Επιστροφή στο Forum : Mploke trd gia ae86 aksona se aksona celica!
Thelo na mou pei kapoios pou na gnorizei an tairiazei to mploke tis trd 2.0 way gia aksona tis ae86 se aksona tou celica nyxterida '85. epeidi tha valo sto starlet auton ton aksona(tis celica) thelo na do an tairiazei..
αυτή η celica νομίζω έχει σπαστό διαφορικό, οπότε πως θα το βάλεις στο starlet??? :?
vre tha to valo... tha to valo..
Hλιαδης Απολλων
08-05-08, 21:41
αυτή η celica νομίζω έχει σπαστό διαφορικό, οπότε πως θα το βάλεις στο starlet??? :?
δεν ειχε σπαστο σιγουρα σπαστο ειχε μονο το celica-supra νομιζω οτι ταιριαζει ο αξονας με το γκρουπακι εχω εναν φιλο πιο γκουρου απο μενα αν θες μπορω να ροτησω λεπτομερειες
έχει και η GT Celica, αν όμως έχεις την απλή τότε το διαφορικό θα είναι με ταμπούρα..
οκ θα μπει αλλά μήπως είναι άδικος κόπος?
Hristodoulakis
17-12-08, 14:13
Λοιπον επηδει εχο ασχοληθει με το σηγκεκρημενο θεμα, το celica του 85' ΤΑ60 ονομασια toyota και το MA61 celica supra εχουν το ιδιο πατομα και τους ιδιους αξωνες και διαφορικα σπαστα και τα 2 οποτε το ξεχνας, γιατι για να τα βαλεις θελει τρελη μετατροπη που δεν γινετε με την καμια. Υπαρχει και ενα αλλα στη υποθεση, μπορεις να βαλεις το γκρουπ σου μεσα σε χωνι απο ΤΑ22 celica στο οποιο θα αφερεσεις τα ταμπουρα και βαζεις πλακες και δαρκανες απο οτι θες!!
το ΤΑ60 έχει μονοκόμματο διαφορικό σαν το ΑΕ86 και όχι σπαστό και διαφέρει απο το πάτωμα της celica supra, το ΑΑ63 16βαλβιδο, όπως και κάποια άλλα έχουν σπαστό.
το ΤΑ60 έχει βήμα 4.1/1 και λεπτό καρέ στα ιμιαξονια όποτε μπορείς να βάλεις το κρουπ μπλοκε της ΑΕ86 αλλά από ΖΕΝΚΙ γιατί το ΚΟΥΚΙ έχει διαφορετικό καρέ πιο χοντρό, και θέλει το ιμιαξονιο περίπου 1cm κόψιμο από το καρέ γιατί βρίσκει μέσα στο μπλοκε.
αυτήν την δουλειά την έκανα πριν δέκα χρόνια στο celica μου και μέχρι στιγμής δεν έχω κανένα πρόβλημα.
μονο που για το σταρλετ θα ειναι λιγο μεγαλο το διαφορικο , ειναι 2cm πιο φαρδυ απο το ΑΕ86
χεχε, να τον ακουτε τον Γιωργη ^^^^^ ειναι επιστημονας... 8)
Κ μενα γκρουπακι απο celica φοραει το κορολλα μ οποτε... :wink: :wink:
Ποπο ρε παιδιά !! καιρό ειχα να μπώ σε αυτο το τόπικ!! :lol: :lol:
Τελικά επειδή θα βάλω άξονα απο Celica Ta22 για αρχή έτσι όπως έιναι, έιναι εύκολο να μπούν Δισκόφρενα σε αυτόν το άξονα?? αξίζει η αλλαγή αυτή? και απο τι μπόρω να ταιριάξω δισκόφρενα? Ημιαξόνια κάνουν μόνο από το ίδιο μοντέλο ?? η ταιρίαζουν και απο άλλα μοντέλλα της Toyota??
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας......... :lol: :lol: :lol:
εγώ αυτό που έχω να σου πω απλά με δυο λέξεις είναι '' θα μπλέξεις ''
ψάξε να βρεις ένα διαφορικό από ΑΕ86 που θα τα έχει όλα και μπλοκέ και δισκόφρενα και ας πληρωθεί και κάτι παραπάνω.
ξέρω είναι δύσκολο να βρεθεί αλλά είναι η καλύτερη λύση
αυτό που πας να κανείς ειναι πατέντα στην πατέντα.
πρώτα απ΄ολα το βήμα που έχει το celica είναι μακρύ για drift εκτός αν θες για τελικές
δεύτερων η μετατροπές για δίσκους δαγκάνες γίνονται αλλά έχουν και κόστος. μπορείς να βάλεις τις δισκόπλακες απο ΑΕ86 και να βρεις και δυο πισινές δαγκάνες π.χ. από vw golf, όμως όλα αυτά με τορνοδουλειές και μελέτες. ο δίσκος για να κάτσει στο ιμιαξονιο θέλει τορνοδουλειά γιατί η πλάκα από το ιμιαξονιο είναι μεγαλύτερη από το εσωτερικό άνοιγμα του δίσκου και ας έχουν το ίδιο καρέ στις βίδες και μετά πρέπει να κάνεις και βάσεις για τις δαγκάνες συν αυτό να υπολογίσεις και τις ντιζες από τα χειρόφρενα.
και τέλος όπως και να έχει θα΄χεις κόψε - ράψε κεντρικό
αυτό το διαφορικό από το ΤΑ22 τουλάχιστον είναι μπλοκέ???
.
ΦΟΥΡΤΟΥΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
20-12-08, 01:51
Βαλτουτον θα του αρεσει. Εγω εχω βαλει αξωνα απο feroza πανω στο σταρλετ μου. Ορεξει να ειπαρχει και ολλα γινονται. αν θες βοηθεια παρε με τηλ. να ερθω να σε βωηθεισω.
Λοιπον επαναφέρω το θέμα για να ρωτήσω 2 πράγματα..
1. Στον αξονα της ta22 που έχω βάλει στο starlet, μπαίνει trd 2.0 way απο ae86 , zenki i kouki?
2. Ενα group trd 2.0 way πως το ξεχωρίζεις απο ενα μαμα μπλοκε αε86? εχει κάποια διαφορα? εξωτερικη ή γράφει κάπου trd?
Λοιπόν, για το βάρος του Στάρλετ μια χαρά είναι τα ταμπούρα της Σέλικα.
Επίσης, επειδή ο άξονας της Σελικα έχει βήμα 4,1 όταν ανοίξεις για το μπλοκές βάλε ένα 4,3 από ΑΕ86. Εχει γύρω στα 200-250 ευρώ.
Στις ερωτήσεις σου τώρα,
-στον άξονα της ΤΑ22 μπαίνει όπως σου είπαν και πιο πάνω το ΖΕΝΚΙ.
-Το TRD από το μαμά έχουν τεράστια διαφορά, είναι άλλο διαφορικό τελείως. Το TRD είναι σαγρέ εξωτερικά, το μαμά είναι λείο. Δεν γράφει κάπου TRD.
Αν θέλεις πάντως θα έχω ένα TRD 2 way ΓΙΑ ΣΤΑΡΛΕΤ σε λίγες μέρες.
Ευχαριστω Αχιλλέα..
1.Αυτο που περιμένεις είναι για άξονα απο Σταρλετ?? η Ta22?
2.να βάλω 4.3 η 4.8? το αμάξι το χρησομοποιω και για πίστα και για δρόμο.. *Εχει παρει το αυτι μου και εχω δει στο yahoo japan 4.6 βήμα... υπάρχει και απο τι είναι?
Είναι για Στάρλετ. Πολύ σπάνιο όπως θα σου πουνε. Δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις τίποτα.
4,6 και 4,8 υπάρχουν και μάλιστα καινούρια αλλά είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ πλέον, του στιλ 450 ευρώ...
Υπάρχουν και κάποια 4.8 κόπιες με τα μισά λεφτά αλλά κίνδυνο τελωνειου αφού έρχονται από αμερική χωρίς υποτιμολόγηση.
Καλύτερα πάρε με ένα τηλέφωνο στο 6973 885078
Δεν ξέρω αν το έχεις δει αλλά μπλοκε TRD για τον άξονα που έχεις υπάρχει.
http://www.driftclub.gr/driforum/showthread.php?t=4336
τώρα αν ακόμα θέλεις να βάλεις μπλοκε, δισκόφρενα και τέτοια τότε σου συστήνω……..
http://www.driftclub.gr/driforum/showthread.php?t=4282
και να σου εξηγήσω τον λόγο…..
το μπλοκε κάνει 450 ευρώ, και για δισκόφρενα θέλεις…
περίπου 100 ευρώ για ένα σετ φθηνές μονoπίστωνες δαγκάνες,
περίπου 100 για ένα σετ φθηνές δισκόπλακες καινούργιες.
Περίπου κάνα 250 σε τορναδόρο να ταιριάξεις πλακάκια
Και κάνα 200 στον μηχανικό να σου τα τοποθέτηση όλα αυτά.
Σύνολο πάνω από 1000 ευρώ.
Άρα τα δίνεις και παίρνεις κάτι καλύτερο και έτοιμο προς χρήση από την επόμενη μέρα και όχι να σε φάνε τα συνεργεία.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.