PDA

Επιστροφή στο Forum : Πολυεστερας

Ηλιας_VVL
10-04-08, 22:31
Καλησπερα παιδια!
Θελω να ξεκινησω να ασχολουμε λιγο με τον πολυεστερα και θελω μια μικρη βοηθεια επειδη δεν ξερω κ τοσο πολλα πανω σε αυτο το θεμα.
Καταρχας, απο που μπορει καποιος να προμυθευτει πολυεστερα? Αν δεν κανω λαθος για να φτιαξεις μια πολυεστερικη κατασκευη χρησιμοποιεις υγρο πολυεστερα, καταλυτη και υαλοπλεγμα σωστα? Υπαρχουν καποια ''μυστικα'' που χρειαζεται να ξερει καποιος πριν φτιαξει κατι?

turbanthropos
10-04-08, 23:41
Τι ακριβώς θέλεις να κατασκευάσεις?

Ηλιας_VVL
11-04-08, 02:20
Βασεις για οργανακια, κατι σαν ''σκουπα'' για την εισαγωγη μου και γενικοτερα εχω αρκετα στο μυαλο μου.

paulo6sousa
11-04-08, 11:34
Απόσο ξέρω δεν είναι δύσκολο.Απλώς πρέπει να σου δείξει κάποιος πώς να κινηθείς για να τον δουλέψεις τον πολυεστέρα και να βγει καλό αποτέλεσμα.Επίσης,χρειάζεται και αρκετή υπομονή μέχρι να ολοκληρώσεις την κατασκευή σου.Για παράδειγμα,ένα φίλος μου χρειάστηκε 10 μέρες για να φτιάξει ένα πλαίσιο για να μεταφέρει την πηγή του σε άλλο σημείο της κονσόλας.

ΠΑΡΑΛΙΑΣ
11-04-08, 13:31
και πολυ μαστουρα απο την μυρωδια αν δεν κανω λαθος...... για δες του τσιλι τις κατασκευες
http://www.driftclub.gr/driforum/viewtopic.php?t=1035&postdays=0&postorder=asc&start=165

paulo6sousa
11-04-08, 13:43
Πολύ μαστούρα σίγουρα αλλά και πολύ βλαβερές οι αναθυμιάσεις του πολυεστέρα.Έτσι λέγεται τουλάχιστον! :wink:

Ηλιας_VVL
11-04-08, 16:22
Τις εχω δει εδω και καιρο τις κατασκευες του tsili και πραγματικα ειναι τρομερες. Ελπιζω καποια στιγμη να εχω την ικανοτητα να χειριζομαι κ εγω τοσο καλα τον πολυεστερα! :wink:

Ηλιας_VVL
12-04-08, 02:26
Κατι που πρεπει να προσεξω κατα την κατασκευη ενος αντικειμενου? Καποιο ''μυστικο'' που θα βοηθουσε ξερει καποιος?

GIZMO
12-04-08, 02:39
απο οσο ξερω (δεν εχω δουλεψει ποτε πολυεστερα) χρειαζετε ενα καλουπι του αντικειμενου που θες να φτιαξεις...
μαλλον...

paulo6sousa
12-04-08, 15:19
Χρειάζεται καλούπι και πολύ φαντασία στο τι θα χρησιμοποιήσεις για καλούπι!Τα πάντα κάνουν αρκεί να ταιριάζει στο σχήμα που θέλεις να δώσεις! :wink:

turbanthropos
12-04-08, 15:40
Ένα βασικό που πρέπει να προσέξεις,είναι να μην αφήσεις φυσαλίδες.Αφαίρεσε όσο αέρα μπορείς όταν απλώνεις την ρυτίνη.
Επίσης,πρόσεξε πόσο καταλύτη θα βάλεις.Αν βάλεις περισσότερο,θα στεγνώσει το υγρό γρήγορα-πριν προλάβεις να δουλέψεις.
Στην αντίθετη περίπτωσση,δε θα στεγνώνει.
Αν χρησιμοποιήσεις καλούπι,μην ξεχάσεις να το αλήψεις με ειδικό κερί-ώστε να ξακαλουπωθεί εύκολα και χωρίς να σπάσει.

Ηλιας_VVL
13-04-08, 00:59
Το καλουπι ειναι σχεδον ετοιμο! :wink: Για τον καταλυτη μου εδωσαν καποια δοσολογια αρα δεν νομιζω να εχω προβλημα. Απο οτι εχω μαθει το ειδικο κερι δεν ειναι τοσο απαραιτητο γιατι αν βαλεις χαρτοταινια σε ολο το καλουπι ο πολυεστερας βγαινει ευκολα απο πανω. Ισχυει αυτο?

P.S Σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες turbanthropos!

ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
13-04-08, 21:02
Προσεχε με τον καταλητη.Ενας δικος επιασε φωτια !!! :shock:

Petros AE86
09-06-08, 17:53
και πολυ μαστουρα απο την μυρωδια αν δεν κανω λαθος...... για δες του τσιλι τις κατασκευες
http://www.driftclub.gr/driforum/viewtopic.php?t=1035&postdays=0&postorder=asc&start=165
ο τσιλι ειναι πολυ μπροστα :)

ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
14-06-08, 00:01
Ελπιζω να βοηθεισει... :wink:

http://www.fiberglassforums.com/

xmoikan
06-11-08, 18:22
φιλαρακι ασχολουμαι αρκετα χρονια με πολυεστερικα οχι επαγγελματικα.δεν ειναι δυσκολα τα πραγματα απλα εχουν καποια τεχνικη και καποια μυστικα.υπαρχει αλλο τοπιψ που αναφερομαι