PDA

Επιστροφή στο Forum : Ε30 ηλεκτρικο Βεντιλατερ κλπ

GiannisE30
08-08-08, 15:03
Λοιπον θελω να βαλω ηλεκτρικο βεντιλατερ, αυτο που εχει πανω το αμαξι ειναι με υδραργυρο και θελω να το καταργησω.

Ξερεις κανεις μπορω να καταργησω το παλιο βεντιλατερ και ποσο κανει ενα ηλεκτρικο (και που μπορω να το βρω?)? :wink: :wink:

kapotis_E30m5
08-08-08, 23:18
Λοιπον θελω να βαλω ηλεκτρικο βεντιλατερ, αυτο που εχει πανω το αμαξι ειναι με υδραργυρο και θελω να το καταργησω.

Ξερεις κανεις μπορω να καταργησω το παλιο βεντιλατερ και ποσο κανει ενα ηλεκτρικο (και που μπορω να το βρω?)? :wink: :wink:Γιαννη μπορεις να βαλεις ενα spall ενυσχιμενο που κοστιζει γυρω στα 120 ευρο η μεταχ/νο απο air cont. ε30 που ειναι και καλυτερο στα 100 ευρο. Και στις δυο περιπτωσεις καταργης το μαμα βεντιλατερ.

GiannisE30
09-08-08, 13:42
Το βεντιλατερ που λες (spall κλπ) που πρεπει να το συνδεσω για να ξεκιναει οταν περνει μπρος το μοτερ?

Το μαμα βελτιλατερ πως το καταργεις? Αυτο δεν ξερω... Δηλαδη οκ, βγαζεις την φτερωτη απο εκει και περα τι κανεις?

Ευχαριστω για την απαντηση :D :D :D :wink: :wink:

GIZMO
11-08-08, 09:44
θα πρεπει να βαλεις μια βαλβιδα στο ψυγειο για να ξεκιναει το βεντιλατερ, και φυσικα καλωδια ρελε, ασφαλεια, και καποιον να στο συνδεσει...

Σαράφης Γιώργος
11-08-08, 12:10
To μαμά το υδραργυρικό πάντως κάνει δουλειά , εγώ στην θέση σου δεν θα το καταργούσα . Να βάλεις έξτρα αιρκοντισίου από μπροστά , που σου είπε και ο Κώστας , ναι , αλλά όχι μόνο αυτό .
Και βασικά γιατί ? Σου κόβει άλογα ?

GiannisE30
11-08-08, 14:26
To μαμά το υδραργυρικό πάντως κάνει δουλειά , εγώ στην θέση σου δεν θα το καταργούσα . Να βάλεις έξτρα αιρκοντισίου από μπροστά , που σου είπε και ο Κώστας , ναι , αλλά όχι μόνο αυτό .

Το μαμα εχει ενα πλαστικο γυρο απο το ψυγειο και κραταει τον πλαϊνο αερα απο το βεντιλατερ.

Οταν βαζω αυτο το πλαστικο, ακουμπαει η φτεροτη στο πλαστικο και σπαει...

Για αυτο θελω να βαλω ηλεκτρικο βεντιλατερ για να ειναι πανω στο ψυγειο.

Τωρα για τα 7 αλογα που λενε για το υδραργυρικο δεν ξερω αν ειναι αληθεια αλλα δεν με ενδιαφερει και πολυ... :wink: :wink:

G.P.T.M
11-08-08, 16:12
το ειχα και εγω αυτο το προβλημα και ωφειλεται στις βασεις της μηχανης!!!και για τα 7 αλογα μ φιανεται λιγο υπερβολικο :wink:

GiannisE30
11-08-08, 16:16
δηλαδη? κομμενες δεν ειναι σιγουρα, λες να μην ειναι κεντραρισμενο το μοτερ κλπ?

αυτο μου το κανει οταν ειναι εν κινηση, αν βαλω το πλαστικο και ειναι σταματημενο το αυτοκινητο δεν εχει προβλημα...

GIZMO
11-08-08, 16:40
λες να μην ειναι κεντραρισμενο το μοτερ κλπ?
ισως... κανε εναν ελεγχο να σιγουρευτεις.

GiannisE30
11-08-08, 17:15
οκ

G.P.T.M
11-08-08, 21:46
δεν ειναι κομμενες απλα η βασεις του 318 ειναι πολυ μαλακες!!!εγω εβγαλα το πλαστικο και ησυχασα!!

GiannisE30
11-08-08, 22:43
Και εγω αυτο εκανα αλλα ενα 10λεπτο στο σεσι -κοφτη κατι παθαινει και τα βλεπω ολα κοκκινα :P

G.P.T.M
11-08-08, 22:49
M10 ειναι δεν νιωθει :lol: :lol:

GIZMO
11-08-08, 23:08
το πλαστικο βοηθαει στην ψυξη γιατι τραβαει τον αερα απο ολο το ψυγειο.
αφου το εχετε βγαλει, δεν δοκιμαζετε να το κοψετε λιγο απο την πλευρα που βρισκει; :wink:
απο το να λειπει τελειως καλυτερα κομενο...

GiannisE30
11-08-08, 23:22
το σκεφτηκα αλλα αν το μοτερ κοβει βολτες δεν μπορεις να κανεις και πολλα... νομιζω δηλαδη.... θα το δοκιμασω και θα σου πω...

tsilibithras
16-08-08, 22:15
Ρε συ φτιάξε τις βάσεις του μοτέρ σου γιατί η μία ζημιά φέρνει την άλλη! Δεν κοστίζει και καμιά χώρα αυτή η εργασία! Βάλε πολυουρεθάνης να τελειώνεις και να το νιώθεις κιόλας! :shock: :D :wink:

Dark_angel
21-08-08, 17:36
και εγω μαλλον θα καταργησω τον υδραργυρο γιατι κανει αρκετο θορυβο και μου εχει σπασει τα νευρα μου ειπαν οτι μπαινει απο Ε36 και εχει και δυο ανεμιστηρες αλλα δε ξερω τιμη

Hλιαδης Απολλων
22-08-08, 16:24
γιωργο σε παρακαλω εδω προσπαθουμε να καταργησουμε τον βλαβερο υδραργυρο Ο υδράργυρος είναι ένα βαρύ μέταλλο το οποίο ευρίσκεται σε μορφή προσλαμβανόμενη από τον άνθρωπο στα ψάρια και στα όστρακα.. (μαλλον ανεργο σε βλεπω :shock: :shock: :shock:)
Ο υδράργυρος απορροφάται από το γαστρεντερικό σε ποσοστό πάνω από 95%. Mετά την απορρόφηση μεταφέρεται στο αίμα όπου υπάρχει ισχυρή συνάφεια των ερυθροκυττάρων και μετατρέπεται σε ανόργανο υδράργυρο. Κατακρατείται κυρίως στα νεφρά και το νευρικό ιστό. H συγκέντρωση στο αίμα και τα μαλλιά χρησιμοποιούνται για να εκτιμήσουν τη συγκέντρωση στον οργανισμό. Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ είναι μια ουσία τοξική για το περιβάλλον και τον άνθρωπο: πλήττει το νευρικό σύστημα, τους νεφρούς και πιθανώς και το καρδιακό και κυκλοφορικό σύστημα. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Σαράφης Γιώργος
22-08-08, 16:54
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

tsilibithras
22-08-08, 17:31
...και μετατρέπεται σε ανόργανο υδράργυρο.
:shock: :shock: :shock: Γιατί υπάρχει και οργανικός υδράργυρος;! :shock: :shock: :shock:

tsilibithras
22-08-08, 17:42
Και όμως υπάρχει :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
http://en.wikipedia.org/wiki/Methylmercury

GIZMO
22-08-08, 20:51
Και όμως υπάρχει :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
http://en.wikipedia.org/wiki/Methylmercury
και στα ελληνικα. παντως διαβαζοντας το ολο ανυσυχησα...
http://www.encephalos.gr/45-3-03g.htm

GIZMO
22-08-08, 20:53
καλα δεν το διαβασα και ολο :oops: :oops: :oops:

tsilibithras
22-08-08, 23:58
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8)

spyros stn
23-08-08, 01:48
γιωργο σε παρακαλω εδω προσπαθουμε να καταργησουμε τον βλαβερο υδραργυρο Ο υδράργυρος είναι ένα βαρύ μέταλλο το οποίο ευρίσκεται σε μορφή προσλαμβανόμενη από τον άνθρωπο στα ψάρια και στα όστρακα.. (μαλλον ανεργο σε βλεπω :shock: :shock: :shock:)
Ο υδράργυρος απορροφάται από το γαστρεντερικό σε ποσοστό πάνω από 95%. Mετά την απορρόφηση μεταφέρεται στο αίμα όπου υπάρχει ισχυρή συνάφεια των ερυθροκυττάρων και μετατρέπεται σε ανόργανο υδράργυρο. Κατακρατείται κυρίως στα νεφρά και το νευρικό ιστό. H συγκέντρωση στο αίμα και τα μαλλιά χρησιμοποιούνται για να εκτιμήσουν τη συγκέντρωση στον οργανισμό. Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ είναι μια ουσία τοξική για το περιβάλλον και τον άνθρωπο: πλήττει το νευρικό σύστημα, τους νεφρούς και πιθανώς και το καρδιακό και κυκλοφορικό σύστημα. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :Dκαλά αγχώθηκα με αυτό που είδα τι είσαι γιατρός???
:lol: :lol:

ΣΑΚΗΣ (anisoropos)
23-08-08, 08:59
Όχι περιπτεράς είναι.... 8) 8)

sierracossie
23-08-08, 09:33
φιλε Σακη το πας πολυ ωραια!!!!2,0l ειναι???μπραβο!!! 8)

ΣΑΚΗΣ (anisoropos)
23-08-08, 09:49
φιλε Σακη το πας πολυ ωραια!!!!2,0l ειναι???μπραβο!!! 8)

Ευχάριστω φίλος...
Nαι ακόμα 2,0L 8v είναι ε! που θα πάει θα το κάνω + 8ν... :lol:

Σαράφης Γιώργος
23-08-08, 10:13
:lol: :lol: :lol: :lol:

Stelios
25-08-08, 16:03
Γιαννη οτι σου λεει ο Γιωργος! Μην το καταργησεις το μαμα... 8α δουλευει για παντα... Βαλε εξτρα οπως εχει κ το BMW του Αργυρη...
Θα το δεις κ απο κοντα... :wink:

GiannisE30
25-08-08, 16:45
Γιαννη οτι σου λεει ο Γιωργος! Μην το καταργησεις το μαμα... 8α δουλευει για παντα... Βαλε εξτρα οπως εχει κ το BMW του Αργυρη...
Θα το δεις κ απο κοντα... :wink:

Στελιο, το ειδα του Αργυρη, το θεμα ειναι οτι εχω και air con... και δεν μπορω να βαλω βεντιλατερ απο την πισω πλευρα του ψυγειου γιατι ειναι πολυ κοντα το ψυγειο του air con με του μοτερ... :( :( :(

ΓΙΑΝΝΗΣΚΡ60
25-08-08, 19:17
Ετσι οπως ειναι τωρα σου σηκωνει θερμοκρασια :?: Αν οχι μην το βγαλεις εγω αφησα το υδραγυρικο πανω με μια μικροπατεντα και δεν μου σηκωνει πανω απο 69 βαθμους οσο και να το καιω :wink:

GiannisE30
25-08-08, 19:56
Οταν παω σεσι και ειμαι για κανα 10λεπτο μεσα με 1η και 2α (οχι ολη την ωρα κοφτη) μετα που θα σταματησω μου παει κοκκινα η θερμοκρασια... υπαρχει μια πιθανοτητα να ειναι και ο αισθητηρα στο ψυγειο γιατι ωρες ωρες μου δειχνει οτι θελει παρολο που το μοτερ ειναι σε νορμαλ συνθηκες...

Απλα σκεφτηκα να το βαλω σαν 20 στην αρχη, αλλα αφου δεν εχω χωρο απο την αλλη πλευρα, ειπα μπας και το αλλαζα εντελως.

Ts@n@k@s
25-08-08, 20:31
Οταν παω σεσι και ειμαι για κανα 10λεπτο μεσα με 1η και 2α (οχι ολη την ωρα κοφτη) μετα που θα σταματησω μου παει κοκκινα η θερμοκρασια... υπαρχει μια πιθανοτητα να ειναι και ο αισθητηρα στο ψυγειο γιατι ωρες ωρες μου δειχνει οτι θελει παρολο που το μοτερ ειναι σε νορμαλ συνθηκες...

Απλα σκεφτηκα να το βαλω σαν 20 στην αρχη, αλλα αφου δεν εχω χωρο απο την αλλη πλευρα, ειπα μπας και το αλλαζα εντελως.

Να μην πηγαίνεις 10 λεπτά κόφτη πρώτης δεν το σκέφτηκες?? :lol: :lol:

GiannisE30
25-08-08, 21:05
Ωχχχ σωστο!!!! Καλα που μου το ειπες γιατι δεν το ειχα σκεφτει :P

Λογκάκης Στέργιος
29-08-08, 00:55
Μια καλη λυση ειναι απο saxoραλλο, εχει 2 τεραστιες φτερωτες κ ειναι σχετικα λεπτο αν εχεις προβλημα χωρου. Κ με μια χαμηλοβαθμη βαλβιδα, δν παιζει να εχεις προβλημα. (Δοκιμασμενο)

GiannisE30
29-08-08, 09:34
Οκ φιλε, θα το ψαξω λιγο.

Αυτο που λες ειναι ηλεκτρικο δηλαδη αν το συνδεσω στην μπαταρια θα λειτουργει? ή πρεπει να βαλω κατι αλλο ενδιαμεσα? (θα δουλευει στο μαχ ολη την ωρα?)

GIZMO
29-08-08, 14:48
θα πρεπει να βαλεις μια βαλβιδα στο ψυγειο για να ξεκιναει το βεντιλατερ, και φυσικα καλωδια ρελε, ασφαλεια, και καποιον να στο συνδεσει...ολα αυτα χρειαζοντε για να βαλεις ηλεκτρικο, στο ξανα ειπα αλλα πουυυυ!!!!!!!

GiannisE30
29-08-08, 15:31
θα πρεπει να βαλεις μια βαλβιδα στο ψυγειο για να ξεκιναει το βεντιλατερ, και φυσικα καλωδια ρελε, ασφαλεια, και καποιον να στο συνδεσει...ολα αυτα χρειαζοντε για να βαλεις ηλεκτρικο, στο ξανα ειπα αλλα πουυυυ!!!!!!!

Καλα ντεεεεεεεεεεεεεεεεε

Το ρελε γιατι να το βαλω??? Τι καλωδια ρε Σακη? Εγω το θελω ασυρματο (με μπλεδοντι!)

GIZMO
29-08-08, 16:33
με μπλεδοντι δεν γινετε μονο αν θες με οπτικες ινες :wink:
το ρελε χρειαζετε για να μη τραβαει ρευμα το βεντιλατερ μεσα απο την βαλβιδα γιατι θα εχεις προβλημα, ενω με τον ρελε θα παιρνει απευθειας απο την μπαταρια... :wink: :wink:

Λογκάκης Στέργιος
29-08-08, 23:00
Οκ φιλε, θα το ψαξω λιγο.

Αυτο που λες ειναι ηλεκτρικο δηλαδη αν το συνδεσω στην μπαταρια θα λειτουργει? ή πρεπει να βαλω κατι αλλο ενδιαμεσα? (θα δουλευει στο μαχ ολη την ωρα?)

Επιδη ειναι διπλο, μπορεις να βαλεις βαλβιδα με δυο σκαλες (παντα με ρελε οπως λεει κ ο φιλος GIZMO), ετσι θα δουλευει η μια φτερωτη οταν ανεβαινει η θερμοκρασια κ η δευτερη θα δουλευει μονο οταν παρασηκωνει :wink: θερμοκρασια. Στο starlet εχουμε βαλει μονο τη μια φτερωτη απο το εν λογω βεντιλατερ κ οταν το παρκαρω καπου που να εχει λιγο χωμα δεν μπορεις να κατσεις διπλα του απο τη σκονη που σηκωνεται!!!! :D :D :D

vatos
30-09-08, 10:18
μπορεις απλα να του βαλεις ενα 2 δευτερα ψυγειακια (πχ απο βεσπακι gillera για παραδειγμα ) και να τα τοποθετησεις ενα δεξια και ενα αριστερα απο τον προφυλακτηρα σου , ετσι οταν κινεισαι με το πλαι , θα βοηθανε πολυ εκεινα τα ψυγειακια , γιατι συνηθως το προβλημα με τα μαμα ψυγεια ειναι οτι , το σχημα - το μερος - και ολη η κατασκευη ειναι μελετημενη ωστε να λειτουργει οταν το αυτοκινητο πηγαινει εμπρος , με το πλαι δεν λειτουργει στο 100%...οποτε πρεπει να σκευτεις τροπους να το κανεις να δεχεται ολο τον αερα που πρεπει...οπως και να εχει το μαμα βενδιλατερ της bmw ειναι απο τα καλυτερα που κυκλοφορουν ( γιατι απλα δεν χαλαει ) , οποτε μπορεις να συγκεντρωθεις στους τροπους για την καλυτερη ροη αερα προς το βενδιλατερ οταν κινεισαι με το πλαι... ( πχ αεραγωγους στο καπο για vacum efficiency - δηλαδη κανεις ενα σκαφτο αεραγωγο στο καπο πισω απο το ψυγειο ωστε ο αερα που περναει απο το καπο να δημιουργει υποπιεση στο ψυγειο και να αναγκαζει την ροη του αερα μεσα απο αυτο...επεισης με την υποπιεση ο αερα ψυχεται γιατι πεφτει η πιεση του... ( Ολα τα γιαπονεζικα drift - car αν εχεις προσεξει εχουν πολυ μελετημενα καπο , με αεραγωγουν , και αγωγους για αυτην την δουλεια )...

τωρα οσων αφορα τις κινησεις του μοτερ , εκτος απο τις βασεις πολυουρεθανης , υπαρχουν και οι βασεις ( αγωνιστηκες ) απο αλουμινιο , που ελαχιστοποιουν τις κινησεις του μοτερ στο 0...

εσυ ξερεις απο εκει και περα...