PDA

Επιστροφή στο Forum : Ηλιοροφη σε e21 HELP

InitialA(Αλεκος)
08-11-07, 15:28
ηλιοροφη ειναι ευκολη στην τοποθετηση???
εχω βρει αλλα δεν ξερω αν συμφερει.
χαλαει την ακαμψια??
για e21 μιλαω.
παντος δινει αρκετα στο LOOK.

paulo6sousa
08-11-07, 17:13
Φίλε αν θες την γνώμη μου μην την βάλεις.Στην αρχή όλα θα είναι καλά και θα γουστάρεις,μόλις περάσει όμως λίγος καιρός θα αρχίσει να μπάζει νερά στις γωνίες.Ακόμα και οι εργοστασιακές κάποια στιγμή μπάζουν,πόσο μάλλον κάποια aftermarket.Και λάστιχο να αλλάξεις απλά θα βελτιώσει κάπως την κατάσταση.Εγώ έχω παιδευτεί αρκετά για να καταφέρω να την στεγανοποιήσω.Είναι πάνω στο αμάξι 12 χρόνια.Τα πρώτα 3 όλα ήταν κομπλέ.Μετά αρχίσαν τα προβλήματα...Επίσης,δεν ξέρω βέβαια πως είναι ο ουρανός του e21,εμένα στο LADA χρειάστηκε να κόψει μια μπάρα που ενώνει την αριστερή και την δεξιά μεριά του ουρανού...Το μεγαλύτερο + που προσφέρει είναι οτι αν καπνίζεις φεύγει εύκολα ο καπνός.Επίσης επειδή θεωρείται μετατροπή στο πλαίσιο του αυτοκινήτου και πρέπει να δηλωθεί στην άδεια γιατί θα σε κόβουν στο ΚΤΕΟ και αν σε σταματήσει μπάτσος θα σε γράψει.Για την δήλωση χρειάζεται βεβαίωση μηχανικού ότι τοποθετήθηκε σύμφωνα με όλους τους κανόνες ασφαλείας του ΚΟΚ.Την καταθέτεις μαζί με την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και σου εκδίδουν καινούρια που αναγράφει ότι φέρει ηλιοροφή.Ελπίζω να σε βοήθησα! :wink:

bimmer86
08-11-07, 17:47
Ενταξει , αν δεν ειχε απο το εργοστασιο μην ασχοληθεις καν ...

InitialA(Αλεκος)
10-11-07, 12:18
thanks παιδια.

giorgis_E21
11-11-07, 06:04
ρε κοφτο να γινει με τη μια καμπριο....θα χτυπας και πιο ευκολα γκομενες...

ωπα για Ε21 μιλαμε...εεε....οχι φιλε αστο καλυτερα

alimonos
11-11-07, 19:14
Και λάστιχο να αλλάξεις απλά θα βελτιώσει κάπως την κατάσταση.Εγώ έχω παιδευτεί αρκετά για να καταφέρω να την στεγανοποιήσω.Είναι πάνω στο αμάξι 12 χρόνια.

και πως τα κατάφερες να την στεγανοποιήσεις ρε φίλε ??? το ίδιο προβλημα έχω κι εγώ με μια Farmont (με το κόκκινο κουμπί στη λαβή)που έιχε βάλει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης...

paulo6sousa
11-11-07, 20:51
Και λάστιχο να αλλάξεις απλά θα βελτιώσει κάπως την κατάσταση.Εγώ έχω παιδευτεί αρκετά για να καταφέρω να την στεγανοποιήσω.Είναι πάνω στο αμάξι 12 χρόνια.

και πως τα κατάφερες να την στεγανοποιήσεις ρε φίλε ??? το ίδιο προβλημα έχω κι εγώ με μια Farmont (με το κόκκινο κουμπί στη λαβή)που έιχε βάλει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης...

Χρησιμοποιώντας πολυ σιλικόνη!Δεν κάνω πλάκα!Πάρε μια καλή Σιλικόνη,η πιο καλή που έχω βρει εγώ είναι της LOGO.Παρατήρησε από ποια σημεία μπάζει.Εγώ είχα πρόβλημα και στο σημείο που είναι κολλημένη η οροφή στη λαμαρίνα του αυτοκινήτου στο εξωτερικό μέρος.Προφανώς από τα χρόνια είχε ξεραθεί η σιλοκόνη της εγκατάστασης και περνούσε νερό.Την γέμισα όλη την οροφή γύρω γύρω και στεγανοποιήθηκε.Έβγαλα το τζάμι και το λάστιχο και γέμισα με σιλοκόνη όλη την περιοχή που πατάει το λάστιχο καθώς και το πλαινό.Μετά έβαλα πάλι το λάστιχο στη θέση του και πέρασα πάλι με σιλικόνη το πάνω μέρος από το λάστιχο στο σημείο που εφάπτεται με το πλαστικό για να μην έχει κενό και περνάει νερό ανάμεσα.Επίσης ξεβίδωσα όλες τις βίδες και τις τάπες που υπάρχουν και τις γέμισα μέσα με σιλικόνη και τις έσφιξα πολύ γερά για να μην έχω μελλοντικές διαρροές απο 'κει.Όταν ξαναβάλεις το λάστιχο τέντωσέ το καλά για να μην κάνει κοιλιές σε κάποια σημεία γιατί θα περνάει νερό.Εγώ με όλα αυτά κατάφερα και την στεγανοποίησα και από πέρσι δεν έχει στάξει καθόλου ούτε στη βροχή ούτε στο πλύσιμο με πιεστικό.Σε περίπτωση που συνεχίσει και μετά από αυτό η μόνη λύση είναι να την σφραγίσεις τελείως και δεν θα ξαναβάλλει νερό,αλλά δεν θα μπορείς και να την ξαναανοίξεις!Πάντως,όλους όσους ξέρω που έχουν βάλει ηλιοροφή στο αυτοκίνητο έχουν πρόβλημα με το νερό.Γιαυτό και λέω σε όσους με ρωτάνε να μην την βάλουν γιατί αργότερα μόνο προβλήματα θα έχουν...Ελπίζω να σε βοήθησα φίλε μου! :wink:

alimonos
13-11-07, 08:54
Ευχαριστώ πολύ φίλε! θα δοκιμάσω τη "συνταγή" σου...

paulo6sousa
13-11-07, 15:05
Ευχαριστώ πολύ φίλε! θα δοκιμάσω τη "συνταγή" σου...

Δοκίμασε και πες μου!!! :wink:

Takis
13-11-07, 16:23
Ηλιοροφη και μ@λ@κιες, οταν τρεχεις στην πιστα, πραγματικα, δεν σου χρειζεται. Ασε λιγο το παραθυρο ανοικτο και ολα καλα.

Takis
13-11-07, 16:24
Ηλιοροφη και μ@λ@κιες, οταν τρεχεις στην πιστα, πραγματικα, δεν σου χρειζεται. Ασε λιγο το παραθυρο ανοικτο και ολα καλα. :wink:

paulo6sousa
13-11-07, 17:55
Ηλιοροφη και μ@λ@κιες, οταν τρεχεις στην πιστα, πραγματικα, δεν σου χρειζεται. Ασε λιγο το παραθυρο ανοικτο και ολα καλα. :wink:

Εσύ καλά τα λες,αλλά στερνή μου γνώση να σ'είχα πρώτα...Γιαυτό τουλάχιστον προσπαθώ να μεταπείσω αυτούς που τώρα θέλουν να βάλουν aftermarket ηλιοροφή για να μην την πατήσουν όπως εγώ...

alimonos
13-11-07, 21:01
Ηλιοροφη και μ@λ@κιες, οταν τρεχεις στην πιστα, πραγματικα, δεν σου χρειζεται. Ασε λιγο το παραθυρο ανοικτο και ολα καλα.
Τι να κάνουμε ρε μαστρο-Τάκη αφού την είχε από πριν .... :(

giorgis_E21
13-11-07, 22:09
κι εμενα μ'αρεσει παιδες αλλα αν τυχει να παρω οχημα και σταξει κατι στο κεφαλι μου...αργκον,στοκαρισμα,τριψιμο και βαψιμο την ιδια μερα!

paulo6sousa
14-11-07, 02:15
...αργκον,στοκαρισμα,τριψιμο και βαψιμο την ιδια μερα!

Αυτή είναι η έσχατη και πλέον αποτελεσματική λύση όταν τίποτε άλλο δεν δουλεύει!

tsantakis
14-11-07, 22:20
κι εμενα μ'αρεσει παιδες αλλα αν τυχει να παρω οχημα και σταξει κατι στο κεφαλι μου...αργκον,στοκαρισμα,τριψιμο και βαψιμο την ιδια μερα!
Εγω το χω κανει αρκετες φορες κι αυτο.Ερχονται τρελαμενοι,...βαλε μου οροφη,βαλε μου οροφη ,μετα απο λιγο,βαλε μου σιλικομη,βαλε μου σιλικονη,μετα ολοι λενε,δε γ@μιεται....Κλειστη ξανα,οπωτε ο παλιος εχει κρατησει το κομμενο κομματι καβατζα και το επανατοποθετει....Ηθικον διδαγμα???
Μετρησε κανεις μεροκαματα?? :D :D :D

giorgis_E21
15-11-07, 04:58
τα τσεπωνεις αλανι???

μια χαρα σε βρισκω...

paulo6sousa
15-11-07, 10:44
Εγω το χω κανει αρκετες φορες κι αυτο.Ερχονται τρελαμενοι,...βαλε μου οροφη,βαλε μου οροφη ,μετα απο λιγο,βαλε μου σιλικομη,βαλε μου σιλικονη,μετα ολοι λενε,δε γ@μιεται....Κλειστη ξανα,οπωτε ο παλιος εχει κρατησει το κομμενο κομματι καβατζα και το επανατοποθετει....Ηθικον διδαγμα???
Μετρησε κανεις μεροκαματα?? :D :D :D

Ωραίος!!! :D

ούζο
22-11-07, 12:57
σας βρήκα λύση.... :lol: :lol: :lol: :lol:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Sunroofs_W0QQitemZ260150936466QQihZ016QQcategoryZ33652QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem?AID=10306714&PID=2124638&SID=20071122015547-b3d41f192c

paulo6sousa
22-11-07, 14:07
σας βρήκα λύση.... :lol: :lol: :lol: :lol:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Sunroofs_W0QQitemZ260150936466QQihZ016QQcategoryZ33652QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem?AID=10306714&PID=2124638&SID=20071122015547-b3d41f192c

Για "μούρη" είναι μια χαρά!

Σαράφης Γιώργος
22-11-07, 21:51
:shock: :shock: :? :? :?

giorgis_E21
26-11-07, 22:22
ελεος ρε φιλε...