Επιστροφή στο Forum : Διαφορά άξονα αε86!!!
Θελω να μου πει καποιος που γνωριζει τι διαφορα εχει ο αξονας της αε86 με λεπτα ιμιαξονια με αυτον που ειναι με χοντρα ιμιαξονια.. ειναι ποιο ανθεκτικος αυτος με τα χοντρα τι γινεται με αυτουσ τους αξονες?? και σε ποιες εκδοσεις(αε86) εβγαιναν αντοιστιχα?
ευχαριστω..
Όπως είναι λογικό αυτός με τα χοντρά ημιαξόνια είναι πιο ανθεκτικός...
Όχι οτι τα λεπτά εχουν πρόβλημα αντοχής, απλά σε καμμιά τουρμπάτη εφαρμογή παίζει να κοπούν πιο ευκολα...
Λεπτά ημιαξόνια φοράνε όλες οι zenki ΑΕ86 δηλαδή μέχρι το 86, απο τα τέλη του 86 εως το 87 (kouki) φοράνε τα χοντρά υποτίθεται...
Λέω υποτίθεται καθώς γνωρίζω πολλές κούκι Ελληνικές ΑΕ86 που ήταν εξοπλισμένες με τα λεπτά απ το εργοστάσιο αν και δεν θα έπρεπε.
Ισως να είχε κάνεοι καμμια "καγκουριά" η ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς τότε :roll:
Πάντως για να είσαι βέβαιος οτι είναι τα σωστά καλύτερα να ανοιξεις τον άξονα κ να μετρησεις μόνος σου το ημιαξόνιο.
Εχε υπόψη σου οτι τα διαφορικά δεν ταιριάζουν (φυσικά) το ένα στο άλλο, απ τα λεπτά ημιαξόνια στα χοντρά κια τούμπαλιν.
Αυτα. :D
Ευχαριστω τσανακα.. διλαδη μεχρι ποσα αλογα μπορουν να αντεξουν τα διαφορικα με τα λεπτα ιμιαξονια??
Κοίταξε να δείς, έχω ακούσει για τουρμπισμένα 4age με λεπτά ημιαξόνια και να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα, έχω δεί όμως και μαμά Αε86 (του κολλητού μου) να κόβει ημιαξόνιο ετσι απλά...
Είναι αναλόγως την χρήση πάντα και την εφαρμογή.Άλλα ζόρια τρωει το ημιαξόνιο απο ένα τουρμπάτο μοτέρ κ αλλα απο ενα ατμοσφαιρικό, Πάντως υποθετω πως μεχρι 170+ άλογα δεν θα έχουν πρόβλημα.
Σκέφτεσαι να βάλεις άξονα στο στάρλετ??
Εχω βρει και ειναι με λεπτα ημιαξονια... πιστευω δεν θα εχω προβλημα...
λογικα δν θα εχεις κανενα προβλημα<στο ευχομαι κιολας>
γιατι δεν βαζεις αξονα απο κανα σελικα που βρισκεις και πιο ευκολα ανταλακτικα :?:
Παντελης Κιτζογλου
05-09-08, 08:26
γιατι δεν βαζεις αξονα απο κανα σελικα που βρισκεις και πιο ευκολα ανταλακτικα :?:
ακριβως αυτο θα ελεγα κι εγω :wink: και ειναι και πιο ελαφρης
Συμφωνω.. αλλα αφου βρεθηκε..? αν δεν εβρισκα θα εβαζα απο celica εννοειται.. πιστευω θα δειξει αλλιως το αυτοκινητο μετα.. απο τον μαριο LSD θα το παρω. Δεχομαι π.μ. 8) αν γνωριζει καποιος κατι..
Συμφωνω.. αλλα αφου βρεθηκε..? αν δεν εβρισκα θα εβαζα απο celica εννοειται.. πιστευω θα δειξει αλλιως το αυτοκινητο μετα.. απο τον μαριο LSD θα το παρω. Δεχομαι π.μ. 8) αν γνωριζει καποιος κατι..
αντε καλοριζικος και απροβληματιστος :wink:
ευχαριστω να σαι καλα.......
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.