Επιστροφή στο Forum : Κλαπέτο στην εξάτμιση
turbanthropos
11-09-08, 21:25
Μιας που ετοιμάζω το αμάξι για βάψιμο,σκέφτηκα να κάνω και 2-3 πραγματάκια παράλληλα και θα ήθελα την βοήθειά σας.
Λόγο του ότι η εξάτμιση είναι Φ76 από το downpipe μέχρι πίσω και με ένα μόνο καζανάκι,παράγει θόρυβο λίγο πάνω από το όριο (κοντά στα 108db με όριο τα 104db)
Σκέφθηκα μια κατασκευή με πεταλούδα,όπου η πεταλούδα θα έχει διάμετρο πχ 50mm.
Σε νορμάλ χρήση,ο δίσκος αυτός,θα είναι παράλληλος με την σωλήνα της εξάτμισης.
Όταν όμως,παρακάτω υπάρχει μπλόκο ή εισέρχομαι σε κατοικημένη περιοχή,με γύρισμα ενός μοχλού ή ντιζας,να περιστρέφεται ο δίσκος κατά 90μοίρες,ώστε να μειώνεται ο θόρυβος...
Έχει υπ'όψιν του,κανένας επί τούτου?
κατι αναλογο ειχα σκεφτει κι εγω, αλλα με δυο εξατμησεις :shock: μια ελευθερη και μια νορμαλ και ενα κλαπετο να αλλαζει κατευθηνση τα καυσαερια αναλογα την περιπτωση (βλεπε μπλοκα κτλ) αλλα δεν το προχωρησα στην πραξη γιατι οπου το αναφερα ετρωγα κραξιμο... :cry: :cry: :cry:
Αυτο που λες υπαρχει ετοιμο απο καποιον εξατμισα. Νομιζω καζανακι και ξεχωριστα κλαπετο οπως ακριβως το περιγραφεις. Θα κοιταξω μηπως βρω ποιος το φτιαχνει να παρεις μια ιδεα ..
υπαρχει ετοιμο και δουλευει με wastegate!! πριν τουρμπισει ειναι κανονικο και μολισ ξεπερασεισ την υποπιεση ανοιγει !! νομιζει οτι η εταιρια λεγετε atp ψαχτω λιγο στο gogle και υπαρχει και αντιπρωσοποσ στην ελλαδα
turbanthropos
12-09-08, 01:17
κατ'αρχήν,ευχαριστώ για τις απαντήσεις :D
@bimmer: είχα δει κάπου,αλλά δεν βρήκα σε Φ76 :? Αλλά και να υπάρχει,σκέφτομαι το κόστος...Και αυτό με οδήγησε στην αναζήτηση hand made λύσης...ή στην αναζήτηση αυτής!
Πάντως,αν μπορέσεις να βρεις κάτι,σε ευχαριστώ :wink:
@Νάσσο:Εγώ σκέφτηκα με μια ντίζα να κλείνει και με ελατήριο επαναφοράς να ανοίγει-ακριβώς όπως στην πεταλούδα γκαζιού,αλλά με ανάστροφη λειτουργεία.Ώστε να ελέγχεται κατά βούλησην από την θέση οδήγησης το πότε θα είναι κλειστό-να μην εξαρτάται μόνο από την υποπίεση :)
@Gizmo:ευκαιρία να ξανασκεφτείς την υλοποίηση του εγχειρήματος :D
Στην αρχή σκέφτηκα,να χρησιμοποιήσω σώμα πεταλούδας με Φ76 και πεταλούδα Φ50-45,ώστε με τέρμα κλειστή την πεταλούδα,να διαφεύγουν καυσαέρια,αλλά όχι αρκετά.
Αλλά που να βρεις πεταλούδα Φ76?!!
Να κατασκευαστεί σε τόρνο?
Σωλήνα Φ76 έχουμε,δίσκο πάλι,φτιάχνουμε σε ότι διάμτρο θέλουμε,τον άξονα που θα αναρτηθεί ο δίσκος καθός και την ένωσή του με την σωλήνα όμως?
Έχω την εντύπωση οτι ο θόρυβος δεν έχει να κάνει με τον σωλήνα ιδιαίτερα. Τον πρώτο ρόλο έχουν τα καζανάκια και ο καταλύτης, αλλά εφ'οσον θες λίγο ισα ισα για το όριο, μπορεί και να δουλέψει.
blaze ocean
12-09-08, 11:52
υπαρχει ετοιμη υλοποιηση απο εξατμισα με ηλεκτρικο κυκλωμα απ'οσο θυμαμαι...βεβαια αν ειναι με διακοπτη,δεν ξερω ποσο θα αντεξουν τα καλωδια την θερμοκρασια της εξατμισης...με κανενα συρματοσχοινακι θα γινει σωστη δουλεια...
κατ'αρχήν,ευχαριστώ για τις απαντήσεις :D
@bimmer: είχα δει κάπου,αλλά δεν βρήκα σε Φ76 :? Αλλά και να υπάρχει,σκέφτομαι το κόστος...Και αυτό με οδήγησε στην αναζήτηση hand made λύσης...ή στην αναζήτηση αυτής!
Πάντως,αν μπορέσεις να βρεις κάτι,σε ευχαριστώ :wink:
@Νάσσο:Εγώ σκέφτηκα με μια ντίζα να κλείνει και με ελατήριο επαναφοράς να ανοίγει-ακριβώς όπως στην πεταλούδα γκαζιού,αλλά με ανάστροφη λειτουργεία.Ώστε να ελέγχεται κατά βούλησην από την θέση οδήγησης το πότε θα είναι κλειστό-να μην εξαρτάται μόνο από την υποπίεση :)
@Gizmo:ευκαιρία να ξανασκεφτείς την υλοποίηση του εγχειρήματος :D
Στην αρχή σκέφτηκα,να χρησιμοποιήσω σώμα πεταλούδας με Φ76 και πεταλούδα Φ50-45,ώστε με τέρμα κλειστή την πεταλούδα,να διαφεύγουν καυσαέρια,αλλά όχι αρκετά.
Αλλά που να βρεις πεταλούδα Φ76?!!
Να κατασκευαστεί σε τόρνο?
Σωλήνα Φ76 έχουμε,δίσκο πάλι,φτιάχνουμε σε ότι διάμτρο θέλουμε,τον άξονα που θα αναρτηθεί ο δίσκος καθός και την ένωσή του με την σωλήνα όμως?υπαρχει απο bmw v8 στο λαδα εβαλα απο σεατ και ειναι 65 mm
Νομιζω ο εξατμισας λεγεται Tikkos racing ή καπως ετσι.Εχει τα καζανακια twister και εχει και κλαπετα με ντιζα.
ΓΙΑΝΝΗΣΚΡ60
13-09-08, 18:31
H ντιζα θα πρεπει να πιανει καπου σταθερα μπροστα ωστε τα πολλα καυσαερια να μην την γυριζουν σε κλειστη θεση οταν πας τσιτα γκαζια.Υπαρχει ετοιμο αλλα κανει εαν θυμαμαι καλα γυρω στα 250 ευρω.ψαξου σε καμια μαντρα για ετοιμο χλαπετο απο φορτηγο μικρο θα σου κατευει φτηνα και θα ειναι και αξιοπιστο.
turbanthropos
13-09-08, 20:26
H ντιζα θα πρεπει να πιανει καπου σταθερα μπροστα ωστε τα πολλα καυσαερια να μην την γυριζουν σε κλειστη θεση οταν πας τσιτα γκαζια.Υπαρχει ετοιμο αλλα κανει εαν θυμαμαι καλα γυρω στα 250 ευρω.ψαξου σε καμια μαντρα για ετοιμο χλαπετο απο φορτηγο μικρο θα σου κατευει φτηνα και θα ειναι και αξιοπιστο.
Για το πρώτο bold έχεις δίκιο...ρώτησα και τόσο με είπαν.Και αυτή τη στιγμή,δεν είμεθα για 250Ε μόνο για αυτό το ματζαφλάρι...
Για το δεύτερο bold,σε ευχαριστώ πολύ man!Δεν το είχα σκεφτεί :wink: Και όπως ακριβώς το ανέφερες "μικρό φορτηγό" γιατί τα μικρά φοράν συνήθως 3" εξάτμιση,άρα θα ταιριάζει και η διάμετρος 8)
ΓΙΑΝΝΗΣΚΡ60
13-09-08, 20:53
ποιο πολυ εχω δει σε γερμανιας σε mitsubishi canter touota dyna κανε μια βολτα σε μαντρες ολο και κατι θα βρεις :wink:
μάγκες υπάρχει έτοιμο στο e-bay APExi νομίζω και έχει γύρω στα 200δολάρια αν θυμάμαι καλά ...
here it is ...
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&_trkparms=tab%3DWatching&viewitem=&item=190213688255&_trksid=p3907.m32
:wink:
GiannisE30
16-09-08, 10:02
Να ρωτησω κατι, οταν θα το εχεις κλεισει, απο που θα βγαινουν τα καυσαερια? (αν οχι απο την εξατμιση?)
ε αν κάποιος το κλείσει τελείως ΝΑ ΤΟΥ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΤΕΣ !!! :lol: :lol: :lol:
GiannisE30
16-09-08, 11:24
Σοβαρα, πες οτι περνας απο μπλοκο και θες να κανεις νορμαλ θορυβο.
Αν το κλεισεις εντελως και περασεις, απο που θα βγαινουν τα καυσαερια?
Οποτε πρεπει να εχεις δυο απολυξεις και να κλεινεις μονο την μια (η μια θα ειναι μαμα με καζανακια κλπ και η αλλη οπως θες, ελευθερη κλπ) :wink:
GiannisE30
16-09-08, 12:04
http://i185.photobucket.com/albums/x117/jadacra/Untitled-1-1.jpg
:wink: :wink: :wink:
turbanthropos
16-09-08, 12:21
Ίσως να έδωσα παραπλανητική επικεφαλίδα :?
Αυτό που έχω κατά νού(τουλάχιστον για το δικό μου) είναι μια πεταλούδα ας πούμε,η οποία θα έχει μικρότερη διάμετρο από αυτήν της εξάτμισης.
Η εξάτμιση έχει Φ76 άρα,η πεταλούδα/δίσκος θα έχει Φ55 ή Φ50.
Άρα,τα καυσαέρια θα διέρχονται περιμετρικά της πεταλούδας/δίσκου,όταν θα είναι κλειστό :wink:
Σε κανονικές συνθήκες,ο δίσκος θα είναι παράλληλος με την φορά των καυσαερίων,άρα δε δημιουργείται πρόβλημα.
Κάνω λόγο για ένα σύστημα,που κλειστό θα είναι μόνο για τυχών ελέγχους στάθμης θορύβου ή και βραδινά περάσματα από κατοικημένες περιοχές(μην κάνουμε αυτά που δε θέλουμε να μας κάνουν :wink: )
Έτοιμες λύσεις τις αποκλείω,κυρίως λόγο κόστους...
Σιγά μην κάνω μάγκα τον αμερικλάνο,ενώ με 20-30 ευρώ κάνω το ίδιο και στα μέτρα/απαιτήσεις μου :wink:
GiannisE30
16-09-08, 12:38
Και εισαι σιγουρος οτι θα λειτουργει?
Καζανακια καταλητες κλπ υπαρχουν ή ειναι σκετη σωληνα?
Πιστευω οτι αν δεν εχεις καζανακια, δεν θα μειωθει ο θορυβος...
Αν δεις αυτο στο e-bay (αν καταλαβα καλα) απλα κλεινει ολη την σωληνα (αναλογα που θα το συνδεσεις και αναλογα την διαμετρο που θα παρεις) Οποτε θα πρεπει να ειναι οπως στο σχεδιο που εχω ανεβασει.
Για ολα αυτα δεν ειμαι καθολου σιγουρος, απλα ρωταω μηπως το εχεις δοκιμασει ή σου εχουν πει και μπορεσω να μαθω περισσοτερα :wink:
Για ολα αυτα δεν ειμαι καθολου σιγουρος, απλα ρωταω μηπως το εχεις δοκιμασει ή σου εχουν πει και μπορεσω να μαθω περισσοτερα :wink:[/quote]
Με οποιοδηποτε τροπο μειωσεις τη διαμετρο, ασχετα αν εχει καζανακια-καταλυτες η οχι, ο θορυβος θα μειωθει.
Κανε το τεστ με το παπουτσι σου.
Καλυψε τη μιση αποληξη της εξατμισης και θα πειστεις.
Οσο πιο εξω προς το τελος της εξατμισης μειωσεις τη διαμετρο, τοσο πιο αποδοτικο θα ειναι στη μειωση του θορυβου, ομως μην μειωσεις τη διαμετρο πανω απο 50%.
Νικος Λαρδης
kallitexni$
19-11-08, 01:28
Ξεθαβω αυτο το ποστ γιατι επεσα πανω σε κατι ενδιαφερον ψαχνωντας στο ιντερνετ.
http://www.streetandcircuit-shop.biz/exhaust-by-pass-valves-21643-c.asp
Ειναι μια ετοιμη λυση για το θεμα των δυο εξατμισεων,ελευθερη-νορμαλ.Ειναι λιγο ακριβουτσικο αλλα το να εχεις δυο εξατμισεις και να τις εναλλασεις οποτε θες ειναι γ@μω.Φανταστειτε την εικονα του αγαπητου κυριου ..@εκονσιθφςεφ$%#@..,οταν σου μετρησει db και μετα φυγεις γαμιωντας... :twisted: :twisted:
http://i185.photobucket.com/albums/x117/jadacra/Untitled-1-1.jpg
:wink: :wink: :wink:
εαν μπει ετσι οταν ειναι κλειστο το κλαπετο θα στοπαρει τα καυσαερια και θα γυρνουν προσ τον χωρο καυσησ αρα βαλβιδεσ συντομα γιοκ.εαν ειναι ανοικτο τα καυσαερια θα περνουν και απο τα καζανακια και απο τον ελευθερο σωληνα οποτε θα χανεισ συμπιεση.εχω εναν γνωστο στη χαλκιδα που φτιαχνει κλαπετο με ντιζα σε οτι διασταση θεσ με 150 €
kallitexni$
19-11-08, 11:55
Να γυρισουν πισω καυσαερια πολυ δυσκολο το βλεπω!! :roll:
Απλα οταν θα ειναι κλειστο το κλαπετο,καποια καυσαερια θα συσσωρευονται εκει.
εγω το σκεφτομουνα καπως ετσι, ωστε να μην κανει πουθενα σκαλι και κολλανε τα καυσαερια.
http://i172.photobucket.com/albums/w22/ladorkini/71f16661-1.jpg
σωστοσ ρε gismoετσι νομιζω οτι ισωσ δουλεψει
ποιος το φτιαχνει ομως τετοιο κλαπε;
δημητρησ καλογιαννησ
λαμψακοσ χαλκιδασ τηλ 6944676856
ΓΙΑΝΝΗΣΚΡ60
19-11-08, 20:37
Και ποιος ο λογος αυτου :?: Ολοκληρη σωληνα ανοξειδωτη απο πολαπλη και πισω με ενα τελικο καζανακι twister και καθαρισες.Χαμηλα οχι βαβουρα ψηλα σκωτονει και πολυ ελευθερο τι αλλο θες.
kallitexni$
19-11-08, 21:02
Ο λογος ειναι να μπορεις να εχεις μια εξατμιση νορμαλ(που στο κατω κατω δεν χρειαζεται μονο στα μπλοκα) και μια ελευθερη ταυτοχρονα.Ελευθερη παντου ομως οχι μονο στα ψηλα.
καλα ολα αυτα αλλα...
με την αλλαγη της εξατμησης θα πρεπει να αλλαζουν και οι ρυθμισεις στο μοτερ, και νομιζω οτι αυτο ειναι πιο δυσκολο...
εγω στο lada εφτιαξα εξατμηση απο την πολλαπλη και πισω, με δυο καζανακια ελευθερα για να μη κανει πολυ θορυβο στον δρομο, αλλα με την δυνατοτητα να αφαιρείτε το πρωτο καζανακι και στην θεση του να μπαινει σωληνα.
στην αρχη ειχα και τα δυο καζανακια και ειχαμε μια ρυθμιση αλφα. οταν εβγαλα το μεσαιο αλλαξε ριζικα, με αποτελεσμα να μην ανεβαζει σωστα και να χτυπαει πυρακια. μολις αλλαξαμε τις ρυθμισεις στα καρμπιλατερ ηρθε στα ισια του.
αυτα...
tsilibithras
19-11-08, 23:09
Ε καλά για λίγο θα το κλείνει ρε Σάκη, μόνο άμα πέσει σε καμιά ηχομέτρηση ή άμα θέλει να την κοπανήσει από το σπίτι... :lol: :lol: :lol:
Πάντως δεν ξέρω τι πεταλούδα θα μπορεί να εργάζεται σε τέτοιες θερμοκρασίες. Ό,τι και να βάλεις θα ψηθεί και θα κολλήσουν οι εδράσεις. Μετά μόνο με σφυρί θα γυρίζει και αν... :shock:
Δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα , ολοι ξερουμε οτι και ο Dahlback στο Golf RSI 700+ αλογακια , εχει κανει το ιδιο πραγμα... εχει μια ολοκληρη με καζανακια εξατμιση μεχρι πισω , και ενα κλαπε σε μια σωληνα Υ ( υψιλον ) και η αλλη πλευρα της σωληνας παει στο εμπρος φτερο ( σκετη )... αυτο χρισημοποιει το συστημα με το wastegate (που προαναφερθηκε ) , οσο δουλευει υποπιεση τα καυσαερια πανε στην νορμαλ εξατμιση με ολα τα καζανακια , οσο φουσκωνει ανοιγει και η σωληνα που παει στο φτερο...
Αν σκευτουμε και αναλογιστουμε οτι ο Dahlback δουλευει 13 συμπιεση και βγαζει 700+ αλογα και την πεταλουδα εναλλαγης στην εξατμιση την εχει σχεδον εκει που τελειωνει το downpipe ( δηλαδη βλεπει τρελες θερμοκρασιες το κλαπετο του ) , τοτε εαν ο φιλος μας βαλει το κλαπε απο το κεντρο του αυτοκινητου και πισω , δεν θα εχει κανενα προβλημα γιατι δεν νομιζω να δει ποτε πολλυ θερμοκρασια..
Το ειχα σκευτει να το κανω και εγω καποτε , ισως κατσω και το κανω.... ομως εγω θα βαλω κλαπε αλλαγης ροης οπως ο Dahlback , δηλαδη η θα δουλευει με ολα τα καζανακι , η θα στελνει στην σωληνα πισω απο τον εμπρος τροχο...
Μην νομιζετε οτι ειναι και τοσο δυσκολο αυτο... μπορεις να χρισημοποιησεις μεχρι και ΒΑΝΑ για νερο , απλα θα χρειαστει λιγο φαγωμα η μπιλια που εχει μεσα.... ( και βανες για νερο ειναι πολυ φτηνες , και υπαρχουν σε ολα τα μεγεθη !!! )
tsilibithras
21-11-08, 17:14
Μετακινήθηκε...
Α εγώ δε μίλαγα για Y. Η βάνα του νερού έχει λαστιχάκια μέσα που λιώνουν και κολλάνε.
Ρε παιδιά το όλο θέμα το ξεκινησε ο Turbanthropos με τη λογική της μιας εξάτμισης, η οποια σε ορισμένες φασεις κ για λίγο, να μην ακουγεται πολύ δυνατά(πχ μπλόκο, γκαραζ λκπ). Οχι απο αποψη απόδοσης.
Η εξάτμιση δηλαδη θα είναι ολη τη μέρα οπως πρωτα αλλά αν σε σταματησει κανενας μπλέ, τα λιγα δευτερολεπτα που θα σε μετρησει, να κλεισεις το κλαπετο και να μην σε γραψει για ηχορυπανση...
Σιγουρα θα ειναι πολύ ενδιαφερον κατι τετοιο αν γινει με λογικο κόστος...
Κάτι καλό αν και λίγο αλμυρό πωλείται εδώ στην Θεσσαλονίκη σε όλα τα μεγέθη:
http://www.streetandcircuit-shop.biz/exhaust-by-pass-valves-21643-c.asp
babisbabou
20-01-09, 01:29
Ναι αυτή είναι η ιδέα απλά ο Νίκος θέλει να μπει στην υπάρχουσα ροή των καυσαερίων. Η τοποθέτηση είναι το διαφορετικό η λειτουργία της πεταλούδας το ίδιο. Το θέμα είναι να γίνει DIY η κατασκευή.
Νίκο έχουμε κάποια εξέλιξη βρήκες άκρη μήπως?
poutsoulas1
20-01-09, 11:55
εγω εβαλα κλαπετο με κουμπι στο πουλμαν 350ε στη θεσ/νικη. ειναι με κουμπι μεσα απο την καμπινα. οταν το θελω free απο τουρμπινα και μετα απλα παταω το κουμπι.... ειναι το ιδιο με τα φορτιγα
kallitexni$
20-01-09, 16:12
εγω εβαλα κλαπετο με κουμπι στο πουλμαν 350ε στη θεσ/νικη. ειναι με κουμπι μεσα απο την καμπινα. οταν το θελω free απο τουρμπινα και μετα απλα παταω το κουμπι.... ειναι το ιδιο με τα φορτιγα
Αυτο που λες εσυ ειναι σαν αυτο που λεει ο driftbil?
Σε αυτο το συστημα δεν χανεις backpressure οταν ανοιγει το κλαπετο??
turbanthropos
20-01-09, 18:41
Δυστυχώς δεν το έκανα ακόμα Χρήστο...ακόμη ασχολούμαι με τον προγραμματισμό του εγκεφάλου και όταν με το καλό τελειώσει και το fine tuning,θα πάω στον εξατμισά μου να με το κάνει.
Βρήκα μια πεταλούδα 60mm μαζί με το αξονάκι της-άρα 76mm-60=16mm/2=8mm περιφέρεια γύρω από την πεταλούδα....θα κόβει αρκετά πιστεύω.
Για μηχανισμό που θα φέρνει την πεταλούδα κάθετη στην κίνηση των καυσαερίων,μάλλον με ντίζα από καπό και επαναφορά με ελλατήριο.
Απλά θα πρέπει να το τοποθετήσω όσο το δυνατόν πίσω,προς την απόληξη(μάλλον μετά το καζανάκι) για την επίτευθξη όσο το δυνατόν μικρότερων θερμικών καταπονήσων του μηχανισμού.
poutsoulas1
20-01-09, 18:52
Αυτο που λες εσυ ειναι σαν αυτο που λεει ο driftbil?
Σε αυτο το συστημα δεν χανεις backpressure οταν ανοιγει το κλαπετο??
ναι αυτο ειναι και ανοιγολινει με ενα αμορτισερακι με ρευμα. για αυτοκινιτα λογικα θα ειναι πιο λιγα τα χρηματα (350ε το πουλμαν-φορτιγο) 350ε περασμενο
babisbabou
20-01-09, 18:55
Για ντίζα σε ότι μέγεθος θες πάρε από ποδήλατά συρματόσκοινο και κάλυμα για φρένα που είναι και 2-3 στην σειρά να βάλεις δεν έχεις πρόβλημα.
Για την επαναφορά κόλλα ένα μικρό κομμάτι σίδερο στην εξάτμιση από έξω ώστε να δέσεις το ελατήριο επάνω και να επαναφέρει την πεταλούδα, ελατήριο δοκίμασε να αυτό από την πεταλούδα να προσαρμόσεις. Όσο για το που θα τερματίζει η πεταλούδα δηλαδή 180 μοίρες(τέρμα ανοιχτή) κόλλα πάλι ένα κομμάτι σίδερο ώστε να βρίσκει εκεί η πεταλούδα σου, το ίδιο και για το σημείο όπου θα είναι σε 0 μοίρες (τέρμα κλειστή).
Άμα βρεις και ένα μοτεράκι μπορείς να δέσεις το συρματόσκοινο επάνω του ώστε να το τραβάει όσο πατάς το κουμπάκι από μέσα ώστε να μην είναι πάνω στην εξάτμιση το μοτεράκι και τα παίξει.
Είναι ενδιαφέρουσα πατέντα αυτό που θες να κάνεις.
NOStradamos
31-01-09, 20:38
φιλαρακι επειδη το εχω πσαξει πολι υπαρχει κλαπετο ηλεκτρικο και με ντιζα οπου δουλευει με δυο εξατμισεισ αλλα και τα δυο χαλανε απο τιν θερμοκρασια ειναι το πολι για 2-3 λεπτα!!!αν σε ενδιαφερει πεσ μου ο εξατμισασ μου φερνει!!!Α και κατι ακομα εχο δει παρομια πατεντα αμερικη με wastegate και δουλευει με ιποπιεση!!!!
babisbabou
31-01-09, 22:09
Πολύ καλή λύση το external και λειτουργική αλλά αρκετά ακριβή για την συγκεκριμένη χρήση.
NOStradamos
31-01-09, 22:19
internal ειναι σε κλαπετο!!!
Johnnyascona400
19-02-09, 16:37
Μηχανικο κλαπετο στην εξατμιση. Αυτο που βλεπετε ειναι αυτο που αναζητατε ειναι με ηλεκτροβαλβιδα.
tina mastavrali
19-02-09, 16:54
αν θελεις παρε ενα τηλεφωνο και πες απο την τινα στο drift club πωτησε τον ειναι δικο μου το μαγαζι .ετσι για να παρεις μια γνωμη αν και οπως λεω ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! φαντασου οτι κανει θορυβο και βαζω και το μωρο μεσα χαχα!
KOSTAS_KE35
19-02-09, 17:45
βρικα και εγω ενα στο http://cgi.ebay.com/ebaymotors/EXHAUST-CONTROLLER-2-5-AE86-RSX-CIVIC-INTEGRA-MRS-TC_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ33630QQihZ007QQitemZ8028177157QQrdZ1QQsspagenameZWDVWQQtcZphoto#ebayphotohosting
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.