PDA

Επιστροφή στο Forum : ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ DRIFT

DarkAngel
12-09-08, 02:06
Εχω μια καταπληκτικη ιδεα.

Στο λεβιε του υδραυλικου χειροφρενου, να προσαρμοστει αλλη μια αντλια η οποια θα επενεργει στο συμπλεκτη ταυτοχρονα με το χειροφρενο.

Αποτελεσμα
Με καθε χρηση του χειροφρενου, δεν θα χρειαζεται να συγχρονισεις με το ποδι το πατημα του συμπλεκτη, αφου θα γινεται αυτοματα.

Εναι πολλες φορες, ειδικα στα πολλα χιλιομετρα, που ο συγχρονισμος αυτος υστερει.
Με αυτο το κολπο θα πετυχαινει παντα, και ο οδηγος θα επικεντωνεται σε αλλα πιο ουσιωδη θεματα την ωρα του initiation, αφου θα ξερει οτι παντα θα πετυχαινει.

ελαχιστο κοστος κατασκευης, ισως λιγο επιπονη ρυθμιση.

Εγω θα το δοκιμασω συντομα στο lexus. Στο μεταξυ αν εχετε ιδεες για αυτο post them.

Νικος Λαρδης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΔΑΣ
12-09-08, 04:43
Εχω μια καταπληκτικη ιδεα.

Στο λεβιε του υδραυλικου χειροφρενου, να προσαρμοστει αλλη μια αντλια η οποια θα επενεργει στο συμπλεκτη ταυτοχρονα με το χειροφρενο.

Αποτελεσμα
Με καθε χρηση του χειροφρενου, δεν θα χρειαζεται να συγχρονισεις με το ποδι το πατημα του συμπλεκτη, αφου θα γινεται αυτοματα.

Εναι πολλες φορες, ειδικα στα πολλα χιλιομετρα, που ο συγχρονισμος αυτος υστερει.
Με αυτο το κολπο θα πετυχαινει παντα, και ο οδηγος θα επικεντωνεται σε αλλα πιο ουσιωδη θεματα την ωρα του initiation, αφου θα ξερει οτι παντα θα πετυχαινει.

ελαχιστο κοστος κατασκευης, ισως λιγο επιπονη ρυθμιση.

Εγω θα το δοκιμασω συντομα στο lexus. Στο μεταξυ αν εχετε ιδεες για αυτο post them.

Νικος Λαρδης καλο ακουγετε,αλλα θα πρεπει να βαλουμε και υδραβλικο χειροφρενο ομως!!!!ειναι λιγο ακριβο αν δεν κανω λαθος!!! :D

GiannisE30
12-09-08, 09:41
Πολυ καλη ιδεα!!! :wink: :wink:

Γιωργο, ειναι λιγακι ακριβo! :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

blaze ocean
12-09-08, 11:50
δεν θα ελεγα πως ειναι ακριβα...με 300 ευρω εχεις πληρη μετατροπη(e-bay βεβαια) με πολυ γνωστες υλοποιησεις...παντως εχω διαφωνω με το ενεργει και ο συμπλεκτης μαζι...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΔΑΣ
12-09-08, 12:02
δεν θα ελεγα πως ειναι ακριβα...με 300 ευρω εχεις πληρη μετατροπη(e-bay βεβαια) με πολυ γνωστες υλοποιησεις...παντως εχω διαφωνω με το ενεργει και ο συμπλεκτης μαζι... 300 δεν ειναι και φτυνα!!!!!!!!! :lol: :lol:

blaze ocean
12-09-08, 12:08
για την δουλεια που κανει ομως στο ντριφτ ειναι μια φυσιολογικη τιμη!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΔΑΣ
12-09-08, 12:58
για την δουλεια που κανει ομως στο ντριφτ ειναι μια φυσιολογικη τιμη!! οπως το παρει κανεις!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

bimmer86
12-09-08, 14:04
250 εχει το d2 ελλαδα ... το οποιο φορουν και οι περισσοτεροι

nassos
12-09-08, 14:33
εγω θα φοραω handmade ορθιο. αυτη την πατεντα την ειχε το audi s1 αλλα οχι ακριβωσ ετσι πανω στο λεβιε ειχε ενα buton που αντι να παταγεσ σιμπλεκτι με το ποδι για να αλαξεισ ταχυτητα παταγεσ το buton και ετσι εμενσ στο γκαζι ανετα

Ts@n@k@s
12-09-08, 15:03

Και λόγω της εκπληκτικής ποιότητας της D2 έχει κολλήσει στους περισσότερους κάνα δυο φορές...

Stelios
12-09-08, 15:18
Εγω παλι δν 8α εβαζα τπτ!!! Αμα ειναι ετσι αγοραζω τουοτα Aygo... φτιαχνει κ καφεδακι στην κονσολα!!! κ ειναι κ Ιαπωνας! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΔΑΣ
12-09-08, 15:27
Εγω παλι δν 8α εβαζα τπτ!!! Αμα ειναι ετσι αγοραζω τουοτα Aygo... φτιαχνει κ καφεδακι στην κονσολα!!! κ ειναι κ Ιαπωνας! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

bimmer86
12-09-08, 15:35

Και λόγω της εκπληκτικής ποιότητας της D2 έχει κολλήσει στους περισσότερους κάνα δυο φορές...

Φτιαχνεται αυτο. Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι αλλαζει το τρομπακι γιατι της d2 δεν ειναι και τοσο σοι (σε αποδοση παντα)

turbanthropos
12-09-08, 15:45
εγω θα φοραω handmade ορθιο. αυτη την πατεντα την ειχε το audi s1 αλλα οχι ακριβωσ ετσι πανω στο λεβιε ειχε ενα buton που αντι να παταγεσ σιμπλεκτι με το ποδι για να αλαξεισ ταχυτητα παταγεσ το buton και ετσι εμενσ στο γκαζι ανετα
Σωστός ο Νάσσος :wink:
Ένα άσπρο ήταν,πάνω στην μπίλια του λεβιέ :D

Λογκάκης Στέργιος
12-09-08, 15:57

Ξερει κανεις αν το συγκεκριμενο χειροφρενο ειναι κιτ μαζι με σωληνακια κ τις ανεπιστροφες; η πρεπει να τα βρεις ξεχωριστα;

DarkAngel
12-09-08, 19:09
Παιδια τελικα απο οσα διαβαζω, ανακαλυπτω απλα διαφορα σκεπτικου.
Ποια διαφορα ?? Οτι οι περισσοτεροι (και καλα κανουν) ψαχνουν ετοιμες λυσεις (ΚΙΤ) οι οποιες οχι μονο πρεπει να δουλευουν, αλλα και να δειχνουν ομορφες. Στοιχιζουν βεβαια και αναλογα.

Εγω, που δεν με νοιαζει η εμφανιση αφου τα αυτοκινητα που τρεχω ειναι μονο για σκισιμο, εντελως γυμνα, ασχολουμαι μονο με την λειτουργικοτητα, την αξιοπιστια και το χαμηλο κοστος.

Σας στελνω ενα σχεδιο D.I.Y. χειροφρενου για να γλυτωσετε χρηματα. Ειναι απλο, φτιαχνεται με απλες γνωσεις σε 2 ωρες.
και λειτουργει τελεια. Κοστος 30 - 50 ευρω
ΠΡΟΣΟΧH ΜΕΤΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΗ ΕΞΑΕΡΩΣΗ.

Εγω στο lexus, εχω αφησει και το κανονικο χειροφρενο για παρκαρισμα, αφου ειναι μηχανικο και δεν ενοχλει.

ΥΛΙΚΑ
1. μια παλια οτιδηποτε τρομπα φρενων
2. 1-2 μετρα σωληνακι φρενων
3. 3 ρακορακια
4. 3 κιλα παλιοσιδερα (η αλουμινια) για το hardware.

http://i195.photobucket.com/albums/z92/DarkAngel_GR/c44591fb.jpg

Νικος Λαρδης.[/img]

GIZMO
12-09-08, 20:24
σωστοοος :wink:

PANOS ALEXIOU
12-09-08, 20:41
Ωραιος ο κυριος Νικος :wink:

blaze ocean
13-09-08, 03:34
μια ερωτηση,μπορουμε να κρατησουμε και το χειροφρενο για παρκινγκ ετσι?με συρμα δε δουλευει αυτο??

DarkAngel
13-09-08, 11:39
μια ερωτηση,μπορουμε να κρατησουμε και το χειροφρενο για παρκινγκ ετσι?με συρμα δε δουλευει αυτο??

Το κανονικο χειροφρενο το αφηνεις οπως ειναι. Τα μεγαλα αυτοκινητα εχουν χωριστι ταμπουρο μεσα στο δισκο, οπως και να ειναι δεν το πειραζεις.
Αν βεβαια θελεις, το καταργεις, αλλα θα πρεπει να βρεις ενα τροπο (πολλοι και ευκολοι) να κλειδωνεις το λεβιε του υδραυλικου τραβηγμενο.

Νικος Λαρδης

nassos
14-09-08, 02:24

Το κανονικο χειροφρενο το αφηνεις οπως ειναι. Τα μεγαλα αυτοκινητα εχουν χωριστι ταμπουρο μεσα στο δισκο, οπως και να ειναι δεν το πειραζεις.
Αν βεβαια θελεις, το καταργεις, αλλα θα πρεπει να βρεις ενα τροπο (πολλοι και ευκολοι) να κλειδωνεις το λεβιε του υδραυλικου τραβηγμενο.

Νικος Λαρδηςετσι ομως δεν ξεχιλονουνε τα μαρκουτσια___;;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΔΑΣ
14-09-08, 06:00

Νικος Λαρδηςετσι ομως δεν ξεχιλονουνε τα μαρκουτσια___;; δεν νομιζω!!!!!! :roll: :roll: :lol:

nassos
14-09-08, 06:06

Νικος Λαρδηςετσι ομως δεν ξεχιλονουνε τα μαρκουτσια___;; δεν νομιζω!!!!!! :roll: :roll: :lol: μαλλον δεν με καταλαβες δεν ξεχιλωνουν επειδη βαζεισ υδραβλικο χιροφρενο... ξεχιλονουν επειδη μενει πολυ ωρα με πιεση, ακαι αυτο γινετε μονο οταν εχεισ βαλβιδα ενεπιστρεφη, αλιως το χειροφρενο μετα απο μια ωρα τραβιγμενο συγουρα η πιεση λιγοστευει...

bimmer86
14-09-08, 14:24
μαλλον δεν με καταλαβες δεν ξεχιλωνουν επειδη βαζεισ υδραβλικο χιροφρενο... ξεχιλονουν επειδη μενει πολυ ωρα με πιεση, ακαι αυτο γινετε μονο οταν εχεισ βαλβιδα ενεπιστρεφη, αλιως το χειροφρενο μετα απο μια ωρα τραβιγμενο συγουρα η πιεση λιγοστευει...

Παιζει να εχεις δικιο αλλα αν προσεξεις , ολα τα υδραυλικα ετσι κλειδωνουν !!

vatos
30-09-08, 10:04
Σαν ιδεα ειναι πολυ καλη μπορω να πω , ομως σαν υλοποιηση ειναι πολυ δυσκολο , για τον λογο οτι σαν χειροφρενο διανυει μια διαδρομη 10-15 εκατοστα μεχρι να μπλοκαρουν οι τροχοι , ομως ο συμπλεκτης εχει μεγαλυτερη διαδρομη , και ετσι δεν θα απομονωνει σωστα...βεβαια μπορεις να κανεις τρελες πατεντες (ως ελληνας) αλλα σαν σκεψη ( προχειρη ) γινεται !!!!

οσων αφορα τα μαρκουτσια , οποιοσδηποτε σεβεται τον εαυτο του και την ασφαλεια του, θα εχει τοποθετησει σωληνακια υψηλης πιεσης - αεροπορικου τυπου, οπου δεν ξεχειλωνουν με τιποτα και ψυχονται και καλυτερα οποτε ληγει και το θεμα του πρηξηματος στα μαρκουτσια..

ΝΙΚΟΣ ΛΑΡΔΗΣ
30-09-08, 17:00
Σαν ιδεα ειναι πολυ καλη μπορω να πω , ομως σαν υλοποιηση ειναι πολυ δυσκολο , για τον λογο οτι σαν χειροφρενο διανυει μια διαδρομη 10-15 εκατοστα μεχρι να μπλοκαρουν οι τροχοι , ομως ο συμπλεκτης εχει μεγαλυτερη διαδρομη , και ετσι δεν θα απομονωνει σωστα...βεβαια μπορεις να κανεις τρελες πατεντες (ως ελληνας) αλλα σαν σκεψη ( προχειρη ) γινεται !!!!

οσων αφορα τα μαρκουτσια , οποιοσδηποτε σεβεται τον εαυτο του και την ασφαλεια του, θα εχει τοποθετησει σωληνακια υψηλης πιεσης - αεροπορικου τυπου, οπου δεν ξεχειλωνουν με τιποτα και ψυχονται και καλυτερα οποτε ληγει και το θεμα του πρηξηματος στα μαρκουτσια..

Σωστες τεχνικες αποψεις Mr Vatos, θελει λιγο μελετη στις διαδρομες και ρεγουλατορους για τελικη ρυθμιση.
Πρεπει να λαβουμε υπ/ οψη, οτι και τελεια αποσυμπλεξη να μην γινει αυτο το κλασμα του δευτερολεπτου που το χρησιμοποιουμε, δεν πολυπειραζει, αφου σθγουρα θα πατιναρει αρκετα ο συμπλεκτης.

Επειτα ο συμπλεκτης θα λειτουργει παραλληλα, οποτε λιγη διορθωση με το ποδι μπορει να γινει.

Θα το επιχειρησω συντομα και θα σας πω τι εγινε.

vatos
01-10-08, 09:47
Επεισης , στο ιδιο συστημα πανω ( χειροφρενο - συμπλεκτης ) , μπορεις να τοποθετησεις ενα κουμπι ( μπουτον ) οπου οταν τραβας χειροφρενο ( που αποσυμπλεκει ) να σου κοβει τα ρευματα απο το μοτερ ( μεσω εγκεφαλου ) ωστε να μπορεις να εχεις τερμα γκαζι ( αλλα τραβωντας το χειροφρενο-συμπλεκτη να μην κοφταρει το μοτερ και να μην αφηνεις γκαζι καθολου οποτε αφηνοντας το εισαι παλι τερμα..

hliashk
01-10-08, 13:28
δυσκολο μου φαινεται,κατι μου λεει οτι πιο πολλες ζημιες θα παθαινει παρα θα βοηθαει....<λεω δεν ξερω κιολας> :wink: :wink:

GIZMO
14-11-08, 02:54
εγω πηρα το d2 και εχει μπα'ι' πας οταν ειναι κατεβασμενο για να λειτουργουν τα πισω φρενα με το πεταλι.

ΝΙΚΟΣ ΛΑΡΔΗΣ
14-11-08, 08:56
εγω πηρα το d2 και εχει μπα'ι' πας οταν ειναι κατεβασμενο για να λειτουργουν τα πισω φρενα με το πεταλι.

Ετσι δουλευει και το "δικο μας". Δεν χρειαζεται μπαι πας.

nassos
14-11-08, 09:15
στο δικο μου καναμε μια μετατροπι στην ντροπα και οταν εχεισ τραβιγμενο χειροφρενο και πασ να πατισεισ φρενο η μπροστα ντρομπα μπωρει και στελνει ακομα υγρα πισω... με αυτο τον τροπο δεν χανει την αισθιση το πεταλι του φρενου.. λεω τωρα η νεκροψια θα διξει..

ΝΙΚΟΣ ΛΑΡΔΗΣ
14-11-08, 09:30
στο δικο μου καναμε μια μετατροπι στην ντροπα και οταν εχεισ τραβιγμενο χειροφρενο και πασ να πατισεισ φρενο η μπροστα ντρομπα μπωρει και στελνει ακομα υγρα πισω... με αυτο τον τροπο δεν χανει την αισθιση το πεταλι του φρενου.. λεω τωρα η νεκροψια θα διξει..

Το πιο απλο και λειτουργικο ανεξοδα, ειναι ΕΝ ΣΕΙΡΑ, στην πισω γραμμη. Και το πεταλι λειτουργει.
Αν πατας πεταλι, απλα σκληραινει το χειροφρενο, αλλα παλι λειτουργει.
Ετσι, με λιγο πεταλι και πολυ χειροφρενο, ειναι σαν κατανεμητης.

nassos
14-11-08, 10:00

Το πιο απλο και λειτουργικο ανεξοδα, ειναι ΕΝ ΣΕΙΡΑ, στην πισω γραμμη. Και το πεταλι λειτουργει.
Αν πατας πεταλι, απλα σκληραινει το χειροφρενο, αλλα παλι λειτουργει.
Ετσι, με λιγο πεταλι και πολυ χειροφρενο, ειναι σαν κατανεμητης. εν σειρα ειναι και εμενα.. οταν ειναι τραβιγμενο το χειροφρενο δεν περνανε υγρα φρενων πισω στα κανονικα flyoff... με μια βαλβιδα που βαλαμε πανω στον εμβολο της ντρομπασ του χειροφρενου επιτρεπει την ωρα που ειναι τραβιγμενο το χειροφρενο να περνανε υγραφρενων προσ τα πισω ενω ειναι μπλοκαρισμενοσ ο αξωνασ ετσι ωστε να μην αλαζει η αισθιση στο πεταλι... αν πετιχει θα ειναι ενδιαφερον...

vatos
14-11-08, 15:50
Τελικα την μαγκια με το χειροφρενο που παταει και συμπλεκτη μαζι την εκανε κανενας ?

εγω το σκεφτομαι πολυ , βρηκα μεχρι και εμβολακι που εχει μια εισοδο και 2 εξοδους , διοτι στα Ε30 ο συμπλεκτης χρισημοποιει τα ιδια υγρα με αυτα των φρενων οποτε και παιζει προβλημα απλα δεν ξερω αμα ειναι μικρο το εμβολακι δεν την παλεψει να τα παταει και τα 2...

Το εμβολο ειναι απο τα φρενα του PGO 150 ( buggy ) οπου αυτο εχει 2 μπροστινα δισκοφρενα και 1 πισω στον κεντρικο αξονα...εχει 1 εισοδο υγρα και 2 εξοδους , 1 για καθε φρενο εμπρος και 1 για πισω οποτε ειναι μανα για την πατεντα που θελουμε να κανουμε...εγω θα την ψαξω λιγο ακομα και μπορει να κατσω να το κατασκευασω... απλα εχω ενα πισωγυρισμα τωρα ( δεν μπορω να βρω μπουκαλα argon ) οποτε περιμενω για να μου φερουν...

nassos
14-11-08, 18:32
εμενα δεν μου πολυ χρειαζετε γιατι μπωρω και παταω και τα τρια πεταλια ταυτοχρονα... αμα μου ρειαστει θα το κανω....

GIZMO
14-11-08, 18:58
Τελικα την μαγκια με το χειροφρενο που παταει και συμπλεκτη μαζι την εκανε κανενας ?

εγω το σκεφτομαι πολυ , βρηκα μεχρι και εμβολακι που εχει μια εισοδο και 2 εξοδους , διοτι στα Ε30 ο συμπλεκτης χρισημοποιει τα ιδια υγρα με αυτα των φρενων οποτε και παιζει προβλημα απλα δεν ξερω αμα ειναι μικρο το εμβολακι δεν την παλεψει να τα παταει και τα 2...

Το εμβολο ειναι απο τα φρενα του PGO 150 ( buggy ) οπου αυτο εχει 2 μπροστινα δισκοφρενα και 1 πισω στον κεντρικο αξονα...εχει 1 εισοδο υγρα και 2 εξοδους , 1 για καθε φρενο εμπρος και 1 για πισω οποτε ειναι μανα για την πατεντα που θελουμε να κανουμε...εγω θα την ψαξω λιγο ακομα και μπορει να κατσω να το κατασκευασω... απλα εχω ενα πισωγυρισμα τωρα ( δεν μπορω να βρω μπουκαλα argon ) οποτε περιμενω για να μου φερουν...κατα πασα πιθανοτητα θα πρεπει η τρομπα που θα αμπραγιαρει να κανει μεγαλητερη διαδρονη απο οτι των φρενων, αρα θα πρεπει να ειναι αλλη τρομπα και με καποιο μοχλικο να πατιετε περισσοτερο... νομιζω.

ΝΙΚΟΣ ΛΑΡΔΗΣ
14-11-08, 19:31

Το εμβολο ειναι απο τα φρενα του PGO 150 ( buggy ) οπου αυτο εχει 2 μπροστινα δισκοφρενα και 1 πισω στον κεντρικο αξονα...εχει 1 εισοδο υγρα και 2 εξοδους , 1 για καθε φρενο εμπρος και 1 για πισω οποτε ειναι μανα για την πατεντα που θελουμε να κανουμε...εγω θα την ψαξω λιγο ακομα και μπορει να κατσω να το κατασκευασω... απλα εχω ενα πισωγυρισμα τωρα ( δεν μπορω να βρω μπουκαλα argon ) οποτε περιμενω για να μου φερουν...κατα πασα πιθανοτητα θα πρεπει η τρομπα που θα αμπραγιαρει να κανει μεγαλητερη διαδρονη απο οτι των φρενων, αρα θα πρεπει να ειναι αλλη τρομπα και με καποιο μοχλικο να πατιετε περισσοτερο... νομιζω.
Ακριβως. Σωστος ο gizmo

E36 RULES!!
14-11-08, 21:47
εμενα δεν μου πολυ χρειαζετε γιατι μπωρω και παταω και τα τρια πεταλια ταυτοχρονα... αμα μου ρειαστει θα το κανω....

Μυτη-τακούνι να φανταστώ???? :wink: :wink:

vatos
15-11-08, 12:29
και εγω αυτο ειχα πει απο την αρχη....

tsilibithras
15-11-08, 19:18
Μυτη-τακούνι να φανταστώ???? :wink: :wink:
Τέτοια πρέπει να φοράτε για να κατεβάζετε σωστά όσοι έχετε καινούρια αμάξια... :mrgreen:
Χοχοχοχοχοχοχο!!! :P

Τα καινούρια σε φέρνουν στα μέτρα τους, ενώ τα παλιά τα φέρνεις εσύ στα δικά σου. :wink: 8)

Johnnyascona400
20-11-08, 02:05
Η καλητερη μαγκια που ειδα στο εξωτερικο και ψηνωμαι να την κανω ειναι μια μανετα φρενου απο ποδηλατο βιδωμενη μ τον σφηχτηρα της πανω στον λεβιε ταχυτητων και συρματοσχοινο στο διχαλο του συμπλεκτη πατωντας την μανετα συμπλεκταριζε και αλλαζε και ταχυτητα αστραπιαια. Αυτο γινετε και σε οσους εχουν υδραυλικο συμπλεκτη με μανετα φρενου απο ποδηλατο με δισκοφρενο. Πως σας φενετε τη γνωμη σας παρακαλω................................................

Johnnyascona400
20-11-08, 02:10
Η καλητερη μαγκια που ειδα στο εξωτερικο και ψηνωμαι να την κανω ειναι μια μανετα φρενου απο ποδηλατο βιδωμενη μ τον σφηχτηρα της πανω στον λεβιε ταχυτητων και συρματοσχοινο στο διχαλο του συμπλεκτη πατωντας την μανετα συμπλεκταριζε και αλλαζε και ταχυτητα αστραπιαια. Αυτο γινετε και σε οσους εχουν υδραυλικο συμπλεκτη με μανετα φρενου απο ποδηλατο με δισκοφρενο. Πως σας φενετε τη γνωμη σας παρακαλω................................................ Συγνωμη που βγαινω off topik ας με βοηθειση καποιος με την φωτο του αβαταρ μου πως μπαινει?

Johnnyascona400
20-11-08, 02:35
Η καλητερη μαγκια που ειδα στο εξωτερικο και ψηνωμαι να την κανω ειναι μια μανετα φρενου απο ποδηλατο βιδωμενη μ τον σφηχτηρα της πανω στον λεβιε ταχυτητων και συρματοσχοινο στο διχαλο του συμπλεκτη πατωντας την μανετα συμπλεκταριζε και αλλαζε και ταχυτητα αστραπιαια. Αυτο γινετε και σε οσους εχουν υδραυλικο συμπλεκτη με μανετα φρενου απο ποδηλατο με δισκοφρενο. Πως σας φενετε τη γνωμη σας παρακαλω................................................ Συγνωμη που βγαινω off topik ας με βοηθειση καποιος με την φωτο του αβαταρ μου πως μπαινει? H παραπανω εργασια γινετε και στον λεβιε του χειροφρενου πατας την μανετα συμπλεκταρεις και τραβας χειροφρενο

ΓΙΑΝΝΗΣΚΡ60
20-11-08, 19:17
Δεν πιστευω οτι θα μπορεις με την μανετα του φρενου να συμπλεκταρεις η να τραβηξεις το χειροφρενο θα ειναι παρα πολυ σκληρο :wink: Ο πρωτος συμπλεκτης στο οπελ μοτερ που φοραω ηταν με ντιζα ,προσπαθησα να την φτιαξω εβαλα ανοξειδωτη και συνεχεια κοβοταν μετα απο τρεις πεταλιες ωσπου τα πηρα και τον εκανα υδραυλικο :lol:

Johnnyascona400
20-11-08, 19:38
Δεν νομιζω αλλα για να σου κοβωτανε καπου ηταν τσακακομενος η ειχε γρεζια το σπιραλ. το εκανε και ο Σουηδος ο Himmerson σε μια ΜΑΝΤΑ Α πορτοκαλι με VOLVO μοτερ το εκανε στις ταχυτιτες

Σαράφης Γιώργος
20-11-08, 19:41
Εγώ απλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει λόγος για μία τέτοια δουλειά ...
Δεν προλαβαίνει το πόδι σου το χέρι σου ???

Και γενικά όσο πιο απλά είναι τα πράγματα στο αυτοκίνητό σας τόσο λιγότερα μπορούν να χαλάσουν .

andreasf20c
20-11-08, 20:04
Αναλογως με το πως βολευεται ο καθενας... π.χ. ο νασσος μπορει και παταει και τα 3 πενταλ ταυτοχρονα... εγω δεν μπορω τοσο ευκολα... βεβαια εξαρταται και απο τη διαδρομη που κανει το καθε πενταλ.... διαφερει απο αυτοκινητο σε αυτοκινητο... :roll:

Johnnyascona400
20-11-08, 20:36
Δεν διαφερουν νομιζω το θεμα ειναι που τα ρυθμιζει ο καθενας και σε πιο υψος τον βολευει

GIZMO
20-11-08, 21:01
εγω λεω να παρω ενα με αυτοματο σασμαν και στην θεση του συμπλεκτη να συνδεσω το χειροφρενο... ετσι θα τα εχω ολα στα ποδια και τα χερια καθαρα στο τιμονι-παραθυρο-τσιγαρο-καφε-χαιρετουρα-στην γκομενα που εχεις διπλα,κτλ... :lol: :lol: :lol:

kallitexni$
20-11-08, 22:18
εγω λεω να παρω ενα με αυτοματο σασμαν και στην θεση του συμπλεκτη να συνδεσω το χειροφρενο... ετσι θα τα εχω ολα στα ποδια και τα χερια καθαρα στο τιμονι-παραθυρο-τσιγαρο-καφε-χαιρετουρα-στην γκομενα που εχεις διπλα,κτλ... :lol: :lol: :lol:

Αν βαλεις αυτοματο αυτοκινητο στα drift πρεπει να προβεις και στις παρακατω αλλαγες:
1.Κανε το τσιγαρο,πιπα
2.Κανε τον καφε, τσαγακι και
3.Κανε τη γκομενα,νοσοκομα.
Ανωμαλε!!! :lol: :lol:

GIZMO
20-11-08, 23:37
μπα δεν καταλαβα εχεις κανενα προβλημα με τα αυτοματα; :roll:

kallitexni$
21-11-08, 13:15
μπα δεν καταλαβα εχεις κανενα προβλημα με τα αυτοματα; :roll:

Οχι μωρε πλακα εκανα :lol:
Θα αρχισεις να μαζευεις και γραμματοσημα?

DriftBil
19-01-09, 23:43
Καλή η μαγκιά με το υδραυλικό χειρόφρενο (με την 2η πόμπα) αλλά νομίζω ότι αν συνδέσετε και τον συμπλέκτη μαζί με τα πίσω φρένα μόνο ο σβαρτσενέγκερ θα μπορεί να το λειτουργήσει.

ΝΙΚΟΣ ΛΑΡΔΗΣ
20-03-09, 20:17
Το σχεδιο αυτο ειναι ειναι για τον τουρμπανθρωπο.

ΝΙΚΟΣ ΛΑΡΔΗΣ
20-03-09, 20:26
Το σχεδιο αυτο ειναι ειναι για τον τουρμπανθρωπο

turbanthropos
20-03-09, 20:44
κ.Νίκο,με τις ανεπίστροφες...έστω ότι ασκούμε πίεση στο λεβιέ του υδραυλικού χειροφρένου...οι δαγκάνες κλείνουν.Όταν αφήσουμε τον λεβιέ,οι ανεπίστροφες βαλβίδες δε θα αφήσουν την πίεση και θα παραμείνουν κλειστές οι δαγκάνες...ή κάτι μου διαφεύγει?:oops:

ΝΙΚΟΣ ΛΑΡΔΗΣ
20-03-09, 20:57
κ.Νίκο,με τις ανεπίστροφες...έστω ότι ασκούμε πίεση στο λεβιέ του υδραυλικού χειροφρένου...οι δαγκάνες κλείνουν.Όταν αφήσουμε τον λεβιέ,οι ανεπίστροφες βαλβίδες δε θα αφήσουν την πίεση και θα παραμείνουν κλειστές οι δαγκάνες...ή κάτι μου διαφεύγει?:oops:

Εχεις δικιο. Δεν υπαρχει λυση, παρα μονο να συνδεσεις τα σωληνακια εξ αρχης, με την νορμαλ διαταξη (χωρις χιαστα), η να βαλεις διπλες δαγκανες οπως ειπες. Εγω θα απεφευγα τις διπλες δαγκανες παντως.

Λεγοντας αυτα, σκεφτομαι, οτι αν κανεις την διαταξη με τις ανεπιστροφες, και απλα δεν τις βαλεις, θα λειτουργησουν οι δυο ανεξαρτητες αντλιες ως ανεπιστροφες και μαλλον (μαλλον λεω) θα λειτουργησει.

ΓΙΑΝΝΗΣΚΡ60
20-03-09, 22:18
Νικο εαν συμετεχουμε εμεις οι δυο σε ενα project drift car δεν μπορω να φανταστω το τι θα κανει χα χα χα οτι τρελος ειναι ο ενας ειναι και ο αλλος.

ΝΙΚΟΣ ΛΑΡΔΗΣ
20-03-09, 22:36
Νικο εαν συμετεχουμε εμεις οι δυο σε ενα project drift car δεν μπορω να φανταστω το τι θα κανει χα χα χα οτι τρελος ειναι ο ενας ειναι και ο αλλος.

Γιατι οχι ???? Μονο η αποσταση ειναι λιγο προβληματικη.

vatos
27-03-09, 13:09
μην στενοχωριεστε , και υπαρχουν πολλοι τρελοι επιστημονες - πατενταδες , διασπαρτοι στην ελλαδα...
αν μαζευτουμε ολοι μαζι , κανουμε μια 5αδα , θα μπορουσαμε να δηλωσουμε συμετοχη και το Junkyard Wars που εδειχνε το Skai καποτε...
Φανταζεστε τι μπορει να γινει , αν κατεβουνε συμετοχη 5 ελληναρες παντενταδες... ?

tasosmitsi
27-03-09, 14:30
καλα δεν το συζητω θα φτιαξουνε φεραρι απο καδο σκουπιδιων!!! παιζει να ειμαστε οι καλυτεροι στην πατεντα worldwide ευκολα

panagakis
27-03-09, 21:54
Παιδες να κανω μια ερωτηση σχετικα (αλλα και λιγο ψιλοασχετη) με τα πρωτα posts..? Εγω που χρησιμοποιω χειροφρενο στο drift αλλα δεν ειναι υδραυλικο, παιζει να μου κοπει?

ΝΙΚΟΣ ΛΑΡΔΗΣ
27-03-09, 22:47
Παιδες να κανω μια ερωτηση σχετικα (αλλα και λιγο ψιλοασχετη) με τα πρωτα posts..? Εγω που χρησιμοποιω χειροφρενο στο drift αλλα δεν ειναι υδραυλικο, παιζει να μου κοπει?

Οχι ιδιαιτερα επιφοβο. Αλλα και να σου κοπει, αλλαζεις ντιζες.

turbanthropos
02-04-09, 20:43
Ερώτηση προς τον κ.Νίκο και προς καθένα μπορεί να βοηθήσει:
το κύκλωμα των φρένων μου είναι αυτό:
Από την τρόμπα των φρένων φεύγουν 2 σωληνάκια(κίτρινα) τα οποία καταλήγει το καθένα σε ένα διανομέα(μαύρα τετράγωνα)
Ο κάθε διανομέας,βγάζει ένα σωληνάκι για την εμπρός αριστερή δαγκάνα-ένα για την εμπρός δεξιά δαγκάνα(μαύρες γραμμές) και ένα για την πίσω δεξιά δαγκάνα(κόκκινη γραμμή)
Ο άλλος διανομέας,βγάζει πάλι ένα για την εμπρός αριστερή,ένα για την εμπρός δεξιά και ένα για την πίσω αριστερή.
http://img22.imageshack.us/img22/2249/malakismenosystima.png

Έχω έτοιμα τα σωληνάκια για να καταργήσω το υπάρχον σύστημα και να τραβήξβω ανεξάρτητες γραμμές-μιά εμπρός και μια πίσω- αλλά πρίν το κάνω,θέλω να ρωτήσω:
Στην τρόμπα του υδραυλικού χειροφρένου,έχει μια είσοδο και μια έξοδο.
Αν εγώ ενώσω τα 2 σωληνάκια που πάν πίσω σε ένα,το οποίο κατευθύνω στην είσοδο της τρόμπας του χειροφρένου και μετά πάλι φύγει ένα το οποίο χωριστεί σε 2,θα γίνει δουλειά;
Μήπως όταν τραβήξω το χειρόφρενο,μεταφερθεί πίεση από την είσοδο της τρόμπας προς τους διανομείς και φρενάρουν και οι εμπρός τροχοί;
Ή είναι ανεπίστροφη η μετάδωση πίεσης στην τρόμπα,από το έμβολο προς την είσοδο της;

ΝΙΚΟΣ ΛΑΡΔΗΣ
02-04-09, 21:26
Δεν πειραζεις αν δεν θελεις, τιποτα απο τα μαυρα και κιτρινα σωληνακια. Δουλευεις μονο στα κοκκινα, τα κανεις ενα πριν το χειροφρενο και ενα παλι μετα το χειροφρενο.

Να και ενα σχεδιακι