PDA

Επιστροφή στο Forum : mazda px 7 fd

MOST WANTED
29-09-08, 17:54
μπορει να κεει λαδι κ καυσιμο αλλα τα σπαει. εσεισ τι λετε?...

bimmer86
29-09-08, 17:56

Ναι οντως , σπαει .. :lol: :lol:

turbanthropos
29-09-08, 17:59

:lol:

Μαριος Παπαδοπουλος
29-09-08, 18:02

Με την καλη κουβεντα στο στομα αυτο το παιδι παντα... :lol:

Ολα αχρηστα τα'χεις βγαλει! :D

moudis
29-09-08, 19:47

Να δω επιτελους τι θα παρεις.Για σενα ολα σπανε,μεχρι και το δικο σου!

SST
29-09-08, 20:01

Να δω επιτελους τι θα παρεις.Για σενα ολα σπανε,μεχρι και το δικο σου!

αυτο δεν ηταν καρφι....

ΜΠΕΤΟΝΟΠΡΟΚΑ ηταν... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

moudis
29-09-08, 20:13
:D :D :D :D :wink: :wink: :wink: :wink:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΔΑΣ
03-10-08, 03:04
:D :D :D :D :wink: :wink: :wink: :wink: πως να πει καλο λογο????γερμανοφιλος με ιαπονικο αυτοκινητο!!!!!!!!!!!!!!η καλυτερη δισφημηση!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

bimmer86
03-10-08, 13:21
Γιατι ψεματα ειναι ?? Η υπαρχει η τεχνογνωσια των ιαπωνων ωστε να ειναι οσο το δυνατον πιο αξιοπιστο (στην Ελλαδα παντα) ??

Το αν ειναι ιδανικο για driftcar ειναι αλλο θεμα. Εμενα μου αρεσει ας πουμε γιατι δεν το εχει κανενας αλλος , οπως πχ η αλφα 75 του Μαργαριτη ..

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΔΑΣ
03-10-08, 17:29
Γιατι ψεματα ειναι ?? Η υπαρχει η τεχνογνωσια των ιαπωνων ωστε να ειναι οσο το δυνατον πιο αξιοπιστο (στην Ελλαδα παντα) ??

Το αν ειναι ιδανικο για driftcar ειναι αλλο θεμα. Εμενα μου αρεσει ας πουμε γιατι δεν το εχει κανενας αλλος , οπως πχ η αλφα 75 του Μαργαριτη .. αν δεν ειναι οι ιαπονες αξιοπιστη τοτε ποιος ειναι?(για μοτερ μιλαω)τα ιαπονικα σε θεμα αξιοπιστιας και βελτιοσης ειναι μακραν μπρωστα!!!!η γνωμει μου ετσι!! :lol:

PANOS ALEXIOU
03-10-08, 21:24
+1000

bimmer86
03-10-08, 22:56

Το αν ειναι ιδανικο για driftcar ειναι αλλο θεμα. Εμενα μου αρεσει ας πουμε γιατι δεν το εχει κανενας αλλος , οπως πχ η αλφα 75 του Μαργαριτη .. αν δεν ειναι οι ιαπονες αξιοπιστη τοτε ποιος ειναι?(για μοτερ μιλαω)τα ιαπονικα σε θεμα αξιοπιστιας και βελτιοσης ειναι μακραν μπρωστα!!!!η γνωμει μου ετσι!! :lol:

Για wankel μιλαμε, οχι για 4age !

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΔΑΣ
03-10-08, 23:15

Για wankel μιλαμε, οχι για 4age ! εγω μηλισα γενικα!!!!!αλλα και βανκελ που λες τα πρωτα ειχαν ημερ.ληξεις!!!τα rx8?τι εχεις να πεις?απο αξιοπιστια οχι απο δυναμη!!!!

bimmer86
04-10-08, 00:11

Για wankel μιλαμε, οχι για 4age ! εγω μηλισα γενικα!!!!!αλλα και βανκελ που λες τα πρωτα ειχαν ημερ.ληξεις!!!τα rx8?τι εχεις να πεις?απο αξιοπιστια οχι απο δυναμη!!!!

To rx8 θεωρειται πλεον αξιοπιστο αλλα μην ξεχνας οτι ειναι και ατμοσφαιρα ! Ξερω και εδω για σπασμενα μοτερ . Επισης δεν εχω καποιο δειγμα με πανω απο 100000 χλμ. οποτε δεν μπορουμε να ξερουμε. Η mazda δινει εγγυηση 100000 χλμ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΔΑΣ
05-10-08, 17:20

To rx8 θεωρειται πλεον αξιοπιστο αλλα μην ξεχνας οτι ειναι και ατμοσφαιρα ! Ξερω και εδω για σπασμενα μοτερ . Επισης δεν εχω καποιο δειγμα με πανω απο 100000 χλμ. οποτε δεν μπορουμε να ξερουμε. Η mazda δινει εγγυηση 100000 χλμ εδω και μερικα χρονια βλεπω οτι ψιφιζετει συνεχεια σαν το μοτερ της χρονιας!!!παντως ειναι πολυ καλυτερω σαν μοτερ απο τα πρωηγουμενα!!! :wink:

ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
05-10-08, 20:44
εδω και μερικα χρονια βλεπω οτι ψιφιζετει συνεχεια σαν το μοτερ της χρονιας!!! :shock: :shock: :shock: :? :? :? :? :? :roll: :roll: :roll: :roll: παντως ειναι πολυ καλυτερω σαν μοτερ απο τα πρωηγουμενα!!! :wink:

http://www.driftclub.gr/driforum/viewtopic.php?t=2471

:wink:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΔΑΣ
06-10-08, 04:15
εδω και μερικα χρονια βλεπω οτι ψιφιζετει συνεχεια σαν το μοτερ της χρονιας!!! :shock: :shock: :shock: :? :? :? :? :? :roll: :roll: :roll: :roll: παντως ειναι πολυ καλυτερω σαν μοτερ απο τα πρωηγουμενα!!! :wink:

http://www.driftclub.gr/driforum/viewtopic.php?t=2471

:wink: για πειτε μου ποια αμαξια φορανε αυτα τα μοτερ???εγω δεν ξερω κανενα bmw με δυπλο τουρμπο!!!θα με τρελανετε??για κοιταχτε καλυτερα τα βραβια και πειτε μου για τον βανκελ!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΔΑΣ
06-10-08, 04:59
30 Μαϊου 2007

Επέτειος των 40 χρόνων απο τη δημιουργία του πρώτου οχήματος με περιστροφικό κινητήρα.

Leverkusen, 30 Μαΐου 2007.

Σήμερα η Mazda γιορτάζει την επέτειο των 40 χρόνων απο την δημιουργία του 1ου οχήματος με περιστροφικό κινητήρα. Απο το 1967 εως τα τέλη Απριλίου του 2007, η Mazda έχει κατασκευάσει περίπου 1,970,000 οχήματα με περιστροφικούς κινητήρες.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mazda Hisakazu Imaki τόνισε: "Ο περιστροφικός κινητήρας συμβολίζει τη Mazda. Γεννήθηκε κάτω απο τις αμείωτες προσπάθειες των προηγούμενων ηγετών μας και την εταιρική παράδοση που αγκαλιάζει τις σκληρές προκλήσεις. Σύμφωνα με αυτή τη περήφανη παράδοση, θα συνεχίσουμε την έρευνα και την ανάπτυξη του περιστροφικού κινητήρα με βάση τα μελλοντικά μας σχέδια που ανακοινώσαμε το Μάρτιο του 2007. Η επόμενη γενιά κινητήρων της Mazda (eco-engine - περιστροφικός κινητήρας υδρογόνου) υπόσχεται πολλά και ήδη κυκλοφορεί στους δημόσιους δρόμους. Η Mazda θα επιδιώξει την προσθήκη νέας αξίας στις περιστροφικές τεχνολογίες επενδύοντας περισσότερο στην έρευνα & την ανάπτυξη των περιστροφικών κινητήρων υδρογόνου".

Γύρω στα τέλη του 1950, πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες ανα τον κόσμο, αφιέρωσαν αξιοσημείωτους πόρους για έρευνα & ανάπτυξη του περιστροφικού κινητήρα (RE), αλλά οι προσπάθειές τους δεν συνεχίστηκαν επειδή δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τις τρομερές τεχνικές προκλήσεις που υπήρχαν στην τεχνολογία. Μόνο η Mazda επέμενε, ξεπερνώντας επιτυχώς αυτά τα εμπόδια και κατάφερε να θέσει τον περιστροφικό κινητήρα στη μαζική παραγωγή. Στις 30 Μαΐου 1967, η Mazda ξεκίνησε τις πωλήσεις του 1ου αυτοκινήτου παγκοσμίως με περιστροφικό κινητήρα (διπλό - ρότορα), του Cosmo Sport. Η Mazda παρουσίασε στην αγορά και άλλα οχήματα με περιστροφικούς κινητήρες συμπεριλαμβανομένων των: Familia Rotary Coupe, Savanna, RX-7 και Eunos Cosmo. Με μία σειρά βελτιώσεων στην οικονομία καυσίμου και στην περιβαλλοντική απόδοση, η παραγωγή των οχημάτων Mazda με περιστροφικούς κινητήρες συνεχίστηκε.

Η Mazda ξεκίνησε την εμπλοκή της σε αγώνες αυτοκινήτου το 1968, ακολουθώντας την παραγωγή του Cosmo Sport, όταν τα αυτοκίνητα με περιστροφικούς κινητήρες ξεκίνησαν να συμμετέχουν σε αγώνες αυτοκινήτου. Το 1991, το Mazda 787B έκανε τον περιστροφικό κινητήρα ιστορία όταν έγινε το μοναδικό Ιαπωνικό αυτοκίνητο που κέρδισε στον 24ωρο Αγώνα Αντοχής του Le Mans. Με περισσότερες απο 100 νίκες συνολικά, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα που εξοπλίστηκαν με περιστροφικούς κινητήρες, σημείωσαν τεράστια επιτυχία.

Το RX-8 παρουσιάστηκε τον Απρίλιο του 2003. Τροφοδοτείται απο το νέας γενιάς περιστροφικό κινητήρα RENESIS, ο οποίος είναι πιο συμπαγής, δυνατός και φιλικός στο περιβάλλον σε σύγκριση με τους προκάτοχούς του. Το ειδικό περιοδικό τεχνολογίας της Βρετανίας, ''Engine Technology International'', απένειμε το 2003 στον κινητήρα RENESIS το "International Engine of the Year Award", καθώς επίσης και, 2 βραβεία στην κατηγορία των κινητήρων το 2003 και το 2004, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τον σεβασμό και την αναγνώρισή του στον κινητήρα RENESIS.
Αυτή τη περίοδο, η Mazda εξελίσσει την ανάπτυξη του περιστροφικού κινητήρα υδρογόνου ο οποίος δεν εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα (CO2), ένα απο τα αέρια που ευθύνονται για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Η ανάπτυξη του περιστροφικού κινητήρα υδρογόνου ξεκίνησε το 1991 και έχει οδηγήσει στη δημιουργία του RX-8 Hydrogen RE, το οποίο κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2006. Αυτή τη στιγμή, κυκλοφορούν 7 οχήματα με περιστροφικό κινητήρα υδρογόνου στους Ιαπωνικούς δρόμους.

Υ.Γ. αυτα για την mazda φιλε γερμανοφιλε!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Υ.Γ. Α, και οι γερμανοι πολιτες αγωραζουν ιαπονικα!!!τουοτα κ μαζντα 1σε πωλησεις στην γερμανια!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Υ.Γ. το ξερεις οτι η πορσε ζητησε υβριδικο μοτερ απο την τουοτα????να βαλη στο καγιεν!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Υ.Γ. + κινητιρας της χρονιας το 2005!!! :lol: :lol: :lol:

vatos
06-10-08, 10:11
Να μην ξεχναμε το σημαντικοτερο ομως !!! Ο περιστροφικος κινητηρας τυπου Wankel ( βανκελ ), οπως λεει και το ονομα του επιστημονα που τον κατασκευασε - σχεδιασε - υλοποιησε , ο οποιος να μην ξεχναμε ειναι ΓΕΡΜΑΝΟΣ.....

Επεισης , οταν οι ιαπωνες θα καταφερουν να βαλουν 6 ( εξι ) κυλινδρους σε ΣΕΙΡΑ , τοτε τα ξαναλεμε...

bimmer86
06-10-08, 12:07
Να μην ξεχναμε το σημαντικοτερο ομως !!! Ο περιστροφικος κινητηρας τυπου Wankel ( βανκελ ), οπως λεει και το ονομα του επιστημονα που τον κατασκευασε - σχεδιασε - υλοποιησε , ο οποιος να μην ξεχναμε ειναι ΓΕΡΜΑΝΟΣ.....

Επεισης , οταν οι ιαπωνες θα καταφερουν να βαλουν 6 ( εξι ) κυλινδρους σε ΣΕΙΡΑ , τοτε τα ξαναλεμε...

Με προλαβες ... Τρανο παραδειγμα ο S54. Το πιο τεζαρισμενο μοτερ της BMW .

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΔΑΣ
06-10-08, 12:22

Επεισης , οταν οι ιαπωνες θα καταφερουν να βαλουν 6 ( εξι ) κυλινδρους σε ΣΕΙΡΑ , τοτε τα ξαναλεμε...λοιπον,1 ο βανκελ δεν ηταν επιστιμονας!!οκ?απλα σχεδιασε το μοτερ,μηχανικος ηταν αυτοδιδακτος κιολας!!απλα η μαζντα πηρε την παντεντα και την εξελιξε!!απο το 1951 η μαζντα εξελιση τον βανκελ!!

2 το ντατσουν το σκα'ι'λα'ι'ν πωσους κυλινδρους εχει????μηπως 6 και σε σειρα????? :wink:

3 για να τελειωση εδω το θεματακι μπωρει οι γερμανοι να εχουν καλο σασι και παθητικη ασφαλεια!!!!αλλα σε θεμα μοτερ , δυναμης και αξιοπιστιας δεν ακουμπατε καν ιαπονια!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

φιλικα παντα!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: [/url]

vatos
06-10-08, 12:54
Ετσι για την ιστορια μονο , γυρνα στα βιβλια σου ( φιλικα παντα ενοειται ) , και δες , οταν η BMW εβγαλε το πρωτο αυτοκινητο με INJECTION , οι ιαπωνες τι κατσαβιδι χρισημοποιουσαν για να ρυθμισουν τα καρμπυρατερ τους ? Επεισης δες , οταν η Mersedes εβαλε ABS και Airbag ( Αεροσακους κοινως ) , οι ιαπωνες τι χρωμα πολυουρεθανη ειχαν στους προφυλακτηρες τους για παθητικη ασφαλεια ???? Οπως και να το δεις , οι ιαπωνες απλα παιρνουν και εξελισουν γερμανικα προιοντα , ΚΑΙ ΝΑΙ , δεν διαφωνω οτι αυτην την στιγμη ο ιαπωνας οσων αφορα αξιοπιστια κινητηρα και αποδοση ειναι στην κορυφη , ομως δεν κανουν ΜΟΝΟ αυτα ενα αυτοκινητο...το αυτοκινητο το κρινεις απο το ΟΛΟ ΣΥΝΟΛΟ , και οχι μονο απο το μοτερ που ειναι 1.6 , βγαζει 160 αλογα και μπορει να δουλευει απροσκοπτα για 500 χιλιαδες χιλιομετρα !!! ( συμφωνω σου ειπα οτι ο ιαπωνας εχει και δυναμη και αξιοπιστια ομως οπως λεει και το ΡΗΤΟ - ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ , ΔΕΝ ΧΑΛΑΕΙ , ΔΕΝ ΣΤΡΙΒΕΙ !!!! )....

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΔΑΣ
06-10-08, 13:02
Ετσι για την ιστορια μονο , γυρνα στα βιβλια σου ( φιλικα παντα ενοειται ) , και δες , οταν η BMW εβγαλε το πρωτο αυτοκινητο με INJECTION , οι ιαπωνες τι κατσαβιδι χρισημοποιουσαν για να ρυθμισουν τα καρμπυρατερ τους ? Επεισης δες , οταν η Mersedes εβαλε ABS και Airbag ( Αεροσακους κοινως ) , οι ιαπωνες τι χρωμα πολυουρεθανη ειχαν στους προφυλακτηρες τους για παθητικη ασφαλεια ???? Οπως και να το δεις , οι ιαπωνες απλα παιρνουν και εξελισουν γερμανικα προιοντα , ΚΑΙ ΝΑΙ , δεν διαφωνω οτι αυτην την στιγμη ο ιαπωνας οσων αφορα αξιοπιστια κινητηρα και αποδοση ειναι στην κορυφη , ομως δεν κανουν ΜΟΝΟ αυτα ενα αυτοκινητο...το αυτοκινητο το κρινεις απο το ΟΛΟ ΣΥΝΟΛΟ , και οχι μονο απο το μοτερ που ειναι 1.6 , βγαζει 160 αλογα και μπορει να δουλευει απροσκοπτα για 500 χιλιαδες χιλιομετρα !!! ( συμφωνω σου ειπα οτι ο ιαπωνας εχει και δυναμη και αξιοπιστια ομως οπως λεει και το ΡΗΤΟ - ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ , ΔΕΝ ΧΑΛΑΕΙ , ΔΕΝ ΣΤΡΙΒΕΙ !!!! ).... αρα,στα ιδια καταλιγουμε?και εγω δεν σου ειπα κατι το διαφορετικο,το ιδιο λεμε!!!!! ιαπονια μοτερ γερμανια ολα τα ιπολυπα!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

υ.γ. ειναι και καποια ιαπονικα που στρειβουν καλα!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

vatos
06-10-08, 13:17
Ετσι για την ιστορια μονο , γυρνα στα βιβλια σου ( φιλικα παντα ενοειται ) , και δες , οταν η BMW εβγαλε το πρωτο αυτοκινητο με INJECTION , οι ιαπωνες τι κατσαβιδι χρισημοποιουσαν για να ρυθμισουν τα καρμπυρατερ τους ? Επεισης δες , οταν η Mersedes εβαλε ABS και Airbag ( Αεροσακους κοινως ) , οι ιαπωνες τι χρωμα πολυουρεθανη ειχαν στους προφυλακτηρες τους για παθητικη ασφαλεια ???? Οπως και να το δεις , οι ιαπωνες απλα παιρνουν και εξελισουν γερμανικα προιοντα , ΚΑΙ ΝΑΙ , δεν διαφωνω οτι αυτην την στιγμη ο ιαπωνας οσων αφορα αξιοπιστια κινητηρα και αποδοση ειναι στην κορυφη , ομως δεν κανουν ΜΟΝΟ αυτα ενα αυτοκινητο...το αυτοκινητο το κρινεις απο το ΟΛΟ ΣΥΝΟΛΟ , και οχι μονο απο το μοτερ που ειναι 1.6 , βγαζει 160 αλογα και μπορει να δουλευει απροσκοπτα για 500 χιλιαδες χιλιομετρα !!! ( συμφωνω σου ειπα οτι ο ιαπωνας εχει και δυναμη και αξιοπιστια ομως οπως λεει και το ΡΗΤΟ - ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ , ΔΕΝ ΧΑΛΑΕΙ , ΔΕΝ ΣΤΡΙΒΕΙ !!!! ).... αρα,στα ιδια καταλιγουμε?και εγω δεν σου ειπα κατι το διαφορετικο,το ιδιο λεμε!!!!! ιαπονια μοτερ γερμανια ολα τα ιπολυπα!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

υ.γ. ειναι και καποια ιαπονικα που στρειβουν καλα!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

AXAXAAXAXAXAXAXX
απλα η γερμανια εχει αντιστοιχα καλα μοτερ με την ιαπωνια , ομως η ιαπωνια δεν εχει αντιστοιχα καλα τα υπολοιπα... Βλεπε M42 engine , S14 , κλπ κλπ...Η ιαπωνια τα μονα καλα σασι που εβγαλε ηταν περιορισμενες εκδοσεις , απλησιαστα στην τιμη , και παλι δεν εφταναν την κατασκευη του γερμανου...
Τελος παντων , τα παντα ειναι θεμα του τι ψαχνεις απο το αυτοκινητο που θελεις.....Σε ολες τις μαρκες υπαρχουν τα καλα και τα κακα...Τα συγκρινεις σε σχεση με αυτο που σου κανει την δουλεια για την οποια το θες , και κρινεις ( ο καθενας για τον εαυτο του και για την δουλεια του) , αλλος ψαχνει δυναμη και αξιοπιστια ( παιρνει ιαπωνα - αν τρακαρει ομως την Γ@μησε ), αλλος ψαχνει παθητικη ασφαλεια και ποιοτητα κατασκευης ( Παιρνει Mersedes η BMW )- μιλωντας παντα για προσιτα αυτοκινητα , αλλος θελει ιστορια και ψυχη , παιρνει alfa romeo ( ομως δεν ξερει τι του ξημερωνει ) , γενικα η καθε εταιρια και καθε αμαξι εχει τα χαρακτιριστικα του,...ο καθενας κρινει για τον εαυτο του...εγω αυτο πιστευω...Στην Τελικη , ειτε γερμανοι ειτε ιαπωνες , παλι απο πισω κριβεται ενας ΕΛΛΗΝΑΣ , χαλαρα....

vatos
06-10-08, 13:17

AXAXAAXAXAXAXAXX
απλα η γερμανια εχει αντιστοιχα καλα μοτερ με την ιαπωνια , ομως η ιαπωνια δεν εχει αντιστοιχα καλα τα υπολοιπα... Βλεπε M42 engine , S14 , κλπ κλπ...Η ιαπωνια τα μονα καλα σασι που εβγαλε ηταν περιορισμενες εκδοσεις , απλησιαστα στην τιμη , και παλι δεν εφταναν την κατασκευη του γερμανου...
Τελος παντων , τα παντα ειναι θεμα του τι ψαχνεις απο το αυτοκινητο που θελεις.....Σε ολες τις μαρκες υπαρχουν τα καλα και τα κακα...Τα συγκρινεις σε σχεση με αυτο που σου κανει την δουλεια για την οποια το θες , και κρινεις ( ο καθενας για τον εαυτο του και για την δουλεια του) , αλλος ψαχνει δυναμη και αξιοπιστια ( παιρνει ιαπωνα - αν τρακαρει ομως την Γ@μησε ), αλλος ψαχνει παθητικη ασφαλεια και ποιοτητα κατασκευης ( Παιρνει Mersedes η BMW )- μιλωντας παντα για προσιτα αυτοκινητα , αλλος θελει ιστορια και ψυχη , παιρνει alfa romeo ( ομως δεν ξερει τι του ξημερωνει ) , γενικα η καθε εταιρια και καθε αμαξι εχει τα χαρακτιριστικα του,...ο καθενας κρινει για τον εαυτο του...εγω αυτο πιστευω...Στην Τελικη , ειτε γερμανοι ειτε ιαπωνες , παλι απο πισω κριβεται ενας ΕΛΛΗΝΑΣ , χαλαρα....

Drifter727
06-10-08, 18:06
Oυτε ποσοστα να παιρνατε.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΔΑΣ
06-10-08, 18:38
Ετσι για Στην Τελικη , ειτε γερμανοι ειτε ιαπωνες , παλι απο πισω κριβεται ενας ΕΛΛΗΝΑΣ , χαλαρα.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: σωστος!!!!!!!!!!!!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΔΑΣ
06-10-08, 18:41
Oυτε ποσοστα να παιρνατε. ποιος σου ειπε οτι δεν περνουμε!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ts@n@k@s
06-10-08, 19:54
Για τα κορεάτικα έχουμε να προσθέσουμε κάτι??? :lol:

bimmer86
06-10-08, 20:06
Για τα κορεάτικα έχουμε να προσθέσουμε κάτι??? :lol:

Εχω εγω ! Τα διακρινει μεγαλη ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ ! :lol: :lol:

ΠΑΡΑΛΙΑΣ
07-10-08, 13:05
Ετσι για την ιστορια μονο , οταν η Mersedes εβαλε ABS και Airbag ( Αεροσακους κοινως ) , ο :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

για τη ιστορια και μονο ο αεροσακος ειναι εφευρεση του ινστιτουτου της allianz (ασφαλιστικη εταιρεια) η οποια την εδωσε στις αυτοκινητοβιομηχανιες μαζι με πολλες αλλες εφευρεσεις οπως imobilizer κ.α. με σκοπο να συνησφερει στις αυτοκινητοβιομηχανιες για ασφαλεστερα αυτοκινητα....

μην προσπαθειτε να βρειτε ποια ειναι καλυτερα... βρειτε ποιο σας ταιριαζει και ποιο καλυπτει τις αναγκες σας...
εγω θελω ιαπωνικο για την πιστα και γερμανικο για την οικογενεια :wink:

Drifter727
08-10-08, 00:54
Ετσι για την ιστορια μονο , οταν η Mersedes εβαλε ABS και Airbag ( Αεροσακους κοινως ) , ο :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

για τη ιστορια και μονο ο αεροσακος ειναι εφευρεση του ινστιτουτου της allianz (ασφαλιστικη εταιρεια) η οποια την εδωσε στις αυτοκινητοβιομηχανιες μαζι με πολλες αλλες εφευρεσεις οπως imobilizer κ.α. με σκοπο να συνησφερει στις αυτοκινητοβιομηχανιες για ασφαλεστερα αυτοκινητα....

μην προσπαθειτε να βρειτε ποια ειναι καλυτερα... βρειτε ποιο σας ταιριαζει και ποιο καλυπτει τις αναγκες σας...
εγω θελω ιαπωνικο για την πιστα και γερμανικο για την οικογενεια :wink:
ΓΑΛΛΙΚΟ για τη οικογενεια

ΠΑΡΑΛΙΑΣ
08-10-08, 13:00
και ιταλο στην μηχανη......

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΔΑΣ
08-10-08, 13:06
και ιταλο στην μηχανη...... εγω θελω ιαπονικο για τηβν πιαστα!!(ΑΕ86) ιαπονικο για τον δρομο(SILVIA S15) και ιαπονικη μηχανη (YZ450F MOTARD!) δεν εχω ακομα οικογενεια εγω!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Drifter727
08-10-08, 18:23
και ιταλο στην μηχανη......
+9999999999999999999999999999999999999999999999
99999999999999999999999999999999999999999999999
9999999999999

lampros
09-10-08, 15:51

και οταν οι γερμανοι βάλουν 3 η 4 ροτορες στη σειρα επισης τα ξαναλεμε
http://www.youtube.com/watch?v=Qnus3R41Ti4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=YA-xLjg7-ZM&feature=related
^quad rotor = τετραροτορο :shock:

ΝΙΚΟΣ ΛΑΡΔΗΣ
09-10-08, 15:57

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ,
οτι ο κυριος Wankel ηταν Γερμανος, και το πρωτο αυτπκινητο παραγωγης με περιστροφικο κινητηρα Γερμανικο.
Το θρυλικο Ν.S.U. RO 80
Οι δε Ιαπωνες, εχουν εξακυλινδρα σε σειρα εδω και πολλες δεκαετιες.
Ετσι για φρεσκαρισμα της μνημης..... :wink: :wink:

lampros
09-10-08, 16:08
http://www.youtube.com/watch?v=-c5RIZa6jWI&feature=related

και το τελευταιο (αθορυβο :lol: ) μοντελακι 8)
http://www.youtube.com/watch?v=oEOHn7rspsk

η εξελιξη δεν στσματα εδω και επειδη το καυσιμο του μελλοντος ειναι το ΝΕΡΟ δειτε και αυτο
http://www.youtube.com/watch?v=USwXvEhXeW8

http://www.youtube.com/watch?v=k2OrXxVKRnI&feature=related

κυκλοφορει στους δρομους του τοκυο και της χιροσιμα! 8)

lampros
09-10-08, 16:15
και σε μηχανακι :D
http://www.youtube.com/watch?v=-ijsQzwuyPU&feature=related

GIZMO
09-10-08, 21:08
δειτε αυτο για vankel.
http://www.youtube.com/watch?v=3WwlgalVH7A&feature=related

Καραμιχάλης Βασίλης
09-10-08, 23:09
πεδια η δικη μου αποψη ειναι οτι οι wankel ειναι δεκαετιες μπροστα και ος αναφορα το 8εμα αντοχης διτε το και λιγο απο μια αλη σκοπια!!!!
Το μονο ελατομα των πεστροφικων κινιτιρων ειναι το 8εμα αντοχης !!!
Βεβεα η γνομη μου ειναι οτι το 8εμα ειναι στιμενο για ενα και μονο λογο σκεφτιτε μονο να ιχε γινει η ερευνα που εχει γινει για την αναπτιξη των πιστονιων για τους ροτορες σιγουρα δεν 8α ιχανε αφτο το ελατομα!!!!
αλα 8α κατερεε η κλικα του πιστονιου κ σκετιτε τι 8α γινοτανε!!!!
σκεφτιτε το λογικα αν 8α μπορουσανε να ε3ελι3ουνε τον περιστροφικο κινιτρα!!!οπος και να εχει ινε αντε για !!!!1
ελαχιστες απολιες !!! σε σχεσι με τιν παλινδρομικι κινισι του πιστονιου!!!

lampros
17-10-08, 01:39
15.10.2008
Mazda RX-8 Hydrogen

Η Mazda Motor Corporation συμμετέχει στο πρόγραμμα «Hydrogen Road of Norway», (HyNor), στόχος του οποίου είναι η εγκαθίδρυση ενός συστήματος μεταφορών που θα βασίζεται στη καθαρή ενέργεια του υδρογόνου ως καύσιμο. Σε αυτό το πλαίσιο βρέθηκε στου Νορβηγικούς δρόμους το πρώτο RX-8 Hydrogen RE (Rotary Engine), η επιτυχημένη δοκιμή του οποίου θα δώσει το πράσινο φως για την εκμίσθωση 30 ακόμα αυτοκινήτων προς την HyNor.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Akihiro Kashiwagi, υπεύθυνου για την ανάπτυξη του προγράμματος hydrogen RE της Mazda, «Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα HyNor σηματοδοτεί το βαθμό της εξέλιξής μας. Είναι επίσης μεγάλη μας τιμή που συμμετέχουμε στην εξέλιξη του συστήματος υδρογονοκίνησης στη Νορβηγία. Όμως και εμείς στη Mazda θα ωφεληθούμε από τα στοιχεία που θα προκύψουν από το πρόγραμμα αυτό και έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να εξελίξουμε ακόμα περισσότερο την τεχνολογία των οχημάτων υδρογόνου».

Μάλιστα αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας περιστροφικός κινητήρας υδρογόνου της Mazda χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση εκτός των Ιαπωνικών συνόρων. Και φυσικά να υπενθυμίσουμε επίσης ότι η Mazda είναι ο μοναδικός κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο ο οποίος παράγει μαζικά τον περιστροφικό κινητήρα RENESIS. Η μοναδική του αρχιτεκτονική ton καθιστά καταλληλότερο για την καύση υδρογόνου, σε σύγκριση με ένα συμβατικό κινητήρα, ενώ ταυτόχρονα η μετατροπή του είναι σχετικά ευκολότερη.

Το RX-8 Hydrogen RE αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα της zoom-zoom στρατηγικής της Mazda, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ο σεβασμός στο περιβάλλον χωρίς όμως παραχωρήσεις στην οδηγική απόλαυση ή την ασφάλεια. Ένα ακόμα πλεονέκτημα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου είναι ότι έχει τη δυνατότητα να καίει εναλλακτικά είτε υδρογόνο, είτε βενζίνη, με αποτέλεσμα να είναι πρακτικά εκμεταλλεύσιμο ακόμα και σε χώρες της Ευρώπης που δεν έχουν ακόμα αναπτύξει ένα δίκτυο παροχής υδρογόνου. Το RX-8 Hydrogen RE τέλος, θα μπορεί κατά τη διάρκεια του πιλοτικού αυτού προγράμματος να παρουσιαστεί σε ενδιαφερόμενους που θα επιθυμούσαν να το χρησιμοποιήσουν σε διοργανώσεις σχετικές με το περιβάλλον ή και γενικότερα.

moudis
17-10-08, 14:55
πεδια η δικη μου αποψη ειναι οτι οι wankel ειναι δεκαετιες μπροστα και ος αναφορα το 8εμα αντοχης διτε το και λιγο απο μια αλη σκοπια!!!!
Το μονο ελατομα των πεστροφικων κινιτιρων ειναι το 8εμα αντοχης !!!
Βεβεα η γνομη μου ειναι οτι το 8εμα ειναι στιμενο για ενα και μονο λογο σκεφτιτε μονο να ιχε γινει η ερευνα που εχει γινει για την αναπτιξη των πιστονιων για τους ροτορες σιγουρα δεν 8α ιχανε αφτο το ελατομα!!!!
αλα 8α κατερεε η κλικα του πιστονιου κ σκετιτε τι 8α γινοτανε!!!!
σκεφτιτε το λογικα αν 8α μπορουσανε να ε3ελι3ουνε τον περιστροφικο κινιτρα!!!οπος και να εχει ινε αντε για !!!!1
ελαχιστες απολιες !!! σε σχεσι με τιν παλινδρομικι κινισι του πιστονιου!!!
Αμα το ψαξεις και μιλησεις με ατομα που εχουνε δυνατα RX7 θα καταλαβεις οτι το προβλημα του 13B(Wankel) ειναι τα "μαχαιρια" στο ροτορα.Κατι αντιστοιχο με τα ελατηρια στα πιστονια.Αυτα φαγωνονται και χανει τη συμπιεση του το μοτερ.Υπαρχουνε στο εμποριο μαχαιρια απο εξωτικα υλικα που οποιος τα εχει χρησιμοποιησει δημιουργει ενα αλεξισφαιρο Wankel.Βεβαια η τιμη για 6 κομματια μεταλλο ειναι εξωπραγματικη αλλα οτι πληρωνεις παιρνεις.Θελω να πιστευω οτι ο Wankel δεν εξελισσεται γιατι παιζουνε συμφεροντα (βλεπε εμβολοφορες εταιρειες) αν γινοτανε,κανενας δε θα αγοραζε πιστονομηχανες.Γιατι στην ουσια η φιλοσοφια του ροτορα δεν υστερει τεχνολογικα,δεν εχει ημερομηνια ληξης απλα τον φτιαξανε να χαλαει...Αυτη ειναι η αποψη μου,δεν ξερω αν οντως ισχυει κατι τετοιο,μην το παρετε της μετρητοις.

bimmer86
17-10-08, 22:41
Να προσθεσω κατι κι εγω στο απο πανω ποστ (του ασχετεγκου :lol: ).
Τα ''μαχαιρια'' ονομαζονται apex seals και μαλιστα στους σοβαρους ΡΧ7ακιδες δεν αρεσει το ''μαχαιρια''(σαν εκφραση). Υπαρχουν κεραμικα apex seals και η διαδικασια της κρυογενεσης για επιτευχθει μεγαλυτερη αντοχη.

moudis
17-10-08, 23:31
Ξερω πως λεγονται,απλα επειδη μερικοι μπορει να μην ξερουνε τα ειπα ετσι για να δωσω μια εικονα του περι τινος προκειται.Και δεν ειναι μονο τα κεραμικα αλλα και τα ανθρακονηματινα (2ης προτιμησης-ποιοτητας),απλα δεν τα ανεφερα σαν υλικα γιατι ειναι ενα κοινο μυστικο,οπως και οτι οι Ferrari τρωνε τσαι απο πολλες εργοστασιακες Porsche.Απο δω και περα να μου κανεις μαθημα στο MSN επιδειξια μπουγατσοκιμα...
:D :D :D :D :D :D :wink: :wink: :wink: :wink:

lampros
18-10-08, 01:35
Την εποχη των εφταριων τα ελεγαν και devil's nails :?

ΝΙΚΟΣ ΛΑΡΔΗΣ
18-10-08, 01:42

Το 1980 ειχε ο πατερας μου mazda rx-2. Απλα γαμουσε. Εκλεινε σπιτια. Εκαιγε τα αντερα του και παντιαζε ασυστολα. Οι πρωτες μου παντες. Τι αναμνησεις...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΔΑΣ
18-10-08, 05:19

Το 1980 ειχε ο πατερας μου mazda rx-2. Απλα γαμουσε. Εκλεινε σπιτια. Εκαιγε τα αντερα του και παντιαζε ασυστολα. Οι πρωτες μου παντες. Τι αναμνησεις... απο τωσο μικρος οδηγουσες νικο??????πωσο ησουνα τοτε,6-7 χρονον????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

bimmer86
09-11-08, 23:58

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ,
οτι ο κυριος Wankel ηταν Γερμανος, και το πρωτο αυτπκινητο παραγωγης με περιστροφικο κινητηρα Γερμανικο.
Το θρυλικο Ν.S.U. RO 80
Οι δε Ιαπωνες, εχουν εξακυλινδρα σε σειρα εδω και πολλες δεκαετιες.
Ετσι για φρεσκαρισμα της μνημης..... :wink: :wink:

Προσθετω το εξης :

Το 1940 ο Αμερικανος Rlph Miller σχεδιαζει τον κινητηρα ''κυκλου Miller'', ιδεα που ενεπνευσε τον περιστροφικο κινητηρα...

Dark_angel
16-11-08, 06:10
ρε παιδια κατι ψιλοασχετο καπου ειχα διαβασει για ενα μοτερ που ειχε εξελιξει η BMW που ηταν 1500 κυβικα και εβγαζε 1500 αλογα αλλα το βγαλανε για να μπει σε καποιο μονοθεσιο ξερει κανεις περισσοτερες λεπτομερειες ?

Σαράφης Γιώργος
16-11-08, 17:17
Νομίζω ότι ήταν βασισμένο στο μοτέρ του 2002 της εποχής . Κρατήσαν το μπλοκ δηλαδή και εφαρμόσαν τρελή τεχνολογία στα υπόλοιπα μέρη του ( δούλευε κάτι 5 bar και τέτοια ) .
Και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις τέτοιο μοτέρ , ήταν μόνο για F1 ....

Hλιαδης Απολλων
19-11-08, 20:32
twilight zone ηταν το μοτερι :D :D :D :D :D

Dark_angel
20-11-08, 01:55
Νομίζω ότι ήταν βασισμένο στο μοτέρ του 2002 της εποχής . Κρατήσαν το μπλοκ δηλαδή και εφαρμόσαν τρελή τεχνολογία στα υπόλοιπα μέρη του ( δούλευε κάτι 5 bar και τέτοια ) .

ok thanks για το info

Υ.Σ:το φανταζεσαι πανω στο BMW σου :twisted:

Σαράφης Γιώργος
20-11-08, 11:56

ok thanks για το info

Υ.Σ:το φανταζεσαι πανω στο BMW σου :twisted:

Ναι ... ανοδήγητο !!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Τα λέμε ! :wink: