Επιστροφή στο Forum : carbon εσωτερικο η βαψιμο εσωτερικου?
στο εσωτερικο του κρ60 τα πλαινα στις πορτες καθως κ μεχρι το καπω πισω η επενδυση ειναι πλαστικο καφε χρωματος με βιδες τετραγωνοποιημενο στα πιο πολλα σημεια εκτος των πισω θολων κ ενω ολο το αμαξι ειναι μαυρο το οι επενδυσεις κ το ταμπλο καφε ετσι σκεφτομαι να φτιαξω ολες τις επενδυσεις απο carbon η να τις βαψω<εχω γνωστο που δουλευει σε εταιρια που πουλανε carbon ακατεργαστο>η αλλιως να ψαχτω για καποιο πριμερ σπραυ βαφης πλαστικων κ μετα βαφη?
Carbon ακτεργαστο ? Δηλαδη θες να φτιαξεις καλουπια ? Αν θες να κανεις κομματια απο carbon μονος σου να ξερεις οτι δεν θα το πετυχεις με την πρωτη και θα πρεπει να δωσεις πολλα λεφτα .
Εγω θα σου προτινα κατι τετοιο σαν του φιλου rallyboy ...
http://i265.photobucket.com/albums/ii235/rallyboy_mk2/100_0368.jpg
Φυλλο αλουμινιου ελαφρυ και ευκολο στην κατασκευη :wink:
Μαριος Παπαδοπουλος
26-05-08, 01:15
Φυλλο αλουμινιου ελαφρυ και ευκολο στην κατασκευη :wink:
+1
GiannisE30
26-05-08, 01:24
Εγω (μιας και θελεις να βαλεις carbon) θα σου προτεινα να βαλεις μεμβρανη carbon στην δικια σου ταπετσαρια.
Kαι πιο οικονομικο (απο το κανονικο carbon) και πιο ωραιο (για το γουστο μου παντα μιλαω...)απο το φυλλο αλουμινιου! :)
παιδια δεν ειναι δυσκολο το carbon να φτιαχτει ειναι απλο σαν το πολιεστερα. τα προβλιματα ειναι δυο. το ενα ειναι το κοστος το οποιο ειναι το τριπλασιο απο το πολιεστερα (ενδικτικα το λεω) το αλλο κακο που ειναι και το χειροτερο ειναι οτι το carbon για να βγαλει το βαροσ που ολοι γνωριζετε πρεπει να ψιθει σε φουρνου σε σχετικα χαμιλη θερμοκρασια 70 80 βαθμουσ και να υπαρχει παρουσια ευγενουσ αεριου (ηλιο)!! εκει ειναι το θεμα αν πας να φτιαξεισ μονο carbon η cevlar αψιτο ειναι ποιο βαρει απο πολιστερα. το εψαξα λιγο πριν αποφασισω να τα κανω πολιεστερικα αυτα που φτιαχνω!!
Πάντου ψαγμένος είσαι ρε Νάσσο... Που τα μαθαίνεις όλα ρε Φούστη??? :P :P
Λοιπόν φίλε μου εγώ τα έκανα από αλουμίνιο και τα έχω βάψει ηλεκτροστατική στο χρώμα του αλουμινίου και είναι μεταλλικό. Τώρα εσύ αν θες carbon μπορείς να κάνεις το ίδιο ή με βαφή carbon ή με αυτοκόλλητο carbon. Πάντως να ξέρεις ότι είναι πολύ ελαφρύ μέταλλο το αλουμίνιο. Ειδικά αν βάλεις λεπτή λαμαρίνα θα το καταλάβεις κ μόνος...
ΓΙΑΝΝΗΣΚΡ60
26-05-08, 09:34
Ρε συ rallyboy θα μας τρελανεις εβαλες φυλλο αλουμινιου και το εβαψες στο χρωμα του αλουμινιου :?: Τι σοι πατεντα ειναι παλι αυτη :?:
Ρε συ rallyboy θα μας τρελανεις εβαλες φυλλο αλουμινιου και το εβαψες στο χρωμα του αλουμινιου :?: Τι σοι πατεντα ειναι παλι αυτη :?:
Ρε συ ήταν γρατζουνισμένες οι λαμαρίνες. Έτσι να τις άφηνα? Τις έβαψα ηλεκτροστατική αφού είχα την ευκαιρία να τις κάνω κ τσάμπα...
ΓΙΑΝΝΗΣΚΡ60
26-05-08, 10:15
:wink: :lol: :lol:
Σαράφης Γιώργος
26-05-08, 10:17
Πολύ καλό το αποτέλεσμα με το αλουμίνιο , μπράβο ( και όλο το εσωτερικό μου άρεσε !!! ) .
πολυ ωραιο το μκ2 αλλα το σταρλετ απο οτι ειδα δεν εχει μονο στην πορτα η επενδυση συνεχιζει εως το τελος κ πισω απο τα καθισματα των πισω κ στον θολο κανει κουρμπα κ κλεινει...
Ξερει κανεις αν μπορεις να βαλεις αλουμινιο και να το βαψεις ή να κολησεις αυτοκολητο ωστε να μοιαζει carbon?
φανταζομαι οτι γινεται..
@τωρα καταλαβα οτι το ιδιο ειπωθηκε πιο πανω;-) και νομιζω ειναι λυση για ολα τα γουστα..
Μαριος Παπαδοπουλος
26-05-08, 16:15
πολυ ωραιο το μκ2 αλλα το σταρλετ απο οτι ειδα δεν εχει μονο στην πορτα η επενδυση συνεχιζει εως το τελος κ πισω απο τα καθισματα των πισω κ στον θολο κανει κουρμπα κ κλεινει...
Βαλε στα μπροστα και στα πισω και ολα τα αλλα απλως πετα τα μαζι με τα πισω καθισματα...
:D
εγω ειχα σκεφτει τα φυλλα αλουμινιου στις πορτες αλλα τελικα θα τα βγαλω ολα και θα το αφησω γυμνο.... τρυπιο !!!!
rally boy υπεροχο το μκ2 αυτο με το φυλο αλουμινιου το εχω σκευτει και εγω με μονη διαφορα να κολισω μοκετα απανω. Εχω 4 αποριες 1 ποσα χιλιοστα λαμαρινα 2 πωσο κοστιζει το μετρο 3με τη την εκοψες αυτα και 4 απο που την αγορασες
rally boy υπεροχο το μκ2 αυτο με το φυλο αλουμινιου το εχω σκευτει και εγω με μονη διαφορα να κολισω μοκετα απανω. Εχω 4 αποριες 1 ποσα χιλιοστα λαμαρινα 2 πωσο κοστιζει το μετρο 3με τη την εκοψες αυτα και 4 απο που την αγορασες
Φίλε μου Μάκη θα σε γελάσω για τις τιμές και για το βάψιμο. Τις πήρε ο πατέρας μου απ'τη δουλειά του τσάμπα, τα έβαψα τσάμπα και δεν ξέρω καθόλου τιμές. Γενικά όμως νομίζω πως είναι φτηνό. Είναι και ελαφρύ!
Τα υπόλοιπα τώρα. Οι πλαϊνές λαμαρίνες είναι 2 χιλιοστά και ι μία πίσω. Αυτή που κάνει την καμπύλη πίσω είναι 1 χιλιοστό. Κόπηκαν με ψαλίδι και λιμαρίστηκαν όπου χρειαζόταν. Οι τρύπες ανοίχτηκαν με ψιλό τρυπανάκι και μετέ με στρογγυλή λίμα τις φτάσαμε στο μέγεθος που θέλαμε για να κάνουμε δουλειά ακριβείας.
σε ευχαριστω φιλε μολις βαλω τα καθισματα θα επιτεθω στις πορτες ωστε να ειναι ομορφες ωταν μπενω με αυτες :lol: :lol:
εγω ειχα σκεφτει τα φυλλα αλουμινιου στις πορτες αλλα τελικα θα τα βγαλω ολα και θα το αφησω γυμνο.... τρυπιο !!!!
έτσι, είναι το καλύτερο πιστεύω, και έτσι το έχω και εγώ και μου αρέσει , με γοητεύει αυτό το θέαμα της γυμνής λαμαρίνας. :wink:
εσυ μου αλαξες γνωμη ρε τακη..... δηλαδη το αμαξι σου οταν το ειδα
δεν θα καιει ομως το φυλλο του αλουμινιου τωρα το καλοκαιρι?
κατι αλλο
πως τα στηριξες τα φυλλα πανω στις πορτες?
δεν θα καιει ομως το φυλλο του αλουμινιου τωρα το καλοκαιρι?
κατι αλλο
πως τα στηριξες τα φυλλα πανω στις πορτες?
Φίλε το αλουμίνιο θέλει φούρνο για να λιώσει. (χυτήριο δλδ) Λιώνει στους 700 βαθμούς Κελσίου...
Λοιπόν για τη στήριξη τώρα. Άνοιξα ψιλές τρύπες στην πόρτα όπως φαίνεται στη φωτό με πρώτη σκέψη να μπουν περτσίνια. Αλλά στην πορεία σκεφτήκαμε ότι η λαμαρίνα θα στραβώσει γύρω απ'τις τρύπες και έτσι αποφασίσαμε να τις βάλουμε με ψιλές βίδες και έτσι είναι εύκολο να μπουν και να βγουν οποιαδήποτε στιγμή χρειστεί χωρίς ταλαιπωρία και χωρίς ζημιά στη λαμαρίνα.
μετα απο πολυ σκεψη :wink: η λυση του τακη ειναι απο τις καλυτερες λυσεις ολο αδειο<εχει κ περισοτερο αποθηκευτικο χωρο :wink: :wink: :wink: >
μετα απο πολυ σκεψη :wink: η λυση του τακη ειναι απο τις καλυτερες λυσεις ολο αδειο<εχει κ περισοτερο αποθηκευτικο χωρο :wink: :wink: :wink: >
Γούστα είναι αυτά! Άσε που τα περισσότερα δεν είναι βαμμένα μέσα και φαίνεται χάλια...
δεν το ειχα σκεφτει ετσι το δικο σου ειναι πολυ ωραιο φιλε μου αλλα δεν χερω αν μπορω να το φτιαξω εστι ελλειψη χωρου-χρονου αλλα ειναι πιο ολοκληρωμενο κ αν βαλεις το αυτοκολητο καρμπον που λεγαμε ειναι κ μαυρο θα ειναι γαματο κ αν δεν κ μπορεις να το βγαλεις κ μια βολτα...
δεν το ειχα σκεφτει ετσι το δικο σου ειναι πολυ ωραιο φιλε μου αλλα δεν χερω αν μπορω να το φτιαξω εστι ελλειψη χωρου-χρονου αλλα ειναι πιο ολοκληρωμενο κ αν βαλεις το αυτοκολητο καρμπον που λεγαμε ειναι κ μαυρο θα ειναι γαματο κ αν δεν κ μπορεις να το βγαλεις κ μια βολτα...
Στην αρχή και γω για αυτοκόλλητο carbon έλεγα. Μετά είπα να το αφήσω λαμαρίνα. Αλλά μετά που έμαθα ότι υπάρχει χρώμα ηλεκτροστατικής μεταλλικό στο χρώμα του αλουμινίου άλλαξα γνώμη και το έκανα έτσι. Και δεν το μετάνοιωσα. Μ'αρέσει. Και πιστεύω ότι με carbon δεν θα μου άρεσε και τόσο...
ειναι πολυ καλο το δικο σου αλλα το σταρλετ ειναι μαυρο εξωτερικα καφε μεσα στις πορτες καφε ουρανο κ πλεον μαυρα καθισματα κ γκρι μοκετα οποτε εγω λεω να γινει μαυρο κ ολο μεσα ουρανο νεο μαυρο μοκετα μαυρη κ η πατεντα σου με αυτοκολλητο ανθρακονημα θα ειναι ωραιο πιστευω....
ειναι πολυ καλο το δικο σου αλλα το σταρλετ ειναι μαυρο εξωτερικα καφε μεσα στις πορτες καφε ουρανο κ πλεον μαυρα καθισματα κ γκρι μοκετα οποτε εγω λεω να γινει μαυρο κ ολο μεσα ουρανο νεο μαυρο μοκετα μαυρη κ η πατεντα σου με αυτοκολλητο ανθρακονημα θα ειναι ωραιο πιστευω....
Ακούγεται πολύ ωραίο... Ελπίζω στην πράξη να γίνει πολύ καλύτερο απ'ότι ακούγεται για να μείνεις ευχαριστημένος με το εσωτερικό του μωρού σου!
αλλα δεν ξερω αν θα ξεκολαει το αυτοκολλητο απο θερμοκρασια απο καμμια περιεργη φαση γρατσουνιστει κ φυγει σε σημεια.εχω μπερδευτει παρα πολυ απο τις λιγες φορες που εχω μπερδευτει πραγματικα...
tsilibithras
29-05-08, 21:38
Απορία... Έχεις ρωτήσει πόσο κάνει το carbon αυτοκόλλητο; :twisted:
Για ρώτα! :lol: :lol: :lol: :lol:
Κι εγώ τέτοιο ήθελα να βάλω μέχρι που ρώτησα... :mrgreen:
Απορία... Έχεις ρωτήσει πόσο κάνει το carbon αυτοκόλλητο; :twisted:
Για ρώτα! :lol: :lol: :lol: :lol:
Κι εγώ τέτοιο ήθελα να βάλω μέχρι που ρώτησα... :mrgreen:
Πάντως έχω ακούσει πως είναι πανάκριβο. Για πες μας τιμή tsili
tsilibithras
30-05-08, 13:30
1.5 τετραγωνικό μέτρο (δηλ. περίπου όσο ένα καπώ) που χρειαζόμουν το βρήκα στην καλύτερη με 400Ε σε μέτρια κατά τη γνώμη μου πιστότητα. Όσο πιο carbon φαίνεται, τόσο πιο ακριβό είναι. Και επίσης δε στρώνει σε σημεία έντονης γεωμετρίας.
Αλλά και το καλύτερο να βάλει κάποιος, άμα ένας γνώστης το χτυπήσει με το χέρι του θα καταλάβει αν είναι πραγματικό carbon ή όχι... :wink:
να πω και εγω κατι?? το carbon το κανονικο (φιλο) κανει 50 το τετραγονικο για φτιαξει καπο θες περιπου 3η4 φιλα και δουλευτε ευκολα με εποξικη ριτινη το κακο για τους μη εχοντας οτι θελει πρεσα μετα την επεξεργασια οποτε ειναι λιγο δυσκολο!! οσο για τα 400 eura ειναι κανονικη τιμη με μια σχετικα καλη ποιοτητα . οσο και καλη ποιοτητα αν ειναι το αυτοκολιτο φενετε!!!
τι τιμες ειναι αυτες ρε παιδια κ αυτοκολλητα?οτι να μαι προτιμω σαν του μκ2,rallyboy>.akoy 400 ευρω για αυτοκολητο....
rallyboy τα φυλλα αλουμινιου ποσο παχος να εχουν τι προτεινεις?κ επισης το κοψιμο γινεται σε ψαλιδι?
τελικα η λυση του rallyboy δρομολογηθηκε κ απο βδομαδα θα σταλουν πιστευω θα ειναι ετοιμο ευχαριστω για την βοηθεια παιδια
An thes kati aplo gia to starlet pare sprei gia plastika autokinitou kai vapse ta plastika maura!! opos exo kanei ego kai einai ok. Ektos an thes alli lysi na pareis apo ta praktiker fernoun kata kairous carbon autokolito 5 euro ta 2metra mou fainetai, alla einai aplo autokolito etsi.. elpizo na se voithisa.
σε ευχαριστω φιλε .το να βαψω τα δικα του το απεριψα απο την πρωτη στιγμη ειναι καπως αλλα αυτο με το αυτοκολητο δεν το ηξερα.. :D :D :D :D
hlia pistepse me to vapsimo to allazei telios.. emena exei ginei poli oraio mesa.. to mono provlima einai otan fortoneis kai ksefortoneis zantolastixa...kapoia stigmi ta piso plastika gdernontai.. :(
δικιο εχεις φιλε απλα πιστευω πως αμα το ντσεις με λαμαρινα ψιλη θα ειναι πιο ωραιο κ δν θα χεις κ το προβλημα του να ξεβαφεται κ αλλες τεοιες μαλακιες....
oti nomizeis sou exo steilei kai p.m na to deis..
ειδα σημερα ενα στραλετ σαν το δικο μου το οποιο ειχε μαυρο δερματινο εσωτερικο τον ρωτησα κ μου ειπε οτι ειναι μαμα μηπως καποιο επομενο μοντελο φοραγε αλλες επενδυσεις?
Petros AE86
26-06-08, 23:22
ειδα σημερα ενα στραλετ σαν το δικο μου το οποιο ειχε μαυρο δερματινο εσωτερικο τον ρωτησα κ μου ειπε οτι ειναι μαμα μηπως καποιο επομενο μοντελο φοραγε αλλες επενδυσεις?
μηπως το πηρε μεταχειρισμενο και δεν ξερει τι εχει πανω το αμαξι???
το πιο πιθανο... :wink: :wink:
ξερω κ γω ρε φιλε.επρεπε να δεις κουβεντα με το γερο αλλα του ελεγα αλλα απανταγε οτι να ναι..
ξερουμε πως βγαινει η πισσα απο το πατωμα?<κατω απο τα πισω καθισματα>εκανα μ@@@ια πηρα ενα υγρο γενικου καθαρισμου λαδιων κ.α το εριξα μαλακωσε σε καποια σημεια η μ@@@α το τριψα κ με μια σπατουλα σε αλλα σημεια βγηκε σε αλλα εμεινε ειναι γενικως καλα κολλημενη η μ@@@@ια
βασεις καθισματων υπαρχουν για αυτο το α..μαξι για τοποθετηση bucket μιλαμε παντα η θα πρεπει να φτιαχτουν σε μηχανουργειο κ αυτες?
den yparxoun prepei na kaneis ftiaxtes... :(
γ@@@@ε τα...ευχαριστω κιολας τους ηδη παιδευμενους για τις γνωσεις τους.
παιδια αν σας ενδιαφερι να ροτισο για carbon βαπσιμο πχ για ζαντεσ κανι 200-250 τωρα ι λαμαρινες ?
Σαράφης Γιώργος
10-01-09, 13:09
Παληκάρια , στις κακές λεξούλες να βάζουμε και κανά @ ή * ...
ΡΕ παιδια το αλουμινιο πος το κοβετε για τις πορτες?
Παληκάρια , στις κακές λεξούλες να βάζουμε και κανά @ ή * ...
Θα σας παρακαλεσω και εγω με την σειρα μου να μην γραφετε κακες λεξουλες .....
ΦΟΥΡΤΟΥΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
13-01-09, 00:02
βασεις καθισματων υπαρχουν για αυτο το α..μαξι για τοποθετηση bucket μιλαμε παντα η θα πρεπει να φτιαχτουν σε μηχανουργειο κ αυτες?
Μπορω να σου τις κατασκευασω τις βασεις των καθησματων. Αυτη ειναι η κανονικη δουλεια μου.
Ταπετσαριες,μετατρωπες σαλονιων αυτοκινιτων. Θα με βρεις ΚΥΠΡΟΥ 43 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ και στα τηλεφωνα 6934867003 & 2109704533 ΦΟΥΡΤΟΥΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.
http://img79.imageshack.us/img79/9207/cvxbcv2871159rp7.jpg
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.