PDA

Επιστροφή στο Forum : Φλόγες απ' την εξάτμιση...

tsilibithras
01-06-07, 00:58
Παιδιά θέλω τα Xenon 8000K σας...
Αρχικά δεν ήξερα αν έπρεπε να το γράψω εδώ ή στο Look... :?

Η απορία μου είναι η εξής: Γιατί τα τούμπανα (σαν το D-project της XLάρας) βγάζουν φλόγες από την εξάτμιση; Μπορεί κάποιος γνώστης να με διαφωτίσει στο τι ακριβώς συμβαίνει στον κινητήρα και γίνεται αυτή η κόλαση;

Ευχαριστώ πολύ!
Μάριος

giorgis_E21
01-06-07, 01:14
αυτο που συμβαινει με απλα λογια ειναι οτι ειναι ρυθμισμενο ετσι ωστε να δινει περισσοτερη βενζινη για πλουσιοτερο και πιο αποδοτικο μιγμα,κατα την εξαγωγη που οι βαλβιδες εξαγωγης ειναι ανοιχτες και πριν κλεισουν ανοιγουν και οι βαλβιδες εισαγωγης και λιγο μιγμα βγαινει στην εξατμιση,και οταν αυτο γινει σε πολλες στροφες καποια αξιολογη ποσοτητα βενζινης βγαινει στην πολλαπλη εξαγωγης-χταποδι-εξατμιση,η οποια ειναι μεταλλο με υψηλη θερμοκρασια και αναφλεγεται.αν αυτη η ποσοτητα ειναι μικρη ακους ενα μπαμ,αν ειναι μεγαλη τη βλεπεις κιολας να καιγεται εκει που βρισκει οξυγονο,δηλ στην αποληξη

tsilibithras
02-06-07, 04:10
Καλόόόό δεν το 'χα σκεφτεί έτσι!!! Thanx giorgis!
Γιατί όμως φώκος και μπαμ γίνεται μόνο όταν αφήνεις το γκάζι; Επειδή εκείνη η στιγμή μειώνεται ο χρονισμός της ανάφλεξης και επομένως είναι δυσανάλογος των στροφών; :roll:

giorgis_E21
02-06-07, 15:50
γιατι με ανοιχτο γκαζι εχεις ανοιχτη πεταλουδα αρα μπαινει αρκετος αερας και μπορει να γινει καυση της προκοπης ενω οταν αφησεις το γκαζι ο ογκος αερα μειωνεται δραματικα και η καυση ειναι ποιοτητας των οπισθιων...

ΑΝΤΖΥ
02-06-07, 19:44
ΕΕΤΣΙ..ΜΕ ΡΥΘΜΙΣΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΙΓΜΑΤΑ ΠΑΙΖΕΙ!!!

Σαράφης Γιώργος
02-06-07, 21:22
Πόλυ εντυπωσιακό , δεν είναι και ότι καλύτερο όμως .

tsilibithras
02-06-07, 23:12
Ευχαριστώ παιδιά!

Γιατί δεν είναι και ό,τι καλύτερο; Είναι εντυπωσιακότατο και δε νομίζω να παθαίνει ζημιά το αυτοκίνητο! Ένας ωραίος τρόπος να δείχνει το αμάξι την κακία του!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

giorgis_E21
02-06-07, 23:50
κι ομως

ενας ευκολος και φθηνος τροπος ειναι αυτο το συστημα που πουλανε στα μαγαζια,πολλαπλασιαστης μπουζι και ενα εγκεφαλακι που οταν πατας το κουμπι αυτο δινει σπινθηρα και καιει -και καλα-τα καυσαερια.αυτο ειναι που κανει τη μεγαλη ζημια στην εξατμιση

ο αλλος τροπος με ρυθμιστη η με ρυθμιση απο τον εγκεφαλο αλλα εκει αντιμετωπιζεις αλλα προβληματα.η εκρηξη του μιγματος μεσα στο σωληνα της εξατμισης εχει μεγαλυτερη πιεση απ'οτι η καυση των καυσαεριων,και αυτο σημαινει βλαβες και ζημιες σε πολλαπλη εξαγωγης η χταποδι,στις βαλβιδες εξαγωγης και το λιγοτερο σημαντικο,τρυπες στην εξατμιση,σε ραφες η σε σημεια ενωσης με βιδα

ετσι την επαθα κι εγω ....

http://i94.photobucket.com/albums/l105/giorgis_e21/DSC00040.jpg

tsilibithras
03-06-07, 02:37
!!! :shock: :shock: :shock: !!!
Δεν ξαναμιλάω... :oops: :oops: :oops:

Πάντως πολύ cool η εξάτμιση αυτή! Το καζάνι θα έχει μηδενικό backpressure!!! :D :D :D

giorgis_E21
03-06-07, 04:56
και τωρα μηδενικο εχει....

http://i94.photobucket.com/albums/l105/giorgis_e21/DSC00042.jpg

SST
03-06-07, 15:05
μιλαμε για πολλη κακια... :evil: :evil:

giorgis_E21
03-06-07, 16:00
μονο βαβουρα φιλε -

αν το ακουσεις λες πωωωωπωωωωωωω!!!!!!!!!!!!

και οταν το οδηγησεις λες απαπαπαπαπα..........

Σαράφης Γιώργος
03-06-07, 16:11
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Σαράφης Γιώργος
03-06-07, 16:19
[quote="giorgis_e21"]κι ομως

ενας ευκολος και φθηνος τροπος ειναι αυτο το συστημα που πουλανε στα μαγαζια,πολλαπλασιαστης μπουζι και ενα εγκεφαλακι που οταν πατας το κουμπι αυτο δινει σπινθηρα και καιει -και καλα-τα καυσαερια.αυτο ειναι που κανει τη μεγαλη ζημια στην εξατμιση

ο αλλος τροπος με ρυθμιστη η με ρυθμιση απο τον εγκεφαλο αλλα εκει αντιμετωπιζεις αλλα προβληματα.η εκρηξη του μιγματος μεσα στο σωληνα της εξατμισης εχει μεγαλυτερη πιεση απ'οτι η καυση των καυσαεριων,και αυτο σημαινει βλαβες και ζημιες σε πολλαπλη εξαγωγης η χταποδι,στις βαλβιδες εξαγωγης και το λιγοτερο σημαντικο,τρυπες στην εξατμιση,σε ραφες η σε σημεια ενωσης με βιδα

ετσι την επαθα κι εγω ....

Συν ότι δεν έχει και την καλύτερη ρύθμιση ο εγκέφαλος , για να βγάζει τόσο άκαυτη .
Πάντως όσοι το κάνουν , το κάνουν σκόπιμα και είναι συνειδητοποιημένοι , ξέρουν τις παρενέργειες . Απλά , ήθελα να τις ξέρει και ο φίλος μας , πριν κάνει κάτι .

giorgis_E21
03-06-07, 20:17
μπορει η ρυθμιση να ειναι ικανοποιητικη και η ακαυτη να ειναι αποτελεσμα μακροχρονης διαρκειας με ανοιχτη τη πεταλουδα...
πχ ξεκινας και δεν κανει ουτε μπαμ αλλα μετα απο καποια ωρα με τερμα γκαζι στη πιστα οχι μονο να ακους το μπαμ αλλα να φαινεται κιολας

Σαράφης Γιώργος
04-06-07, 11:34
Αυτό γίνεται , γιατί πυρώνουν τα πάντα μετά από κάποια ώρα μέσα στην πίστα ( η τουρμπίνα , αν υπάρχει , το τελικό κτλ ) .

tsilibithras
04-06-07, 17:47
Και κοκκινίζουν απ' τη ντροπή τους... :twisted:

Dorikin
04-06-07, 22:41
kai meta xalane 8)

Σαράφης Γιώργος
05-06-07, 20:45
Έτσι ακριβώς . Γνώμη μου , ο καλός οδηγός πρέπει πρώτα από όλα να σέβεται αυτό που καβαλάει . Και δεν μιλάω συγκεκριμένα για τις φλόγες από την εξάτμιση . Αυτό είναι τίποτα , απλά σαν αφορμή το παίρνω . Βλέπω πολλούς , που θέλουν να ονομάζονται γκ@υλοτίμονοι και γρήγοροι και καταλαβαίνεις ακριβώς το αντίθετο από την οδηγική συμπεριφορά τους . Αυτά για κάποιους μικρότερους σε ηλικία , παρακαλώ λάβετε τα υπόψιν σας .

tsilibithras
06-06-07, 01:31
...Αυτά για κάποιους μικρότερους σε ηλικία...Ωχ αμάν!!! Για μένα χτυπάει η κουδούνα;;; :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Σαράφης Γιώργος
06-06-07, 20:53
Μπα φιλαράκι , με τόση δουλειά που έχεις ρίξει , σίγουρα θα το σέβεσαι πολύ το σκαθάρι σου ! Άντε , με το καλό !

giorgis_E21
06-06-07, 20:59
στο drift και γενικα σε οδηγηση ας πουμε σπορ το αυτοκινητο το βιαζεις θες δε θες

το θεμα ειναι να μη το δολοφονεις,να υπαρχουν ορια

ξεφτιλιζοντας τα λαστιχα με τερμα κλειδωμενο αναποδο τιμονι κατεβασμα ταχυτητας και τσιμπημα χειροφρενου πανω σε στροφη μεσα στην πιστα δεν ειναι ακριβως αυτο που λεμε "σεβομαι αυτο που καβαλαω"....

Σαράφης Γιώργος
06-06-07, 21:22
Κι όμως φιλαράκι . Έχει διαφορά να χαίρεσαι το αυτοκίνητό σου , πχ στην πίστα ( που στην τελική το έχεις στήσεις για αυτό τον σκοπό ) και να μην το σέβεσαι . Για να το σέβεσαι , δεν σημαίνει ότι πρέπει να το έχεις σα χρυσόψαρο σε γυάλα στο σαλόνι σου . Ίσως να μην έχεις τύχει σε κάποια τέτοια περίπτωση , μιας και συνήθως όσοι έχουν πληρώσει ( και με χρήμα από το υστέρημά τους και με προσωπικό χρόνο και εργασία ) σέβοντε αυτό που καβαλάνε , αλλά εάν τύχεις , να είσαι σίγουρος ότι θα καταλάβεις αυτό που λέω .
Τελειώνεις τον αγώνα σου , όπου έχεις βγάλει την απαιτητική παρατεταμένη που κλείνει στο τέλος της με τον ( ζοριστικό ως προς το αυτοκίνητο ) τρόπο που περιέγραψες και γυρνάς σπίτι σου το βράδυ , σχεδόν σταματώντας σε κάθε λακούβα που βλέπεις , για να μην ταλαιπωρήσεις επιπλέον το αυτοκίνητο σου και κάνοντας "ταριφάδικες" αλλαγές για να ηρεμήσει και το σασμάν λιγάκι , από τα κατεβάσματα σε πρώτη με 40 χμ/ω και τις ντραγκστεράδικες αλλαγές από δευτέρα σε τρίτη για να συνεχίσεις τη μονόμπαντα στην παρατεταμένη χωρίς να κρεμάσει το μοτέρ , μισή ώρα πριν στην πίστα . Φτάνεις , ανοίγεις καπώ , κοιτάς λάδια , νερά και ακούς το μωρό σου να δουλεύει ρελαντί , να σιγουρευτείς ότι όλα δουλεύουν έτσι όπως πρέπει . Βγάζεις και το λάστιχο στην πολυκατοικία και κάθεσαι βραδιάτικα , πτώμα από την κούραση , να το πλύνεις , για να του πεις αφενός ευχαριστώ , που σε έβγαλε ασπροπρόσωπο και αυτή τη φορά και αφετέρου για να δεις αν το πλήγωσες κάποια από τις φορές που πέρασες φίλερ από τα λάστιχα ή προτίμησες να πατήσεις και λίγο χώμα για να σου βγει η ιδανική γραμμη ...
Ωραία εικόνα . Με κατάλαβες τώρα ?

Dorikin
06-06-07, 21:27
στο drift και γενικα σε οδηγηση ας πουμε σπορ το αυτοκινητο το βιαζεις θες δε θες

ξεφτιλιζοντας τα λαστιχα με τερμα κλειδωμενο αναποδο τιμονι κατεβασμα ταχυτητας και τσιμπημα χειροφρενου πανω σε στροφη μεσα στην πιστα δεν ειναι ακριβως αυτο που λεμε "σεβομαι αυτο που καβαλαω"....

Ισως ομως ετσι "σεβεσαι" τον εαυτο σου και επομενως και αυτο που καβαλας..
Τι σημαινει σεβεσαι πχ μια Μ3? Την πας 250 στην εθνικη..? Η την βαζεις στο φυσικο της περιβαλον..(πιστα..)? Και αυτο που γινεται ειναι να παιρνουν τα σωστα αμαξια "λεφταδες" και κουλοι.. Βεβαια υπαρχουν και αυτοι που εχουν λεφττα και γουσταρουν.. 8) 8)

giorgis_E21
06-06-07, 22:48

αυτο ακριβως ειπα και αυτο που εξηγησες εννοω

και τα 2 αυτοκινητα ,Ε21 και Ε28 τα εχω αγορασει εγω με δικα μου λεφτα οταν ο πατερας μου οδηγουσε για περιπου 6 χρονια lada 1200...

ακομα και τωρα που καθεται φιλε γιωργο αλλαξα τα λαδακια μου στα 2000 χλμ και μετα απο ενα "τριανταφυλλοπουλικο-ευαγγελατικο" ρεπορταζ ανακαλυψα και κατι που με στενοχωρησε πολυ και ετσι μετακομισαν επιπλεον εργαλεια μονιμα στο αμαξι...εχεις pm γι'αυτο

φιλε καποτε πηγαινα σχολη στις 3 το μεσημερι και καπακι στις 8 για δουλεια...στις 4.30 - 5.00 το πρωι που σχολαγα επαιρνα το λαστιχο στη δουλεια και το επλενα...

δε λεω οτι το προσεχω οσο κανεις ποτε δε προσεξε το αμαξι του,ωρες ωρες και εγω το παρακανω..αλλα δεν ειμαι καφρος!!

tsilibithras
07-06-07, 01:47
Είμαι πολύ περίφανος που κουβαλάω την ίδια τρέλα με τους φίλους μου εδώ!!! Ανυπομονώ να σας γνωρίσω!!! 8)

Πιστεύω ότι το όριο μεταξύ της "σωστής" χρήσης ενός αυτοκινήτου και του ζορίσματός του είναι πολύ λεπτό και εξαρτάται από το αυτοκίνητο... π.χ. αν πηγαίνω το Σκαθάρι μου τάπα για 10λεπτά όπως είναι τώρα, το μόνο βέβαιο αποτέλεσμα είναι ότι θα το κάψω... Δε μπορούμε όμως να πούμε το ίδιο και για το αμάξι του Kumakubo!!! :mrgreen:

Εμένα το όνειρό μου είναι να στήσω τ' αμάξι μου ειδικά στα μέτρα μου (ευτυχώς όχι στις διαστάσεις μου γιατί θα χρειαζόμουν τριαξονικό...), το οποίο θα μπορώ να το γιατροσοφίζω μόνος μου και θα με εκφράζει κάθε χιλιοστό του... 8)

giorgis_E21
07-06-07, 03:40
ειδικα στα μετρα σου ειπες????

εχω τουρμπινα απο φορτηγο volvo και ενα κομματι απο air-condition ξενοδοχειου-οτι πρεπει για intercooler...

να τα φερω??

Nikos13-e30
22-02-10, 17:49
Κι όμως φιλαράκι . Έχει διαφορά να χαίρεσαι το αυτοκίνητό σου , πχ στην πίστα ( που στην τελική το έχεις στήσεις για αυτό τον σκοπό ) και να μην το σέβεσαι . Για να το σέβεσαι , δεν σημαίνει ότι πρέπει να το έχεις σα χρυσόψαρο σε γυάλα στο σαλόνι σου . Ίσως να μην έχεις τύχει σε κάποια τέτοια περίπτωση , μιας και συνήθως όσοι έχουν πληρώσει ( και με χρήμα από το υστέρημά τους και με προσωπικό χρόνο και εργασία ) σέβοντε αυτό που καβαλάνε , αλλά εάν τύχεις , να είσαι σίγουρος ότι θα καταλάβεις αυτό που λέω .
Τελειώνεις τον αγώνα σου , όπου έχεις βγάλει την απαιτητική παρατεταμένη που κλείνει στο τέλος της με τον ( ζοριστικό ως προς το αυτοκίνητο ) τρόπο που περιέγραψες και γυρνάς σπίτι σου το βράδυ , σχεδόν σταματώντας σε κάθε λακούβα που βλέπεις , για να μην ταλαιπωρήσεις επιπλέον το αυτοκίνητο σου και κάνοντας "ταριφάδικες" αλλαγές για να ηρεμήσει και το σασμάν λιγάκι , από τα κατεβάσματα σε πρώτη με 40 χμ/ω και τις ντραγκστεράδικες αλλαγές από δευτέρα σε τρίτη για να συνεχίσεις τη μονόμπαντα στην παρατεταμένη χωρίς να κρεμάσει το μοτέρ , μισή ώρα πριν στην πίστα . Φτάνεις , ανοίγεις καπώ , κοιτάς λάδια , νερά και ακούς το μωρό σου να δουλεύει ρελαντί , να σιγουρευτείς ότι όλα δουλεύουν έτσι όπως πρέπει . Βγάζεις και το λάστιχο στην πολυκατοικία και κάθεσαι βραδιάτικα , πτώμα από την κούραση , να το πλύνεις , για να του πεις αφενός ευχαριστώ , που σε έβγαλε ασπροπρόσωπο και αυτή τη φορά και αφετέρου για να δεις αν το πλήγωσες κάποια από τις φορές που πέρασες φίλερ από τα λάστιχα ή προτίμησες να πατήσεις και λίγο χώμα για να σου βγει η ιδανική γραμμη ...
Ωραία εικόνα . Με κατάλαβες τώρα ?

Σε καταλαβαινω απολυτα...:)

sotiris
23-02-10, 13:38
Σε καταλαβαινω απολυτα...:)

περασαν 3 χρονια για να καταλαβεις?????

Nikos13-e30
23-02-10, 17:07
περασαν 3 χρονια για να καταλαβεις?????

Δες ποτε γραφτηκα φιλε..Και σορρυ δεν ειδα την ημερομηνια του ποστ..:lol:

tsilibithras
23-02-10, 18:15