PDA

Επιστροφή στο Forum : mr2 roadster

goizp
15-06-05, 20:38
re paidia epidi skeftomai na paro mr2(roadster).
mporei kanis na mou pei, giati den polipaizei se drift events???
kati akousa gia to diaforiko alla exo berdeftei poly :roll:

E_R_E_V_O_S
16-06-05, 16:55
File mou to mr2 an kai piswkouna den einai kai eukolo na to driftareis....
Einai kentromixano kai me sxetika liga aloga....
Ase pou einai setuparismeno gia na MIN driftarei kai na strivei grigora kai elegxomena.

Me ta lefta pou tha dwseis gia mr2 mporeis na pareis ena miata metaxeirismeno kai na to kaneis drift machine veltiwnontas ligo to moter kai tin anartisi i akoma kai ena RX-7 FC pou einai kai sxetika ftino i FD an exeis polla fraga.

Themis
16-06-05, 17:43
To MR layout είναι απαγορευτικό για drifts. Θα χρειαστεί πολύ tuning.

paradisos
17-06-05, 15:26
Θα χρειαστεί πολύ tuning.

Αναρτηση ,αντιστρεπτικες,λιγα αλογα ,λιωμενα λαστιχα πισω και 3 σταδιου χερια!!!

goizp
19-06-05, 18:03
efxaristo paidia gia tis simvoules...
to pira teklika giati to eixa poli kavla.
pistevo oti den paizoun toso poly rolo ta aloga apo to aftokinito
gia na driftareis,oso paizoun ta aloga tis trelas pou kouvalas.

Επιστήμονας
19-06-05, 21:05
Στο κατω κατω αν ξενερωσεις με το δυστροπο driftαρισμα του πας σε μια καλη στριφτερη διαδρομη και σε αποζημιωνει με το παραπανω... :wink:

flatliner
20-06-05, 12:27
Ελπίζω να το φέρεις και στην πίστα να δούμε τι κάνει! Θα περιμένουμε.

Juanito
21-06-05, 23:33
kalotaksido kai kalodriftiko!
edw kanoume me mprostokinito me 42 hp....den tha se diskolepsei to mr2 pistevw...
kalo kapsimo...

Spyder
30-04-07, 21:19
Όντας κάτοχος ενός MR2, μπορώ να πω ότι μετά από 40.000 χλμ τα σχόλια που γράφετε είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα.

Έχω να πω τα εξής λοιπόν:

- δεν χρειάζεται καν να συμπλεκτάρης για να φύγει η ουρά! Απλά στρίβεις το τιμόνι και το σανιδόνεις!
- Προσωπικά όποτε θέλω να φύγει το πίσω μέρος, το κάνω με μεγάλη ευκολία
- 2 χρόνια τώρα που το οδηγώ, μόνο 1 φορά μου έχει φύγει εκτός ελέγχου (και αυτό στις αρχές!). ΑΥτό σημαίνει ότι έχει πολύ καλό στήσιμο! Υπόψιν ότι κάνω κάθε μέρα κόλπα!!!
- Όσα MX5 και αν έχω δει στον δρόμο, δεν με φτάνουν σε ευθεία...τα αφήνω πίσω!
- Το αμάξι είναι 140 άλογα σε λιγότερο απο 1 τόνο! Δεν είναι λίγα!
- Τέλος, είναι απίστευτα οικονομικό στην χρήση

Ο λόγος που τα λέω αυτά είναι γιατί πιστεύω ότι το αδικήσατε, όπως εγώ πριν το αγοράσω που δεν το ήξερα! Όσοι έχω πάει βόλτα, συνήθως μένουν με ανοιχτό το στόμα, βλέπωντας πόσο παιχνιδιάρικο είναι.

Ντογκας Ιωαννης
30-04-07, 22:05
το mr2 ειναι ενα παρα πολυ καλο κεντρομηχανο αμαξι και ισως παρεξηγημενο απο πολλους λογω αγνοιας...
εινα καθαρα πισταδικο καθως στριβει και φρεναρει καταπληκτικα . κατα την ταπεινη μου αποψη ομως ειναι δυσκολο στο drift οπως και ολλα τα σωστα κεντρομηχανα λογω κατανομης βαρους και αντιδρασεων....
σιγουρα αν αγοραζα ποτε κεντρομηχανο το MR2 θα ηταν πρωτο στη λιστα... :wink:

Spyder
30-04-07, 22:20
Πάρτε και ένα video για να το δείτε εν δράσει (:
http://www.youtube.com/watch?v=RJ9LgpkV1-8

DJ συμφωνώ με αυτά που λες!

bimmer86
30-04-07, 23:09
Αλλο drift , αλλο παντες !!! :wink:

bimmer86
30-04-07, 23:16
Μην νομιζεις οτι το παιζω εξυπνος απλα πιστευω οτι ειναι αδυνατο να βγαλεις παντες διαρκειας με κεντρομηχανο , ποσο μαλλον με mr2 ...

tsilibithras
01-05-07, 16:12
Spyder καλορίζικο, καλοτάξιδο κι αναίμακτο το όχημα! :wink:
Καλές πάντες!

Ρε σεις με καλό στήσιμο όλα τα τουτούνια driftάρουν... Καθένα έχει την προσωπικότητά του. :wink: Απλώς όταν το κέντρο βάρους είναι πιο πίσω, γίνεται με λιγότερα km/h. 8)
Εξάλλου μια φορά στήνεις ένα αυτοκίνητο, και το κάνεις για να το φέρεις στα μέτρα σου, είτε είναι "σωστά" ρυθμισμένο από το εργοστάσιο, είτε όχι...

Spyder
01-05-07, 21:50
Εγώ με απλή λογική σκεφτόμουν ότι όσο πιο μπροστά είναι η μηχανή (άρα και το βάρος) τόσο πιο εύκολα driftarei το αμάξι, καθώς υπάρχει λίγο βάρος πίσω και φεύγει πιο εύκολα το πίσω μέρος (θελημένα).

Λάθος?

tsilibithras
02-05-07, 14:14
Με το βάρος μπροστά η ουρά είναι πιο ευκίνητη και δεν φεύγει τόσο εύκολα όσο με το βάρος πίσω. Αντίθετα αν το κέντρο βάρους είναι πίσω από τη μέση του αυτοκινήτου (ή κοντά σε αυτήν) η ουρά ξεκολλάει για πλάκα, όμως τη νιώθεις πολύ βαριά σε σχέση με τα προσθιομήχανα, με αποτέλεσμα να μη μπορείς να ελιχθείς τόσο εύκολα στις διαδοχικές στροφές. Και θα νιώθεις και τη μούρη πιο "ανάλαφρη", φαινόμενο που έγγυται στο μειωμένο βάρος της και θέλει πολύ ψάξιμο στο tuning της ανάρτησης για να εξαλειφθεί.

Όλα αυτά είναι θέμα φυσικής. Το τμήμα του αυτοκινήτου που έχει την περισσότερη μάζα - άρα και βάρος- συγκεντρωμένη σε αυτό, λόγω της αδράνειας θα θέλει να φύγει μπροστά, αφού είναι δυσκολότερο να μεταβληθεί η κινητική του κατάσταση σε σχέση με τα ελαφρότερα τμήματα.

Ας πάρουμε τα δύο άκρα... Προσθιομήχανο και πισωμήχανο. Τα κεντρομήχανα συνδυάζουν τα στοιχεία και των δύο, μια δηλαδή πιο ουδέτερη συμπεριφορά.

Το τμήμα με τη μεγαλύτερη ορμή δε μεταβάλλει εύκολα την κινητική του κατάσταση και θέλει να "προσπεράσει" αυτό με τη μικρότερη. Σε ακραίες καταστάσεις, αυτό στα προσθιομήχανα δημιουργεί υποστροφή, ενώ στα πισωμήχανα τετακέ. Γι' αυτό και τα κεντρομήχανα είναι υπεβολικά στριφτερά, αφού με το κέντρο βάρους στη μέση "κάθονται" καλύτερα.

Προσθιομήχανο πάνω στην πλαγιολίσθηση:
http://briefcase.pathfinder.gr/download/573397/prosthiomixano.jpg

Πισωμήχανο πάνω στην πλαγιολίσθηση:
http://briefcase.pathfinder.gr/download/573398/piswmixano.jpg

Φίλε Spyder, ελπίζω να βοήθησα...

Διορθώσεις δεκτές και απαραίτητες... :wink:

giorgis_E21
02-05-07, 14:52
δηλαδη αν πλακωσεις κανα φρενακι στο πισωμηχανο και κανεις κανα κατεβασματακι δε μεταφερει βαρος μπροστα λογω αδρανειας???αρα αλλαζει η μαζα???

η φυσικη ειναι ο λαθος τροπος για να εξηγησεις το drift.το γιατι παρεκλινει το οχημα απο την πορεια του το εξηγει,αλλα απο κει και περα ειναι πολλα που παιζουν ρολο,και δεν ειναι τοσο απλα να εξηγηθουν.

ολα μα ολα θα τα δεις στη πραξη,στην εξασκηση,εκει θα μαθεις και να ελεγχεις το αμαξι σου καλυτερα

tsilibithras
02-05-07, 15:59
Ναι μπράβο... 8) Αν και καθήμενος, ορθώς εμίλησες! :wink: Θέλει όμως λίγο περισσότερη προσοχή και πιο γρήγορες αντιδράσεις από ένα προσθιομήχανο... Καθένα έχει τα τερτίπια του! :wink: :D :D :D

Όσο για το δεύτερο, συμφωνώ κι εγώ. Η πείρα και η πρακτική είναι πολύ ισχυρότεροι σύμμαχοι από τους νόμους και τις θεωρίες. :wink: Όταν driftάρεις είναι αδύνατον να το κάνεις σωστά αν τα σκέφτεσαι όλα αυτά, απλώς νιώθεις τι σου λέει το αμάξι. Καθείς όμως με ό,τι έχει το παλεύει. Πιστεύω πως πρώτα έρχονται οι τύποι και μετά οι ικανότητες. :?

Προσθεού, δε θέλω να κάνω τον έξυπνο, απλώς προσπάθησα να βοηθήσω με ό,τι μπορούσα.

giorgis_E21
02-05-07, 16:21
και εισαι σε καλο δρομο,αν εχεις και ορεξη να διαβασεις τοσο οσο χρειαζεται

πρεπει ομως να μαθεις πολλα...και εγω προτιμω την εξασκηση απο το διαβασμα....

tsilibithras
02-05-07, 16:28
:D :D :D :D Ευχαριστώ αρχηγέ!!!

Όντως, το drift είναι το μόνο άθλημα που η εξάσκηση είναι τόόόσο ευχάριστη! 8)

Spyder
02-05-07, 16:49
Με καλύψατε πλήρως!