PDA

Επιστροφή στο Forum : Μπλοκε

GiannisE30
04-08-08, 13:42
Λοιπον επειδη το διαφορικο μου ειναι στα τελευταια του ειπα να βαλω ενα μπλοκε, εψαξα και βρηκα κανα δυο. Το 1ο που αγορασα ειναι για Ε21 - 2002 οποτε πωλειται οπως ειναι.

Παμε για αλλο.

Ακομα δεν ξερω τι να παρω, βλεποντας στο forum γενικα διαβασα ενα post που ελεγε οτι πρεπει να ειναι καλος μαστορας καποιος για βαλει σωστα το μπλοκε (αλλα δεν καταλαβα αν εννοει το group ή το διαφορικο στο αμαξι...)

Τι βαλβολινες να βαλω στο μπλοκε? οτι περνει και το ελευθερο? αν ξερει κανεις μαρκα κλπ ας μου πει.

Ευχαριστω

Ντογκας Ιωαννης
04-08-08, 14:56
εννοεις να σου βαλει το διαφορικο μεσα στην "χελωνα"... γιατι το να αλλαξεις απλα το δευτερο ειναι σχετικα απλο... :wink:

βαλβολινες κοιτα σε 75-90 που να καλυπτουν προδ. GL4 kai GL5 και εισαι οκ! προσωπικα βαζω motul και τις αλλαζω γυρω στις 10.000 χλμ με την χρηση που εχει... :wink:

Nss
04-08-08, 15:05
+1
γενικα οι βαλβολινες για μπλοκε ειναι διαφορετικες απ'οτι για ανοιχτο.

GiannisE30
05-08-08, 03:29
οκ παιδια, ευχαριστω! αυριο παω για βαλβολινες :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:

Οποιος καταλαβε, καταλαβε!

Μαριος Παπαδοπουλος
05-08-08, 13:23
Ακομα δεν ξερω τι να παρω, βλεποντας στο forum γενικα διαβασα ενα post που ελεγε οτι πρεπει να ειναι καλος μαστορας καποιος για βαλει σωστα το μπλοκε (αλλα δεν καταλαβα αν εννοει το group ή το διαφορικο στο αμαξι...)

Φιλαρακι,αυτο το προβλημα που λες το ειχα
και εγω στο αγωνιστικο.
Το προβλημα μπορει να ειναι ενας συνδιασμος και των 2
Εμενα ηταν στραβαλμενο το μπλοκε και δεν "δουλευε"
καλα και νομιζα οτι ηταν φαγωμενα τα δισκακια.
Επισης υπαρχει κινδυνος να σπασει το μπλοκε αν δεν μπει καλα.
Γι'αυτο πηγαινε σε ενα μαστορα που πιανει το χερι του καλα. :wink:

Τι βαλβολινες να βαλω στο μπλοκε? οτι περνει και το ελευθερο? αν ξερει κανεις μαρκα κλπ ας μου πει.

Ευχαριστω

Φιλαρακι,η βαλβολινη για μπλοκε ειναι διαφορετικη απο το ελευθερο.
Θες μια πιο ενισχυμενη. :wink:

GiannisE30
05-08-08, 14:23

Φιλαρακι,αυτο το προβλημα που λες το ειχα
και εγω στο αγωνιστικο.
Το προβλημα μπορει να ειναι ενας συνδιασμος και των 2
Εμενα ηταν στραβαλμενο το μπλοκε και δεν "δουλευε"
καλα και νομιζα οτι ηταν φαγωμενα τα δισκακια.
Επισης υπαρχει κινδυνος να σπασει το μπλοκε αν δεν μπει καλα.
Γι'αυτο πηγαινε σε ενα μαστορα που πιανει το χερι του καλα. :wink:

Ευχαριστω

Φιλαρακι,η βαλβολινη για μπλοκε ειναι διαφορετικη απο το ελευθερο.
Θες μια πιο ενισχυμενη. :wink:

Λοιπον παιδια εχετε καταλαβει λαθος.

Αυτο που ειπα ηταν πως διαβασα καπου στο forum οτι πρεπει να ξερει καποιος για να βαλει ενα διαφορικο (και ρωταω, αυτος που το εγραψε εννοει το group του διαφορικου ή την χελωνα (με το group μεσα)?)

Εβαλα 90αρα βαλβολινη αλλα δεν ξερω αν ειναι για μπλοκε, παρολα αυτα αγορασα και βαλβολινη για μπλοκε (GL5 90w νομιζω).

GiannisE30
05-08-08, 14:24
Ξερει κανεις ποσα χλμ πρεπει να κανω μεχρι να "στρωθει" το διαφορικο και να αρχισω τις αταξιες??? :wink: :wink: :wink: :P

Nss
05-08-08, 15:16
ακριβως δεν ξερω. ενας μαστορας ομως πρεπει να ξερει ποσα...
πιστευω 5-10 χιλιομετρα με στροφες ειναι καλα. χωρις παντιλικια ομως...
Επισης βρες ενα αδειο χωρο (παρκινγκ) και κανε 8αρια, για κανα 10λεπτο.

GiannisE30
05-08-08, 16:36
οκ, εγω νομιζα 100+++

Ντογκας Ιωαννης
05-08-08, 16:59
τα 8αρια ειναι ποιο σωστο στρωσιμο Γιαννη... :wink:

GiannisE30
05-08-08, 17:14
8αρια με μπαντες ή νορμαλ?

Petros AE86
05-08-08, 17:17
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
κανε με μπαντες και αν δεν σου μεινει στο χερι σφυρα μου!! :lol: :lol: :lol: :lol:

GiannisE30
05-08-08, 17:24
:P :P :P :P :lol: :lol: :lol:

Ντογκας Ιωαννης
05-08-08, 18:18
8=παντα :D :wink:

GiannisE30
05-08-08, 18:27
:wink: :wink: :wink:

Σαράφης Γιώργος
05-08-08, 18:48
Κανονικά το 8άρι που λέτε είναι στην ευθεία γκάζι ( νορμάλ ) και με το που πας να στρίψεις συμπλεκταρισμένος και ρολάρισμα μέχρι να ξαναισιώσεις να αποσυμπλέξεις και γκάζι .
Αυτό το προτείνουν όλοι σχεδόν οι κατασκευαστές δισκάτων aftermarket μπλοκέ για τα καινούρια τους ( το δικό σου είναι καινούριο ? ) .
Και μετά θέλει ένα λογικό στρώσιμο . Εγώ θα το έκανα τουλάχιστον 300 - 400 χμ .
Τα παραπάνω χιλιόμετρα μπορείτε να τα αιτιολογήσετε μέσα στο μυαλό σας ως εξής : τα δισκάκια έχουν μία παρόμοια λειτουργία με τον συμπλέκτη , πόσα χμ τον στρώνετε και πόσα χμ κρατάει . Το μπλοκέ τι προσδοκόμενη ζωή έχει ?
Όσο αναφορά τη βαλβολίνη , δοκιμάστε όλοι σας 75-140W της Motul και θα με θυμηθείτε ! :wink:

GiannisE30
05-08-08, 19:32
Δηλαδη παω κανονικα πορεια και παταω συμπλεκτη, στριβω και οταν ισιωσω παλι αφηνω συμπλκετη?
Οχι δεν ειναι καινουργιο ειναι μεταχειρο. Τωρα ποσα χλμ κλπ εχει δεν ξερω...

Παντως και το προηγουμενο διαφορικο που ειχα βαλει για 250χλμ το πηγαινα νορμαλ τωρα αυτο ποσο να το παω?

Giannis 318is
06-08-08, 01:45
Έχει αισθήτη διαφορά η βαλβολίνη 75-140 της motul με άλλες? Εγώ έβαλα της shell μια για μπλοκέ γιατί δεν μπορόυσα να βρώ της motul.

Nss
06-08-08, 05:15
Κανονικά το 8άρι που λέτε είναι στην ευθεία γκάζι ( νορμάλ ) και με το που πας να στρίψεις συμπλεκταρισμένος και ρολάρισμα μέχρι να ξαναισιώσεις να αποσυμπλέξεις και γκάζι .
Αυτό το προτείνουν όλοι σχεδόν οι κατασκευαστές δισκάτων aftermarket μπλοκέ για τα καινούρια τους ( το δικό σου είναι καινούριο ? ) .
Και μετά θέλει ένα λογικό στρώσιμο . Εγώ θα το έκανα τουλάχιστον 300 - 400 χμ .
Τα παραπάνω χιλιόμετρα μπορείτε να τα αιτιολογήσετε μέσα στο μυαλό σας ως εξής : τα δισκάκια έχουν μία παρόμοια λειτουργία με τον συμπλέκτη , πόσα χμ τον στρώνετε και πόσα χμ κρατάει . Το μπλοκέ τι προσδοκόμενη ζωή έχει ?
Όσο αναφορά τη βαλβολίνη , δοκιμάστε όλοι σας 75-140W της Motul και θα με θυμηθείτε ! :wink:

Διαφωτιστικοτατος!! Δεν ηξερα οτι το 8αρι γινεται με συμπλεκταρισμα. :wink:

Ρε Γιαννη τι στρωσιμο να κανεις στο μεταχειρισμενο?? αποκλειεται να το εβαλε και να το εβγαλε στο καπακι... Και αν ηταν καινουργιο, θα το πουλαγε κοντα στην αρχικη τιμη του.

Petros AE86
06-08-08, 05:19
Ρε Γιαννη τι στρωσιμο να κανεις στο μεταχειρισμενο?? =.
:lol: :lol: :lol: :lol:

GiannisE30
06-08-08, 09:33
Ρε Νασσο δεν λεω να κανω κανονικο στρωσιμο οπως οταν θα το παρεις καινουργιο. :P :P :P

Αλλα ποιος ξερει ποσο καιρο ειναι σε ακινησια το μπλοκε? Πρεπει πρωτα να χρησιμοποιηθει λιγο πιστευω (με καινουργιες βαλβολινες) και μετα να αρχισει την "καλοπεραση" :wink: :wink: :wink:

Για αυτο το λογο ρωταω κιολας γιατι ο καθενας μου λεει νομιζει...

lampros
06-08-08, 13:00
οταν λεμε οχταρι εννοουμε αυτο; :roll: :?:

http://www.youtube.com/watch?v=ZWLdvBg0MP8

μην με ρωτησετε τι λεει ο τυπος! :lol:

GiannisE30
06-08-08, 13:50
οταν λεμε οχταρι εννοουμε αυτο; :roll: :?:

http://www.youtube.com/watch?v=ZWLdvBg0MP8

μην με ρωτησετε τι λεει ο τυπος! :lol:

Τι λεει ο τυπος??? :roll: :roll: :roll:

Σαράφης Γιώργος
06-08-08, 21:05
Στο μεταχειρισμένο μπλοκέ ( αν δεν το ανοίξεις , να το πλύνεις και να το ελένξεις πριν το βάλεις επάνω ) κάντου απλά μια αλλάγή βαλβολίνης πριν το βάλεις πάνω , κράτα την λίγο και μετά πέτα την για να το ξεπλύνεις .

Γιάννη στο Carshop έχει τα πάντα από Motul ( και έχει αισθητή διαφορά , ειδικά να την συγκρίνεις με Shell :? ) .

Giannis 318is
07-08-08, 00:40
Βλακεία μου που βιάστικα πλήρωσα 20 ευρώ το λίτρο έβαλα το ένα κι εχω ακόμα ενα λίτρο,αλλα θα βαλω motul

GiannisE30
07-08-08, 00:51
Βλακεία μου που βιάστικα πλήρωσα 20 ευρώ το λίτρο έβαλα το ένα κι εχω ακόμα ενα λίτρο,αλλα θα βαλω motul

Εγω αγορασα μια της Cyclon (ηταν πολυ προχειρη λυση) αλλα τελικα δεν την εβαλα ακομα.. πηρα 2 λιτρα 10?.

Τωρα ακομα δεν εχω αποφασισει τι να βαλω, θα παω σε εναν γνωστο μου να ρωτησω!