PDA

Επιστροφή στο Forum : Dimming σε smoke οργανάκια

tsilibithras
20-10-07, 02:59
Το topic αυτό έχει ως στόχο να προτείνει ένα τρόπο ώστε τα τύπου smoke οργανάκια μας να υπακούουν στον εργοστασιακό ροοστάτη για το φωτισμό του ταμπλώ. Κάτι τέτοιο είναι εύκολο να γίνει σε "φυσιολογικά" οργανάκια, όμως τα smoke απαιτούν διαρκή παροχή ρεύματος φωτισμού, πράγμα που αποτελεί και το πρόβλημά μας... Το πρόβλημα αυτό λύνεται με την τοποθέτηση 2 ρελέ τύπου 87Α που θα λειτουργούν παράλληλα, εναλλάσσοντας τις παροχές. Αυτό που κάνουν στην ουσία είναι να φροντίζουν ώστε με σβηστά φώτα τα οργανάκια να φωτίζονται με +12V παροχή, ενώ όταν ανάβουμε τα φώτα αυτή η παροχή να διακόπτεται και στη θέση της να συνδέεται η έξοδος μεταβλητής παροχής του εργοστασιακού ροοστάτη (dimmer αγγλιστί) του ταμπλώ του αυτοκινήτου.

Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και ένα ρελέ ώστε (με σβηστά φώτα) όταν ενεργοποιούμε τη μίζα, τα οργανάκια να σβήνουν για να πετύχουμε ελάχιστη στιγμιαία κατανάλωση ρεύματος.

Όλα τα παραπάνω φαίνονται στο παρακάτω (ομολογουμένως όχι και τόσο ευπαρουσίαστο) σχεδιάγραμμα...
*Σημείωση: Στο παρακάτω σχεδιάγραμμα εμφανίζονται μόνο οι συνδέσεις για το φωτισμό και όχι για τη λειτουργία των οργανακίων. Η τελευταία είναι ανεξάρτητη και εκτελείται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή τους (AutoGauge κυρίως), χωρίς τροποποιήσεις.

http://briefcase.pathfinder.gr/download/584454/smokedimsetup.jpg
Καλό θα ήταν τα ρελέ 1 και 2 που συνεργάζονται, να είναι πανομοιότυπα μεταξύ τους.

Εδώ παρατίθεται μια φωτογραφία για το πώς θα φαίνεται το αποτέλεσμα:
http://briefcase.pathfinder.gr/download/586879/128.jpg

Ιδιαίτερη προσοχή καλούνται να δώσουν όσοι διαθέτουν new-school αυτοκίνητο, όπου τα μηχανικά, τα ηλεκτρικά και τα ηλεκτρονικά του αλληλεπιδρούν μεταξύ τους...

Και πάντα πολλή προσοχή για εμάς και τα αμάξια μας... :wink: <Πυροσβεστήρας πλησίον και ο πόλος να σας κοιτάει βγαλμένος όση ώρα δουλεύετε!>

Αναμένω τυχόν απορίες/ιδέες-προτάσεις.

Ευχαριστώ!

Σαράφης Γιώργος
20-10-07, 10:41
Εγώ δεν έχω απορίες , τα κατάλαβα όοοοοοολα !!!!!!!
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

paulo6sousa
20-10-07, 13:09
Φίλε άψογος!Με την πρώτη ευκαιρία θα τα φτιάξω κι εγώ!!!Thanks!!!

tsilibithras
20-10-07, 14:50
Ωραίος ο Γιωργάρας! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Δεν κάνει τίποτα φίλε μου! :D Περιμένουμε! 8)

Takis
20-10-07, 16:29
Εγώ δεν έχω απορίες , τα κατάλαβα όοοοοοολα !!!!!!!
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Κοίτα τώρα να κάνεις καμιά μ@λ@κια τώρα εσύ στο εργαλείο σου και να το δούμε πυροτέχνημα σε Κανά αγώνα.

Σαράφης Γιώργος
20-10-07, 18:33
Όχι αλήθεια , τα κατάλαβα όοοοολααα !!!!!!!!!!!!!
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

bimmer86
20-10-07, 20:54
κοιτα τωρα να κανεις καμια μ@λ@κια τωρα εσυ στα εργαλειο σου και να το δουμε πυροτεχνιμα σε κανα αγωνα.

Το ειπε εργαλειο η μου φανηκε ? :shock: Παραδεχεται την υπεροχη !!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Σαράφης Γιώργος
20-10-07, 21:01
Μπααααααα , μάλλον εννοεί ότι θα είναι μεγάλη ( οικονομικά ) η ζημιά !!! Μάλλον εκεί πήγαινε το εργαλείο , ο Τάκης είναι αμετανόητος σχιστομάτης !!!!!!!!!

DRIFT KING
21-10-07, 15:19
πολυ ηρεμο το βλεπω το κλιμα....... :lol: :lol: :lol:

Takis
21-10-07, 16:10
Να πω την ατάκα μου?
:lol: :lol:
:lol: :lol:

DRIFT KING
21-10-07, 19:49
πες την πες την........... :lol: :lol: :lol:

Takis
21-10-07, 23:35
Την πέταξα αλλού, σε άλλο topic. :wink:

giorgis_E21
22-10-07, 03:38
δεν μελετησα ολο το σχεδιο λογω χρονου αλλα θα το κοιταξω και θα σου πω αν το παρακανες καπου γιατι μου φαινεται λιγο μπερδεμενο...

tsilibithras
22-10-07, 20:07
Πάντως δουλεύει απροβλημάτιστα... :D Μέχρι στιγμής... :twisted: :lol:

Μελέτησέ το ωστόσο μήπως απλουστεύεται... :wink:

Θα προσπαθήσω εν καιρώ να ανεβάσω και video με το πώς φαίνεται.

DIAMANTOPOULOS
05-01-08, 00:37
καλα τωρα δουλευει...κατσε να φωναξω το νικο (s42performance) και θα σου εξηγησει αν δουλευει...εχει καποιες διαφωνιες... :lol: :lol:

Παντελης Κιτζογλου
05-01-08, 00:41
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

bimmer86
06-01-08, 01:16
Καραγκιοζακο ... ΧΑΧΑΧΑ :lol: :lol: :lol:

giorgis_E21
06-01-08, 02:42
Χρήστο μην το κάνεις αυτό...μέσα σε λίγο καιρό αυτή η λέξη έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα...

Takis
06-01-08, 17:02
να κανω προβλεψη?

bimmer86
06-01-08, 20:27
να κανω προβλεψη?

:lol: :lol: :lol: :lol: Ασε μην κανεις ...