Επιστροφή στο Forum : Προκαλώντας υπερστοφή!
Από ένα ξενόγλωσσο βιβλίο όπου διάβασα για Set-Up μεταφέρω τα παρακάτω στοιχεία τα οποία όπως λέει ο συγγραφέας είναι ότι χρειάζεται το αυτοκίνητο για να υπερστρέφει... Κοινώς να Driftάρει!
1. Ελατήρια με αραιές σπείρες εμπρός.
2. Ελατήρια με πυκνές σπείρες πίσω.
3. Μαλακά αμορτισέρ εμπρός.
4. Σκληρά αμορτισέρ πίσω.
5. Μείωση πίσω μετατρόχιου.
6. Αύξηση εμπρός μετατρόχιου.
Με πιο απλά λόγια, δίνει όσο περισσότερο κράτημα γίνεται εμπρός και μειώνει όσο γίνεται πίσω :wink:
ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
13-06-05, 17:06
Από ένα ξενόγλωσσο βιβλίο όπου διάβασα για Set-Up μεταφέρω τα παρακάτω στοιχεία τα οποία όπως λέει ο συγγραφέας είναι ότι χρειάζεται το αυτοκίνητο για να υπερστρέφει... Κοινώς να Driftάρει!
Να μεγαλώσεις τα τέρματα της εμπρός ανάρτησης σου και να βάλεις προσθήκες στους εμπρός τροχούς για το Ε21.
Να μεγαλώσεις τα τέρματα της εμπρός ανάρτησης σου και να βάλεις προσθήκες στους εμπρός τροχούς για το Ε21.
Ευχαριστώ Θοδωρή!
Όταν λέμε να μεγαλώσεις το εμπρός μετατρόχιο για πόσο μιλάμε; Δυο τρία χιλιοστά προσθήκες ή παραπάνω;
Θοδωρή όταν λες να μεγαλώσει τα τέρματα της μπροστινής ανάρτησεις εννοείς να μεγαλώσει τη διαδρομή;
ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
02-07-05, 13:15
Να μεγαλόσει το μέγεθος του μπαμστοπ έτσι όστε να μη βουλιάζει η ρόδα μέσα στο θόλο.
Να μεγαλόσει το μέγεθος του μπαμστοπ έτσι όστε να μη βουλιάζει η ρόδα μέσα στο θόλο.
Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση!!
Μήπως μπορείς να μου πεις και για το μετατρόχιο;
ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
04-07-05, 18:08
Μετατρόχιο είναι η απόσταση μεταξί των δύο τοχών του ίδιου άξωνα.
Μετατρόχιο είναι η απόσταση μεταξί των δύο τοχών του ίδιου άξωνα.
Δεν ήθελα να μου πεις τι είναι το μετατρόχιο ξέρω τι είναι. Ευχαριστώ πάντος! Αυτό που θέλω να μάθω είναι το πόσο περίπου να το μεγαλώσω με 2-3 χιλιοστά προσθήκες είναι καλά ή θέλει παραπάνω;
Γιατί δεν μου απαντάει κάποιος ρε παιδιά για το πόσο πρέπει να μεγαλώσει το εμπρός μετατρόχιο;
Α και κάτι άλλο το αυτοκίνητο έχει και αντιστρεπτικές. Αν βάλω πιο σκληρή και άκαμπτη πίσω θα κερδίσω τίποτα;
Αν μπορείς να βρεις πιο σκληρή αντιστρεπτική σίγουρα θα βοηθήσει. Τώρα όσον αφορά το μετατρόχιο δεν υπάρχει συγκεκριμένα το πόσο θα πρέπει να μεγαλώσει το μπροστινό. Το ιδανικό set-up έρχεται κατόπιν δοκιμών. Εγώ για παράδειγμα έχω στο BMW μια τετράδα αλουμινένιες ζάντες της ELIA που όλες έχουν το ίδιο off-set. Για drift συνήθως τοποθετώ πίσω δύο σιδερένιες μαμά ζάντες οι οποίες έχουν λίγο διαφορετικό off-set με αποτέλεσμα το πίσω μετατρόχιο να είναι λίγο μικρότερο από το μπροστινό. Δεν έχω μετρήσει ακριβώς πόσο. Το αποτέλεσμα είναι παραπάνω από ικανοποιητικό!
ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
12-07-05, 15:37
Γιατί δεν μου απαντάει κάποιος ρε παιδιά για το πόσο πρέπει να μεγαλώσει το εμπρός μετατρόχιο;
Α και κάτι άλλο το αυτοκίνητο έχει και αντιστρεπτικές. Αν βάλω πιο σκληρή και άκαμπτη πίσω θα κερδίσω τίποτα;Για περετέρω σημβουλές θέλω στιχεία ώπος μετατρόχιο που έχει τώρα το αμάξι εμπρός και πίσω.Μη βάλεις μεγαλήτερη ζαμφόρ πίσω γιατί θα σου κάνει πολύ διαφορικό το αμάξι γιατί θα σηκόνει τη ρόδα στον αέρα.
Ευχαριστώ πολυ παιδιά! Θοδωρη αύριο θα το ψάξω για να σου πώ ακριβώς τι μετατρόχια έχω και θα σου πώ!!
Α και κάτι άλλο το αυτοκίνητο έχει και αντιστρεπτικές. Αν βάλω πιο σκληρή και άκαμπτη πίσω θα κερδίσω τίποτα;Για περετέρω σημβουλές θέλω στιχεία ώπος μετατρόχιο που έχει τώρα το αμάξι εμπρός και πίσω.Μη βάλεις μεγαλήτερη ζαμφόρ πίσω γιατί θα σου κάνει πολύ διαφορικό το αμάξι γιατί θα σηκόνει τη ρόδα στον αέρα.
Θοδωρή το αυτοκίνητο μου έχει μετατρόχιο 1,41μ. βρήκα την πληροφορία από το site της MG δεν ανέφερε τίποτα για εμπρός και πίσω μετατρόχιο οπότε λογικά έχει το ίδιο εμπρός πίσω! Περιμένω την απάτηση σου με αγωνία μήπως προλάβω να φτιάξω προσθήκες μέχρι την Κυριακή
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.