Επιστροφή στο Forum : Χειρόφρενο στο ντρίφτ
Λοιπόν επειδή εδω μέσα συζητάμε για τα πάντα εκτός απο το ντρίφτ, είπα να ανοιξω αυτό το τόπικ για να κουβεντιάσουμε και κάτι χρήσιμο...
Ποια είναι η γνωμη σας για το χειρόφρενο στο ντρίφτ? Κάποιοι το θεωρουν must, καποιοι όχι, αλλοι το χρησιμοποιοπουν, άλλοι οχι.
Ποιοι απο εδώ το χρησιμοποιουν και για ποιο λόγο, κλπ...
Ακουω γνωμες... :idea:
Σαράφης Γιώργος
10-11-08, 20:34
Όλοι όσοι κάνουν drift χρησιμοποιούν το χειρόφρενο και μάλιστα συνέχεια . Το έχουν καταλάβει όλοι οι αγωνιζόμενοι ότι δίχως αυτό δεν έχεις την παραμικρή ελπίδα στα διπλά ( αλλά και στα μονά βελτιώνει την απόδοσή σου ) .
To χρησιμοποιείς για να φρενάρεις διπλωμένος ή για καλύτερη τοποθέτηση πριν τη στροφή??
Προσωπικά πιστέυω πως σε αδύναμα αυτοκίνητα η τοποθέτηση με το χειρόφρενο δεν εξυπηρετει, αλλά αντίθετα βολευει καλύτερα το συμπλεκτάρισμα ή κ το κατέβασμα (αν βολέυει η στροφή...)
Το λέω αυτό με τη λογική πως τα αδύναμα αυτοκίνητα τα οδηγείς βασιζόμενος κυρίως στην ταχυτητα που έχεις (χλμ) και όχι στη ροπή του μοτερ σου?
Βέβαια για να είμαι ειληκρινής δεν εχω δοκιμάσει και πολύ να παίξω με χειρόφρενο, παρ΄μόνο σε καμμια πολύ κλειστή για τοποθέτηση. Σε πολλά χλμ δεν έχω δοκιμάσει χειρόφρενο, παρά μόνο συμπλέκτη
Μαριος Παπαδοπουλος
10-11-08, 21:05
Ποια είναι η γνωμη σας για το χειρόφρενο στο ντρίφτ? Κάποιοι το θεωρουν must, καποιοι όχι, αλλοι το χρησιμοποιοπουν, άλλοι οχι.
Ποιοι απο εδώ το χρησιμοποιουν και για ποιο λόγο, κλπ...
Ακουω γνωμες... :idea:
Βασικα ετσι οπως τα λες ειναι,
ειναι must...
Εκτος του οτι στελνει το αυτοκινητο με την μια,
ειναι και πιο γρηγορο απο το flick.
Σε ταχυτητα μονο το καταβασμα μπορει να συγκριθει.
http://i277.photobucket.com/albums/kk48/MariosPap/000.jpg
Και κατι για να περνετε ιδεες..
ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
10-11-08, 21:12
Το χειροφρενω ειναι must για να κανεις σωστο DRIFT. Ακουστε τον Μαργαριτη... :wink:
Αλλη μια φθηνη ληση.
http://img126.imageshack.us/img126/9971/hpim1555fq3.jpg
Καποιοι που εχουν δυναμη και ελαφρυ αμαξι μπορουν να ντριφταρουν ανετα χωρις χειροφρενω...εγω με το ε36 το χρισιμοποιω παντα...επεδι δεν προκειτε να γυρισει χωρις λογο βαρους...Επισης οδηγω σε σφιχτη πιστα οποτε οπιο λαθος πληρωνετε....δειτε ποστ "οπιος το κανει τον παραδεχωμαι" :lol: :lol: :lol: ...οποτε χωρις χειροφρενο δεν υπαρχει αλλος δρομος...πιστευω... :D
Το χειροφρενω ειναι must για να κανεις σωστο DRIFT.
Δεν ξέρω...
Σε όσα βιντεάκια incar εχω δει απο japan, μόνο στα δυνατά αυτοκίνητα χρησιμοποιούσαν χειρόφρενο, σε κορολάκια και στάρλετ πχ, πολύ σπάνια το έχω δει...
Σαράφης Γιώργος
10-11-08, 21:42
1) To χρησιμοποιείς για να φρενάρεις διπλωμένος ή για καλύτερη τοποθέτηση πριν τη στροφή??
2) Προσωπικά πιστέυω πως σε αδύναμα αυτοκίνητα η τοποθέτηση με το χειρόφρενο δεν εξυπηρετει, αλλά αντίθετα βολευει καλύτερα το συμπλεκτάρισμα ή κ το κατέβασμα (αν βολέυει η στροφή...)
Το λέω αυτό με τη λογική πως τα αδύναμα αυτοκίνητα τα οδηγείς βασιζόμενος κυρίως στην ταχυτητα που έχεις (χλμ) και όχι στη ροπή του μοτερ σου?
3) Βέβαια για να είμαι ειληκρινής δεν εχω δοκιμάσει και πολύ να παίξω με χειρόφρενο, παρ΄μόνο σε καμμια πολύ κλειστή για τοποθέτηση. Σε πολλά χλμ δεν έχω δοκιμάσει χειρόφρενο, παρά μόνο συμπλέκτη
1) Και τα δύο . Στην μεν τοποθέτηση έχεις μεγαλύτερη ακρίβεια από ότι με το φλικ ή συμπλεκτάρισμα κτλ και στη δεύτερη περίπτωση ρίχνεις χιλιόμετρα , δηλαδή φρενάρεις , ( και κλείνεις την τροχιά του αυτοκινήτου ) χωρίς να μειώνεις γωνία .
2) Δεν χρειάζεται να το γονατίσεις το αυτοκίνητο με παρατεταμένο τράβηγμα του χειροφρένου και μεγάλες γωνίες εισόδου .
3) Ξεκίνα το με λίγα χιλιόμετρα και με ένα μικρό ανεπαίσθητο ταυτόχρονο φλικ και σιγά σιγά ανέβαζε ρυθμούς και στο τέλος δοκίμασε και χωρίς φλικ . Αλλά πρόσεχε ...
ma-nos e30
10-11-08, 23:35
εγω πιστευω οτι ειναι καλητερο το κατευασμα αλλα αν δν γιριση τραβασ και λιγο χιροφρενο..... :roll: :roll:
με κατεβασμα και αποτομο αφημα συμπλεκτη φρεναρεις τους πισω τροχους αλλα καταπονεις περισσοτερο τα μηχανικα μερη (κεντρικο,σταυρους,σασμαν), ενω με το χειροφρενο, καθολου...
αναλογα την στροφη, και την ταχυτητα βλεπεις τι ειναι καλυτερο την δεδομενη στιγμη.
ολα αυτα απο την μικρη εμπειρια που εχω και με τις προπονησεις...
εγω πχ στην Αγ. Μαρινα στην πρωτη στροφη μετα την ευθεια επερνα παραμασχαλα το χειροφρενο απο τα μισα της ευθειας( που λεει ο λογος) ενω μεσα στην αριστερη φουρκετα με βολευε καλυτερα το κατεβασμα...
παντως θελει δουλεια πολυ για να το μαθεις...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΔΑΣ
10-11-08, 23:59
η γνωμη μου ειναι οτι βοηθαει πολυ,εγω στην αγια μαρινα το δουλευω σε πολλες στροφες οταν δεν ειναι φαγωμενα τα λαστιχα!!!!!!!οταν φαγωθουν λιγο γυρνας την πιστα και χωρις χειροφρενο απλα με φρενα παιζης και μεταφορα βαρους και δεν ισιωνεις πουθενα!!!!!!φυσικα δουλευεις και πολυ συμπλεκτη!!!τωρα σε δυπλα περασματα δεν ξερω δεν εχω κανει ποτε!!!!παντως και στων μαραθωνα που πηγεναμε που εμπενα με 3 στην στροφη χωρις χειροφρενο δεν εμπενα σωστα ποτε!με βοηθαγε πολυ το χειροφρενο στην τοποθετηση,ηταν αρκετα τα χιλιομετρα στον μαραθωνα ομως!!!
ma-nos e30
11-11-08, 00:43
{με κατεβασμα και αποτομο αφημα συμπλεκτη φρεναρεις τους πισω τροχους αλλα καταπονεις περισσοτερο τα μηχανικα μερη (κεντρικο,σταυρους,σασμαν), ενω με το χειροφρενο, καθολου... }
ε και να χαλασουν εγω πληρωνω???
Πιστεύω το πιο σωστό θέμα εδώ μέσα! Εγώ σπάνιες φορές το έχω χρησιμοποιήσει (όταν έπιανε :P ) και όντως βοηθάει πολύ! Τώρα που έχω μάθει κάποια πράγματα και ακόμα δοκιμάζω τον εαυτό μου αρχίζω και πιστεύω πως είναι απαραίτητο και θέλω fly off!
Το χειροφρενο ειναι το Α και το Ω στο drift. Αν δεν ξερεις δεν πας πουθενα (στα διπλα κυριως αλλα οχι μονο). Το θεμα δεν ειναι μονο οτι σπας την προσφυση ακαριαια αλλα οτι μπορεις να διορθωσεις τη λαθος γωνια που εχεις πριν, μεσα η μετα τη στροφη για να μπεις στην επομενη. Στα διπλα περασματα μαλλον δεν εχεις τυχη (αν δεν ξερεις). Θελει χειροφρενο για να φρεναρεις το αυτοκινητο χωρις να χασεις τη γωνια αλλιως ισιωσες. Στα διπλα με γκαζι επιταχυνεις, με χειροφρενο επιβραδυνεις...
Εγω προσωπικα καταλαβαινω αν καποιος ''νιωθει'' τι κανει απο τον τροπο που τραβαει το χειροφρενο και τα σημεια που το κανει..
Τελος να προσθεσω οτι αυτο ειναι το πρωτο πραγμα που πρεπει να τελειοποιησεις πριν προχωρησεις σε αλλες τεχνικες. Αυτο δεν ειναι τυχαιο...
Ντογκας Ιωαννης
11-11-08, 12:47
Το χειροφρενο ειναι το Α και το Ω στο drift. Αν δεν ξερεις δεν πας πουθενα (στα διπλα κυριως αλλα οχι μονο). Το θεμα δεν ειναι μονο οτι σπας την προσφυση ακαριαια αλλα οτι μπορεις να διορθωσεις τη λαθος γωνια που εχεις πριν, μεσα η μετα τη στροφη για να μπεις στην επομενη. Στα διπλα περασματα μαλλον δεν εχεις τυχη (αν δεν ξερεις). Θελει χειροφρενο για να φρεναρεις το αυτοκινητο χωρις να χασεις τη γωνια αλλιως ισιωσες. Στα διπλα με γκαζι επιταχυνεις, με χειροφρενο επιβραδυνεις...
Εγω προσωπικα καταλαβαινω αν καποιος ''νιωθει'' τι κανει απο τον τροπο που τραβαει το χειροφρενο και τα σημεια που το κανει..
Τελος να προσθεσω οτι αυτο ειναι το πρωτο πραγμα που πρεπει να τελειοποιησεις πριν προχωρησεις σε αλλες τεχνικες. Αυτο δεν ειναι τυχαιο...
με καλυψες.... :wink:
Eξακολουθώ να μην συμφωνώ πλήρως... Διαφωνώ στο γεγονός οτι είναι το Α κ το Ω. Και το τεκμηριώνω (κάπως...) Σε κανένα βίντεο του Ueo (που τον εχω κ αδυναμία) δεν εχω δει να τοποθετήται με χειρόφρενο. Άρα το Α και το Ω για μένα δεν ισχύει. Κ γενικότερα σε κανενα in car απο ΑΕ86 (πέρα απο τα τουρμπάτα) δεν το έχω δει. (φερνω ως παράδειγμα το ΑΕ86 λόγω πολύ μικρής ιπποδυναμης)
Αντίθετα σε δυνατά αυτοκίνητα το χειρόφρενο χρησιμοποιείται κατά κόρον (πχ nissan s13-s15)
Και κλείνοντας σίγουρα δεν είναι το πρώτο πράγμα που πρεπει να τελειοποιήσεις αλλα όταν το τελειοποιήσεις θα είσαι σίγουρα σε καλό επίπεδο :wink:
Επίσης παραθέτω και 2-3 βίντεο, παρατηρήστε οτι "οι θεοι" εκτός οτι δεν χρησιμοποιουν χειρόφρενο δεν έχουν κάν υδραυλικό που θα βοηθούσε καλύτερα στα χλμ που ντριφτάρουν.
http://www.youtube.com/watch?v=aV07ugmo6NA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=-YF5YrkTJWs&feature=related
Aντίθετα ο μαν εδω το χρησιμοποιει (κ αυτός θεούλης είναι...)
http://www.youtube.com/watch?v=DngTGAEYdg4
Α και Ω σίγουρα δεν είναι πιστέυω...
Καλύτερα θα ελεγα οτι είναι θέμα οδηγικής αντίληψης, αυτοκινητου και στροφής φυσικά.
Σαράφης Γιώργος
11-11-08, 15:09
Ρώτα κάποιον , που ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το χειρόφρενο , αν οδηγεί καλύτερα ή οχι με την χρήση του και αν το προτιμάει και δες τι απάντηση θα πάρεις .
Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί ρωτάς γνώμες , αφού έχεις ήδη αποφασίσει το πως θέλεις να οδηγείς .
Ρώτα κάποιον , που ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το χειρόφρενο , αν οδηγεί καλύτερα ή οχι με την χρήση του και αν το προτιμάει και δες τι απάντηση θα πάρεις .
Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί ρωτάς γνώμες , αφού έχεις ήδη αποφασίσει το πως θέλεις να οδηγείς .
Αλλο το πως θελω να οδηγώ κ άλλο το πως ειναι το καλυτερο. Αν καταφερω να συνδιάσω το πως γουστάρω να οδηγώ με το πως ειναι ο σωστοτερος τροπος θα ειναι σουπερ.
δεν το λεει για να δει τον τροπο που οδηγαει απλα μιλαει για το θεμα του ντριφτ γενικα :wink: :wink:
Σαράφης Γιώργος
11-11-08, 15:28
Για τον τρόπο που οδηγάει σίγουρα δεν ρωτάει , τον ξέρει καλύτερα από όλους .
Νόμιζα όμως ότι ρωτούσε για τον τρόπο που πρέπει να οδηγάει .
απλα επειδη τωρα τελευταια δεν μιλαμε καθολου για ντριφτ!ανοιξε ενα τετοιο θεμα για να δει γνωμες :wink:
Σαράφης Γιώργος
11-11-08, 15:43
Πολύ καλά έκανε , απλά να το διευκρινίζετε για να ξέρουμε σε τι απαντάμε και να αφιερώνουμε αναλόγως το χρόνο που νομίζουμε , είτε πρόκειται για ρητορική συζήτηση , είτε για πραγματική βοήθεια .
Πολύ καλά έκανε , απλά να το διευκρινίζετε για να ξέρουμε σε τι απαντάμε και να αφιερώνουμε αναλόγως το χρόνο που νομίζουμε , είτε πρόκειται για ρητορική συζήτηση , είτε για πραγματική βοήθεια .
σωστος :wink: :wink:
στα αδυναμα απλα αποφευγετε η χρηση του νομιζω γιατι μπορει και να κρεμασει μετα , σε πιστα γιατι για παντηλικια στο δρομο που γλυστραει δεν μασαει... , αλλα ειδικα στις μαχες πιστευω εναι απαραιτητη η χρηση του.. εγω παντος το εβαλα το υδραυλικο...... :wink:
http://i179.photobucket.com/albums/w288/PARALIAS/DSC00452.jpg
το χειροφρενο στο drift μπωρει να χρεισιμοποιθει και απο των δυο ειδων αυτοκινητων και τα αδιναμα και τα δυνατα.. στα δυνατα δεν το σιζιταω θα μιλησω για τα αδυναμα... αν για παραδειγμα πρεπει να βγαλουμε μια μεγαλη παρατεταμενη και προσ το τελιωμα η στροφη κλεινει και ταυτοχρονα τελιωνει απο δυναμη το αυτοκινητο μπωρεισ καλιστα να τραωβιξεισ χειροφρενο να σιρεισ το αυτοκινητο μεχρι την στροφη ενω ταυτοχρονα φρεναρει για το τελιωμα τησ στροφησ το οποιο κλεινει... οσο για τον ueo ...
tsanaka εδω τραβαει χειροφρενο....
http://www.youtube.com/watch?v=tJLeSkgaS4w
ειναι αναλογα τι θες να κανεισ γι αυτο μην βαζουμε ταμπελες...
καλα εκανεσ και ανοιξεσ τετοιο θεμα και για το λογο που ειπεσ..
Επίσης παραθέτω και 2-3 βίντεο, παρατηρήστε οτι "οι θεοι" εκτός οτι δεν χρησιμοποιουν χειρόφρενο δεν έχουν κάν υδραυλικό που θα βοηθούσε καλύτερα στα χλμ που ντριφτάρουν.
http://www.youtube.com/watch?v=aV07ugmo6NA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=-YF5YrkTJWs&feature=related
Aντίθετα ο μαν εδω το χρησιμοποιει (κ αυτός θεούλης είναι...)
http://www.youtube.com/watch?v=DngTGAEYdg4
Α και Ω σίγουρα δεν είναι πιστέυω...
Καλύτερα θα ελεγα οτι είναι θέμα οδηγικής αντίληψης, αυτοκινητου και στροφής φυσικά.
νομιζω οτι τα βιντεο που χρησιμοποιησες σαν παραδειγματα ειναι ατυχη διοτι οι στροφες περα απο πολυ μεγαλο πλατος ειναι ανοιχτες οποτε καταλληλοτερη τεχνικη ειναι το φλικ. ακομη τα συγκεκριμενα αυτοκινητα ειναι "κουτσουρα" απο θεμα αναρτησης αρα τοποθετουνται ευκολοτερα στις στροφες και τελος αν θυμαμαι καλα στο D1 πολλοι οδηγοι χρησιμοποιουν εναν μοχλο που κατανεμει το φρεναρισμα μπρος-πισω αρα σε περιπτωση που ειναι lockαρισμενος στους πισω τροχους δεν χρειαζεται το χειροφρενο...
Στο τελευταιο βιντεο η χρηση του χειροφρενου γινεται:
1ον) γιατι το chaser ειναι 5 μετρα αμαξι
και
2ον)η διαδρομη εχει πολλα εσακια (απ οσο μπορεσα να καταλαβω)
Διωρθοστε με αν ειμαι λαθος :D
E36 RULES!!
11-11-08, 23:06
το χειροφρενο στο drift μπωρει να χρεισιμοποιθει και απο των δυο ειδων αυτοκινητων και τα αδιναμα και τα δυνατα.. στα δυνατα δεν το σιζιταω θα μιλησω για τα αδυναμα... αν για παραδειγμα πρεπει να βγαλουμε μια μεγαλη παρατεταμενη και προσ το τελιωμα η στροφη κλεινει και ταυτοχρονα τελιωνει απο δυναμη το αυτοκινητο μπωρεισ καλιστα να τραωβιξεισ χειροφρενο να σιρεισ το αυτοκινητο μεχρι την στροφη ενω ταυτοχρονα φρεναρει για το τελιωμα τησ στροφησ το οποιο κλεινει... .
Απορία, στα πισωκου, που για να πιασει θες και συμπλεκτη, τι κανεις? Πατας και συμπλέκτη ταυτοχρόνως?
το χειροφρενο στο drift μπωρει να χρεισιμοποιθει και απο των δυο ειδων αυτοκινητων και τα αδιναμα και τα δυνατα.. στα δυνατα δεν το σιζιταω θα μιλησω για τα αδυναμα... αν για παραδειγμα πρεπει να βγαλουμε μια μεγαλη παρατεταμενη και προσ το τελιωμα η στροφη κλεινει και ταυτοχρονα τελιωνει απο δυναμη το αυτοκινητο μπωρεισ καλιστα να τραωβιξεισ χειροφρενο να σιρεισ το αυτοκινητο μεχρι την στροφη ενω ταυτοχρονα φρεναρει για το τελιωμα τησ στροφησ το οποιο κλεινει... .
Απορία, στα πισωκου, που για να πιασει θες και συμπλεκτη, τι κανεις? Πατας και συμπλέκτη ταυτοχρόνως? θελει τα παντα... και συμπλεκτη και φρενο και γκαζι και τα παντα....
Απορία, στα πισωκου, που για να πιασει θες και συμπλεκτη, τι κανεις? Πατας και συμπλέκτη ταυτοχρόνως?
ακριβως
ΝΙΚΟΣ ΛΑΡΔΗΣ
12-11-08, 00:07
Εγω τη χρηση σειροφρενου την κοροιδευα, αφου με τα αρκετα μου αλογα με μια γκαζια παντιαζα, η κατεβαζα απο 3η σε 2α με αποτομο αφημα συμπλεκτη και γκαζια (που ειναι μια καλη τεχνικη)
ΟΜΩΣ......ειχα λαθος.
1. Για να κρατησεις την πλαγιολισθηση χωρις χειροφρενο, πρεπει να επιταχυνεις συνεχως. Μεχρι που ????......Αν η στροφη κλεινει και θελει επιβραδυνση ?????
2. Το σωστο (τυπου Ιαπωνιας) drift θελει στο σωστο σημειο, αμεση πλαγιολισθηση "initiation", (οχι σταδιακη) χωρις αναποδο φλικαριοσμα (Skandinavian flick***).
Αυτο γινεται μονο με χειροφρενο.
3. Οταν ερχεσαι με οσα, ειναι πολυ πιθανον να απομακρυνεσαι απο το clipping point. Για να κλεισεις την τροχια σου, πρεπει να επιβραδυνεις αλλα διατηρωντας την πλαγιολισθηση.
Παλι, το χειροφρενο ειναι μονοδρομος.
Αν εχεις κατανεμητη πιεσης στα φρενα, με 80% πισω, κατι γινεται, αλλα δεν θα μπορεις να φρεναρεις σωστα σε ευθειες.
4. Στις περισσοτερες περιπτωσεις, θελεις ταυτοχρονα συμπλεκτη, γιατι και θα σβησει η μηχανη, και θα αργησει να ερθει το επιθυμητο αποτελεσμα.
Σε κλειστα κομματια που θελεις λιγη διορθωση, τραβας λιγο σκετο χειροφρενο, οποτε λειτουργει σαν φρενο με λιγο περισσοτερη κατανομη πισω.
5. Και τα αδυναμα και τα δυνατα αυτοκινητα θελουν σωστη χρηση χειροφρενου, για τους ιδιους η ακριβως τους αντιθετους λογους ταυτοχρονα.
Σας μπερδεψα ????
Καλες παντες.... :wink:
Skandinavian flick* Λεγεται ετσι, γιατι την αριστη αυτη τεχνικη ανακαλυψε ο βετερανος Σουηδος Bjorn Waldegaard, σε χωματινα ραλλυ, και μετεπειτα πολλοι αλλοι Σουηδοι και Φινλανδοι.
Φτανοντας σε αριστερη στροφη, πριν στριψεις κοβεις δεξια, παντιαζεις φρεναροντας με την πλαγιολισθηση και αμεσως ολο αριστερα και μπαινεις.
Ετσι, κρατας τις στροφες της μηχανης στις ροπες της, δεν καταπονεις τα φρενα, και κερδιζεις θεαμα και δευτερολεπτα.
Θελει βεβαια ψυχη, ιδιαιτερα αν δεξια εχει γκρεμο.
Συγγνωμη για τα πολλα λογια,
Ευχαριστω.
kallitexni$
12-11-08, 00:17
Κυριε Νικο θελω να σας ρωτησω κατι πανω σ'αυτο.Αν τοποθετηθουμε νωριτερα και λιγο πιο εξω,δεν εχουμε ετσι τη δυνατοτητα να μπουμε με περισσοτερα χιλιομετρα?Εχω την εντυπωση οτι με αυτον τον τροπο τοποθετουνται καποιοι Ιαπωνες και ετσι μπορουν σταδιακα,κυριως με το χειροφρενο,να πλησιασουν το clipping point.Παρακαλω διορθωστε με αν κανω λαθος.
ΝΙΚΟΣ ΛΑΡΔΗΣ
12-11-08, 00:29
Κυριε Νικο θελω να σας ρωτησω κατι πανω σ'αυτο.Αν τοποθετηθουμε νωριτερα και λιγο πιο εξω,δεν εχουμε ετσι τη δυνατοτητα να μπουμε με περισσοτερα χιλιομετρα?Εχω την εντυπωση οτι με αυτον τον τροπο τοποθετουνται καποιοι Ιαπωνες και ετσι μπορουν σταδιακα,κυριως με το χειροφρενο,να πλησιασουν το clipping point.Παρακαλω διορθωστε με αν κανω λαθος.
Δεν κανεις λαθος.
Θα προσθεσω το εξης....
Εχεις στην ευθεια σκασμενη 2α. Η 3η για να μπεις ειναι ανεφικτη, λογω αδυναμιας, η υπερβολικης ταχυτητας.
Οποτε, με χειροφρενο σπας και ταυτοχρονα επιβραδυνεις τοσο, ωστε να εχει παλι γεμισμα η 2α (που ειχε κοφτιασει πριν λιγο).
Πλησιαζοντας το clipping point θελεις παλι επιβραδυνση, για να το πετυχεις κοντα. Οποτε παλι χειροφρενο.
Και σε μια παρατεταμενη, οταν (η λιγο πριν) κοφτιασει η οποια ταχυτητα, επιβραδυνεις με χειροφρενο διατηρωντας την πλαγιολισθηση, και ταυτοχρονα εχεις παλι ευκαιρια επιταχυνσης με την ιδια σχεση στο κιβωτιο. :wink: :wink:
kallitexni$
12-11-08, 00:52
Παρολα αυτα ειναι εφικτη πιστευετε μια αστραπιαια αλλαγη(π.χ.: 2α σε 3η)πανω στην πλαγιολισθηση ή γινεται μονο με τα σειριακα κιβωτια των Γιαπωνεζων? :?:
ΝΙΚΟΣ ΛΑΡΔΗΣ
12-11-08, 00:56
Παρολα αυτα ειναι εφικτη πιστευετε μια αστραπιαια αλλαγη(π.χ.: 2α σε 3η)πανω στην πλαγιολισθηση ή γινεται μονο με τα σειριακα κιβωτια των Γιαπωνεζων? :?:
Τα Ε30 Μ5 το κανουν συνεχως, γιατι εχουν πολυ δυναμη και υπερβολικα κοντα κιβωτια, κοφτιαζει η 2α, ριχνουν αμεσως 3η και εχουν την ροπη και δυναμη να την γεμισουν αμεσα διατηρωντας (η επιμηκυνοντας καλυτερα) την πλαγιολισθηση. :wink:
E36 RULES!!
12-11-08, 02:22
Πατας και συμπλέκτη ταυτοχρόνως? θελει τα παντα... και συμπλεκτη και φρενο και γκαζι και τα παντα....[/quote]
ακριβως
ΟΚ παιδια, ευχαριστώ!!!
(μεχρι τωρα κλωτσια συμπλεκτη εχω κανει και κανα κατεβασμα)
Ο κανονας ειναι, οσο πιο πολλα χλμ εχεις, τοσο πιο νωρις τραβας χειροφρενο ..
Μαριος Παπαδοπουλος
12-11-08, 15:07
Skandinavian flick* Λεγεται ετσι, γιατι την αριστη αυτη τεχνικη ανακαλυψε ο βετερανος Σουηδος Bjorn Waldegaard, σε χωματινα ραλλυ, και μετεπειτα πολλοι αλλοι Σουηδοι και Φινλανδοι.
Φτανοντας σε αριστερη στροφη, πριν στριψεις κοβεις δεξια, παντιαζεις φρεναροντας με την πλαγιολισθηση και αμεσως ολο αριστερα και μπαινεις.
Ετσι, κρατας τις στροφες της μηχανης στις ροπες της, δεν καταπονεις τα φρενα, και κερδιζεις θεαμα και δευτερολεπτα.
http://www.youtube.com/watch?v=hwqmZFhI0co
Petros AE86
12-11-08, 15:13
http://www.youtube.com/watch?v=hwqmZFhI0co
και ενα ακομη παραδειγμα απο το top gear
http://www.youtube.com/watch?v=LcRAPQW4ZW8&feature=related :wink: :lol:
ο Keiichi Tsushiya στο drift bible εχει την χρηση χειροφρενου στο 1ο μαθημα και μαλιστα για αρχαριους...
κατι ξερει αυτος... :wink: :wink:
στην σπαρτη δεν πιστευω να βγαινει μαχη χωρις χειροφρενο...
στην σπαρτη δεν πιστευω να βγαινει μαχη χωρις χειροφρενο...
Βασικα σε καμια περιπτωση δεν βγαινει μαχη χωρις χειροφρενο αν θες να πλησιασεις κοντα τον αλλο. Που εκει ειναι ολο το ζουμι !
Σαράφης Γιώργος
13-11-08, 11:40
Βασικα σε καμια περιπτωση δεν βγαινει μαχη χωρις χειροφρενο αν θες να πλησιασεις κοντα τον αλλο. Που εκει ειναι ολο το ζουμι !
Αυτό το εννοείς κυριολεκτικά ... ??? :roll:
Ζουμί στο βρακί ... !!! :lol: :lol: :lol:
Αυτό το εννοείς κυριολεκτικά ... ??? :roll:
Ζουμί στο βρακί ... !!! :lol: :lol: :lol:
Εσυ το ξερεις καλυτερα απο μενα . :lol: :wink:
Σαράφης Γιώργος
13-11-08, 12:37
:wink:
Ρε παιδια ωραια τα λετε αλλα εσεις που εχετε εμπειρια γιατι δεν μας λετε πως να θα φτιαξουμε ενα υδραυλικο χειροφρενο?? Και καποιες συμβουλες απο τις εμπειριες σας??? πχ. τι αντλια να προτιμισουμε, πως γινετε η εγκατασταση και η συνδεσμολογια, η τυχον αλλα προβληματα που μπορει να προκυψουν και πως να τα αποφυγουμε...........?
ΝΙΚΟΣ ΛΑΡΔΗΣ
14-11-08, 00:47
Ρε παιδια ωραια τα λετε αλλα εσεις που εχετε εμπειρια γιατι δεν μας λετε πως να θα φτιαξουμε ενα υδραυλικο χειροφρενο?? Και καποιες συμβουλες απο τις εμπειριες σας??? πχ. τι αντλια να προτιμισουμε, πως γινετε η εγκατασταση και η συνδεσμολογια, η τυχον αλλα προβληματα που μπορει να προκυψουν και πως να τα αποφυγουμε...........?
Εισαι αδιαβαστος. :lol: :lol:
Αυριο ελα με τον κηδεμονα σου.......
Κοιτα εδω........http://www.driftclub.gr/driforum/viewtopic.php?t=2875&postdays=0&postorder=asc&start=15
:wink: :wink:
το εχω διαβασει το σχετικο τοπικ αλλα αντλια με αντλια διαφερουν μεταξι τους γιατι τυχαινει να εχω μια οποιαδηποτε αντλια ("οπως λεει") στα χερια μου και να διαφερει πολυ απο το σχημα του φιλου μας. Και προφανως δεν κανει, γιαυτο λεω μηπως τυχαινει να εχετε χρησιμοποιησει μια συγκεκριμενη αντλια που να ταιριαζει και κανει καλυτερη δουλεια στη χρηση που την θελουμε(πχ να μην κολαει κτλ.)
Επειτα τα περισσοτερα που εχω δει απο κοντα εχουν παγουρακι απο επανω τους,και εδω ο φιλος μας δειχνει διαφορετικο τροπο συνδεσεις , ποιον τροπο συνδεσεις να προτιμησουμε, ποιος ειναι ο πιο αξιοπιστος?
Δηλαδη καποια πραγματα που τα μαθαινεις απο την πραξη και την εμπειρια .[/quote]
ΝΙΚΟΣ ΛΑΡΔΗΣ
14-11-08, 01:26
το εχω διαβασει το σχετικο τοπικ αλλα αντλια με αντλια διαφερουν μεταξι τους γιατι τυχαινει να εχω μια οποιαδηποτε αντλια ("οπως λεει") στα χερια μου και να διαφερει πολυ απο το σχημα του φιλου μας. Και προφανως δεν κανει, γιαυτο λεω μηπως τυχαινει να εχετε χρησιμοποιησει μια συγκεκριμενη αντλια που να ταιριαζει και κανει καλυτερη δουλεια στη χρηση που την θελουμε(πχ να μην κολαει κτλ.)
Επειτα τα περισσοτερα που εχω δει απο κοντα εχουν παγουρακι απο επανω τους,και εδω ο φιλος μας δειχνει διαφορετικο τροπο συνδεσεις , ποιον τροπο συνδεσεις να προτιμησουμε, ποιος ειναι ο πιο αξιοπιστος?
Δηλαδη καποια πραγματα που τα μαθαινεις απο την πραξη και την εμπειρια .[/quote]
Με παγουρακι ειναι πολυπλοκο. Βαλε μια οποιαδηποτα τρομπα συμπλεκτη.
Παρε μια στα παλια, απο μεγαλο αυτοκινητο και τελειωσες.
Κυριε ... φιλε Νικο αν δεν κανω λαθος αυτες καπως τις μετρανε με την διαμετρο του κυλινδρου τους??? μηπως προτινετε καποιο μεγεθος?
ΝΙΚΟΣ ΛΑΡΔΗΣ
14-11-08, 01:37
Κυριε ... φιλε Νικο αν δεν κανω λαθος αυτες καπως τις μετρανε με την διαμετρο του κυλινδρου τους??? μηπως προτινετε καποιο μεγεθος?
Για αυτο σου λεω απο μεγαλο αυτοκινητο, mercedes, bmw 5,7,
audi A6, A8, και πολλα αλλα. Γιατι εχουν σκληρο συμπλεκτη και μαλακο πεταλι.
Μην το πολυσκεφτεσαι, δουλευει και πολυ καλα μαλιστα.
Ευχαριστω για τις συμβουλες :)
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.