Επιστροφή στο Forum : Αλλαγη βενζιναντλιας σε Ε30
ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
22-04-08, 00:46
Θελω να αλλαξω την βενζιναντλια στο Ε30 μου γιατι το αυτοκινητο
ηταν 318ι και εγινε μετατροπη σε 325.Εχω την υπονοια οτι η βενζιναντλια δεν αλλαχτηκε.Επεισης κανει και πολυ θορυβο και απο οτι μου ειπαν πρεπει να κανει ετσι επειδει ειναι "πεσμενη".Απο τι βρηκα στο νετ ,ειδα οτι υπαρχουν 2 βενζιναντλιες ,μια κεντρικη
και μια δευτερευουσα.Απο οτι καταλαβα η κεντρικη ειναι εξωτερικη, και η δευτετερη εσωτερικη μεσα στο ντεποζιτο.Θα ηθελα να μαθω αν αλλαξω μονο την κεντρικη θα ειμαι κομπλε?
Υ.Γ εχω μια WALBRO 255tl εξωτερικη κανει?
Σαράφης Γιώργος
22-04-08, 10:09
Αν βάλεις διαφορετική αντλία από την μαμά , πχ τη walbro που λες , θα πρέπει να δεις αν δουλεύει στην ίδια πίεση με τη μαμά , αλλιώς θα θες διόρθωμα στο πρόγραμμα σου , μιας και τα μπεκ στα ίδια μιλισεκόντ θα ξεκάζουν περισσότερο ή λιγότερο .
tsilibithras
25-04-08, 03:26
Για να αξιοποιήσει αυτήν που έχει (άμα έχει μεγαλύτερη πίεση και ποσότητα) δε μπορεί να βάλει ρυθμιστή πίεσης; :roll:
Σαράφης Γιώργος
25-04-08, 10:17
Αν θυμάμαι καλά αυτά τα μοτέρ είχαν ενσωματωμένο το μαμά ρυθμιστή πάνω στην μπεκιέρα και δεν αφαιρείται . Άρα προσθέτοντας επιπλέον aftermarket μπορείς μόνο να στραγγαλίσεις το κύκλωμα και να αυξήσεις πίεση , όχι να μειώσεις .
Αυτά με κάθε επιφύλαξη χωρίς να είμαι σίγουρος .
ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
25-04-08, 22:33
Λοιπον μετα απο αρκετο ψαξημο στο νετ, βρηκα οτι μονο τα 25αρια φορουσαν δυο αντλιες ,μια να ρουφαει και μια να στελει.Γιαυτο προτινω οποιος θελει να βαλει αντλια να βαλει απο 23αρι που ειναι μια.Και ειναι η μεγαλυτερη.
Εαν το ψαξεις λιγο το θεμα ( οσων αφορα την αντλια ) η καλυτερη που μπορεις να βαλεις ειναι μια Walbro ( φοραω εγω ) ....
Τωρα οσων αφορα το θεμα πιεση βενζινης , τα bmw δουλευουν μαμα απο 2.8 μεχρι 3 bar , οποτε αυτο που μπορεις να κανεις ( το οποιο εκανα εγω ) , επειδη η walbro λειτουργει μεχρι 8 bar , και με τον μαμα ρυθμιστη πιεσης θα εχεις προβλημα , μπορεις να τον ακυρωσεις εντελως και να βαλεις εναν εξωτερικο με οργανακι ρυθμιζομενο και να ησηχασεις...Απλα ξηλωνεις τον μαμα , κανεις μια μικρη πατεντα στην μπεκιερα , τραβας το καυσιμο εξω απο την μπεκιερα ( ακυρωνοντας τις επιστροφες της μπεκιερας ) και περνεις επιστροφη απο τον ρυθμιστη σου πλεον και οχι πανω απο την μπεκιερα... δεν ειναι δυσκολο απλα πρεπει να πας σε ενα Μηχανουργειο , να σου κλεισουν την τρυπα των επιστροφων , και να σου κατασκευασει ενα εξαρτηματακι οπου απο την μια θα ειναι ιδιο με τον παλιο ρυθμιστη πιεσης για να κατσει στην μπεκιερα , και απο την αλλη θα βγαζει βισμα για σωληνακι...παιρνεις την βενζινη που βγαινει απο εκει και την στελνεις στον ρυθμιστη...και απο την αλλη μερια του ρυθμιστη βγαζεις επιστροφες...Και τελειωσε η υποθεση...δεν ειναι τοσο δυσκολο αν το δεις... Ελπιζω καποια στιγμη να βρεθουμε σε καποιο Event και να τα δειτε απο κοντα αυτα τα πραγματα...
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.