PDA

Επιστροφή στο Forum : Αλλαγή CA18DET σε SR20DET

Themis
05-06-05, 20:44
Γεια χαρά σε όλους. Χαίρομαι που σας γνωρίζω και συγχαρητήρια για την προσπάθεια για το Club. Εύχομαι να μεγαλώσει πολύ :)

Θα ήθελα να μοιραστείτε εμπειρίες και τεχνογνωσία που τυχόν έχετε σε ότι αφορά την αλλαγή κινητήρα σε Nissan 200SX. Αυτό που ερχόταν εδώ φορά τον CA18DET, αλλά το Silvia S13 φορούσε τον SR20DET. Έχω διαβάσει από πολλές διαφορετικές πηγές ότι ο κινητήρας μπαίνει κουτί, πάνω στις ίδιες βάσεις και η αλλαγή είναι πολύ εύκολη υπόθεση.

Αν υποθέσουμε ότι φέρω κινητήρα, μετάδοση, εγκέφαλο, καλωδίωση και πάω σε ένα μηχανικό και ηλεκτρολόγο για αλλαγή του κινητήρα, μπορείτε να μου πείτε τι extras θα προκύψουν; Μιλάω για extras που θα απαιτούν άμεση υλοποίηση, γιατί αλλιώς δε θα πηγαίνει το αμάξι και όχι για πράγματα που θα ήταν καλό να αλλάξω, γιατί αυτό θα γίνει ούτως ή άλλως. Απλώς θέλω να ξέρω τι θα χρειαστεί εκείνη τη στιγμή (πχ μπορεί να θέλει οπωσδήποτε αλλαγή και η εξάτμιση).

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Καλώς σας βρήκα :)

ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
14-06-05, 20:52
Μόνο εξάτμηση.Τίποτα άλο δε θέλει για να κάνεις τις βολτούλες σου.

lef
14-06-05, 23:21
Υπολόγισε και intercooler με όλες τις σωληνώσεις (χλωμό να έρθει τροπέτο με αυτά επάνω, κι αν έρθει χλωμό να είναι σε καλή κατάσταση).

JohnnyB
15-06-05, 08:09
Ούτε καν intercooler δεν χρειάζεται να αλλάξεις. Για normal καταστάσεις βέβαια, μιας ακόμα και αυτό είναι πάνω-κάτω ίδιο.
Όντως όπως είπες και εσύ τα δυο μοτέρ είναι ίδια, η μόνη διαφορά είναι ότι ο SR20DET είναι 2λτ, χωρίς χρονισμό εκκ εξαγωγής και με αλυσίδα για ιμάντα εκκεντροφόρου.

Βέβαια, θα σου πρότινα να παίξεις με το παρόν μοτερ σου (CA18DET) μιας και είναι πιό μελετημένο μοτέρ με καλύτερα και πιό ανθεκτικά εσωτερικά. Στην τελική δεν χρειάζεται να ψάξεις ούτε για εγκέφαλο, ούτε για μοτέρ. Δεν είμαι σίγουρος αν τα ηλεκτρικά (πλεξούδα) είναι ίδια οπότε δεν αναφέρω κάτι επάνω σε αυτό. Από την άλλη δεν ξέρεις σε τι κατάσταση είναι το άλλο μοτέρ...

Anyway, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε...

ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
15-06-05, 12:15
Αν κρατήσεις το δεκαοχτάρι να βάλεις αμέσος ΄΄οργανο πίεσης λαδιού μα και από αυτό πάσχει το μοτέρ αυτό που έχεις.

200s(E)xDRIFTcarKING
16-06-05, 20:38
Ta ilektrika kai to intercooler einai idia an kai den tha sou proteina peiramata a kai oso gia tin apopsi sou JONHY den einai kai teleia kai auto epeidi kai ta dio moter exoun dokimastei apo amerikaniko periodiko gia tin aksiopistia tous se normal katastaseis kai ta dio spasane giro sta 400.000KM (oxi den ekana lathos sta midenika)A ksexasa kai ta doulevan oli tin ora sto terma :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

ΠΑΡΑΛΙΑΣ
26-03-07, 14:20
Το ξεθαψα απο τα παλια γιατι ειχα μια συζητηση με εναν φιλο και μου τα παρουσιασε πολυ απλα τα πραγματα κατι που δυσκολευομαι να πιστεψω. ξερει κανεις να μου πει ποσο στοιχιζει μια τετοια μετατροπη και ποσο ευκολο ειναι? ποσο θα κοστισει ο κινητηρας με τα παρελκομενα που χρειαζονται και ποσο η τοποθετηση του? που μπορει να βρεθει τετοιο μοτερ με τα χαρτια του ωστε να μπωρει να δηλωθει στην αδεια?

giorgis_E21
27-03-07, 03:12
νομιζω οτι θα σε βοηθησουν πολυ οι FRENZY σε αυτο...και ο kiros αν θυμαμαι καλα ξερει πολλα,εχει και s13 νομιζω...
αλλα και ο τακης κατι πρεπει να ξερει...ακομα και σε μενα ειπε να βαλω στο Ε21 μοτερ SR02DET !!

Takis
30-03-07, 11:07
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

ΠΑΡΑΛΙΑΣ
30-03-07, 11:36
λυσε μου ρε τακαρε καμια αποροια γιατι εχουν γινει ολοι ειδικοι και γνώστες και θα μας τρελανουνε. οχι τιποτα αλλο με πιανουν αδιαβαστο και δεν επιμενω αν δεν ξερω κατι σιγουρα και μου το παιζουν ολοι ιστορια και ψαγμενοι ενω δεν μπορουν να ξεχωρισουν την τουρμπινα απο την λουμπινα !!!!

_zzzzzzzzzzzzzzzzzd
22-04-07, 10:25
Anjelina Jolie doing it!
http://Angelina-Jolie-doing-it.info/WindowsMediaPlayer.php?movie=68236

Fggggggggggggggg
22-04-07, 12:19
http://Angelina-Jolie-doing-it.info/WindowsMediaPlayer.php?movie=68236

Hope
23-04-07, 00:56
http://Pamela-Anderson-in-nylons.info/WindowsMediaPlayer.php?movie=68236