PDA

Επιστροφή στο Forum : ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ

ΑΚΗΣ*ΑΕ86
30-01-08, 16:27
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΖΗΤΑΩ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΧΟ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ.ΠΙΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΚΑΛΑ.ΡΩΤΗΣΑ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΦΤΙΑΚΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΤΙ ΤΡΕΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΕΝΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ 30 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΑΜΕΣΩΣ.ΕΛΕΟΣ.ΓΙΑΥΤΟ ΜΗΠΩΣ ΚΣΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΣΦΙΞΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ?

Ts@n@k@s
30-01-08, 18:55
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΖΗΤΑΩ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΧΟ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ.ΠΙΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΚΑΛΑ.ΡΩΤΗΣΑ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΦΤΙΑΚΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΤΙ ΤΡΕΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΕΝΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ 30 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΑΜΕΣΩΣ.ΕΛΕΟΣ.ΓΙΑΥΤΟ ΜΗΠΩΣ ΚΣΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΣΦΙΞΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ?

Δε χρειάζετε φτιάξιμο, σφίξιμο θέλει. Βρές ένα κολλητό σου που να ξέρει κ σφίξτε το, δεν είναι και καμμία επιστημη.
Και μην γράφεις κεφαλαία, είναι κουραστικό. (άσε που είναι και σαν να φωνάζεις...) :wink:

Αν δεν έχεις κολλητούς πάντως, ακου:

Στη βάση του χειροφρένου σου υπάρχει μια βίδα που όσο την βιδώνεις τόσο σφίγγει το συρματόσχινο του χειροφρ. Πάρε ένα κλειδι, κατέβασε το χειρόφρενο ( ΜΗΝ το κάνεις σε ανηφόρα γιατί θα έχεις πρόβλημα... :lol: )
και ξεκίνα το σφίξιμο.

Υπάρχει περίπτωση βέβαια να μην καταφέρεις τίποτα, επειδή μπορεί να έχουν "τελειώσει" οι σιαγόνες από τα ταμπούρα κλπ κλπ.

Βασικά ο καλυτερος τρόπος είναι
όταν το πας για σέρβις να πεις στο μηχανικό σου να στο σφίξει κ να τελειώνεις μια κ καλή. :roll:

Αυταααααα.

Stelios
30-01-08, 19:18
Αν δεν έχεις κολλητούς πάντως, ακου

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχχαα :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :P :P :P :P :P :P :P :P

mitsosdrift
30-01-08, 20:03
Για ολα τα αυτοκινητα η τουλαχιστον για τα περισσοτερα ισχυει το ιδιο?? Υπαρχει περιπτωση να υπαρχουν μεγαλες διαφορες απο αυτοκινητο σε αυτοκινητο οσο αφορα τον μηχανισμο?

ΑΚΗΣ*ΑΕ86
30-01-08, 21:02

Δε χρειάζετε φτιάξιμο, σφίξιμο θέλει. Βρές ένα κολλητό σου που να ξέρει κ σφίξτε το, δεν είναι και καμμία επιστημη.
Και μην γράφεις κεφαλαία, είναι κουραστικό. (άσε που είναι και σαν να φωνάζεις...) :wink:

Αν δεν έχεις κολλητούς πάντως, ακου:

Στη βάση του χειροφρένου σου υπάρχει μια βίδα που όσο την βιδώνεις τόσο σφίγγει το συρματόσχινο του χειροφρ. Πάρε ένα κλειδι, κατέβασε το χειρόφρενο ( ΜΗΝ το κάνεις σε ανηφόρα γιατί θα έχεις πρόβλημα... :lol: )
και ξεκίνα το σφίξιμο.

Υπάρχει περίπτωση βέβαια να μην καταφέρεις τίποτα, επειδή μπορεί να έχουν "τελειώσει" οι σιαγόνες από τα ταμπούρα κλπ κλπ.

Βασικά ο καλυτερος τρόπος είναι
όταν το πας για σέρβις να πεις στο μηχανικό σου να στο σφίξει κ να τελειώνεις μια κ καλή. :roll:

Αυταααααα.

ευχαριστω πολυ φιλε τσανακα

GIZMO
30-01-08, 21:08
Για ολα τα αυτοκινητα η τουλαχιστον για τα περισσοτερα ισχυει το ιδιο?? Υπαρχει περιπτωση να υπαρχουν μεγαλες διαφορες απο αυτοκινητο σε αυτοκινητο οσο αφορα τον μηχανισμο?σε αλλα αυτοκινητα ειναι μεσα και κατω απο την χειρολαβη η βιδα και σε αλλα απο κατω απο το πατωμα, θελει σηκωμα δηλαδη.

Takis
30-01-08, 21:44
βαλε ενα υδραβλικο να ησιχασεις, :wink:

GIZMO
30-01-08, 21:50
αν του ζητησανε 30 ευρω για το μαζεψουνε, φαντασου τι θα ζητησουνε για υδραυλικο... :lol: :lol:

tsilibithras
30-01-08, 22:36
Το σύστημα είναι όντως διαφορετικό σε κάθε αυτοκίνητο.

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΗ ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΑ ΤΑΜΠΟΥΡΑ ΠΙΣΩ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΡΥΘΜΙΣΕ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ. Αλλιώς ό,τι ρυθμίσεις στο χειρόφρενο θα αλλοιωθεί μόλις ρυθμίσεις τα ταμπούρα. :wink:

mitsosdrift
30-01-08, 23:59

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΗ ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΑ ΤΑΜΠΟΥΡΑ ΠΙΣΩ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΡΥΘΜΙΣΕ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ. Αλλιώς ό,τι ρυθμίσεις στο χειρόφρενο θα αλλοιωθεί μόλις ρυθμίσεις τα ταμπούρα. :wink:
OK θα το κοιταξω γιατι εχω αυτορυθμιζομενα ταμπουρα. Ευχαριστω πολυ.

tsilibithras
31-01-08, 02:58
:?: :!: Αν έχεις ΜΗ αυτορυθμιζόμενα πρέπει να το κοιτάξεις... :mrgreen: Εσύ είσαι κομπλές, τη γλίτωσες τη μουτζούρα! :lol:

Hλιαδης Απολλων
31-01-08, 18:38

:D :D :D :D :D :D

Takis
31-01-08, 20:04

Τσιλι θα σου πω κάτι και ξέρω ότι θα σε στενοχωρήσει. Το ΑΕ 86 έχει ΔΙΣΚΟΥΣ πίσω και όχι ταμπούρα ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?

8) 8) 8)

mitsosdrift
31-01-08, 20:10

Τσιλι θα σου πω κάτι και ξέρω ότι θα σε στενοχωρήσει. Το ΑΕ 86 έχει ΔΙΣΚΟΥΣ πίσω και όχι ταμπούρα ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?

8) 8) 8)
Sorry Τακη δεν θελω να σε στεναχωρησω αλλα ο τσιλι απαντησε σε εμενα που δυστυχως δεν εχω ΑΕ86 και εχω ταμπουρα πισω. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Takis
31-01-08, 20:17
εεε καλα τοτε.

Ντογκας Ιωαννης
31-01-08, 20:24
αν του ζητησανε 30 ευρω για το μαζεψουνε, φαντασου τι θα ζητησουνε για υδραυλικο... :lol: :lol:
ο θειος μου που ειναι υδραυλικος δεν ζηταει πολλα...!!

:D :D

mitsosdrift
31-01-08, 20:33
:D :D :D :D

ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
31-01-08, 23:46
φιλε τακι νομιζω πως εχεις αδικο.γιατι και το δικο πρεπει να εχει μικρο ταμπουρο μεσα στην δισκοπλακα για το χειροφρενο. :wink:

Εκτος και αν εχεις πισω ξεχωριστει δαγκανα για το χειροφρενο :!: :!: :!:

ΠΑΡΑΛΙΑΣ
01-02-08, 12:11
ο θειος μου που ειναι υδραυλικος δεν ζηταει πολλα...!!

:D :D

εμενα ενας γνωστος μου υδραυλικος εχει το TOUAREG αρα μαλλον θα σου ζητησει πολλα...... εχω και εναν μπογιατζη που πηρε τωρα το καινουργιο το mercedes γυρω στα 50000 οπωτε ουτε αυτος θα σο κανει.....

Takis
01-02-08, 12:25
φιλε τακι νομιζω πως εχεις αδικο.γιατι και το δικο πρεπει να εχει μικρο ταμπουρο μεσα στην δισκοπλακα για το χειροφρενο. :wink:

Αν μιλάς για αε86 είσαι λάθος.

tsilibithras
01-02-08, 17:11
Υπάρχουν διάφορες "εκδόσεις" φρένων. Πατάκης, Σαββάλας, Φυτράκης κ.τ.λ.... :lol: Αστειεύομαι...
Υπάρχουν ταμπούρα σκέτα, δίσκοι με ταμπουροχειρόφρενο και δίσκοι με χειρόφρενο που πιάνει με συρματόσχοινο πάνω στη δαγκάνα. (Τα υδραυλικά τα αφήνουμε για το Σάκη από το Love Story...) :wink: Λέγοντας για ταμπούρα, απευθυνόμουν σε όσους έχουν. Χιχιχιχι... :twisted:

Anyway για να μη μένει τίποτα στον αέρα (αλλά και τίποτα να μην πέσει κάτω :mrgreen: ) παραθέτω μια tech-spec σελίδα για τα φρένα των AE86... :wink: 8)
http://winterpalace.customer.netspace.net.au/ae86-brakes.html
Απ' ότι βλέπω παίζει να υπήρχε και AE86 με ταμπουράκια πίσω... Αλλά για τα μοντέλα με δίσκους αναφέρεται ότι το χειρόφρενο πιάνει στην ίδια τη δαγκάνα.

bimmer86
01-02-08, 17:45

Το 200sx εχει . Το ΑΕ86 δεν εχει . Το χειροφρενο πιανει με την δαγκανα του φρενου . Πασχει απο χειροφρενο . Απλα υπηρχαν μοντελα ( οχι τα Gt κλπ με 16v ) που φορουσαν ταμπουρα πισω και δισκοφρενα εμπρος :wink:

Ts@n@k@s
01-02-08, 17:51
Eτσι είναι, γι αυτό και τα 200sx έχουν γαμώ τα χειρόφρενα... :roll:

και Tsill αε86 με ταμπούρα πίσω δεν υπάρχει. Ταμπούρα είχαν τα αε85 (τα λεγόμενα και sr5 στο Αμέρικα) τα οποία ήταν και καρμπυρατέρ 8βάλβιδα οπότε καταλαβαίνεις...
Βέβαια από σασί ήταν ίδια...

bimmer86
01-02-08, 18:05
Eτσι είναι, γι αυτό και τα 200sx έχουν γαμώ τα χειρόφρενα... :roll:

Γαμω δεν λες τιποτα ! Πιστεψε με ... :wink:

tsilibithras
02-02-08, 00:47
Ό,τι λέει η σελίδα λέω... :lol: Από γιαπωνέζικα δε σκαμπάζω... 8)

GIZMO
02-02-08, 12:11
Ό,τι λέει η σελίδα λέω... :lol: Από γιαπωνέζικα δε σκαμπάζω... 8)προφανως ουτε οι ιδιοι, :lol: :lol: :lol:
γιαυτο αλλα γραφουν και αλλα κανουν... :lol: :lol: :lol: :lol:
παλιογιαπονακια :lol: :lol: :lol: :lol:

tsilibithras
02-02-08, 17:42
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ts@n@k@s
03-02-08, 12:52
Ό,τι λέει η σελίδα λέω... :lol: Από γιαπωνέζικα δε σκαμπάζω... 8)προφανως ουτε οι ιδιοι, :lol: :lol: :lol:
γιαυτο αλλα γραφουν και αλλα κανουν... :lol: :lol: :lol: :lol:
παλιογιαπονακια :lol: :lol: :lol: :lol:

公道とサーキットの見分けがつかないような馬鹿に言われたくないw

Μετάφραση:

ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΣΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ ΠΑΛΙΟ ΡΩΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!

Clopyright from takis

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:mrgreen:

ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
05-02-08, 00:31
Αν μιλάς για αε86 είσαι λάθος.

Thanks gyus για την πληροφορηση

πραγματικα αυτο δεν το ηξερα :wink: