PDA

Επιστροφή στο Forum : Ford sierra drift spec

spiros_sierra
30-09-08, 00:24
Χαίρετε. Λοιπών το αμάξι μου το αγόρασα για πολλούς λόγους και ένας από αυτούς είναι ότι θέλω να κάνω όλοι την ώρα (πάντες). Το θέμα είναι ότι στον δρόμο ακόμα και το 1.6 το γύρναγα και ειδικά τώρα με το 2λιτρο. Είναι αδύναμο όμως για πίστα. Το αμάξι μου θα το κάνω cosworth τουλάχιστον από θέμα κινητήρα και σασμάν. ανοίγω αυτό το topic είναι για τους εξής λόγους λοιπόν
1ον το σασμάν θα αντέξει το ανελέητο ξύλο;
2ον δεν θέλω να βάλω το διαφορικό από το cosworth γιατί είναι σιλικονούχο και εγώ θέλω δισκάτο γιατί και θα μπορώ να παίξω με το ποσοστό εμπλοκής (αλλάζοντας δισκάκια) γιατί έχω ακούσει από πολλούς ότι είναι καλύτερα από τα σιλικονούχα και για κάποιους άλλους λόγους τέλος πάντων. Ποιό διαφορικό δισκάτο ταιριάζει;
3ον φοράω υδραυλική κρεμαργιέρα που είναι είδη κοντή περίπου από τέρμα σε τέρμα 3περιστροφές παρά κάτι. Μπορώ να την μικρύνω κάπως και πως; Επίσης με το μαμά μπροστινό σύστημα από το 2λιτρο μπορώ να ρυθμίσω γωνία camber η θέλει καμιά πατέντα;

Συγνώμη αν σας κούρασα!!!

turbanthropos
30-09-08, 01:27
Για την κρεμαριέρα,υπάρχει λύση και βρίσκει universal εφαρμογή.
Λέγετε steering quickener και το κατασκευάζει η Coleman Prolite
http://www.speedwaymotors.com/eccStoreFront/product_images/900-949%202ND/910-32231_R.jpg

είναι ουσιαστικά,ένας μειωτήρας στροφών-άξονας εισόδου από το τιμόνι,άξονας εξόδου προς την κρεμαριέρα.
Η λειτουργεία του,είναι απλή-ένα πλανητικό σύστημα,όπως τα αυτόματα σαζμάν
http://www.mathworks.com/access/helpdesk/help/toolbox/physmod/drive/planetary.gif

βγαίνει σε 2 "σχέσεις" 2:1 και 1.5:1

ελπίζω να σε βοήθησε

tsilibithras
30-09-08, 03:08
Δεν πιστεύω να είναι πλανητικό το συγκεκριμένο, γιατί παραείναι μικρό και επιπλέον οι νοητές προεκτάσεις των δύο αξόνων δεν ταυτίζονται... :roll: Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος! :D

turbanthropos
30-09-08, 10:12
Σχέδιο από το steering quickerner--> http://www.bodnarchuk.com/vintage_slotcar/gear_02.jpg

To σχέδιο με τους ομόκεντρα τοποθετημένους άξονες (εισόδου&εξόδου) είναι από το stealth quickerner-το οποίο ξεφεύγει λίγο σε τιμή.

Το steering quickerner,κόστιζε μαζί με αγορά και μεταφορικά,περίπου 160 ευρώ την άνοιξη,αν θυμάμαι ορθά.

rallyboy
30-09-08, 10:19
Μη μου αγχώνεσαι...

1ον το σασμάν δεν παθαίνει τίποτα με τη χρήση που του κάνεις!
(και το δικό μου που είναι ίδιο δεν έχει πάθει τπτ και βλέπεις πως το δουλεύω)

2ον το διαφορικό το σιλικονούχο αντέχει στα cosworth! Δεν θα αντέξει σε ένα νορμάλ dohc?

3ον Κρεμαγιέρα μπορείς να μικρύνεις την ήδη υπάρχων ή να αγοράσεις κάποια έτοιμη ή οποία θα έχει λίγο τσιμπημένη τιμή!!!

4ον ΒΑΛΕ ΤΙΣ 15αρες ΙΕΡΟΣΥΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!! :twisted: :twisted:

Το αμάξι σου είναι μια χαρά ρε!!! Μην αγχώνεσαι με μ@λακίες!!!

spiros_sierra
03-10-08, 16:58
Ρε χρηστάρα αφου σου έχω πει οτι θα γίνει cosworth για ποιό dohc μου λες; τώρα για το σασμάν μέσα στην πίστα δεν θα έχει την ίδια αντιμετώπιση με τον δρόμο. Βασικά αυτο που με καίει ποιο πολύ είναι το θέμα του διαφορικού...!!!
Help me :roll:

rallyboy
03-10-08, 21:36
ΚΟΛΛΗΣΕΕΕΕ ΤΟΟΟΟΟΟΟΟ!!! Το έχουμε πει αυτό!

Dark_angel
14-10-08, 03:05
ρε παιδια να ρωτησω στο θεμα κοντη κρεμαριερα υπαρχει καποιο ουσιαστικο οφελος και δευτερον ειναι βολικο για αμαξι βολτας και καθημερινης χρησης ? σορρυ για το off topic :roll:

Μαριος Παπαδοπουλος
14-10-08, 04:03
ρε παιδια να ρωτησω στο θεμα κοντη κρεμαριερα υπαρχει καποιο ουσιαστικο οφελος και δευτερον ειναι βολικο για αμαξι βολτας και καθημερινης χρησης ? σορρυ για το off topic :roll:

Ισα ισα θα σε βολευει και στο παρκαρισμα. :mrgreen:

Περα απο την πλακα,στριβεις πιο γρηγορα.

Akis cossie
15-10-08, 02:24
Σπυρο το δικο μου που ειναι τετρακινητο
εχει πολυ κοντη κρεμαριερα!! καμια σχεση με την 1600!!
δεν ξερω αν εχει τοσο κοντη κ το πισωκινητο!!!
ρωτησε κ αν ειναι οταν με το καλο κανεις την μετατροπη
βαλε απο τετρακινητο!!
νομιζω ειναι ιδιες!! θα ρωτησω κ εγω κ θα σου πω!!
κ για οτι απορια εχεις περνα μια βολτα
κ απο εδω... sierra-club.gr!!! :wink:

vasilisrs
18-03-09, 01:31
Με turbo μοτέρ σε sierra και μπλοκέ διαφορικό το μαμά σασμάν αντέχει?το απλό διαφορικό του sierra γίνεται μπλοκέ?