PDA

Επιστροφή στο Forum : APORIA GIA TIN VA8MOLOGIA STA DRIFT...

DrkAngel
01-06-05, 01:38
KALISPERA SE OLUS!!!! IME NEO K SXETIKA APEIROS STON XORO TU DRIFT.... EXO MIA APORIA.
STUS AGONES DRIFT POS AKRIVOS METRAEI I VA8MOLOGIA?
O AGONAS PU 8A GEINEI STIS AFIDNES STIS 8-6-2005 MALLON 8A PAREI MEROS O PATERAS MU STIN KATIGORIA AGONISTIKA.
PIO POLI GIA TON XAVALE ALLA K GIA NA DOKIMASUME TO KTINOS MAS!!!!! (MONO8ESIO AGONISTIKO!!!). APLA DEN XERO POS METRANE I VA8MOI KLP GIA NA VGEI I TELIKI VA8MOLOGIA...
EFXARISTO EK TON PROTERON!!!!!

JohnnyB
01-06-05, 16:58
Τώρα θέλεις απάντηση κανονική για την σωστή βαθμολόγιση ή να αναφέρουμε και τις παράγκες;;;

DrkAngel
01-06-05, 23:53
oti volevei.... apla den xero giafto rotao.... :wink:

lef
02-06-05, 15:20
Κανονικά βαθμολογείται η ταχύτητα εισόδου και εξόδου, η γωνία του αυτοκινήτου, αλλά πάνω απ'όλα το control και ο ομαλός τρόπος χειρισμού.

Στο Ελλάντα βοθμολογείται το όνομα του αγωνιζόμενου και οι γνωριμίες του, οι σβούρες και το καμμένο λάστιχο.

Αν θες τη συμβουλή μου, βάλε δυο καραφλά πίσω, κι αν δεν οδηγιέται και δεν μπορέσεις να πάρεις ούτε μια στροφή όλη με το πλάι χωρίς τετακέ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ. Απλά βάλε 1η, κόψε όλο το τιμόνι και δώσε τερμα γκάζι μέχρι να σκάσεις κάποιο πίσω λάστιχο.

Συγχρητήρια! Μόλις μπήκες στην τριάδα! :lol:

DrkAngel
03-06-05, 00:52
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
i skliri pragmatikotita
xa xa xa xa.....
tnx pantos!

alex86
10-06-05, 18:09
Ολα ειναι θεμα κριτων ...... μεχρι τωρα αν εκανες μισο παντιλικακι και μετα αρχιζες τις σβουρες ..... εμπαινες χαλαρα στην τριαδα :lol: :lol: :lol:

Βεβαια στο τελευταιο drift στο καρτοδρομο υπηρχανε εμπειροι κριτες οπως ο Σκαλτσας και ο Αγγελιδης ( σε θεματα drift ενοοω) και καποια αρχη πηγε να γινει .....

Στη Japan βεβαια μετρανε ολα αυτα που ειπατε και ποιο πανω ταχυτες εισοδου και εξοδου και μοιρες που διπλωνει το αυτοκινητο κ.τ.λ. Ολα αυτα μετριουνται μα ειδικο μετριτικο εξοπλισμο που ειναι τοποθετημενος πανω σε καθε αυτοκινητο που τρεχει και ακουει στο ονομα D-BOX (Drift Box) κατι αντιστοιχο του v-box που μετραει επιδοσεις ...... Ετσι βαθμολογουνε στο D1 ....

200s(E)xDRIFTcarKING
14-06-05, 18:11
Sosta auta pou les alla siga min feroun kati tetoio edo gia mlkes toys exeis ........................ aytoi kai lefta na tius dosoyme gia kati tetoio tha ta fane epi topou :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

L.R.C.
18-07-05, 15:59
Sosta auta pou les alla siga min feroun kati tetoio edo gia mlkes toys exeis ........................ aytoi kai lefta na tius dosoyme gia kati tetoio tha ta fane epi topou :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Γνωστο περιοδικο το έχει ήδη προμηθευτεί...

alex86
19-07-05, 16:49
Ετσι εχω μαθει και εγω ...... και ειναι το τριτο παγκοσμιος τα αλλα δυο τα εχουνε παρει στη Ιαπωνια και τοποθετουνται αναλογος στα δυο αυτοκινητα που τρεχουνε στο D1 .....

Βεβαια φανταζομαι οτι για να γινει κατι αντιστοιχο εδω (δηλ. να το βαζουμε σε αυτοκινητο με σκοπο την βαθμολογιση) θα περασει αρκετος καιρος ...... εδω ουτε στην Αμερικη αλλα ουτε και στην Ευρωπη δεν εχουνε χρησιμοποιηθει ακομα για drift......

Φανταζομαι ομως τη θα γινει αμα παμε να το εφαρμοσουμε σε αγωνες εδω .......

E30dk
22-07-05, 16:21
Εγώ πάντως, Johhny B, θέλω να αναφέρεις και τις παράγκες, αν μπορείς δηλαδή...
Οσο για τη βαθμολόγηση, τι να πώ γενικά έχετε δίκιο αλλά νομίζω οτι σε ορισμένα πράγματα η δεν καταλαβαίνουμε ή κάνουμε οτι δεν καταλαβαίνουμε, κι επίσης κάποιοι απο εσάς φαίνεται ότι έχετε καιρό να έρθετε σε αγώνα και δεν έχετε μάθει τις αλλαγές που έχουν γίνει.
Αγώνας D1 με full προδιαγραφές δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να πραγματποιηθεί γιατί συντρέχουν ένα κάρο λόγοι, δεν είναι μόνο η βαθμολόγηση, τομέας που στους τελευταίους αγώνες που έγιναν υπήρξαν σημαντικά βήματα μπροστά. Αναφέρω απλά Σκαλτσά, Αγγελίδη και Κωστάκη στην κριτική επιτροπή.
Ολων των ειδών οι αγώνες στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν κάποιου είδους πρόβλημα. Η σωστή αντιμετώπιση είναι να αναδυκνύουμε χωρίς φόβο και εμπάθεια το πρόβλημα και να παλεύουμε να το λύσουμε.
Τα περί παραγκών και λοιπών νομίζω οτι μόνο εντυπώσεις προκαλούν. Οποιος έχει κάτι συγκεκριμένο να πεί, ας το πεί απερίφραστα και χωρίς υπαινιγμούς. Είμαστε εδώ για να συζητάμε και να βγάζουμε μια άκρη.
Απο εκεί και πέρα, για ποιά βαθμολόγηση μιλάμε ακριβώς και με βάση ποιά δεδομένα δηλαδή. Το μόνα αντικειμενικά κριτήρια αυτή τη στιγμή είναι τα μάτια των κριτών...καλώς η κακώς.
Είναι σαν να λέμε "δεν μου αρέσει ο διαιτητής, δεν πάω στο γήπεδο". Είναι νοοτροπία αυτή;
Η δική μου γνώμη είναι πάμε σε όλους τους αγώνες [άλλο αγώνας, άλλο trakday] και επιτόπου να το παλεύουμε το πράγμα...εγώ αυτό κάνω για να μπορώ και να κρίνω. Αν δεν είσαι καν παρών δεν μπορείς να έχεις την όποια γνώμη.
Έχω βρεθεί σε κάθε ένα αγώνα drift που έχει γίνει στην Ελλάδα απο την αρχή μέχρι σήμερα. Αναγνωρίζω οτι υπάρχουν προβλήματα πολλά που χρίζουν λύσης, και μπορώ και να προτείνω λύσεις σε όποιον ενδιαφέρεται. Αλλά με σεβασμό και αξιοπρέπεια...
Οσο για την τιμή της συμμετοχής σε αγώνα drift, όντως είναι πολλά τα λεφτά αλλά όποιος μπορεί να κάνει αγώνα [ όχι track day] άς τον κάνει επιτέλους με λιγότερα χρήματα και εκεί μέσα είμαι.
Δεν μπορείς να κατακρίνεις κάτι που δεν μπορείς να το κάνεις καλύτερα.
Έχει πάει κανείς απο εμάς στην ΕΛΠΑ να ζητήσει αγώνα για να δεί το αγγούρι; Δεν νομίζω...
Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνεις και να πληρώσεις για να κάνεις αγώνα [όχι track day]. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα...
Και κάτι ακόμα για τις κατηγορίες των αυτοκινήτων.
Και εδώ πρέπει να πώ οτι όντως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και δημιουργούνται ανισότητες. Και εδώ όμως τόσο η Start Line όσο και η Iron Team που κάνουν τους αγώνες, φρόντισαν στους τελευταίους αγώνες και δημιούργησαν κατηγορίες. Κάποιος, και με το δίκιο του θα έχει ενστάσεις για το τι κατηγορίες δημιουργήθηκαν. Οκ, αλλά έχει ήδη γίνει ένα βήμα μπροστά και έτσι πλέον ο Χιωτάκης για παράδειγμα δεν παίζει με τον Πλουμιστό.
Αυτά τα ολίγα προς το παρών, χαιρετώ...με το πλάι.