PDA

Επιστροφή στο Forum : ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ TURBO

made_in_japan
23-10-07, 10:01
καλημερα σε ολους. θα ηθελα να με βοηθησετε σε καποιες αποριες που εχω σχετικα με τη χρηση του turbo. Αρχικα θα ηθελα να ξερω αν συνδιαζεται το turbo με καρμπυρατερ. κατα δευτερον ποσο παει περιπου η ολη μοντιφα (υλικα εργασια) για ενα μετριο μηχανημα και αν θα πρεπει να κανω και εσωτερικες αλλαγες στον κινητηρα για αυξηση της αντοχης του. τριτον αληθευει οτι το turbo μειωνει τη ζωη του κινητηρα? και καιτ τελευταιο υπαρχει (αισθητη) σιαφορα στην καταναλωση?

bimmer86
23-10-07, 22:06
Εγω μπορω να σου πω για δυο πραγματα απο αυτα που ρωτας . Αν δουλευεις σε χαμηλη πιεση 0,4-0,5 το πολυ , μπορεις να βαλεις τουρμπινα με κλειστο μοτερ ( εξαρταται βεβαια και απο το μοτερ φανταζομαι ) . Το αν θα καιει παραπανω εξαρταται απο τις στροφες που ανοιγει η τουρμπινα ( πχ στο 200sx εχει πληρες φορτιο στις 4000 στροφες οποτε αν οδηγω με αλλαγες μεχρι 3000 στροφες ειναι οικονομικο ) και απο το μεγεθος της φυσικα .

Αν εχω λαθος διορθωστε με ...

Σαράφης Γιώργος
24-10-07, 10:37
Υπάρχουν ειδικά καρμπυρατέρ υπερπίεσης ( βλέπε renault 5 ) .
Και please , όταν βελτιώνετε κάποιο αυτοκίνητο ( ειδικά turbo από ατμόσφαιρα !!!!! ) μην ρωτάτε αν θα καίει παραπάνω ... !!!!! Η όποια διαφορά βλέπετε στην απόδοση από οποιαδήποτε βελτίωση , είναι προϊόν μεγαλύτερης καύσης ( βενζίνης και ατμοσφαιρικού αέρα , οξυγόνου δηλαδή ) . Άρα η αύξηση της κατανάλωσης είναι ανάλογη με την αύξηση της απόδοσης .

nassos
24-10-07, 13:54
καλημερα σε ολους. θα ηθελα να με βοηθησετε σε καποιες αποριες που εχω σχετικα με τη χρηση του turbo. Αρχικα θα ηθελα να ξερω αν συνδιαζεται το turbo με καρμπυρατερ. κατα δευτερον ποσο παει περιπου η ολη μοντιφα (υλικα εργασια) για ενα μετριο μηχανημα και αν θα πρεπει να κανω και εσωτερικες αλλαγες στον κινητηρα για αυξηση της αντοχης του. τριτον αληθευει οτι το turbo μειωνει τη ζωη του κινητηρα? και καιτ τελευταιο υπαρχει (αισθητη) σιαφορα στην καταναλωση? τα καρμπιλατερ που ενδικνονται για τετοιες μεταροπες συνιθως ειναι τα delorto εχουν χρισιμοποιηθει αποιρες φορες σε lotus ακομα και σε ΜΚ2 8V ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!.Οσο για την καταναλωση οταν μπενεις στο τρυπακι τησ βελτιωσεις θα ειναι καλο να μην το σκεφτεσαι καθολου!!!

bimmer86
24-10-07, 15:30
Οσο για την καταναλωση οταν μπενεις στο τρυπακι τησ βελτιωσεις θα ειναι καλο να μην το σκεφτεσαι καθολου!!!

Και ειδικα αν μπεις στο τριπακι του καρμπιρατερ !!!!! :lol:

4A-GZE
24-10-07, 17:52
Skeftesai na valeis turbo sto 1.500?? :shock:
Plaka mas kaneis... :lol:

paulo6sousa
25-10-07, 09:59
Και ειδικα αν μπεις στο τριπακι του καρμπιρατερ !!!!! :lol:

Υπερβάλλεις τώρα... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

bimmer86
25-10-07, 17:24

Οχι εγω ... το καρμπυρατερ !!! :lol: :lol: :lol:

nassos
25-10-07, 18:00

Οχι εγω ... το καρμπυρατερ !!! :lol: :lol: :lol: καθολου!!!

bimmer86
25-10-07, 18:57
καθολου!!!

Πλακιτσα κανω μωρε ... Εξαρταται απο τη ρυθμιση ... αν θα θες κορη βενζινα η τον βενζινα τον ιδιο !!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

paulo6sousa
25-10-07, 20:34
Πλακιτσα κανω μωρε ... Εξαρταται απο τη ρυθμιση ... αν θα θες κορη βενζινα η τον βενζινα τον ιδιο !!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Νομίζω η κόρη του βενζινά είναι προτιμότερη! :lol: :lol: :lol:

tsilibithras
26-10-07, 00:36
Αν δεν την έχουν πειράξει τα οκτάνια... Λοιπόν. Επειδή τέτοιο setup θα κάνω κι εγώ, το έχω ψάξει διεξοδικά το θέμα. Τα ασφαλέστερα για εφαρμογή turbo είναι τα Dellorto λόγω εκτεταμένων δοκιμών που έχουν γίνει σ' αυτά. Αφού τα φορούσε η Lotus Esprit Turbo από τη μαμά της, όπως προείπε ο φίλτατος nassos. Αν θες κατακόρυφη εφαρμογή πας για τα DRLA, αν θες οριζόντια πας για τα DHLA. Οι αλλαγές που πρέπει να κάνεις είναι 2. Αλλάζεις το χάρτινο φλατζάκι με κανονική φλάτζα που κόβεις από φλατζόχαρτο και αλλάζεις τα μονωτικά δαχτυλίδια στο αξονάκι της πεταλούδας με καινούρια ενισχυμένα.

Υπάρχουν δύο είδη setup, to blow-through όπου το turbo εγκαθίσταται πριν τα καρμπύρια, και στο suck-through στο οποίο το καρμπύρι εγκαθίσταται πριν το turbo. Το πρώτο είναι φιλικότερο προς το χρήστη ενώ το δεύτερο είναι για καθαρά dragsterάδικη χρήση (περισσότερη ισχύς) και δε συνεργάζεται με intercooler, ενώ έχει και αξιοζήλευτο lag (!).

Διαλέγεις και παίρνεις! :wink: :wink: :wink: :wink:

Όσο για την κατανάλωση, ένα 1600 turbo υπολόγιζε πάνω από 15lt/100km standard.

nassos
26-10-07, 01:02
καθολου!!!

Πλακιτσα κανω μωρε ... Εξαρταται απο τη ρυθμιση ... αν θα θες κορη βενζινα η τον βενζινα τον ιδιο !!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:Περα απο την πλακα εγω exo 2 διπλα delorto 46 mm με 180 κυριο ζιγλερ και 60 ρελαντι με μια τρομπα mitsuba.Το σκεφτομαι να το βγαλω βολτα !!!! οσο για την κορη του βενζινα το εχω σκεφτει και εγω!!! τι να κανουμε γκαζια χωρισ να καει βενζινη δεν γινεται ειναι σαν να θελεις να βγαλεις ενεργεια απο το αϊκινιτο!!!!

giorgis_E21
07-11-07, 05:53
αν θες να κομπλεξαριστεις καργα παρε για λιγες μερες ενα smart...θα λες καθε δευτερη μερα να πας για βενζινη και το γ@μ... θα ειναι γεματο...και ολο θα σε γαργαλαει το 20αρι στη τσεπη και το γ@μ... δε θα αδειαζει...

ΠΑΡΑΛΙΑΣ
07-11-07, 14:19
Η όποια διαφορά βλέπετε στην απόδοση από οποιαδήποτε βελτίωση , είναι προϊόν μεγαλύτερης καύσης ( βενζίνης και ατμοσφαιρικού αέρα , οξυγόνου δηλαδή ) . .

και αντε να βρεις οξυγονο στις μερες μας :roll:

giorgis_E21
11-11-07, 06:00
τι ειπες τωρα...με κανεις να νιωθω ομορφα που εσκασα τα ευρακια μου για service και καθαρισμο του καρμπυρατερ...και τωρα καιει και λιγοτερα...αρα λιγοτερα καυσαερια...αρα περισσοτερο οξυγονο...αρα συμβαλλω κι εγω στη προστασια του πλανητη μας...

ε?