Επιστροφή στο Forum : Ερωτηση για αναρτηση και ζαντες
GiannisE30
09-05-08, 14:43
Εχω ενα Ε30 318i και εχω αγορασει μεσω ιντερνετ αναρτησεις
kayaba excel-g (μαυρες) για μπροστα και gas-a-just (ασημενιες) για
πισω. Οι αναρτησεις ειναι χωρις το top mount. Μπορω να βαλω το
αυτο που εχω ηδη στο αμαξι? Μου ειπαν οτι γινεται.
Ξερει κανεις που μπορω να αγορασω το εργαλειο που συμπιεζει το
ελατηριο (δεν ξερω πως λεγετε) και ποσο κανει? Γιατι εχω ρωτησει
για τοποθετηση του αμορτισερ και παντου ζητανε γυρω στα 100?
με ευθυγραμμιση.
Και κατι ακομα, οταν εκανα ευθυγραμμιση ειχα βαλει 14" ζαντες
αλλα με διαφορα λαστιχα και μου ειπανε οτι δεν θα ειναι σωστη,
παρολα αυτα την εκανα.
Τωρα εχω βρει κατι ζαντες τις οποιες θα βαλω, μου ειπαν στο μαγαζι
που τις βρηκα οτι θα χρειαστει ζυγοσταθμιση, αυτο που δεν ξερω
ειναι οτι αν βαλω τις ζαντες πρωτα και κανω ζυγοσταθμιση και μετα
βαλω τις αναρτησεις και κανω ευθυγραμμιση θα υπαρχει καποιο
προβλημα?
Αυτα τα λιγα :P
Ντογκας Ιωαννης
09-05-08, 15:19
συνονοματε η ζυγοσταθμιση αφορα μονο ζαντα+λαστιχο... δεν εχει να κανει με ευθυγραμμιση...
επισης δεν καταλαβαινω που κολλαει το γεγονος οτι ειχες 14αρες με διαφορα λαστιχα με το αν ειναι "σωστη" η ευθυγραμμιση... :roll: :roll:
kayaba excel-g (μαυρες) για μπροστα και gas-a-just (ασημενιες) για πισω.
πολυ μαλακα αμορτισερ κατ εμε αλλα περι ορεξεως....
Οι αναρτησεις ειναι χωρις το top mount. Μπορω να βαλω το
αυτο που εχω ηδη στο αμαξι?
μια η αλλη αυτο θα εβαζες εκτος αν θες καινουργιο... :wink:
με ευθυγραμμιση.
καλη την ακουω την τιμη με ευθυγραμμιση
εχω αν θες το εργαλειο που λες ¨δανικο¨ απο φιλο.... :wink:
1) πηγαινε σε να σου βαλουν τα ελατηρια σου στα καινουργια σου αμορτισερ. χωρις τοποθετηση κ χωρις ευθυγραμμιση. θα πρεπει να αφησεις το αμαξι σου στερεωμενο σε τριποδα ομως..
το μηχανημα που λες εχει πανω απο 100ε.
2) κανε ζυγοσταθμιση κ βαλε τις ζαντες.
Ευθυγραμμιση καλο ειναι να κανεις.. οχι ομως οτι θα εχεις κ προβλημα αν δεν κανεις, εκτως κ αν τα λαστιχα σου ειχαν κ αλλες διαστασεις η ανιση φθορα..
με ευθυγραμμιση.
Μαν το εργαλείο που λές, λέγεται εξωλκέας. Δεν είναι ακριβό, -κατω απο 20?- αλλά γενικά πρόσεξε με τα ελατήρια μη φας κάνα πακέτο...
Γν΄ωμη μου παρε τα πράγματα και πηγαινε σε έναν ευθυγραμμισά και φόρεσε τα όλα, μια φορά θα το κάνεις, τα λεφτά δεν είναι κ υπερβολικά.
Απ το να φάς κάνα ελατήριο στη μούρη, προτιμότερο είναι να δώσεις 120?, δε γαμιέται... :roll:
GiannisE30
09-05-08, 19:39
συνονοματε η ζυγοσταθμιση αφορα μονο ζαντα+λαστιχο... δεν εχει να κανει με ευθυγραμμιση...
επισης δεν καταλαβαινω που κολλαει το γεγονος οτι ειχες 14αρες με διαφορα λαστιχα με το αν ειναι "σωστη" η ευθυγραμμιση... :roll: :roll:
οταν λεω διαφορα λαστιχα εννοω οτι ηταν 2 x 185x60x14, 1 x 195x65x14 (νομιζω) και 1 x 190x65x14.
και το αμαξι δεν ηταν ευθεια...
kayaba excel-g (μαυρες) για μπροστα και gas-a-just (ασημενιες) για πισω.
πολυ μαλακα αμορτισερ κατ εμε αλλα περι ορεξεως....
Ηταν να παω για bilstein κιτρινα αλλα επειδη το αμαξι δεν ειναι μονο για πιστα αλλα το εχω και για καθε μερα... θα ηταν πολυ σκληρο.
Οι αναρτησεις ειναι χωρις το top mount. Μπορω να βαλω το
αυτο που εχω ηδη στο αμαξι?
μια η αλλη αυτο θα εβαζες εκτος αν θες καινουργιο... :wink:
αυτο δεν το ηξερα.. νομιζα οτι οι αναρτησεις βγαινουν με top mount κολλημενο στο αμορτησερ
με ευθυγραμμιση.
καλη την ακουω την τιμη με ευθυγραμμιση
εχω αν θες το εργαλειο που λες ¨δανικο¨ απο φιλο.... :wink:
δεν εχει κανενας φιλος μου.. παρολο που ξερω αρκετους μηχανικους...
GiannisE30
09-05-08, 19:40
1) πηγαινε σε να σου βαλουν τα ελατηρια σου στα καινουργια σου αμορτισερ. χωρις τοποθετηση κ χωρις ευθυγραμμιση. θα πρεπει να αφησεις το αμαξι σου στερεωμενο σε τριποδα ομως..
το μηχανημα που λες εχει πανω απο 100ε.
2) κανε ζυγοσταθμιση κ βαλε τις ζαντες.
Ευθυγραμμιση καλο ειναι να κανεις.. οχι ομως οτι θα εχεις κ προβλημα αν δεν κανεις, εκτως κ αν τα λαστιχα σου ειχαν κ αλλες διαστασεις η ανιση φθορα..
το σκεφτηκα και αυτο αλλα παλι θελουν 50? και λεω ελεος.. καλητερα να δωσω καποια λεφτα και να αγορασω το εργαλειο...
με ευθυγραμμιση.
Μαν το εργαλείο που λές, λέγεται εξωλκέας. Δεν είναι ακριβό, -κατω απο 20?- αλλά γενικά πρόσεξε με τα ελατήρια μη φας κάνα πακέτο...
Γν΄ωμη μου παρε τα πράγματα και πηγαινε σε έναν ευθυγραμμισά και φόρεσε τα όλα, μια φορά θα το κάνεις, τα λεφτά δεν είναι κ υπερβολικά.
Απ το να φάς κάνα ελατήριο στη μούρη, προτιμότερο είναι να δώσεις 120?, δε γαμιέται... :roll:
συμφωνω, γιατι οπως καταλαβαινω δεν εχεις ξανα ασχοληθει με το θεμα προσωπικα.
δεν φτανει μονο ο σφιχτης ελατηριων (εγω ετσι το ξερω), θες παγκο μεγγενη και λοιπα εργαλεια... :wink: ...για μη το φορεσεις εσυ το ελατηριο αντι του αυτοκινητου...
GiannisE30
09-05-08, 19:44
με ευθυγραμμιση.
αδερφε που τον πουλανε τον εξολκεα???
το εχω κανει και με ποιο δυσκολο τροπο... λυσιμο το αμορτισερ και
σηκωμα με τον γρυλο πολυ αργα... αλλα εκει το παραμικρο λαθος
θα σου κοστισει και δεν θελω να το ξανακανω...
το ξερω απλα το θελω γιατι στο μελλον σιγουρα θα βαλω ελατηρια και δεν θελω να πληρωνω καθε αλλαγη που θα κανω... ;P
οπως και να εχει θα σου κοστισει.
100-120 ευρο δεν ειναι πολλα, για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.
Ηταν να παω για bilstein κιτρινα αλλα επειδη το αμαξι δεν ειναι μονο για πιστα αλλα το εχω και για καθε μερα... θα ηταν πολυ σκληρο.
Για μενα αυτα επρεπε να ειχες παρει . Ειχε ο πατερας μου και στο Ε30 και στο Ε36 και ηταν πραγματικα εκπληκτικα ! Οταν πηγαινες χαλαρα ηταν ανετα και οταν πιεζες το αμαξι γινοταν τραπεζι (επαιρνε ελαχιστες κλισεις με μαμα ελατηρια!)
paulo6sousa
09-05-08, 20:06
Έτσι είναι.Αν τα συνδυάσεις όμως με σκληρά ελατήρια και Ελληνικούς δρόμους το αποτέλεσμα πονάει!Εγώ πάντως είμαι υπέρ-ευχαριστημένος.Μεταμορφώνουν το αμάξι.
GiannisE30
10-05-08, 02:28
Μπορει συντομα να παω για bilstein κιτρινα αλλα τα sport (οχι χαμηλωματος) αλλα θα δω πρωτα τι παιζει με τα kyb!
tsilibithras
10-05-08, 04:20
Κι εγώ bilstein κίτρινα έχω με σκληρότερα ελατήρια και ράβδους στρέψεως (όχι αντιστρεπτικές). Μπορεί να κοπανάει λίγο παραπάνω από το συνιθισμένο στις λακκούβες, αλλά το αποτέλεσμα ως προε την οδική συμπεριφορά σε δικαιώνει. :wink: Είναι σαν να οδηγάς άλλο αυτοκίνητο. :D
* Btw εξολκέας μου φαίνεται ότι είναι το μηχάνημα που βγάζει τα γρανάζια από τις ατράκτους και όχι ο συμπιεστής ελατηρίου... :roll:
Έτσι είναι.Αν τα συνδυάσεις όμως με σκληρά ελατήρια και Ελληνικούς δρόμους το αποτέλεσμα πονάει!Εγώ πάντως είμαι υπέρ-ευχαριστημένος.Μεταμορφώνουν το αμάξι.
για αυτο το αμαξι τ εκανα μονο γ πιστα πια
εγω φοραω κυβ πορτοκαλι με ηρ κοκκινα 4μμ.... ειναι πολυ σκληρο και ειδικα με τα χαμηλοπροφιλα κοπαναει καλα δικαιωνει ομως στην πιστα και συνηθιζεται στο δρομο.............(δεν τα αλλαζω....) :D
ΝΙΚΟΣ ΛΑΡΔΗΣ
02-10-08, 12:16
εγω φοραω κυβ πορτοκαλι με ηρ κοκκινα 4μμ.... ειναι πολυ σκληρο και ειδικα με τα χαμηλοπροφιλα κοπαναει καλα δικαιωνει ομως στην πιστα και συνηθιζεται στο δρομο.............(δεν τα αλλαζω....) :D
Ακη και το μωρο στην υπογραφη σου φαινεται σκληρο αλλα θα αργησεις να το συνηθησεις....και αμα το βαρεθεις,.....το αλλαζεις με ξανθο :lol: :lol: :lol:
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.