Επιστροφή στο Forum : stisimo gia drift
:?: gia pisokinito ti vazo??? antistreptikes??? mpares piso tholon???
apo anartisi??? mploke 1.5 away pou vrisko??? gia camper ksero...
thelo na min exo kanena provlima otan mpeno me tis portes kai na spiniaroun kai oi dio troxoi.... :?: :?: :?:
Πρόσεξε. Το στήσιμο είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και δέν χρειάζεται να τα βάλεις όλα μαζί πάνω μπορείς να αγοράσεις μιά καλή( σκληρή ανάρτηση) κατα προτίμηση ρυθμιζόμενη και να παίξεις για αρχή με αυτήν. Αργότερα άν δείς πως τη θέλεις πιό σκληρή βάζεις άλλα πιό σκληρά ελατήρια. Η αντιστρεπτική στο Drift δέν είναι το πάν .
Για μπλοκέ μπορείς να ψάξεις σε εταιρίες όπως cusco και ΚΑΑΖ και να βρείς ότι μπλοκέ θές όσον αφορούν τα Ιαπωνικά αμάξια.
Εγώ πάντως έκανα την πρώτη κίνηση!! Δεν ξαναδείτε το ΜΧ μου να γέρνει! έβαλα την Super Flex της Tein! αυτό που μου μένει είναι χρόνος στην πίστα για ρυθμίσεις! Πάντως η συμπεριφορά του και με τη νεα ευθυγράμμιση άλλαξε κατά πολυ!
poso xamilose? poso kostise? rithmizeis ipsos kai sklirotita?
Ρυθμίζεις τα πάντα! το ύψος το έβαλα εκεί που ήθελα και ρυθμίζεις και σκληρότητα. Η τιμή είναι λίγο τσουχτερή!
gia pes poso kai pou tis evales? molis kleiso ta 18 kai ego mx5 tha exo.
1800 ευρώ.από την Auto Ergonomics.
Δείτε το evo magazine34 στη σελίδα 149.Εχει ενα πίνακα σχετικά με τις γωνίες της ανάρτησης κ των τροχών..Ενδιαφέρον!
:?: gia pisokinito ti vazo??? antistreptikes??? mpares piso tholon???
apo anartisi??? mploke 1.5 away pou vrisko??? gia camper ksero...
thelo na min exo kanena provlima otan mpeno me tis portes kai na spiniaroun kai oi dio troxoi.... :?: :?: :?:
Συμφωνώ με τον Toxic
Τα ελατήρια κ τ αμορτισέρ πως τα ρυθμίζεται;;(όσοι βάζεται χέρι) Μπρος σκληρά κ πίσω μαλακά;;Έτσι έχω ακούσει. Κ είναι λογικό αν σκεφτούμε κ τη μεταφορά βάρους.. Κάμπερ;;Πόσο κ γιατί; Περιμένω απαντήσεις κ απόψεις... :?
Κανείς δεν εχει να πει κάτι; :? :roll:
Ρε παιδιά στείλτε τον στον Μάκη στη Συγγρού για μια αυθυγράμμιση.Απλά πες του θέλω να διπλώνει παντού!!!και θα στο φτιάξει!!!!
ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΧ5 ΜΚΙ ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΗΡΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕ 17' ΖΑΝΤΕΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΚΑΙ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΚΑΙ ΕΛΑΤΗΡΙΑ! ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΤΡΙΜΩΧΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ! ΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΩ ΠΑΝΩ :?: ΟΕΟ :?: ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΚΑΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΟΙΧΗΣΕΙ ΚΑΝΑ ΜΥΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΩ! ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΦΕΡΟΥΝ ΡΕΠΡΙΖ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΙΩΝΩ ΠΟΥΘΕΝΑ!!!
ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΣΙ ΠΑΝΤΕΣ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΑΓΚΕΣ ! ! !
Φίλε Παραλία κατ'αρχάς μη γράφεις κεφαλαία!
Όσο ποιο σκληρό...τόσο πιο καλά...κανόνας. Ειδικά πίσω πρέπει να κάθονται δυο άτομα στους θόλους και να μήν παίρνει χαμπάρι...
Bγάλε τις 17αρες και βάλε 15άρες με μεταχειρισμένα λάστιχα πίσω και ολοκαίνουρια μπροστα. Αν βάλεις μεταχειρισμένες δέν θα σου πάνε μαζί με λάστιχα πάνω απο €450. Καλά μέχρι εδώ;
Απο θέμα αναρτήσεων με μιά συμβατική σκληρή ανάρτηση με πολύ σκληρά χειροποίητα ελατήρια όλα θα είναι κομπλέ. Πρόσεξε όμως γιατι άν σκληρήνεις πολύ τον κώλο σου...στη βροχή... :roll: :?: :!:
κατ' αρχην σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση. εμπρος πισω σκληρη? με τις αναρτησεις που εχει τωρα στην βροχη μπισταει το αμαξι ακομα και οταν του φοραω κατι σιδερενιες 15' που χω για να το σκιζω (οχι οτι με τις αλλες δεν το σκιζω λεμε τωρα) για λαστιχα τι διαστασεις θα ναι καλυτερα?
Το πλάτος είναι στη δική σου επιλογή... καλό είναι στο προφίλ να μην πέσεις κάτω απο 50 185-50/15 Noμίζω πως είναι πολύ καλά. Φυσικά όσο πιό χαμηλό τόσο πιο καλά :P
Πάντως με την ανάρτηση μορείς κυριολεκτικά να μεταμορφώσεις το αμάξι σου...
O Ηλίας με το μαυρο Starlet ξέρει πολλά απο mx-5 και θα σου πεί τι μπορέις να κάνεις πιό συγκεκριμένα..ΈΡλα στην επόμενη συνάντηση και θα τα πούμε και απο κοντά... :lol:
ηλιας??? τσιφετακης??
ευχαριστω και παλι θα τα πουμε αναλυτικα απο κοντα
Επειδη μπερδευτηκα λιγο θελω να μου λυσετε μια αποροια οσοι ξερετε.
το μετατροχιο σε ενα πισωκινητο πρεπει να ειναι μεγαλυτερο πισω και μικροτερο μπροστα η το αντιθετο?! :?:
Οποιος άξονας έχει την κίνηση έχει και το μεγαλύτερο μετατρόχιο. Στα τετρακίνητα όποιος άξονας έχει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης επίσης έχει και το μεγαλύτερο μετατρόχιο.
Για drift καλύτερα να είναι πίσω στενότερο . γλιστράει καλύτερα.
για drift μιλαμε παντα και ακομα πιο συγκεκριμενα για το mx5 μου! σε καπιο αλλο topic ελεγε οτι μου γραφει και απο πανω ο μαριος αλλα την τεταρτη που μιλησα με τον flatliner μου ειπε κι αυτος στενοτερο πισω! πρεπει να αρχισω τις αλλαγες και να παω στα μεγαρα για δοκιμες
Λάθος κατάλαβα. Εγραφα για εργοστασιακές προδιαφραφές. Σίγουρα για drift στα πισωκίνητα τουλάχιστον είναι καλύτερα το πίσω μετατρόχιο να είναι ποιο στενό από το μπροστά αλλά φαντάζεσαι μια Lamb. Diadlo με στενό μετατρόχιο πίσω και φαρδύ μπροστά.
Νομίζω και στη formula 1 έχουν το ίδιο πρόβλημα! Τι λες κι εσύ;
Έχεις δει Lambo στον Καρτόδρομο; :lol: :lol: :lol:
Λάθος κατάλαβα. Εγραφα για εργοστασιακές προδιαφραφές. Σίγουρα για drift στα πισωκίνητα τουλάχιστον είναι καλύτερα το πίσω μετατρόχιο να είναι ποιο στενό από το μπροστά αλλά φαντάζεσαι μια Lamb. Diadlo με στενό μετατρόχιο πίσω και φαρδύ μπροστά.
ασε το ειχα δοκιμασει στο diablο που ειχα και δεν κουμανταρετε με τιποτα πολυ δυσκολο να το ελεγξεις ετσι κι εγω το εδωσα και πηρα το mx 5 ! Σας ευχαριστω που με ξεμπερδεψατε παω να κανω τις απαραιτητες δουλειες γιατι βαδιζα σε λαθος δρομο και τα ξαναλεμε!
Καλά ρε παιδιά μη βαράτε. Η Lambo. στο καρτοδρόμιο δεν χωράει από πολλές απόψεις αλλά για τη Formula δεν το κατάλαβα.
Και καλά για το στενό πίσω η φαρδύ!
1800 ευρώ.
Where can i keep something like that? :X
pwpw!den ixera oti eixate xethapsei auto to post mou!eleos!persino thema kai tote den ixera tin tifla mou.twra to mx5 to exw sta xeria mou kai tou exw foresei kai ena setaki elathria TEIN.kala mou fanikan mexri stigmis.
file mark ean endiafese gia TEIN steile mou pm.
Stathis WOT
27-01-07, 19:46
Γενικά, για να στηθεί ένα αμάξι μόνο για drift πρέπει να είναι όσο πιο σκληρό γίνεται. Πολύ σκληρά ελατήρια είναι το ένα θέμα, και στη συνέχεια αντίστοιχα αμορτισέρ. Από εκεί και πέρα, το άλλο 50% είναι η ευθυγράμμιση.
περίπου 2 μοίρες αρνητικό κάμπερ εμπρός
μηδενικό κάμπερ πίσω
ελάχιστη σύγκιση εμπρός(θετικά)
όσο το δυνατόν περισσότερο κάστερ γίνεται εμπρός
Αν δοκιμάσετε τα παραπάνω στοιχεία ευθυγράμμισης ακόμη και σε ένα εργοστασιακό αυτοκίνητο, θα δείτε τρελές διαφορές
giorgis_E21
28-01-07, 04:11
αν τα αλογα και τα χλμ ειναι πολλα -βλεπε "πλουμιστος"....- καλο θα ηταν και πισω να δωσεις λιγη καμπερ,αλλα σε 200 αλογα και για καρτοδρομο δεν συνισταται διοτι μονο φθορα στα ελαστικα θα προκαλεσει
τωρα που ειπες σκληρη αναρτηση θυμηθηκα το παππου που μου τα ελεγε καποτε εκει στην ανω γλυφαδα...μια-μιαμιση σπειρα απο το ελατηριο,τρυπα στο εργοστασιακο αμορτισερ,μιγμα λαδιου και βαλβολινης και σπειρωμα με βιδα για να γινει custom ρυθμιζομενη η αναρτηση και πολλα παυσιπονα για τις ενοχλησεις στη μεση και τον αυχενα...
E_R_E_V_O_S
17-02-08, 16:08
Γεια χαρα σε ολα τα παιδια.
Εχω ενα RX7 FC3C και εδω και καιρο θελω να το στησω για drift καταστασεις. Το μοτερ θα βγαλει ελπιζω περιπου στα 250-260 αλογα.
Προσφατα αγορασα απο Ιαπωνια μια ΤΕΙΝ super drift πληρως ρυθμιζομενη.
Θα ηθελα να ρωτησω τι ρυθμισεις θα πρεπει να κανω στο καμπερ (μπρος-πισω) για να driftarei οσο το δυνατον πιο ελεγχομενα.
Ευχαριστω
Εχω ενα RX7 FC3C και εδω και καιρο θελω να το στησω για drift καταστασεις. Το μοτερ θα βγαλει ελπιζω περιπου στα 250-260 αλογα.
Θα ηθελα να ρωτησω τι ρυθμισεις θα πρεπει να κανω στο καμπερ (μπρος-πισω) για να driftarei οσο το δυνατον πιο ελεγχομενα.
Ευχαριστω καλως τον νεο kuskesan!!
Ευχαριστω
μεγειες!! ωραιο αμαξι... ζηλεψα..
μπροστα -2.
πισω, για μικρες ταχυτητες 0, και για μεγαλες ταχυτητες -1, -2 ειναι καλυτερα για ελεγχομενο ντριφτ που θες.
E_R_E_V_O_S
05-03-08, 16:51
Thanx παιδια.
Οντος μετα απο προσωπικο ψαξιμο θα βαλω -2 μοιρες μπροστα και 0 μοιρες πισω.
Κατα τη γνωμη μου τα RX7 ειναι μεσα στα τοπ 3 καλυτερα αμαξια για ντριφτ μαζι με silvia kai hachiroku. Και το καλο ειναι οτι και στην Ελλαδα πλεον μπορεις να στησεις ντριφταδικο FC με πολυ λογικο budget.
Ντογκας Ιωαννης
05-03-08, 17:18
φιλε μου, πισω ξεκινα απο -1.50 (στο αμερικανικο) και μην ακους το τρελο απο πανω σου... :D :D :D
αν εχεις τα αλογα που λες δεν θα εχεις προβλημα να το driftαρεις το αμαξι... :wink: :wink:
@$#%@^&$&@%$*&@ :twisted: :lol: :lol: :lol:
εγω στο δικο μου τι να βαλω??? -2,5 μπρος 0 πισω τερμα καστερ και λιγη συγκλιση???? το αμαξι ειναι ψοφιο..... (ουτε 100 αλογα)
Ντογκας Ιωαννης
29-09-08, 09:42
καμπερ -2 στατικο
καστερ +(οσο παει)
αποκλιση (μεχρι -1 συνολο)
πισω ...
καμπερ κοντα στο 0
καστερ (δεν ρυθμιζει)
αποκλιση/συγκλιση 0 (ουδετερο)
εκανα ευθυγραμμιση σημερα......
μπροστα
-2 καμπερ
τερμα καστερ
πισω
-1.5 καμπερ (δεν πηγαινε αλλο)
θα δειξει η πιστα........
Δε θα σου γυρναει με τοση καμπερ πισω!!
Ντογκας Ιωαννης
02-10-08, 16:11
οντως....
τι εννοεις δεν πηγαινε αλλο ?? ποιο λιγο λογικα λες...
ναι εννοω να παει 0 η οσο πιο κοντα εκει γινεται..............
πριν ειχα μεγαλυτερη καμπερ και πηγαινα καλουτσικα.... τωρα με αυτη και 15αρες καλυτερα θα ειναι. μπορει να παει 0 αλλα δεν παιζει να προλαβαινω να κανω την πατεντα που θελει..... δεν εχω και το μπαντζετ......... (το βασικοτερο)
turbanthropos
02-10-08, 16:51
Άκη,σε είπα:βάλε άκαμπτο :mrgreen:
0ο κάμπερ παντού και πάντα :P
αυτο ηθελα να κανω ρε αλλα αμα το κανω δε θα τρεχω πλεον στην street legal
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.