PDA

Επιστροφή στο Forum : οργανακια

ΑΚΗΣ*ΑΕ86
24-05-08, 17:20
θελω να ρωτησω για να μπουν οργανα εκτος απο το να τοποθετηθουν θελουν και τιποτα ανταπτορες η αισθητηρες?πως συνδεεται ας πουμε ενα βολτομετρο και ενα στροφομετρο :?:

tsilibithras
24-05-08, 19:39
Εξαρτάται από το αμάξι σου... Όσο πιο παλιό, τόσο πιο εύκολα μπαίνουν. Το βολτόμετρο μπαίνει πανεύκολα και συνδέεται απλώς με την παροχή ρεύματος. Για το στροφόμετρο ρίξε μια ματιά εδώ (http://www.driftclub.gr/driforum/viewtopic.php?t=1035&postdays=0&postorder=asc&start=210). Αν έχεις διανομέα είναι πανεύκολο. :wink:

Η τοποθέτησή τους μπορεί να είναι από bolt-on μέχρι και άσχημος πονοκέφαλος με αντάπτορες, τρύπες και σπειρώματα... :wink:

Γενικά όπως μου είχαν πει τα παιδιά και στην πορεία το διαπίστωσα κι εγώ, τα οργανάκια περιλαμβάνουν τους αισθητήρες τους.

ΑΚΗΣ*ΑΕ86
25-05-08, 02:24
ωραιος με βοηθησες πολυ φιλε :wink:

ΑΚΗΣ*ΑΕ86
25-05-08, 02:51
αν μπορει καποιος να μου πει και τι ενοουν με το smoke :?: στα οργανακια

peiragmenos
25-05-08, 11:11
υπαρχουν 2 ειδων οργανακια.τα κλασσικα που δεν χρειαζονται φωτισμο την μερα αλλα μονο την νυχτα και τα φιμε τα οποια αναβουν οταν τα τροφοδοτησεις.σαν αυτα που εχει βαλει ο τσιλι

tsilibithras
25-05-08, 12:34
:wink:

ΑΚΗΣ*ΑΕ86
25-05-08, 13:09
κατι τελευταιο και τελειωνει το πρηξιμο.............το οργανακι που μετραει πιεση βενζινης πως ςυνδεεται?

Drifter727
25-05-08, 13:15
κατι τελευταιο και τελειωνει το πρηξιμο.............το οργανακι που μετραει πιεση βενζινης πως ςυνδεεται?
Λογικα καπου βαζεις ενα Τ στο σωληνα της βανζινης και μπαινει το οργανο της πιεσης εκει.

Μαριος Παπαδοπουλος
25-05-08, 16:13
Λογικα καπου βαζεις ενα Τ στο σωληνα της βανζινης και μπαινει το οργανο της πιεσης εκει.

Στο σωληνακι τις βενζινης.
Μετα ομως απο την τρομπα βενζινης.
Καλο θα ηταν να το βαλεις στο μοτερ και οχι στην καμπινα.
http://i277.photobucket.com/albums/kk48/MariosPap/DSC00894.jpg

ΑΚΗΣ*ΑΕ86
25-05-08, 23:24
αν βαλω οργανακια smoke πρεπει να αγορασω και τιποτα αλλο περιφεριακο κανα ρελε κατι.......... απλα ειναι οτι θελω να τα βαλω μονος μου και ηδη ειναι καπως δυσκολο καθως εγω με τα ηλεκτρολογικα εχω πονοκεφαλο.

Drifter727
26-05-08, 18:34

Στο σωληνακι τις βενζινης.
Μετα ομως απο την τρομπα βενζινης.
Καλο θα ηταν να το βαλεις στο μοτερ και οχι στην καμπινα.
http://i277.photobucket.com/albums/kk48/MariosPap/DSC00894.jpg
Καλα το φαντασηκα :wink:

tsilibithras
27-05-08, 22:41
αν βαλω οργανακια smoke πρεπει να αγορασω και τιποτα αλλο περιφεριακο κανα ρελε κατι.......... απλα ειναι οτι θελω να τα βαλω μονος μου και ηδη ειναι καπως δυσκολο καθως εγω με τα ηλεκτρολογικα εχω πονοκεφαλο.
Ρελέ και πατέντες χρειάζεσαι μόνο αν θες τα smoke οργανάκια σου να "υπακούουν" στον εργοστασιακό ροοστάτη για το φωτισμό του ταμπλώ του αυτοκινήτου, αλλιώς είτε το αφήνεις ως έχει και η σύνδεση είναι παιχνιδάκι, ή βάζεις δεύτερο ροοστάτη ξεχωριστό (δε μου αρέσει σαν ιδέα). Τα "φυσιολογικά" οργανάκια (όχι τα smoke) τα συνδέεις απευθείας στο ροοστάτη χωρίς να παρεμβάλλεται τίποτα ενδιάμεσα, αφού λειτουργούν κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο με το φωτισμό του καντράν σου.

Σημείωση: Μερικά οργανάκια με LED φωτισμό πιθανόν να μην είναι δυνατόν να συνδεθούν σε ροοστάτη. Στα smoke της Autogauge δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα αν και φωτίζονται με LED. Τα έχω δοκιμάσει προσωπικά και είμαι ευχαριστημένος (όταν δεν έχει πολύ ήλιο). :lol: :lol: :lol: :lol:

Σαράφης Γιώργος
28-05-08, 09:48
Στα έλεγα για τον ήλιο ... !!!

tsilibithras
28-05-08, 19:43
Στα έλεγα για τον ήλιο ... !!!
Όντως... :oops: :oops: :oops: :lol: :mrgreen:

Σαράφης Γιώργος
28-05-08, 21:44
:lol: