ενα φιλαραρακι ηθελε να κανει κατι παρομοιο...
Πραγματικα κριμα...
Σέρμπης Κώστας
18-01-09, 22:35
οχι ρε φιλε!!!!ελεος!!!!απο που το πηρες το μοτερ?ραγισμενο χιτωνειο ειχε δηλαδη?κριμα ρε π****η μου..δεν πειραζει φιλε παρτο σα μηνυμα οτι κατι αλλο δε θα πηγαινε καλα στην πορεια και σε εκοψε τωρα.αφου δε σε πηγε αυτο,κρατα ολα τ πρματα που εχεις και παρε ενα μεγαλυτερο.βρες 3.6 απο το λοτους.μονο αυτη τη φορα ψαξτο καλυτερα μην εχει τιποτα παρομοιο εναι κριμα να κουραζεσαι και να σου βγαινει ετσι στο τελος.πηγαινε για μεγαλυτερο
και αποψη μου,ατμοσφαιρα.ολη μερα κανεις οτι θελεις.
Johnnyascona400
01-03-09, 16:11
3.0 6cylinder 24v. Το νεο μοτερ βρεθικε ελεγθικε και ειναι πενα. Αυριο θα ταξιδεψει για Ελλαδα. Φωτο Νο1 το μοτερ σκετο. Νο2 Πως ειναι επανω στο αμαξι.
panagiotis_st
01-03-09, 18:12
αντε με το καλο να ερθει και με το καλο να μπει πανω
καλα τελειωματα
andreasf20c
01-03-09, 18:54
3.0 6cylinder 24v. Το νεο μοτερ βρεθικε ελεγθικε και ειναι πενα. Αυριο θα ταξιδεψει για Ελλαδα. Φωτο Νο1 το μοτερ σκετο. Νο2 Πως ειναι επανω στο αμαξι.
Τωρα λοιπον εισαι κομπλε...
αντε με το καλο να το φορεσεις και να οργωνει...:wink::wink::D
Johnnyascona400
01-03-09, 19:53
Ευχαριστω παιδες, και σε σας καλες επιτυχιες
turbanthropos
01-03-09, 20:32
Ωμή δύναμη:cool:
Τελικά τι θα το κάνεις?Κομπρεσοράτο ή θα κινηθείς σε ατμοσφαιρικές οδούς;
Καλοφόρετο:D
Johnnyascona400
01-03-09, 22:25
Πρωτα θα γινει ατμοσφαιρικο να το μαθω πρωτα και το μοτερ αλλα και το αμαξι μιας και δεν ξερω ακομα να Driftαρω, και στα μελλοντικα σχεδια θα γινει κομπρεσορ μιας και τα πραγματα για την μετατροπη ειναι σχεδον ετοιμα το μονο που λειπει ειναι να φτιαξω το Roll-cage και ενα αλουμινενιο αγωνιστηκο τεποζιτο....
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.