Επιστροφή στο Forum : Camper....................
Βασικά είμαι λίγο αναποφάσιστος για το αν έπρεπε να βάλω το topic αυτό στο "μηχανικά" η εδώ στο "φιάχτω μόνος σου"...
Τεσπα εαν έβαλα το θέμα σε λάθος μέρος ζητώ να μεταφερθεί κ σορρυ :oops: ...
Λοιπόν το θέμα έχει εως εξής..
Εχω το bmw e30 m40 318 88' με μοτερ m3 e30 2.3 κ έχω βάλει τις borbet 16'' τις οποίες δεν ψήνωμαι ιδιαίτερα να τις βγάλω του πάνε απίστεφτα κ πατάει τέλεια στον δρόμο.
Μονο που η πίσω ζάντες είναι πολύ πιο φαρδιές απο τις μπροστινές ''δεν θυμάμαι ακριβώς νούμερο" :oops: :oops: :oops: :roll: κ βρίσκουν στους θόλους με 2 άτομα μέσα πάνω στο μπαντιλίκι.
Δοκίμασα σε μάστωρα να φάω όσο το δινατόν πιο πολύ γήνεται τα χείλη απο μέσα απο τους θόλους κ ακόμα βρίσκει. Δεν θα ήθελα να φουσκόσω τα φτερά γιατί μου αρέσει πολύ εργοστασιακό κ δεν θέλω να τραβματήσω το αμάξι. Ετσι η μόνη λύση είναι τα camper τα οποία camper πέρα απο την διόρθωση του προβλήματος των θώλων θα βελτιώσουν κ το μπαντιλήκι.
Το θέμα είναι πως το συγκεκριμένο μοντέλο δεν σου έδινε την επιλογή να ρυθμήσεις camper κ έτσι σκαίφτωμαι πολύ σοβαρά να αντικαταστήσω τα πίσω μέρη με κάπια άλλα απο άλλο μοντέλο E30 έτσι ωστε να μην βρίσκει πλέον η ζάντα στον θόλο κ να έχω κ καλήτερο μπαντιλίκι...
Ευχαριστώ για το χρόνο σας, θα χαρώ πολύ να ακούσω συμβουλές κ ιδέες.......
tsilibithras
15-05-08, 22:52
Φίλε e30love, ποτέ μα ποτέ δε μεταβάλλουμε τη γεωμετρία της ανάρτησης για οποιοδήποτε λόγο άσχετο με την απόδοσή της. Επίσης, δίνοντας αρνητικότερη τιμή στην πίσω γωνία camber, αυξάνεις τον υποστροφικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου (ή μειώνεις τον υπερστροφικό του, ανάλογα πώς το έχεις στήσει). Οπότε δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι θα σε ωφελήσει στο παντιλίκι. :wink:
Βάλε αστάρι σε όποιο σημείο "φάγατε" τα χειλάκια αφού βεβαιωθείς ότι δεν έχει πιάσει σκουριά. Αν έχει πιάσει, τρίψε την πρώτα...
Όσον αφορά τις δημοσιεύσεις, περιμένουμε να δούμε ποια θέματα είναι ουσιώδη, εξηγούνται, λύνονται και παραμένουν, αλλιώς μεταφέρονται... :wink:
εγω παντως στ E30 μου (οχι Μ40)εχω ρυθμισει την camber μου βεβαια θελει αρκετη δουλιτσα και ανθρωπο που να ξερει!! :wink:
turbanthropos
16-05-08, 11:32
Το ίδιο αμάξι και με τις ίδιες ζάντες (Borbet Type-A) έχει φίλος μου στην Θεσ/νίκη.
Οι πίσω είναι 9 ίντσες και φοράει 225 λάστιχο.Το έχει χαμηλώσει 2-2.5cm και δεν βρίσκει.
Μήπως το έχεις χαμηλώσει περισσότερο?
Α και μια συμβουλή,αν και θα το ξέρεις.Τις πισω ζάντες τις είχαμε ζυγίσει και ξεπερνούσαν τα 10 κιλά η μία...και υπάρχουν ζάντες στην αγορά στα μισά κιλά από αυτά...
Ξέρω...κάτι έχετε πάθει με αυτές τις type-A και άπαξ και τις βάλετε,δεν τις ξαναβγάζετε :lol:
Το χειλάκι,δοκίμασες να το ρολλάρεις με το ειδικό μηχάνημα που έχουν οι φαναρτζήδες?Κάνει καλή δουλειά :wink:
Βασικά το αμάξι φοράει απο αμορτισέρ bilstein κιτρινα με κοκκινο H&R ελατήριο... Οσο για το αστάρι ναι βάλαμε στα σημεία που το έχουμε φάει... Φίλε turbanthropos, οσο για το μηχάνημα που ρολάρει τα φτερά απο μέσα δεν το γνωρίζω τι ακριβώς κάνει πως ακριβώς μπορεί να με βοηθήσει ????
Η επόμενη λύση που έχω σκαιφτεί είναι μία ρυθμιζόμενη ανάρτηση με την οποία θα μπορώ να την σκληρένω στην πίστα κ να την μαλακώνω στον δρόμο, έτσι όστε να μην σπάω το αμάξι μου στους "υπέροχους Ελληνικούς δρόμους μας"... κ να καταφέρω να ψηλόσω κ το αμάξι έτσι ώστε να μην βρίσκουν οι ρόδες στον θόλο.
Έψαξα για χοντρομπούκαλα ενυσχημένα ρυθμηζόμενα κ είδα οτι δεν κουμπώνει κάτι στην μπέμπα, έτσι αναγκάστικα να βάλω τα πιο πάνω αμορτησέρ...
Απ'οτι θα έχετε καταλάβει είμαι γενικά μπερδεμένος κ κοιτάω να διορθώσω τις μαμακιες μου....
Κ μια φωτό για να δείτε περίπου το θέμα.........
http://i236.photobucket.com/albums/ff30/e30love/DSC03225.jpg
Ντογκας Ιωαννης
17-05-08, 00:01
παρε μια ιδεα φιλε μου... :wink:
http://www.rollyourfender.com/
αν δεν κανω λαθος το εργαλειο αυτο το εχει ο ζανιας στην βουλιαγμενης...
ασχετο... απο τις ωραιοτερες ζαντες που μπορεις να βαλεις σε Ε30...
:wink: :wink: :D
Σαράφης Γιώργος
17-05-08, 12:00
Θεσ/νίκη αυτές τις δουλειές τις κάνει ο Διονύσης στο Tuning Club . Εύοσμο είναι ( στο παλιό Αγνό απέναντι ) .
παρε μια ιδεα φιλε μου... :wink:
http://www.rollyourfender.com/
αν δεν κανω λαθος το εργαλειο αυτο το εχει ο ζανιας στην βουλιαγμενης...
ασχετο... απο τις ωραιοτερες ζαντες που μπορεις να βαλεις σε Ε30...
:wink: :wink: :D
υπαρχει και το γιαπονεζικο στυλ αλλα ελληνικα... :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=GsNYDm3MMnk&feature=related
peiragmenos
27-05-08, 00:58
αυτο το ειχε ενας κωστας απο γερακα?
peiragmenos
27-05-08, 01:11
το κοκκινο bmw!
Petros AE86
09-06-08, 15:26
:wink: :wink: :D[/quote]
υπαρχει και το γιαπονεζικο στυλ αλλα ελληνικα... :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=GsNYDm3MMnk&feature=related[/quote]
ελεος πια!!!! :( :( :(
κριμα το αμαξακι...
παντου υπαρχει ενας μυθος....
Το αυτοκίνιτο αυτο φίλε δεν το είχε καπιος Κώστας απο γέρακα, το αυτοκινιτο αυτο αγωράστικε παπουδίστικο κ το έκανα ετσι...
Το ίδιο αμάξι και με τις ίδιες ζάντες (Borbet Type-A) έχει φίλος μου στην Θεσ/νίκη.
Οι πίσω είναι 9 ίντσες και φοράει 225 λάστιχο.Το έχει χαμηλώσει 2-2.5cm και δεν βρίσκει.
Μήπως το έχεις χαμηλώσει περισσότερο?
Α και μια συμβουλή,αν και θα το ξέρεις.Τις πισω ζάντες τις είχαμε ζυγίσει και ξεπερνούσαν τα 10 κιλά η μία...και υπάρχουν ζάντες στην αγορά στα μισά κιλά από αυτά...
Ξέρω...κάτι έχετε πάθει με αυτές τις type-A και άπαξ και τις βάλετε,δεν τις ξαναβγάζετε :lol:
Το χειλάκι,δοκίμασες να το ρολλάρεις με το ειδικό μηχάνημα που έχουν οι φαναρτζήδες?Κάνει καλή δουλειά :wink:
οι συγκεκριμενες ζαντες ταιριαζουν πολυ και σε μαντα... 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.