PDA

Επιστροφή στο Forum : smoke οργανακια

ΑΚΗΣ*ΑΕ86
26-05-08, 23:53
ρε παιδια ας με βοηθησει καποιος γιατι δεν αντεχω αλλο.πηρα 2 οργανακια smoke ενα βολτομετρο και ενα στροφομετρο αλλα δεν ξερω πως σκατα να τα συνδεσω.το βολτομετρο βγαζει τρια καλωδια αλλα στις οδηγιες λεει και για αλλα δυο τα οποια απο οτι καταλαβαινω θα τα βαλω εγω.ειναι τα κλασικα οργανακια της auto gauge.αν μπορει καποιος να με βοηθησει γιατι αν τα παω σε ηλεκτρολογειο θα μου πιασουν.........το ποδι.κατι αλλο οταν περνουμε ρευμα απο την κλειδαρια ποιο καλωδιο κοβουμε,εκει γινετε χαμος και δεν τολμησα να κοψω κανενα.

nassos
27-05-08, 00:00
λοιπον ακου το πρασινο καλοδιο παει στο πολαπλασιαστη το κοκκινο ειναι ταση συνεχεισ δηλαδη απο την μπαταρια το κιντινο το περνεισ διακοπτομενο συμενει απο τον διακοπτη γιατι αμα το παρεισ απο την μπαταρια θα στην αδειζει συνεχεια! και εχεει δυο μαυρο τα οποια ειναι γειωσεισ και μενει αλλο ενα που ειναι ο φωτισμοσ που βρισκεις την ασφαλεια απο τα πορεια και τραβασ γραμη απο εκει

το voltometro ειναι ποιο απλα εχει μια γειωση και παει ενα ρευμα καπου που εχει διακομπτομενο ρευμα και ενα παλι για φωτισμο οπωσ το στροφομετρο
.

ΑΚΗΣ*ΑΕ86
27-05-08, 00:41
πω το ρευμα θα μου τιναξει τα μυαλα :lol: για να καταλαβω ............ το κοκκινο θα το παρω απο οποιο καλωδιο να νε της μιζας

οταν λες πολλαπλασιαστη ποια καλωδια ειναι?

το στροφομετρο εχει και ενα πορτοκαλι καλωδιο

το βολτομετρο ισως το καταφερω τωρα για το στροφομετρο...........

peiragmenos
27-05-08, 00:48
σε ποια περιοχη μενεις ρε ακη.αμα θες να κανονισουμε να τα βαλουμε παρεα.φυσικα χωρις χρηματα!

ΑΚΗΣ*ΑΕ86
27-05-08, 00:58
νεα σμυρνη.

δυστυχως με τα ρευματα κατι παθαινω.

peiragmenos
27-05-08, 01:01
ωραια.στειλε pm να κανονισουμε το ποτε

nassos
27-05-08, 02:43
δεν νομιζω οτι χρειαζετε να στα ξανα εξιγισω θα ερθει ο χριστοσ και εισαι κομπλε!! τα πραγματα ειναι απλα μην τρελενεσε!!

tsilibithras
27-05-08, 23:05
Λοιπόν λοιπόν. Πάει κάμποσος καιρός από τότε που τα έβαλα, αλλά όλο και κάτι θυμάμαι. :lol: :lol: :lol:

-->Στροφόμετρο:
Στην πίσω μεριά πρέπει να βλέπεις 6 καλώδια ή 3 καλώδια και 3 επαφές. Ανάλογα την έκδοση που πήρες.
Τα 3 από αυτά (κόκκινο(+), κίτρινο(ελέγχου), μαύρο(-), χοντρά και τα τρία) είναι του φωτισμού και τα άλλα 3 (κόκκινο(+), πράσινο(υποδοχή S, ελέγχου), μαύρο(-)) είναι για τη λειτουργία του οργανακίου.

Έχουμε και λέμε:
-Τα δύο κόκκινα(+) πρέπει να συνδεθούν έτσι ώστε να μην παίρνουν ρεύμα όταν ο διακόπτης είναι στη θέση ΟFF (δηλαδή σε κάποιο καλώδιο παροχής υαλοκαθαριστήρων, κ.τ.λ. με χωριστή ασφάλεια).
-Τα δύο μαύρα(-) πρέπει να καταλήγουν σε κάποιο μεταλλικό γειωμένο τμήμα του αυτοκινήτου.
-Το κίτρινο το συνδέεις με τα φώτα θέσεως ή γενικώς με ότι τροφοδοτείται συνεχώς και ΜΟΝΟ όταν έχεις αναμμένα τα φώτα (οποιαδήποτε σκάλα) και χρησιμεύει στο να ρίχνουν τα οργανάκια τη φωτεινότητά τους όταν ανάβεις τα φώτα του αυτοκινήτου (σε σκοτεινό περιβάλλον δηλαδή) και έτσι να μην ενοχλούν, αφού ο φωτισμός τους είναι πολύ έντονος για να φαίνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.
-Το πράσινο το συνδέεις στο (-) του πολλαπλασιαστή, δηλαδή στον ακροδέκτη του που καταλήγουν οι πλατίνες και ο πυκνωτής. ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗΝ ΤΟ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΟΧΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙΣ ΤΟ ΟΡΓΑΝΑΚΙ!!!

Για το βολτόμετρο είναι η ίδια διαδικασία με το στροφόμετρο αν παραλείψεις απλώς το πράσινο καλώδιο. :wink:

Γενικά σε συμβουλέυω να μην κόψεις τίποτα από την καλωδίωση του αυτοκινήτου και όπου χρειαστεί να συνδέσεις κάτι, να το κάνεις με διακλαδώσεις.

ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΟ ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΞΑΝΑΒΑΛΕΙΣ ΕΧΕ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑ!!! Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται!

ΑΚΗΣ*ΑΕ86
27-05-08, 23:44
τωρα θα το λαμπαδιασω :lol:

tsilibithras
27-05-08, 23:56
Για καλό και για κακό το λέω φίλε μου! :wink: Καλύτερα να είμαστε σίγουροι πως για τα λίγα δε θα χάσουμε και τα πολλά! :wink:

ΑΚΗΣ*ΑΕ86
28-05-08, 15:33
τσιλιβιθρα εισαι κορυφη με τις οδηγιες σου μεχρι και εγω τα καταφερα :lol:

πειραγμενε σε ευχαριστω πολυ που ηθελες να με βοηθησεις αφιλοκερδος αλλα ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ

κατι τελευταιο το μονο που δεν βρηκα ειναι το αρνητικο του πολλαπλασιαστη αλλα που θα μου παει..........θα το κοψω τελειως :twisted:

DIAMANTOPOULOS
28-05-08, 18:21
θυμαμαι ενα φιλο που ηξερε τον s42 performance αν θυμαμαι καλα θα του πω να ποσταρει :lol: :lol: :lol:

tsilibithras
28-05-08, 20:07

πειραγμενε σε ευχαριστω πολυ που ηθελες να με βοηθησεις αφιλοκερδος αλλα ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ

κατι τελευταιο το μονο που δεν βρηκα ειναι το αρνητικο του πολλαπλασιαστη αλλα που θα μου παει..........θα το κοψω τελειως :twisted:
Thanx man! :) Όπως μπορώ να βοηθήσω... :wink:

Ωραίος!
Επειδή δεν είμαι εξοικειωμένος με τα ιαπωνικά, έχεις παλαιού τύπου κύκλωμα ανάφλεξης ή ηλεκτρονική;

Αν ο πολλαπλασιαστής σου μοιάζει με τον παρακάτω:
http://www.global-b2b-network.com/direct/dbimage/50010969/Oil_Dipped_Type_Ignition_Coil.jpg
ακολούθα τις οδηγίες:

Αυτός ο oldschool πολλαπλασιαστής έχει τρία σύνολα επαφών. Το κεντρικό που συνδέεται το μπουζοκαλώδιο και δίνει το σπινθήρα, το (+) και το (-). Το (-) είναι που μας ενδιαφέρει, εκεί που συνδέεται ο πυκνωτής και οι πλατίνες του διανομέα. Στο (+) μπαίνει η παροχή ρεύματος. Αν ξεσκονίσεις τον πολλαπλασιαστή πιθανόν να έχει σήμανση απάνω...

θυμαμαι ενα φιλο που ηξερε τον s42 performance αν θυμαμαι καλα θα του πω να ποσταρει :lol: :lol: :lol:
:shock: :shock: :shock: :shock:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Ωχ αμάν! :P
Δε τον φοβόμαστε πια τον κύριο... Τον έχουμε γραμμένο στου διαόλου τα τεφτέρια... :twisted:

DIAMANTOPOULOS
30-05-08, 00:07

Thanx man! :) Όπως μπορώ να βοηθήσω... :wink:

Ωραίος!
Επειδή δεν είμαι εξοικειωμένος με τα ιαπωνικά, έχεις παλαιού τύπου κύκλωμα ανάφλεξης ή ηλεκτρονική;

Αν ο πολλαπλασιαστής σου μοιάζει με τον παρακάτω:
http://www.global-b2b-network.com/direct/dbimage/50010969/Oil_Dipped_Type_Ignition_Coil.jpg
ακολούθα τις οδηγίες:

Αυτός ο oldschool πολλαπλασιαστής έχει τρία σύνολα επαφών. Το κεντρικό που συνδέεται το μπουζοκαλώδιο και δίνει το σπινθήρα, το (+) και το (-). Το (-) είναι που μας ενδιαφέρει, εκεί που συνδέεται ο πυκνωτής και οι πλατίνες του διανομέα. Στο (+) μπαίνει η παροχή ρεύματος. Αν ξεσκονίσεις τον πολλαπλασιαστή πιθανόν να έχει σήμανση απάνω...

:shock: :shock: :shock: :shock:
Ωχ αμάν! :P
Δε τον φοβόμαστε πια τον κύριο... Τον έχουμε γραμμένο στου διαόλου τα τεφτέρια... :twisted: