PDA

Επιστροφή στο Forum : Αντιστρεπτική σε άκαμπτο...?

turbanthropos
11-09-07, 13:07
Δεν ξέρω αν το έχουν και άλλα αυτοκίνητα με άκαμπτο άξονα πίσω,όπως πχ.Ascona,αλλά το δικό μου έχει αντιστρεπτική... :?
Ποιός ο λόγος τοποθέτησης αντιστρεπτικής σε άκαμπτο άξονα,αφού εξ'ορισμού είναι άκαμπτος και δεν μεταβάλεται η σχετική γωνία μεταξύ των τροχών?
Σκέφτομαι να την βγάλω,αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό της εταιρίας...
Καμιά ιδέα?

tsilibithras
11-09-07, 16:23
Η αντιστρεπτική χρησιμεύει στο να σκληραίνει την εξωτερική ανάρτηση σε μια στροφή, μέσω της τάσης για έκταση της εσωτερικής. Όσο σκληρότερη (σε λογικά πλαίσια), τόσο λιγότερες κλίσεις.

Δεν έχει σχέση με τη ρύθμιση των γωνιών των πίσω τροχών, αλλά επηρεάζει τη μεταβολή τους, χωρίς όμως να κάνει ΜΟΝΟ αυτό. Άρα χρησιμεύει και σε αυτοκίνητα με άκαμπτο άξονα πίσω... :wink: :wink: :wink: Μη την βγάλεις.

turbanthropos
11-09-07, 16:49
Συγγνώμη,δεν έγινα σαφής :oops:
Μιλάω για αντιστρεπτική στον πίσω -άκαμπτο- άξονα :?
Εκεί έγγυται η ένστασή μου....Εντάξει σε μια BMW που έχει σπαστό άξονα,αλλά σε άκαμπτο?? :roll:
(μπορεί και να είναι εντελώς φιλοσοφικό το θέμα,αλλά κουβέντα και υγειής διάλογος να γίνεται)

tsilibithras
11-09-07, 16:52
Ήσουν σαφέστατος! :D
Για άκαμπτο μιλάω κι εγώ. Όσο 'ναι, ο άκαμτος μπορεί να μην μεταβάλλει τις γωνίες του, αλλά ανάρτηση έχει. :wink:

Σαράφης Γιώργος
11-09-07, 20:39
Άκου τον σκαθαρομάστορα , τα λέει καλά !!!

tsilibithras
11-09-07, 21:12
:D :D :D :D :D :oops: Θενξ μπρο!

turbanthropos
11-09-07, 21:26
Oπότε θα την αφήσω στην ησυχία της :lol:
Thank's Μάριε :wink:

tsilibithras
11-09-07, 23:00
Νου προύμπλεμ! :D :wink: 8)

SST
12-09-07, 01:39
γιου οπερεητ ηνγκλις βερι γουελ

GIZMO
12-09-07, 01:43
Η αντιστρεπτική χρησιμεύει στο να σκληραίνει την εξωτερική ανάρτηση σε μια στροφή, μέσω της τάσης για έκταση της εσωτερικής. Όσο σκληρότερη (σε λογικά πλαίσια), τόσο λιγότερες κλίσεις.

Δεν έχει σχέση με τη ρύθμιση των γωνιών των πίσω τροχών, αλλά επηρεάζει τη μεταβολή τους, χωρίς όμως να κάνει ΜΟΝΟ αυτό. Άρα χρησιμεύει και σε αυτοκίνητα με άκαμπτο άξονα πίσω... :wink: :wink: :wink: Μη την βγάλεις.
συγνωμη που ρωταω αλλα αντιστρεπτική ενοειτε την ζαμφορ; αν ναι, σκεφτομαι να βαλω πισω στο lada για να μη γερνει πολυ. θα κανει δουλεια;

tsilibithras
12-09-07, 02:21
Μάι κόμπλιμεντς μάι φρένντ SST! :D

Φίλε GISMO σωστά το είπες. Ζαμφόρ είναι μια ξένη ονομασία για την αντιστρεπτική ράβδο... :wink: Αν έχεις ήδη μπροστά, καλό θα ήταν να προσθέσεις μία και πίσω, παραπλήσιας σκληρότητας και πάντα κατ' αντιστοιχία με το συνδυασμό ελατηρίων-αμορτισέρ που φοράς και του κέντρου βάρους του αυτοκινήτου.

Αν η διαφορά είναι μεγάλη μεταξύ του μπροστινού και του πίσω άξονα, τότε μπορεί ναι να χειροτερέψουν τα πράματα.
π.χ. κατά τη διάρκεια μιας στροφής, η μούρη έχει μεγαλύτερη κλίση από τον κώλο λόγω σκληρότερης αντιστρεπτικής του πίσω άξονα, οπότε το βάρος αυτόματα μεταφέρεται μπροστά, αυξάνοντας την υποστροφική τάση του αυτοκινήτου... :wink:

Σαράφης Γιώργος
12-09-07, 18:30
Tsili - Larous - Brittanica !!!!!!

tsilibithras
12-09-07, 21:30
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

giorgis_E21
19-09-07, 01:39
μαριε εσυ εισαι μπροστα...πολυ μπροστα φιλε!!!

tsilibithras
19-09-07, 19:13
Ας μπορούσα να driftάρω και ας ήμουν ο πρώτος απ' το τέλος... :( :(

giorgis_E21
19-09-07, 19:32
ελα γκρινιαρη θα γινει και αυτο....

4A-GZE
24-10-07, 17:39
Ligo training thelei..

Drifter727
23-05-08, 18:04
Εγω απλα θελω καποιον που φτιαχνει χειροποιητες αντιστρεπιτικες.
Για να βαλω πιο σκληρες στο δικο μου :wink:

Σαράφης Γιώργος
23-05-08, 21:01
:shock: Χλωμό σε βλέπω ... :?

Giannis 318is
24-05-08, 01:29
Συγγνώμη,δεν έγινα σαφής :oops:
Μιλάω για αντιστρεπτική στον πίσω -άκαμπτο- άξονα :?
Εκεί έγγυται η ένστασή μου....Εντάξει σε μια BMW που έχει σπαστό άξονα,αλλά σε άκαμπτο?? :roll:
(μπορεί και να είναι εντελώς φιλοσοφικό το θέμα,αλλά κουβέντα και υγειής διάλογος να γίνεται)

Μην την βγαλεις, αν βρεις βαλε και σκληροτερη.Αν προσεξεις και τα φορτηγα που εχουν ακαμπτο αξονα φορανε αντιστρεπτικες κατι 60mm π.χ.
.Για να μην γερνει το φορτιο που εχει και ξεφευγει απο το κεντρο βαρους το οχηματος.

Giannis 318is
24-05-08, 01:42
[quote="Drifter727"]Εγω απλα θελω καποιον που φτιαχνει χειροποιητες αντιστρεπιτικες.
Για να βαλω πιο σκληρες στο δικο μου :wink:[/quote

Δεν βγενει καποιο aftermarket κιτακι;

tsilibithras
24-05-08, 01:44
Σκληρότερη αντιστρεπτική μπροστά ------> μούτραααααα!!!
Σκληρότερη αντιστρεπτική πίσω -----------> κώλοιοιοιοι (όχι απαραίτητα ευνοϊκό)

Drifter727
24-05-08, 20:34
Σκληρότερη αντιστρεπτική μπροστά ------> μούτραααααα!!!
Λες δηλαδη να αφησω τις μαμα και να ρυθμισω μονο απο αναρτηση (εχω βαλει ρυθμιζομενη)

tsilibithras
24-05-08, 20:40
Κατά τη γνώμη μου τις αντιστρεπτικές πείραξέ τις τελευταίες. :wink:

Μαριος Παπαδοπουλος
24-05-08, 22:44
Λες δηλαδη να αφησω τις μαμα και να ρυθμισω μονο απο αναρτηση (εχω βαλει ρυθμιζομενη)

+1

lampros
23-06-08, 01:09
tsili με μπερδεψες, στην αρχη γράφεις

Αν η διαφορά είναι μεγάλη μεταξύ του μπροστινού και του πίσω άξονα, τότε μπορεί ναι να χειροτερέψουν τα πράματα.
π.χ. κατά τη διάρκεια μιας στροφής, η μούρη έχει μεγαλύτερη κλίση από τον κώλο λόγω σκληρότερης αντιστρεπτικής του πίσω άξονα, οπότε το βάρος αυτόματα μεταφέρεται μπροστά, αυξάνοντας την υποστροφική τάση του αυτοκινήτου... :wink:

και μετά

τελικά τι ισχύει; σκληρότερη πίσω εχει μούτρα η κωλους :roll:

G.P.T.M
23-06-08, 03:04
η πολυ σκληρη αντιστρεπτικη πισω σε σχεση με την μπροστα το αυτοκινητο γινεται υπερστροφικο!
το αντιθετο γινεται υποστροφικο αναλογως βεβαια και την ιπποδυναμη του αυτοκινητου και την γεωμετρια του

tsilibithras
16-08-08, 22:51
tsili με μπερδεψες, στην αρχη γράφεις

και μετά

τελικά τι ισχύει; σκληρότερη πίσω εχει μούτρα η κωλους :roll:
Αυτό το ξέχασες να το quoteάρεις...

Αν η διαφορά είναι μεγάλη μεταξύ του μπροστινού και του πίσω άξονα, τότε μπορεί και να χειροτερέψουν τα πράματα.
π.χ. κατά τη διάρκεια μιας στροφής, η μούρη έχει μεγαλύτερη κλίση από τον κώλο λόγω σκληρότερης αντιστρεπτικής του πίσω άξονα, οπότε το βάρος αυτόματα μεταφέρεται μπροστά, αυξάνοντας την υποστροφική τάση του αυτοκινήτου...

:wink:

Mx5_Konstantinos
05-02-09, 22:34
Με συγχωρείτε που επαναφέρω ένα παλιό topic αλλα ψάχνω ενα φθηνό συνεργείο να περάσω αντιστρεπτικές και επειδή τα έχετε ψάξει υπερ του δέοντος:lol: θα ήθελα μια βοήθεια γιατί οι τιμές που βρήκα τσούζουν...Πόσο επικίνδυνο είναι το Do it yourself στο θέμα αυτό?Με συγχωρείτε αν είμαι :offtopic:

ΝΙΚΟΣ ΛΑΡΔΗΣ
06-02-09, 00:07
Θυμαται κανενας τις ραβδους ΠΑΝΑΡ (panhard) ????
Φοραγε τετοια ενα alfa romeo GTV που ειχα πιτσιρικος. Νομιζω φορανε τετοιες και τα Lada niva.

Δεν ξερω πολλα για το θεμα, αλλα αν καποιος γνωριζε πως δουλευουν, ας μας ενημερωσει.

Τσιλιβιθρα - tsilipedia ????????

ΝΙΚΟΣ ΛΑΡΔΗΣ
06-02-09, 00:47
Θυμαται κανενας τις ραβδους ΠΑΝΑΡ (panhard) ????
Φοραγε τετοια ενα alfa romeo GTV που ειχα πιτσιρικος. Νομιζω φορανε τετοιες και τα Lada niva.

Δεν ξερω πολλα για το θεμα, αλλα αν καποιος γνωριζε πως δουλευουν, ας μας ενημερωσει.

Τσιλιβιθρα - tsilipedia ????????

Το alfa romeo GTV μου τελικα δεν φοραγε panhard αλλα watt bar. Κοιταξτε εδω. Ειναι ενδιαφερον.

http://en.wikipedia.org/wiki/Watt%27s_linkage
και
http://en.wikipedia.org/wiki/Panhard_bar

Οχι απο tsilipedia.
Wikipedia!

tsilibithras
06-02-09, 02:32
:smartass::smartass::smartass::smartass::detective: Χαχαχαα thanx!
Η Panhard απ' ότι ξέρω δεν χρησιμεύει σαν αντιστρεπτική, αλλά σταθεροποιεί το οπίσθιο σύστημα ανάρτησης κατά τον εγκάρσιο άξονα. Βέβαια έχει ένα διασκεδαστικό πρόβλημα κατά τη λειτουργία της, επειδή σε μεγάλες βυθίσεις της πίσω ανάρτησης τείνει να εκτρέψει τους τροχούς προς μια κατεύθυνση... στρίβοντας το αυτοκίνητο!!! :lol::lol::lol::lol:

Ναι ναι Watt μου φαίνεται είχε και το RX-7!!! :clap:Κάνει ίδια δουλειά με την Panhard μόνο που δεν παίρνει τόσες πολλές πρωτοβουλίες! :lol2:

turbanthropos
06-02-09, 11:41
Πλάκα κάνετε?Η Watt είναι όλα τα λεφτά!
Τα 244 turbo Gr.A που έτρεχαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τουρισμού,φορούσαν Watt και ήταν η μέρα με την νύχα σε σχέση με την ΟΕΜ διάταξη(όπως το δικό μου με την Panhard)
Ακόμα και το Mustang,στις σοβαρές μετατροπές του,του τοποθετούν Watt link πίσω και βελτιώνεται δραστικά!

tsilibithras
06-02-09, 16:32
Το ίδιο πράμα λέμε! :D :D :D :D :D :D

DriftDim
27-05-09, 16:10
Η Panhard ηταν καλη? Ειχα ενα παλιο micra k11 ξερετε το προηγουμενο μοντελο που ειχε panhard και στην στροφη εμπενε με χιλια και δεν εφευγε μια.